![]() |
Ja tam wolę aby gimnazja istniały. Przyda mi się zmiana starych twarzy na nowe. I czy to naprawdę wina gimnazjów? To rodzina w końcu powinna zajmować się wychowaniem, a szkoła nauką i na szkołę błędów wychowania zwalać nie można. A co do podzielenia gimnazjów, tego się boję najbardziej. Musiałabym przeżyć 3 lata w słuchaniu o nowościach na myscene. Oczywiście, to scenariusz najgorszy, ale patrząc na moją klase, całkiem możliwy. Średniowiecze by było i tyle.
|
Według mnie gimnazja powinny dalej istnieć.
Ponieważ załóżmy że będzie jak dawniej 8 klas, to wtedy już nie będzie że trzecia klasa gimnazjum bije pierwszą gimnazjum, tylko ósma klasa bije pierwszą. Więc bez gimnazjuw sprawa nie ulegnie polepszeniu, a wręcz przeciwnie, pogorszeniu. |
Co temu Giertychowi wogule nie pasi w Gimnazjach Doj**** sie do nich
|
up@ Na coś winę zwalić trzeba, nie ma na co - to na gimnazjum :)
top@ Lepiej żeby były (nikt nie podał sensownego powodu by ich nie było). |
Gimnazja mogą być, tylko trzeba wprowadzić jakieś sensowne propozycje zmian, by były bezpieczniejsze.No ale niech nie będą to więzienia.W moim gimnazjum już są kamery i od czasu do czasu jest jakaś wizyta policji czy straży miejskiej pilnującej porządku na przerwach bo tak się akurat złożyło, że do mojego gim chodzą największe "szumowiny" w mieście, przez co czujemy się jak w więzieniu, albo zakładzie poprawczym i czy przez kilku idiotów mają cierpieć Bogu ducha winni uczniowie ??
|
Cytuj:
Ale w sumie, to jeśli nie masz nic do ukrycia ani nie jesteś głupim gówniarzem, to prawdę mówiąc takie kontrole nie powinny ci robić różnicy. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Na Mystic Festivalu w 2005 pozwalali wnosić oryginalnie zapakowane napoje bezalkoholowe. Ale to nie jest reguła, raczej wyjątek.
|
Wg mnie, by nie bito pierwszaków (podstawówka 8 klas) bo by im poprostu sie nie chcialo bic 1-1.2 metrowych konusów:P Jak ja w 3 gimn znudziłem sie zastraszaniem 1szej klasy która czasami jest odemnie o 30-50 cm nizsza:P (jestem w 3 gimn). Już se wyobrażam jakbym mial straszyc 8 latków aby dostać się do szkolnego sklepiku:P
U nas w szkole jest takie coś jak 'fajt area' i tam się tluczemy- za szkoła, szkola posiada kamery w tym miejscu i co jest najsmieszniejsze? Są wyłączone bo obraz z kamer prowadzi do pokoju woźnych, a monitor jak zawsze ciemny:D Jestem na pomysłem NASZEGO Ministra Edukacji Narodowej- Romana Giertycha. Aff i bym zapomniał że nauczyciele też huja mogą wychować swoich podopiecznych, powinni ich inaczej kształcic (nauczycieli)... |
Cytuj:
http://wiadomosci.onet.pl/1425997,11,item.html |
No i tak ma byc. Konkretnie.
|
Cytuj:
No przeciez ze -.- niewyobrazam sobie takiej sytuacji zeby jakas kolezanke probowali zgwalcic i bym nie zareagowala... nie boje sie chlopakow. glupie dzieciaki.ostatnio bili kumpla z klasy po szkole 1 na 15... no to odrazu wrocilam sie do szkoly i z pyskiem do nauczycielki co sie dzieje w tej szkole ze nie potrafia upilnowac nawet dzieciakow chociaz juz wczesniej byly sygnaly ze go bija ! i nie czuje sie z tego powodu jak konfidentka... glupota ludzka nie zna granic ! gimnazja nie powinny istniec. najglupszy wiek... a pozatym dodatkowy rok budy i dodatkowe testy i stres czy sie dostalo do dobrego gim w miescie... po co to wszystko ? |
Cytuj:
2. W gimnazjach niczego się praktycznie nie naucza. Pierwszy rok są fory, trezci rok same powtórki do wielkiego egzaminu... 3. Dodatkowe wydatki skarbu państwa na wposażenie... 4. Stres u mniej odporych dzieci związany ze zmianą środowiska, a później z egzaminem... 5. 13-16lat=najgłupszy wiek I nie mówcie, że gadam głupoty bo wiem jak było w podstawówce za czasów 8latki, a jak się ludzie zachowywali w gimnazjum... Btw. u mnie w klasie też była akcja podobna do tej z afery... Z tym, że bez rozbierania i nagrywania... @edit: a mniejsza już z tym editem :P |
Cytuj:
@topic: Gimnazja NIE POWINNY ISTNIEĆ. Przez pomyłke zagłosowałem na tak, bo nie przeczytałem pytania, myślałem, że brzmi ono Cytuj:
|
Cytuj:
Dla mnie gimnazjum to byly po prostu 3 lata swietnej zabawy... Szkoda, ze to juz przeszlosc ;\ |
tak.... moim zdaniem powinno zlokwidowac gimnazja...
w tym roku przyeszedlem do gimnazjum i stwierdzam ze jest okropnie. jak mlodszy nie ma "plecow"(starszych komplu ktorzy go obronia) jest nikim w tego typu osrodku(gimnazum)...:/ sarsi uczniowie(o ile mozna ich tak nazwac...) wywalaja mlodszych z kolejek w sklepiku, nastraszaja ich, itd... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Hm.... Po co ktos stworzyl gimnazjum?? Tego nie wie nikt...
Lecimy z programem nauczania szkoly podstawowej i nagle ciach... przechodzimy do gimnazjum z innym programem i innymi wymaganiami. Wtedy czujemy sie doroslejsi bo nie jestesmy z podstawowki tylko z gimnazjum. A tu nagle pyk 3 lata minely i juz do liceum... Znowu inne wymagania i program. Gimnazjow nie powinno wogole byc i ten kto je wymyslil byl glupi :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:01. |