Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kompendium Wiedzy o Sword of Fury (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219974)

Blader19948 23-12-2010 14:17

Jak miło, że zostałem zauważony ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2792495)
Żadnego GMowi nic nie oddałam, jedynie porozmawiałam z nim i to wszystko.

Mówiłem o Pottym, no bo to przecież to on miał wszystkie itemy ;)
(Slythia, Spike Sword) to odwołanie do działu.

Cytuj:

Nie chciało mi się czytać reszty, lecz nie tylko zaczęłam się śmiać czytając ten temat.

NO właśnie, bo po co ku*wa czytać całe PÓŁ STRONY?!

Cytuj:

Pominę drobny fakt, że 'niema' pisze się osobno.

Po nawale 10-latków nie umiących poprawnie napisać jednego zdania, powinnaś się już przyzwyczaić.

Cytuj:

LOL? Ty w to uwierzyłeś? Ta 'solucja' to ściema, chciał sprawić tylko, by gracze sobie poszli, byśmy mogli spokojnie pogadać.

Czasami mam wrażenie, że ludzie nie rozumięją tego jak zbudowałem dział "Mogę już szukać?"

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tas
Domysły i teorie spiskowe... Te mity co opowiadacie nawet Homera by powaliły. Zamiast podać jakieś sensowne argumenty, to wymyślacie kolejne teorie, i tak się to ciągnie w nieskończoność. Moim zdaniem nigdy nikt nie zdobędzie SoFa.

Pokaż mi gdzie piszę, ża Spike Sworda na 100% da się zdobyć i nie używam sarkazmu.

Poza tym dzięki, że się zainteresowałaś, już poprawiam. PO prostu na różnych forach piszą bzdury i ciężko czasami odróżnić fakty od domysłów.

<hmm> 23-12-2010 20:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blader19948 (Post 2793440)
Poza tym dzięki, że się zainteresowałaś, już poprawiam. PO prostu na różnych forach piszą bzdury i ciężko czasami odróżnić fakty od domysłów.

Aha, czyli znowu poprzepisywałeś sobie bzdurki z różnych for, i teraz liczysz, że każdy twórca jakiejś teorii lub uczestnik czegoś co skrytykowałeś/uznałeś za fakt - odezwie się do ciebie i wyjaśni?

Ale i tak gratulacje bo w tej wersji masz już większy procentowy udział faktów w stosunku do skopiowanych teorii i ich oceny(które uważasz za swoje - bo dajesz się wpuszczać w maliny innym forumowiczom)

Czekam na więcej, bo już nikt poza tobą nie pisze tu nic zaskakującego o mieczu karbowanym jak frytki. Więcej zbędnego wodolejstwa poprawi czytelność przekazu! :)

Slythia 23-12-2010 21:27

Cytuj:

Mówiłem o Pottym, no bo to przecież to on miał wszystkie itemy ;)

Znów jakaś nowość. Potty miał tylko spajka, plate legs, blue robie, dark shield, coś na szyi i to wszystko. Znaczy - podstawowe elementy, by mógł bez strachu zabijać szczury. Oczywiście, on także z żadnym gm nie rozmawiał, przynajmniej ja o niczym nie wiem.
Cytuj:

NO właśnie, bo po co ku*wa czytać całe PÓŁ STRONY?!

Na co mam czytać kolejne wywody na temat spajka? Niczym mnie już one nie zaskoczą, prócz kolejnymi ciekawymi interpretacjami wydarzeń, jakie znam. Tylko to mnie tutaj przyciągnęło.
Cytuj:

Po nawale 10-latków nie umiących poprawnie napisać jednego zdania, powinnaś się już przyzwyczaić.

Umiących? Nie przywykłam, zwłaszcza w miejscach, gdzie autor chce być traktowany serio.
Cytuj:

Czasami mam wrażenie, że ludzie nie rozumięją tego jak zbudowałem dział "Mogę już szukać?"

Co nie zmienia faktu, że nazwanie tego solucją to lekka przesada. Delikatnie sprawę ujmując. Dodam jeszcze, że to nie GM dostał tego mieczyka ode mnie, a CMka. Chyba już o tym pisałam.

Blader19948 23-12-2010 23:33

Czekaj, czekaj. Zaczyna się robić ciekawie ^^

Wszystkie itemy to Steel Helmet, Blue Robe, Plate Legs, Dark Shield, Spike Sword, Dragon Slayer, Golden Ring, Crystal Ring i Brass Armor.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia
Potty miał tylko spajka, plate legs, blue robie, dark shield, coś na szyi i to wszystko.

Co na szyi?
A gdzie Steel Helmet.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wywiad
Slythia: Nie, dałam mu także Blue Robe, Plate Legs, Dark Shield, Steel Helmet i jeden z pierścieni...

Z wypowiedzi wynika, że nie oddałaś Pottiemu kilku itemów. A z 3. cytatu, że nie oddawałaś itemów GM'owi. Co znaczyłoby, że masz je do teraz ^^
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia
Żadnego GMowi nic nie oddałam, jedynie porozmawiałam z nim i to wszystko.

Aha i uprzedze wasze domysły, nie próbuje wykryć jakiejś teorii spiskowej po prostu zwracam uwagę na błędy ;)

Slythia 23-12-2010 23:42

Nie wiedziałeś? Przecież zachowałam sobie jedną rzecz, lecz nie z listy ;]. Nie chciało mi się do niej przyznawać, na co miałam mówić, że biegam sobie w boszkach do dziś.

To było 3 lata temu, liczysz, że pamiętam co nosiłam na szyi? W dodatku w tibii?!

Jakie błędy? Na razie wszystko ma sens...

Noob4ever666 24-12-2010 12:53

Ciekawe, próbowałem zrobić quest wg. tego poradnika [serio znalazłem jakiś klucz na pacc area zakopany]
1.Zniknąłem spike sworda
2.Idę do komnaty mino maga [zamknięta] podglądam, a tam pojawił się jakiś teleport [wcześniej go nie było] i skrzynka
3. Używam klucza i pokazuje się 'Unfortunately, the key is broken.'

Blader19948 26-12-2010 19:59

Kurwa na prawdę...?! Myślisz, że po przeczytaniu kompendium ktoś uwierzy w tą prowokacje?

Gilu90 26-12-2010 21:59

Widzę, że po tylu latach, dalej temat kwitnie. :)

Marothe 26-12-2010 22:28

I będzie kwitł, bo ludzie kochają legendy.

Osobiście wątpię, by Spike Sword był do zdobycia - w interesie CiPów jest, by ludzie przenosili się na Mainland. Po co więc mieliby tworzyć questa, który ma zatrzymać ludzi na Rooku? Mainland kryje wiele tajemnic, więc lepiej szukać ich tam, a nie na wyspie początkujących.

Gilu90 26-12-2010 22:38

Kiedyś Rookgaard skrywał bardzo dużo tajemnic, ale to było w czasach, gdy dla CipSoft'u nie była kasa najważniejsza. Zauważyli oni później, że ludzie którzy zostają na Rook'u nie inwestują w PACC, więc polikwidowali bardzo dużo ilość QS i innych zagadek, żeby było ich jak najmniej, no ale to nie ta Tibia co kiedyś, niestety.

Konduktor 08-01-2011 16:26

Musze was zawiadomić, że jestem bliski rozwikłania tej zagadki. :cup:
Wnioski są naprawdę rewelacyjne. Ale, żeby nie zachowywać się jak gnój dam i wam podpowiedź. Wszystko jest związane z bozonem Higgsa.

Vermilion 08-01-2011 21:33

@up
Wyjdź debilu

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gilu90 (Post 2794127)
Widzę, że po tylu latach, dalej temat kwitnie. :)

Nom, rzeczywiście TYLU latach... aż 2.

Gilu90 11-01-2011 09:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vermilion (Post 2796554)
Nom, rzeczywiście TYLU latach... aż 2.

Miałem na myśli ile ten wątek już się ciągnie na tym forum.

Haan 17-01-2011 23:52

Ostatni raz na tym forum siedziałem około 5 lat temu.

Musze was zmartwić bo jedyne co udało się osiągnąć to poznanie sposobu na zniknięcie. Przez poprzednie 3-4 lata także nic nie ruszyło. Sam wtedy jarałem się "Spike swordem na rroku". Może jednak dobrze, że pozostało ta tajemnicą?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:53.