![]() |
#1 | |
Użytkownik Forum
|
![]() ![]() Z powodu szerzącego się noobostwa w świecie grafiki komputerowej postanowiłem zrobić kilka tutoriali na bardzo łatwym poziomie. Od razu piszę, że piszę tutoriale tylko do Gimpa oraz (w przyszłości) do robienia pixelartów(paint). Będą tu efekty łatwe do zrobienia, jednak piękne jako tło dla sygnaturek i usebarów. Od razu, piszę, że na prośbę mogę wytłumaczyć jak zrobić jakiś efekt lub przetłumaczyć tutorial z języka Angielskiego. Wystarczy tylko prośba i link do obrazka lub angielskiego tutoriala. Nie mogą to być efekty o trudnym poziomie trudności, bo przeznaczone będą dla Newbie. Poziom trudności tutoriali oznaczam od 1 do 10. Uwaga! Z powodu dużej ilości i wielkości obrazów mogą one długo się ładować! Czym jest i do czego tak naprawdę służy tutorial? Cytuj:
![]() Powinien być w stanie zrobić to: ![]() Wy też możecie dawać tutaj tutoriale (tylko własne) lub zamieszczać linki do stron z tutorialami (nie do pojedynczych tutoriali, tylko stron). Wersja GIMPA, w którym tworzę wszystkie grafiki to 2.2.10 lub wyższa Chcesz pomóc? Umieść w podpisie jeden z tych usebarów: ![]() Kod HTML:
[url="http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=94717"][IMG]http://img140.imageshack.us/img140/8202/centerkopiava2.gif[/IMG][/url] ![]() Kod HTML:
[url="http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=94717"][IMG]http://img140.imageshack.us/img140/710/tckopiaeu7.gif[/IMG][/url] ![]() Kod HTML:
[url="http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=94717"][IMG]http://img140.imageshack.us/img140/715/tutcenkopiaub9.gif[/IMG][/url] Podziękowania - Dla użytkownika - Prodigy - za wykonanie usebarów. - Dla użytkownika - Shinjix - za przyklejenie tematu. Na początek efektywne tło pod usebar lub sygnaturkę. Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
[HACKED] by Winzard Ostatnio edytowany przez slawekmag - 02-03-2007 o 20:56. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() sławek - tylko jden przykład, a na pewno jest isc więcej..
daj wiecej to pogadamy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dałem nowy tutek z planetą ziemią. (pierwszy post
![]()
![]() |
#4 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() o w morde!
sławek! jesteś miszczem gimpa tak sąze (albo pokradłeś tutki - ojj nieładnie ![]() juz biore sie do roboty i proboje swoich mozliwosci z roznymi kombinacjami |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Teraz chcę napisać kilka tutorialów o napisach i efektach tekstowych. Może jeszcze dzisiaj będą matrixowe literki.
@ edit Są! @ edit Czy mi się wydaje czy większość forum ma mnie na liście ignorowanych? @edit No co jest do ...... czy tylko Celoz tu zagląda? W innych topicach tyle komentów a ja mam 2 (to i galeria) i w żadnym z nich nikt nic nie komentuje. @down Długo czytałem cudze tutoriale, więc już na tyle dobrze znam wszystkie narzędzie, że pisanie i wymyślanie swoich tutoriali nie stanowi problemu. Może trochę czerpie z innych tutoriali, ale ich nie kopiuję ani nie przepisuję. Chyba poproszę modka żeby zmienił temat na chat Sławek-Celoz @edit No chyba mnie zaraz szlag trafi! ... SKOMENTUJCIE PLAX @edit NO !!! Zaraz zwiaruję! Może ktoś nie wiek jak zrobić jakiś efekt? Chętnie wytłumacze... Proszę komentujcie bo umrę z nudów
[HACKED] by Winzard Ostatnio edytowany przez slawekmag - 16-09-2006 o 17:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() up: najwyraźniej ;]
jak dodasz jakiegoś jeszcze jednego tutka to pochwale si moimi prackami ![]() i zastanawia mnie skąd ty to masz - rżniesz z innych tutków czy sam robisz? :> edit mhihi edit up: dopisz że warto pobawić się opcjąscript fu -> stencil ops -> wax seal ![]() edit down: Oo.. polską, to jest gimp 1.2 o ile dobrze pamietam edit tak, wersja 1.2.5 to jest "zalanie woskiem" fajny efekt ![]() Ostatnio edytowany przez Celoz - 16-09-2006 o 17:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A co to za opcja? Bo u mnie tego nie ma? Masz Polską czy angielską wersję?
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie
Stan: Na Emeryturze
|
![]() No przyda sie taki zestam tutorialow
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() ![]() moja najnowsza pracka! wielkie dzięki salwek za troche pomocy ![]() edit: jak sie wypełnia deseniem? nie pamietam :< Ostatnio edytowany przez Celoz - 16-09-2006 o 19:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nowy tutorialek.
![]() |
#11 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() hehe człowieku to co dałęś to ostatnie to masakra jest
![]() btw. więcej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Będzie więcej. Na razie zrobię jeden. Jak nikt nie skomentuje to koniec.
@deit Już jest ten nowy tutorial. @edt I nowy efekt w tutorialu 2
[HACKED] by Winzard Ostatnio edytowany przez slawekmag - 17-09-2006 o 09:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Całkiem interesujące i przydatne zdaje się być, choć ja z tego użytku raczej nie zrobię
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 01 2006
|
![]() No, spoko nawet nie wiedziałem jak zrobić grafike w Gimp myślałem że to trudniejsze a tu proszę. Może później spróbóje sam coś zrobić...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() @edit Dodałem nowy efekt końcowy w tutorialu 3
[HACKED] by Winzard Ostatnio edytowany przez slawekmag - 17-09-2006 o 10:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() sławek jesteś boski! patrz co mi wyszło
![]() ![]() jedno.. ![]() ..drugie.. ![]() ..trzecie.. (chyba już pokazywałem ![]() ![]() .. i czwarte |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Celoz, jak zrobiłeś te chmury? Z tutoriala jakiegoś czy co?
![]() |
#19 |
Zbanowany
![]() ![]() |
![]() Filtry -> Renderowanie -> Clouds -> Sky (mnóstwo różnych kombinacjii! polecam!)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 09 2006
|
![]() Proponuje, aby przylepic ten temat i niech każdy wkleja tu swoje tutoriale.
|
![]() |
![]() |