![]() |
Cytuj:
edit@2down - to nie są dowody. |
Przykro mi, ale uczucia to tylko i wyłącznie reakcje chemiczne :(
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
to moze Tobie nie chodzi o uczucie tylko o czucie czyli jak pies sie zesra to wącha i czuje ze jest to gówno bo widze, ze nie jestes w stanie zrozumiec czym jest uczucie
|
Cytuj:
Ja myślę że zwierzęta coś tam czują może nie tak jak ludzie ,ale jednak coś w nich jest. |
Cytuj:
|
Cytuj:
@Alien To może Ty nam przedstaw dowody że zwierzę(ssak) nie posiada uczuć. |
Oczywiście, że zwierze posiada uczucia. Dość niedawno widziałem film o tygrysie, który za młodu był 'wychowywany' przez pewną rodzinę, lecz gdy urósł był oddany do zoo. Kilka lat później ta sama rodzina pojechała go odwiedzić - rzucił się na nich (oczywiście po przyjacielsku;d), jakby ich odwiedziny były czymś, na przyjście najbardziej czekał. Niestety nie mogę znaleźć tego, ale gdy tylko znajdę to podrzucę linka.
Tak na marginesie - mam dwa koty i sam dostrzegam coś podobnego. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Ja też ostatnio oglądałem fajny film o takim psie co umiał mówić i grał w filmach, o ile dobrze pamiętam "Piorun" się wabił... Cytuj:
Btw. jeśli jestes Katolikiem ty wierzysz* w to że zwierzęta nie mają uczuć takich jak człowiek.... @Topic Temat o tematyce : "OMG?! Why oni krzywdzą zwierzęta a nie ludzi skazanych na śmierć?!" Zamienił się w: " - Ty ku*wo je*ana w du*ę mać! Zwierzeta mają uczucia!!!11!111 - Ssiesz zoofilu! Głupie kundle** nie uczuć mają!!!!11!111 i tak dalej i dalej aż przyjdzie mod i zamknie temat ew. wyśle kilka osób na miesięczny urlop na koszt firmy..." * - Przynajmniej wiara katolicka tak uznaje... ** - NO już już... Nie płakać że psy wyzywam... Wybrałem pierwsze lepsze... |
Cytuj:
Pozatym, na jaki c*** używasz takiej czcionki? |
Cytuj:
|
Arashel, przestań próbować być fajny. Chyba normalne, że jemu chodziło o dokument...
A poza tym z tego co wiem wiara katolicka nie ogranicza poglądów, hm? |
@Tencochcebycfajnyiuzywawyjebistejczcionki
Zmniejsz trochę czcionkę, z odległości 5cm doskonale widać co piszesz ;/ |
@Arashel
http://img371.imageshack.us/img371/6...doarashela.png @Wszyscy inni którzy zaprzeczają istnieniu zwierzęcych uczuć. To bądźcie tacy uprzejmi wyjaśnić mi, jaki instynkt odpowiada za to, że pies chce się bawić i przymila się do właściciela? Skoro nie ma uczuć, to podczas zabawy nie jest mu 'wesoło'. Nie sprawia mu żadnej przyjemności bieganie za piłką, a rozruszać się może goniąc własny ogon. @Down Ale jest ściśle z emocjami związane. A akurat przyjemność z zabawy jest czysto emocjonalna. Emocjonalna nie jest np. przyjemność z jedzenia gdy jesteś głodny, albo z seksu. |
@up
Odczuwanie przyjemności to jeszcze nie emocja. |
Ponadto psy swoim zachowaniem starają się sprawiać przyjemność właścicielowi. Jeżeli zwierze załapie, że człowiek (który zresztą dla psa jest innym psem), lubi sobie je pogłaskać, to będzie się do niego łasić.
|
Cytuj:
W tym, ze muchy czy pajaczki sa bardziej uciazliwe od kotka, chomika. Pajaczki: Robia pajeczynki wszedzie. Muchya: Siadaja na ochydnych rzeczach, a pozniej powiedzmy, wpada Ci do herbaty. Cytuj:
Cytuj:
|
Dobra ile było filmów o tym że właściciele wracają do jakiegoś zwierzęcia a te je nadal pamięta ,a ile było że np. właściciel po 10 latach życia z lwem/tygrysem został po prostu zdjedzony?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:22. |