Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Life without body (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=207704)

alienXX 28-02-2009 15:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kashek (Post 2480641)
Czytasz chociaż ten temat?
Dowody były przedstawiane ~~3 razy już.

To mi je pokaz. Zadnych dowodow nie bylo, bylo tylko pieprzenie o tym, ze zwierze wyksztalcilo pewne reakcje zwiazane z procesami chemicznymi zachodzacymi w ich organizmie. A uczucia to jednak cos wiecej.

edit@2down - to nie są dowody.

Ulrikk 28-02-2009 15:15

Przykro mi, ale uczucia to tylko i wyłącznie reakcje chemiczne :(

Mazur199 28-02-2009 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez alienXX (Post 2480789)
To mi je pokaz. Zadnych dowodow nie bylo, bylo tylko pieprzenie o tym, ze zwierze wyksztalcilo pewne reakcje zwiazane z procesami chemicznymi zachodzacymi w ich organizmie. A uczucia to jednak cos wiecej.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 2479660)
dlaczego pies wyczekuje powrotu swojego pana? moj np juz zna okreslone godziny powrotu z pracy i czeka pod drzwiami 5min wczesniej? dlaczego sie cieszy gdy widzi swojego własciciela?dlaczego piszczy i "skomla" (czy jak to sie pisze) gdy go nie ma dlugi okres czasu? dlaczego lize? dlaczego merda ogonem? dlaczego skacze na nogi i gryzie zeby sie z nim pobawic? dlaczego rozumie polecenia i je wykonuje? dlaczego rozumie pewne zakazy?

zacytowałem swoj post, ktory jak na ironie był napisany nad Twoim postem,czyt ze zrozumieniem było obrabiane w 3 kl podstawowki

*Carlsberg 28-02-2009 15:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez alienXX (Post 2480789)

A czym wg. Ciebie są uczucia?...

Mazur199 28-02-2009 16:42

to moze Tobie nie chodzi o uczucie tylko o czucie czyli jak pies sie zesra to wącha i czuje ze jest to gówno bo widze, ze nie jestes w stanie zrozumiec czym jest uczucie

hariboss666 28-02-2009 20:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez alienXX (Post 2480414)
I tak mi na mysl przyszlo. Uwazacie, ze wszystkie zwierzeta + czlowiek sa rowne, to dlaczego pozwalacie sobie na rozdeptanie pająka czy pacnięcie muchy. W czym te zwierzeta sa od pieska, kotka, chomika gorsze?

bo psa się za bardzo nie da rozdeptac ;p

Ja myślę że zwierzęta coś tam czują może nie tak jak ludzie ,ale jednak coś w nich jest.

Kashek 28-02-2009 21:12

Cytuj:

bo psa się za bardzo nie da rozdeptac ;p
Najlepsza odpowiedź roku 2009 :d

Rase 28-02-2009 21:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arashel
I nie widzę powodów aby nie użyć do niego kilku głupich kundli lub innego zwierza...

Oznacza to że zacząłeś się z rodzinką szykować na darmowy experyment, Kundlu?

@Alien
To może Ty nam przedstaw dowody że zwierzę(ssak) nie posiada uczuć.

Xevez 28-02-2009 22:03

Oczywiście, że zwierze posiada uczucia. Dość niedawno widziałem film o tygrysie, który za młodu był 'wychowywany' przez pewną rodzinę, lecz gdy urósł był oddany do zoo. Kilka lat później ta sama rodzina pojechała go odwiedzić - rzucił się na nich (oczywiście po przyjacielsku;d), jakby ich odwiedziny były czymś, na przyjście najbardziej czekał. Niestety nie mogę znaleźć tego, ale gdy tylko znajdę to podrzucę linka.
Tak na marginesie - mam dwa koty i sam dostrzegam coś podobnego.

Luka$ek 01-03-2009 07:59

Cytuj:

Rozumiem, ze tylko gromada ssaków jest uprzywilejowana i ich nie wolno krzywdzic; tylko one potrafią, myśleć i kochać?

Tak inteligencie idź tresuj muchy żeby ci ładnie szczekały i się do ciebie przytulały.

Arashel 01-03-2009 09:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xevez (Post 2481334)
Oczywiście, że zwierze posiada uczucia. Dość niedawno widziałem film o tygrysie, który za młodu był 'wychowywany' przez pewną rodzinę, lecz gdy urósł był oddany do zoo. Kilka lat później ta sama rodzina pojechała go odwiedzić - rzucił się na nich (oczywiście po przyjacielsku;d), jakby ich odwiedziny były czymś, na przyjście najbardziej czekał.

Oglądałeś film? Czyli nie dokument ani reportaż?
Ja też ostatnio oglądałem fajny film o takim psie co umiał mówić i grał w filmach, o ile dobrze pamiętam "Piorun" się wabił...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rase
Oznacza to że zacząłeś się z rodzinką szykować na darmowy experyment, Kundlu?
@Alien
To może Ty nam przedstaw dowody że zwierzę(ssak) nie posiada uczuć.

Ej! Czy ja ciebie obraziłem?
Btw. jeśli jestes Katolikiem ty wierzysz* w to że zwierzęta nie mają uczuć takich jak człowiek....

@Topic
Temat o tematyce : "OMG?! Why oni krzywdzą zwierzęta a nie ludzi skazanych na śmierć?!"
Zamienił się w:
" - Ty ku*wo je*ana w du*ę mać! Zwierzeta mają uczucia!!!11!111
- Ssiesz zoofilu! Głupie kundle** nie uczuć mają!!!!11!111
i tak dalej i dalej aż przyjdzie mod i zamknie temat ew. wyśle kilka osób na miesięczny urlop na koszt firmy..."

* - Przynajmniej wiara katolicka tak uznaje...
** - NO już już... Nie płakać że psy wyzywam... Wybrałem pierwsze lepsze...

*Carlsberg 01-03-2009 09:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arashel (Post 2481699)

Ja też ostatnio oglądałem fajny film o takim psie co umiał mówić i grał w filmach, o ile dobrze pamiętam "Piorun" się wabił...

Zapewne jak większość ludzi których znam filmem nazywa większość co leci w TV...(pomijając seriale)

Pozatym, na jaki c*** używasz takiej czcionki?

Xevez 01-03-2009 10:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arashel (Post 2481699)

chodziło mi o dokument, źle się wyraziłem

Kashek 01-03-2009 10:06

Arashel, przestań próbować być fajny. Chyba normalne, że jemu chodziło o dokument...

A poza tym z tego co wiem wiara katolicka nie ogranicza poglądów, hm?

Ulrikk 01-03-2009 13:26

@Tencochcebycfajnyiuzywawyjebistejczcionki
Zmniejsz trochę czcionkę, z odległości 5cm doskonale widać co piszesz ;/

Michoss 01-03-2009 15:01

@Arashel
http://img371.imageshack.us/img371/6...doarashela.png

@Wszyscy inni którzy zaprzeczają istnieniu zwierzęcych uczuć.
To bądźcie tacy uprzejmi wyjaśnić mi, jaki instynkt odpowiada za to, że pies chce się bawić i przymila się do właściciela?
Skoro nie ma uczuć, to podczas zabawy nie jest mu 'wesoło'. Nie sprawia mu żadnej przyjemności bieganie za piłką, a rozruszać się może goniąc własny ogon.

@Down
Ale jest ściśle z emocjami związane.
A akurat przyjemność z zabawy jest czysto emocjonalna. Emocjonalna nie jest np. przyjemność z jedzenia gdy jesteś głodny, albo z seksu.

Shanhaevel 01-03-2009 16:06

@up
Odczuwanie przyjemności to jeszcze nie emocja.

Dr.Unknown 01-03-2009 16:25

Ponadto psy swoim zachowaniem starają się sprawiać przyjemność właścicielowi. Jeżeli zwierze załapie, że człowiek (który zresztą dla psa jest innym psem), lubi sobie je pogłaskać, to będzie się do niego łasić.

Vasudanin 01-03-2009 16:40

Cytuj:

I tak mi na mysl przyszlo. Uwazacie, ze wszystkie zwierzeta + czlowiek sa rowne, to dlaczego pozwalacie sobie na rozdeptanie pająka czy pacnięcie muchy. W czym te zwierzeta sa od pieska, kotka, chomika gorsze?

(Stary post, ale jakze mnie korcilo ^^)
W tym, ze muchy czy pajaczki sa bardziej uciazliwe od kotka, chomika.
Pajaczki: Robia pajeczynki wszedzie.
Muchya: Siadaja na ochydnych rzeczach, a pozniej powiedzmy, wpada Ci do herbaty.
Cytuj:

Dość niedawno widziałem film o tygrysie, który za młodu był 'wychowywany' przez pewną rodzinę, lecz gdy urósł był oddany do zoo. Kilka lat później ta sama rodzina pojechała go odwiedzić - rzucił się na nich (oczywiście po przyjacielsku;d), jakby ich odwiedziny były czymś, na przyjście najbardziej czekał. Niestety nie mogę znaleźć tego, ale gdy tylko znajdę to podrzucę linka.
Ja taki o lwisku widzialem.
Cytuj:

Skoro nie ma uczuć, to podczas zabawy nie jest mu 'wesoło'.
A skad wiesz, ze tak jest? Moze to cos w rodzaju kobiety udajacej orgazm. :confused:

hariboss666 01-03-2009 17:07

Dobra ile było filmów o tym że właściciele wracają do jakiegoś zwierzęcia a te je nadal pamięta ,a ile było że np. właściciel po 10 latach życia z lwem/tygrysem został po prostu zdjedzony?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:22.