![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: Radzionków
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Wiem, że to tylko mapa ale tak popularna, iż warto poświęcić jej topic.
Czym jest DotA? Dota (Defense of the Ancients) to najpopularniejszy uMS tzn. mapa do Warcrafta 3. Udział biorą 2 drużyny po 5 osób The Sentinel i The Scourge celem jest zniszczenie głównego budynko przeciwnikia (Senti - The World tree i Scourge - The Frozen Throne). Każdy gracz ma do wyboru 1 z 90 postaci, każda posiada unikalny wygląd i umiejętności. Jak zagrać? Potrzebny oczywiście będzie Warcraft 3 z dodatkiem The Frozen Throne (istnieje także DotA pod RoC ale nie dorównuje tej do dodatku) i oczywiście mapa do pobrania z www.getdota.com - latest map. Niezbędny też będzie dostęp do internetu co prawda można grać z AI ale nic nie daje takich emocji jak walka z żywym przeciwnikiem prawda? Platformy do gry w Dote Więc mamy dostęp do internetu, a W3 z dodatkiem zainstalowane czas wybrać platformę do gry. XPAM (Eurobattle.net) - Nieoficjalna bramka do której nie potrzebujemy oryginalnego cd-keya W3 serwer osługuje Patch 1.21a: Do angielskiej wersji gry - http://files.filefront.com/Warcraft+...einfo.html/1/1 Do polskiej - http://www.idg.pl/ftp/gry_3820/gra.html Oraz nakładkę aby łączyć się z ów bramką do pobrania na www.eurobattle.net tam także możemy założyć konto. ORG (oryginalna bramka Blizzarda - Wystarczy poprostu mieć zainstalowaną oryginalną wersję, a patch pobierze się sam. Europejczykom zalecam grać na Northend. GGC (Good-Game Client) - GGC IMO najlepsza platforma do gry, wystarczy stworzyć konto i ściągnąć program z http://gg-game.com/. Na GGC możemy grać także w inne gry np Counter-Strike 1.6 wszystko za darmo. Bramka obsługuje patch 1.21a i nie wymaga oryginalnego krążka W3 W grze mamy kilka trybów najpopularniejsze to -Ar (losowe postać) -Ap (sami wybieramy hero) -Sd (losuje nam 3 postacie które możemy wybrać) -Em (nie polecam, dostaje się więcej kasy i expa ale nic na tym modzie się nie nauczymy) -RD (losuje 2 tawerny postaci i wybiera się w kolejności 1-2-1-2-2-2. Więcej można przeczytać, zapoznać się z postaciami itd na www.dota.pl lub www.dota.fora (forum prawie martwe, ale nadal są na nim ciekawe topici.) Oficjalna strona gry to www.dota-allstars.com, a screenów z Doty nie muszę chyba przedstawiać, każdy raczej http://pl.youtube.com/watch?v=9xpAiLSLd6cwidział jak wygląda Warcraft 3, jeśli nie polecam zobaczyć filmik: |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 12 2006
Lokacja: Wioska Konoha Gakure
|
![]() Heh sam często gram w dotę..POlecam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() Ja tam wole 3rd, chociaż 3rd to "kopia" doty, są w niej postacie z naruto, które lubie ;p.
Dote też pykałem, ale dawno ;p. Czasami z kolegą gram. Czerwony blademaster to mój ulubiony ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 05 2007
Lokacja: Zion
Imię: Jah Shaka
Profesja: Knight
Gildia: Lost Warriors
Świat: Harmonia
Poziom: Max
Skille: Zion
Poziom mag.: ;p
![]() |
![]() Basshunter - Vi sitter här i venten och spelar ina dota
![]() a tak poważnie to grałem i fajna gra ciekawie wyglądają potwory ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
![]() Zalgadis a skąd można pobrać tego moda ?
I żeby nie offtopować to powiem, tylko tyle, że DotA wykorzystuje potencjał drzemiący w W3 lepiej niż sama gra ![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Uther:
Wpisz na www.epicwar.com 3rd Shinobi Wars |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
|
![]() Shinobi wars to w 99%kopia doty.....
Dodane są nowe postacie eq i duele. Najlepsze są duele z całej gry ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Skoro tak wychwalacie DOTA, to czy przypadkiem nie będzie tak, że jeśli w nią zagram, to będą mnie nudziły wszystkie inne mapy W3?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Czemu, dobre TD od czasu do czasu też nie jest złe ^^ Czasami trzeba się zrelaksować na innych mapach tymbardziej, że W3 ma ich tak dużo DOBRYCH które nie znudzą się. Ale de facto DotA rządzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() W jaki sposób stworzyć przedmiot posiadając jego recepturę? Nie mogę nigdzie znaleźć składników.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Pewnie potrzebujesz itemy z sekretnego sklepu zamieszczam tutaj mapke gdzie są ów sklepy i inne ważne miejsca na mapie z wytłumaczeniem która linia jak się nazywa.
![]() Pamiętaj nigdy nie kupuj recept bez itemów potrzebnych, ponieważ nie dadzą żadnego boosta. Niektóre recepty składają się z itemów które też potrzebują item z recepty więc uważnie poszukaj w bazie. Jak masz jakieś inne pytania nt Doty to śmiało piszcie na gg 2576346 nie jestem jakiś pro ale początkowe rzeczy mogę wytłumaczyć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zbanowany
|
![]() Trochę żle jest umieszczony secret shop scourge
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() @2up
Dzięki wielkie, dopiero zaczynam grać w Warcrafta III + Frozen Throne przez battle.net, dlatego nie znam jeszcze map ![]() Jeśli ktoś również zaczyna grać, lub chce być z początkującym (mną ![]() To znaczy? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam kolejne pytanie, niektóre itemy potrzebują 3lvl shop, jak podwyższyć level sklepu?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
|
![]() Nie ma sprawy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole
|
![]() gram w dote na ggc ale noobow tyle ze zal a high lvl roomy sa zapelnione;/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
![]() |
![]() Może i ja bym zagrał, tylko gdzie głównie gracie na Battle.necie oficjalnym czy nie?
EDIT I jeszcze którą wersję mapy? Ostatnio edytowany przez Bluray - 27-03-2008 o 14:20. |
![]() |
![]() |