Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   DotA Allstars (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=169095)

kołbaś 28-12-2008 21:47

heheheheh techies i broodka jest moja. Barathurm i tez broodka lezy.

Huor 28-12-2008 23:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2398222)

Jako rzecznik Broodmother czuje się wyzwany na pojedynek. Wyślij PW z dogodnym terminem jeśli chcesz.

Tompior 31-12-2008 00:57

Ostatnio spodobala mi sie gra Goblinem Clockwerkiem :)
Rocket Flare - piekny skill. 50 many, 15 sec cooldown, zadaje 200dmg na duzym obszarze (600aoe) a w dodatku dziala jak ward (odslania na 20 sekund powierzchnie, w ktora uderzyl).
A najlepsze - zasieg na cala mape ^^
Battery Assault - b. dobre przy poscigu. Dziala przez 10 sekund, co 0,75 sec strzela mini-stunem. Do tego 80dmg kazdy ;)
Power Cog - zawsze biore jako ostatni, ale sie przydaje. Stawia klatke dookola nas i wroga (jezeli ten stoi obok).
I ostatni skill - hookshot. 3000 range, 300dmg, 2 sec stun. Dziala jak hook u Pudge'a, tylko w druga strone (my lecimy do przeciwnika, a nie on do nas :P ). Cooldown - 40.

Wszystkie skille maja niski cooldown i kosztuja malo many (bo to strenght hero). Kiedy nim gram, na poczatku najczesciej robie vladimira (zaczynam od basilusa, zeby miec mane na spamowanie rocket flare'em).

Ogolnie Goblinkiem gra sie przyjemnie :> Polecam.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A teraz odnosnie GARENY:
Sciagnalem, zainstalowalem. Zagralem okolo 6 gier. Chyba 3-4 na serverach polskich, a potem na europe.
Osoba, ktora mowila, ze garena jest lepsza od bneta i ze gra na niej mniej noobow - na stos!!
Na tych 6 gier, 4 skonczyly sie w ciagu 3 minut... Zawsze ktos wychodzil, ludzie nie umieli grac itp. Ogolnie, jeden wielki syf!

Argen 31-12-2008 01:01

Gram na eu trochę czasu i rzadko kiedy ktoś leavował. Pech.

Mulias 31-12-2008 04:03

Na Garenie gralem 4 razy, 3 razy moj team wygral, raz mialem staty 31-4... poziom tam jest taki sam albo slabszy niz na BNecie.
Moim ulubionym hero jest Traxex, wystarczy ze przeciwnicy dadza mi 4-5 killi i dojde do eaglehorna, gra jest juz wtedy skonczona :)
Ktoś chce zagrać 3vs3, 4vs4, 5vs5 to pisać na gg 4899991.

Lord Dreathan 04-01-2009 09:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2398222)

Techies = lame hero, jednocześnie najlepszy obrońca w grze
Bara = easy mode hero
Brood = easy mode hero, ale kupisz wardy/gem of true sight i baba:)

Leoric ftw.

kołbaś 04-01-2009 14:07

techiesem trzeba wiedziec jak grac bo wystarcza wardy i beczki mozna widziec. Najlepiej mi sie gra z kumplem pudgem. Stawaim na poczatku 3 miny a on hak i boom 1st blood. A jak ktos twardszy to najpierw biore kamikaze i ta sama technika, on hak a ja boom.

Huor 04-01-2009 16:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior
A teraz odnosnie GARENY:
Sciagnalem, zainstalowalem. Zagralem okolo 6 gier. Chyba 3-4 na serverach polskich, a potem na europe.
Osoba, ktora mowila, ze garena jest lepsza od bneta i ze gra na niej mniej noobow - na stos!!
Na tych 6 gier, 4 skonczyly sie w ciagu 3 minut... Zawsze ktos wychodzil, ludzie nie umieli grac itp. Ogolnie, jeden wielki syf!

Cóż, faktycznie na Garenie znacznie więcej jest leaverów i niewątpliwie jest to mocno wkurzające. Ogólny poziom gry jest jednak nieco wyższy niż na bnet, co czyni Garenę raczej jedyną sensowną platformą do gry w Dote.
Garena oferuje też wiele poziomów rozgrywek:

Zwykłe roomy - Europe Dota Room od numerków ok. 15 do końca, beznadziejny poziom, dużo leaverów, itd.

Ladder - Europe Dota Room 0-15, poziom nieco lepszy i nieco mniej leaverów (chociaż ciągle jest raczej beznadziejnie)

High Level - Europe Dota High Level Room 1-5 (najniższy od 13 lvla), zdecydowanie dużo lepszy poziom i dużo mniej leaverów, na wyzszych roomach (20lvl+) gry są już na naprawdę wysokim poziomie.

Clan Wars - Europe Clan War Room 1 i 2, rozgrywki klanowe, bardzo wysoki poziom, wątpię czy ktokolwiek z tego forum ma tam w ogóle co szukać (nawet zakładając że ma 5 osobowy klan).

Zachęcam do nie poddawania się z Gareną, bo jeśli chcecie porządnie pograć w Dotę, to innego miejsca niż Garena High Level / Clan Wars nie znajdziecie (no chyba że profesjonalne ligi jak np. www.dota-league.com).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan
Techies = lame hero

Trochę to imo krzywdzące, biorąc pod uwagę iż jest to jedna z najtrudniejszych do opanowania postaci.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jw
Bara = easy mode hero
Brood = easy mode hero

A to trochę brzmi jak wymówka kogoś kto został spwnowany przez w/w hero ;).

Argen 04-01-2009 17:15

Mając klan od biedy na bnecie też da się zagrać.

Bluray 04-01-2009 17:19

Mając klan, spokojnie możesz pograć i na hamachi, no ale granie na pubach jest koszmarem ;/

kołbaś 04-01-2009 20:47

dokaldnie. Dzisiaj grajac techiesem na pubie zaliczylem smiechową sytuacje. Postawilem w 1 miejscu 5 minek juz na poczatku. Dostalem 2 lvl i odrazu suducce. No to lecim od 2 strony i robie myk ze wrecz zaganiam przeciwnikow na miny straszac ich suducem. Oj jak milo bylo miec duble killa z min a potem dobitka z suduca. Niestety gra sie rownie szybko skonczyla co zaczęła poniewasz 2 ktora padła na minach odrazu leave a potem gosc ktorego juz 2 raz zalatwilem ta technika tez leavna. Ot puby z 80% polakami.

Lord Dreathan 05-01-2009 00:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2409808)
dokaldnie. Dzisiaj grajac techiesem na pubie zaliczylem smiechową sytuacje. Postawilem w 1 miejscu 5 minek juz na poczatku. Dostalem 2 lvl i odrazu suducce. No to lecim od 2 strony i robie myk ze wrecz zaganiam przeciwnikow na miny straszac ich suducem. Oj jak milo bylo miec duble killa z min a potem dobitka z suduca. Niestety gra sie rownie szybko skonczyla co zaczęła poniewasz 2 ktora padła na minach odrazu leave a potem gosc ktorego juz 2 raz zalatwilem ta technika tez leavna. Ot puby z 80% polakami.

Grajac spiritbreaker'em, zabilem 2 razy hoster'a. ( raz przed 6 lv, raz na 7 lv) I co? "polaczenie zostalo utracone" haha. Niema to jak rozwalac gry 9 osobom :)

Piciaz1213 10-02-2009 21:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Huor (Post 2397964)
Broodmother jest chyba niepokonana w 1v1, -apom.

Jeśli ktoś by chciał mi udowodnić, że da się z nią wygrać, to możemy się ugadać via PW ;).

Broodmother jest do pokonania.Można ją zabić każdą postacią.Wszystko zależy od gracza ;).Ja polecam Axa albo Undying'a:p. Z przyjemnością zagrałbym z tobą.

Argen 10-02-2009 22:34

NIE MA hero NIE DO POKONANI, i to wszystko. A także, KAŻDEGO HERO DA da się pokonać KAŻDYM HERO. Tak jak pan up napisał, to zależy niemal wyłączie od gracza (ale też od szczęścia, dopasowania hero [bo mimo wszystko full mana int ma lekko przechlapane w starciu z antimagiem]). Nie rozumiem po co ciągle któryś z was 'a ten i ten hero to jest nie do pokoniania'.

P.S.: Taka rada na przyszłość: to, że poowniliście w pubie 5v5 -apem na b necie nie znaczy, że już jesteście top players. Offense on.

Bluray 11-02-2009 16:38

Ojej, ale dawno nie grałem, może zagramy jakąś grę? : P

Vasth 11-02-2009 23:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2459847)
NIE MA hero NIE DO POKONANI, i to wszystko. A także, KAŻDEGO HERO DA da się pokonać KAŻDYM HERO. Tak jak pan up napisał, to zależy niemal wyłączie od gracza (ale też od szczęścia, dopasowania hero [bo mimo wszystko full mana int ma lekko przechlapane w starciu z antimagiem]). Nie rozumiem po co ciągle któryś z was 'a ten i ten hero to jest nie do pokoniania'.

P.S.: Taka rada na przyszłość: to, że poowniliście w pubie 5v5 -apem na b necie nie znaczy, że już jesteście top players. Offense on.

oj nie. Jest jeszcze jeden unbalanced hero - axe. Zabij mi go jakimkolwiek str. Niewiadomo skad ma tego zasranego defa nawet gdy vana nie zloze : x.
btw. chetnie zagram 1v1 , 2v2 , 3v3. Mam wlasny team.

Piciaz1213 12-02-2009 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasth (Post 2460977)
oj nie. Jest jeszcze jeden unbalanced hero - axe. Zabij mi go jakimkolwiek str. Niewiadomo skad ma tego zasranego defa nawet gdy vana nie zloze : x.
btw. chetnie zagram 1v1 , 2v2 , 3v3. Mam wlasny team.

Można go zabić z dobrymi itemkami solo Centaurem

kołbaś 12-02-2009 22:34

barathurm, saladar i jeszcze pare str hero spokojnie jade axe.

Vasth 12-02-2009 22:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2461928)
barathurm, saladar i jeszcze pare str hero spokojnie jade axe.

k to kiedy 1v1? Podaj nick.
btw. Grywam na global nie na zadnym hamachi serwery prywatne
/f add Shockeh

kołbaś 13-02-2009 07:27

Kiedykolwiek ale szczeze juz zostalo mi tutaj rzucone pare wyzwan a wyszlo tylko tyle ze zostaly rzucone zadnych dalszych odpowiedzi nie bylo. Wiec jezeli jestes nastepnym to powodzenia.

Vasth 13-02-2009 13:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2462141)
Kiedykolwiek ale szczeze juz zostalo mi tutaj rzucone pare wyzwan a wyszlo tylko tyle ze zostaly rzucone zadnych dalszych odpowiedzi nie bylo. Wiec jezeli jestes nastepnym to powodzenia.

Nie podales mi swojego nicku wiec to moze Ty nie dajesz dalszych odpowiedzi do wyzwania. Jeszcze jedno. Nie moge hostowac.

kołbaś 13-02-2009 13:54

moj nick juz byl podawany. Jednak odrazu mowie czas mam dopiero w niedziele wiec masz czas na przygotowania. Moze okolo 16 ? aha moj nick to Relosu

Cieniu2x 07-03-2009 14:57

przepraszam ale

niewiem jak zrobic zeby grac co mam zrobic z tymi plikami co je pobralem ?

Lord Dreathan 08-03-2009 01:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cieniu2x (Post 2488410)
niewiem jak zrobic zeby grac co mam zrobic z tymi plikami co je pobralem ?

Wpierw sciagasz najnowsza dote z www.getdota.com. Plik wrzucasz do folderu .../warcraft III/maps/downloads. A potem to juz normalnie wchodzisz na bnet i szukasz gier o nazwie dota, ap, sd, rd, apem, sdem, rdem.

Sisab 13-05-2009 18:35

Wspaniale!

Wspaniala wiadomosc, ze gracze z Tibii zaczynaja grac w DotA:)
To naprawde swietna gra, a jesli chodzi o walki to juz jest delicja.

sphinx123 13-05-2009 21:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sisab (Post 2542600)
Wspaniala wiadomosc, ze gracze z Tibii

WHAT?!?!

http://www.youtube.com/watch?v=NA2WEZg_nvk

Gracz z Tibii to co setny użytkownik odwiedzający ten dział xd

kołbaś 13-05-2009 21:25

tobie chyba sie cos pogieło we łbie, co 1000 xD

LoluU$ 13-05-2009 22:10

Nick : Nearek
najczesciej PDRy ; > Jak cos to podbic, pozatym jeszcze sie 'ucze'... nie robmy offtopuuu :D

Frapper 13-05-2009 22:33

garena : mroziako . invitowac i pisac kto. jescze 8-10 gier, ding 17 lvl i spieprzam z tych low roomow.

Lord Dreathan 16-05-2009 13:40

http://www.youtube.com/watch?v=rAKbI...eature=related
DotA 3D aka Demigog. Ktos w to gral? Lepsze/gorsze od DotA? Czy nie mozna tych 2 tytulow ze soba porownywac? Bo z tej wideo-recenzji mozna smialo wnioskowac ze to jest DotA 3D :P

Arcan 17-05-2009 00:32

Z tego co facet mówi, to Demigod nie jest typowym klonem doty, tak jak to wyglądało z zapowiedzi. Chyba nie ma tych gier co porównywać.

kołbaś 17-05-2009 09:54

Wszystkich z białegostoku i okolic zapraszam na turniej doty ktory odbedzie się na EGU na politechnice Białostockiej. Wiecej info na www.egu.org.pl.

Argen 17-05-2009 10:15

Wyślijcie mi PW albo napiszcie tu jak chce ktoś 1v1 (czy drużynowo, ale wtedy trzeba zebrać ekipe). Gram na b-necie (nie moge hostować) i na Garenie.

LoluU$ 09-07-2009 11:38

Jest ktos chętny na 1v1 bądź 2v2 ???? : )

/takie male odswiezenie tematu

Frapper 09-07-2009 13:05

1v1 na garenie ZAWSZE. gg: 1002880 nick na ga: mroziako

sphinx123 20-07-2009 23:41

Mam problem z grą na Garenie. Mam W3 TFT w wersji 1.21 i gdy wchodzę do jakiegoś z pokoi to w grze i tak go nie wykrywa... o_O Firewall wyłączony.

@down

Ale coś nie mogę zapdejtować :/

Frapper 21-07-2009 00:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2603559)
Mam problem z grą na Garenie. Mam W3 TFT w wersji 1.21 i gdy wchodzę do jakiegoś z pokoi to w grze i tak go nie wykrywa... o_O Firewall wyłączony.

get 1.23 or gtfo xd

sphinx123 21-07-2009 13:20

Dobra, już działa. DoTA nadal jednak wącha pałę. Czy w Garenie jest jakaś wyszukiwarka pokoi, bo chciałbym pograć w Footmenów ;] ?

Argen 29-07-2009 02:26

Europe RPG room i masz futmensów od zaj****ia i jeszcze więcej.

Glacial 29-07-2009 15:32

a wiecie może, czy na Garenie, czy innym lewym battlenecie grają w Heroes & Armies? Nie mogę się zalogować na europejskiej bramce, a na innych chyba w to nie grają.
Taki błąd mi wyskakuje:

Nie udało się połączyć z battle.net
Możliwe, że łączysz się z niewłaściwym serwerem. Jeśli używasz modemu, to przed połączeniem z Battle.net musisz recznie połączyć się z internetem.

ktoś kojazy czym to może być spowodowane?
Wszystkie inne kontynenty mi działają. Robiłem reinstalke gry, w między czasie format i cały czas tak samo. Keye oryginalne, kupne

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:45.