|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
Pokaż wyniki sondy: Czy Sword of Fury Quest Istnieje | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 33.33% |
Nie |
3 | 33.33% |
Jest zbugowany, istniał, ogólnie - możnabyło. ale aktualnie nieda się go zrobić |
3 | 33.33% |
Głosujących: 9. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | ||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2007
Lokacja: Górzów Wlkp.
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Shadow Bigos
Profesja: Rookstayer
Świat: Aldora
Poziom: 32
Skille: Fist 21
![]() |
![]() Napiszę tutaj wszystko co wiemy o Sword of Fury na podstawie wszystkich tematów zebranych na tym forum i forum torg.pl. Każdemu kto napiszę tu posta z informacją, która została umieszczona w moim artykule, czyli po prostu nie wnosi nic nowego lub snuje jakieś niczym nieudowodnione przypuszczenia, robię wjazd na chatę. Jedyne uznawane tu posty będą mówiły o tym bym coś poprawił lub dodał, pochwały też są mile widziane. Wiem, że takich tematów jest full, ale ja postanowiłem zebrać wszystko do kupy. Sięgnąłem nawet do informacji z wielu zagranicznych for (Google Translator) i okazuje się, że nasz kraj jest jak zawsze zacofany, a wiele ważnych i ciekawych rzeczy nie zostało wspomnianych. Przed jakimikolwiek operacjami na moim poradniku (najprawdopodobniej czytaniem), warto przeczytać wzmiankę z już oficjalnej SUPPORTED TIBIA FANSITE tibia-wiki.
Cytuj:
![]() Kompendium Wiedzy o Sword of Fury SoF Story, lecimy od początku. Fakty W przeciwieństwie do innych tajemniczych broni geneza Sword of Fury, jest owiana bardzo dużą tajemniczością, czyli prościej mówiąc niewiele wiadomo o Spike Swordzie od momentu powstania do umieszczenia na wyspie. Lecz po głębszym szperaniu w Google mogę napisać to i owo. Najpierw trzeba przeprowadzić wywiad z najbardziej niepokornym NPC Avar Tarem znajdującym się na Edron. Cytuj:
Mity Cytuj:
Co teraz? Fakty Aktualnie Sword of Fury znajduje się w północno-wschodniej części, zachodniej części Rookgaardu. Na małej wysepce położonej parę kratek od samego kontynentu, na parterze i pierwszym piętrze (tibian earth). Spike Sword jest dookoła otoczony płomieniami, a jedyne co go określa to umieszczona obok tabliczka z napisem Only the humble may touch the sword of fury. Co w dosłownym tłumaczeniu znaczy : Tylko pokorny może dotknąć miecz furii. Spike'a można zniknąć z wyspy stając na dwóch punktach (solucja), co to znaczy? Nie wiadomo, SoF znika, a ognie przygasają koło wcześniejszego położenia kolczastego miecza. Jakie ma to znaczenie fabularne - nie wiadomo. Sposób ten odkrył 20 stycznia 2007 roku gracz z Anticy - Eclo on Rook przy małej pomocy swojej gildii, w tym Master Slayera. Chciałbym w tym miejscu zwrócić uwagę na to, że to nie Master Slayer tylko Eclo odkrył ten sposób, MS miał w tym taką samą zasługę jak reszta gildii Eclo on Rook, piszę to ponieważ często na forach spotykam się z błędnym zwrotem "Master Slayer i ekipa". Co ciekawe Spike Sword znikał od około 2004 roku. Dotychczas myślano, że to zabawa Game Masterów, Community Managerów, dopiero w 2007 roku odkryto sposób na jego znikanie. Ktoś kiedyś powiedział, że Rookgaard został prześwietlony i przekopany na wszystkie możliwe sposoby. To najlepszy dowód na to, że to gówno prawda, a Rookgaard kryje w sobie jeszcze wiele tajemnic. Rok określam na podstawie screena niżej z Brazylijczykami w roli głównej i własnego doświadczenia. Ponieważ pytania dotyczące znikania Sword of Fury pojawiły się właśnie koło 2004/2005 roku. Outfity dla PACC, które widać na screenie wprowadzono pod koniec 2003, party system jeszcze kilka miesięcy później. No i pozostaje jeszcze kwestia prezentu, który kiedyś był żółty. Screen pochodzi, więc z 2004/2005 roku. Zdziwienie tych Brazylijczyków i fakt, że postanowili uwiecznić ten moment na screenie, świadczą o tym, że to był właśnie czas pierwszych zniknięć. Mity Większość sądzi, że stawanie na tych dwóch punktach powoduje trzęsienie ziemi/fale sejsmiczne, których fale przygasają ognie i podmywają SoF pod wodę, następnie on znajduję się gdzieś w wodospadzie gdzie spływa dalej w czeluści Rookgaardu (tibian earth, wiem, że wodospad jest trochę bardziej na lewo, ale nie zapominajmy, że fale też przesuwają). Druga połowa się z tym twierdzeniem nie zgadza, przywołując smutną prawdę, że jest to przypuszczenie, ponadto w czasie znikania Sword of Fury, przez chwilę na jego miejscu pojawiają się gwiazdki, co chyba najlepiej świadczy o tym, że Spike Sword znika w sposób "magiczny" i nie mają z tym wspólnego żadne trzęsienia ziemi. ![]() Ów screen. Zniknięcie SoF przed odkryciem sposobu na jego znikanie, gracze martwią się co się stało. Mogę już szukać? Myślimy sobie - dobra czas zabrać się za szukanie Spike Sworda. Lecz zaczekaj... sam fakt iż znajduję się on na wysepce nie świadczy o tym, że da się go zdobyć. Trzeba się zastanowić czy quest w ogóle istnieje. Zanim napełnieni optymizmem zaczniemy SPAM-ować na forum i łazić po Rookgaardzie tam i z powrotem by rozwikłać zagadkę, warto się najpierw zastanowić czy "Sword of Fury Quest" w ogóle istnieje?! Zrobię taki zbiór hipotez. W razie wszelkich wątpliwości, piszcie! Istnieje
Nie istnieje
Kontra na istnienie
Kontra na nieistnienie.
Nareszcie szukamy! Ok, wiemy już co trzeba czas zabrać się do roboty! Wielu ludzi wiąże zdobycie Spike Sworda z Mino Magiem, Gulem, Dźwignią Toma, Minotaurem na skale i 7 grobami. Nigdzie nie zostało napisane, że te tajemnice muszą mieć ze sobą związek. Ja uważam wręcz przeciwnie, moim zdaniem obiekty te mają osobne/własne znaczenie dla Rookgaardu i historię. NPC Otóż ciekawa historia z tymi NPC. Kiedyś co najmniej 3 NPC potrafiło nawiązać do "jakiejś" tajemnicy. Między innymi Dallheim. Reagował kiedyś na zwrot "spikesword" pisany razem. Czemu CipSoft zaciera ślady? Niestety tej tajemnicy wam nie zdradzę ponieważ nie wiem. Opiszę tutaj każdego NPC z osobna. Dallheim ![]() Jest strażnikiem mostu prowadzącego do miasta po ogólnodostępnej stronie wyspy. Powiadają, że to właśnie on zabijał straszne potwory na Głównej Wyspie i teraz spokojnie spędza emeryturę na Wyspie Nowych. Dallheim z chęcią udzieli ci informacji o potworach na Rookgaardzie i uleczy cię, gdy będziesz tego potrzebował. Nie używa on magii, leczy bandażami. Kiedyś reagował na zwrot "spikesword". Posiada on Spike Sworda, lecz ten egzemplarz nie ma nic wspólnego z Sword of Fury. Swój miecz ciągle ma, nigdy go nie zgubił ani nikt mu go nie ukradł. Cytuj:
Cytuj:
Hyacinth ![]() Druid pustelnik, żyjący w górach na wschód od miasta. Ludzie uważają go za dziwaka przez to, że wybrał samotne życie, ale jemu najwyraźniej to nie przeszkadza. Para się sprzedawaniem mikstur leczniczych. Kupi też od ciebie puste buteleczki po magicznych napojach. Jest jednym z niewielu użytkowników magii na wyspie. Potrafi nam powiedzieć kilka ciekawych rzeczy o MINOTAURZE MAGU! I kilku innych NPC. Ślepy Ork ![]() Całkowicie ślepy ork, który z chęcią sprzeda ci różnego rodzaju ekwipunek, jeśli tylko będziesz znał język orków... Jest ciekawy ze względu na to, że jego pochodzenia jest nieznane. Oczywiście istnieje wiele Historii wymyślonych przez graczy. Oficjalnie nie wiadomo jak Ślepy Ork stał się ślepy i znalazł się tam gdzie jest. De-motywacja Na początek kilka faktów, które mogą was nieco de-motywować.
Tropy Ludziska ostatnio często zamieszczają, zdjęcia z przedmiotami z głównego kontynentu na Rookgaardzie, najczęściej ze starych Tibii. Obalam mit, nie ma to żadnego związania ze Spike Swordem, po prostu kiedyś był taki bug, że przechodziły przedmioty po zrookowaniu, ale nie ma się czym podniecać ponieważ został on daaaaawno usunięty. ![]() Układ płomieni znajdujących się na wysepce ze Sword of Fury jest dosyć podobny do układu płomieni na Goblin Hell znajdujących się koło spleśniałego sera. ![]() Fałszywe-Tropy Vendor W poszukiwaniach solucji na zdobycie Spike Sworda znajdziemy na pewno na forum temat Stonogi. Opisujący losy niejakiego Vendora. Vendor, to nie NPC! Torg i T.pl popełnili błąd w tłumaczeniu. Ktoś pisał że na tibia.com było "... Dixi, also a Vendor." Co wprowadza w błąd? Powinno pisać "Dixi - a vendor". Słowo a vendor napisali z wielkiej litery co wprowadziło w błąd tłumaczów myślących, że to nazwa własna. Wejdźcie sobie na jakiś słownik i przetłumaczcie słowo vendor. Co wyjdzie? Sprzedawca! Tak o to chodzi, Dixi to sprzedawca. Cytuj:
Shadow Rex Gość, który nagrał filmik jak wykonać SoF Quest gdzieś koło czerwca 2007 roku. Wszystko polegało na tym, by ułożyć nierozkładające się ciała na 7 grobach w dziurze na północ od Orc Tower. Nie długo po umieszczeniu filmiku na znanym i lubianym portalu YouTube.pl sam SR ogłosił, że cała sprawa to jeden wielki żart, a filmik został nagrany na Open Tibia Server. Niestety Shadow pobudził wyobraźnie naszych młodych odkrywców i coraz więcej ludzi widząc nietypowe ciała (nierozkładające się, o nietypowej wadze, pojemności) myśli: "ła, kolejny trop". NIE! Na głównym kontynencie też są ciała o nietypowych wagach. Ciała nie odgrywają tu żadnej roli. Więcej w tym temacie. Kylindra Patrz poddział Mity na początku kompendium. Quest 11x5 Wstawiam post Lesia Obwiesia, na prośbę jednego z użytkowników forum. Cytuj:
Wykluczyłem już chyba wszystkie absurdalne sposoby na zdobycie Spike Sworda. Pora na solucje znalezione w internecie. Spoilery Sword of Fury Quest Uwaga, przed zaczęciem czytać, musicie wiedzieć parę rzeczy. Solucję te zostały sprawdzone, znajdywanie Spike Sword wg nich jest stratą czasu, a niektóre kroki są wręcz irytujące. Solucję nie są napisane przeze mnie, także nie biorę żadnej odpowiedzialności za ich zawartość.
Początek questa! Załóżmy przez chwilę, że quest istnieje. Tak wiem, że to niemożliwe, ale załóżmy. Tak! Zdaję sobie sprawę, że to absurdalne. Jeśli kolczasty miecz w ogóle by istniał, trzeba by się zastanowić gdzie ten quest tak właściwie się zaczyna. Trój-punkt Jak wszyscy dobrze wiemy SoF można zniknąć stając na dwóch punktach (patrz dział "Co teraz?"), Eclo doszedł do questa za pomocą wykradzionej mapy. Po prostu dwie punkty na mapie były białe Eclo postanowił na nich stanąć i tak oto wiemy jak zniknąć Spike . Po ich odkryciu dosyć głośna stała się teoria, że gdzieś znajdować musi się trzeci punkt. Niestety, wszystkie próby z wymyślnymi trójkątami na mapce, spadły na manowce, poza tym trzeci punkt gdyby istniał również byłby biały na "wykradzionej mapie". Więcej tutaj. Minotaur na skale Jak wszyscy wiemy 15 grudnia 2007 roku Potty on Harmonia dostał Spike Sworda na Rookgaardzie (patrz Slythia, Spike Sword). Oczywiście na końcu musiał oddać przedmioty do CM Huggiebear i GM Roland Deshaine Harmonia. Co ciekawe GM Roland Deshaine Harmonia odchodząc napisał bardzo wiele ciekawych rzeczy. Cytuj:
Wszystko to jakoś dziwnie łączy się z minotaurem na skale i chodź został on oficjalnie zabity na milion sposobów (patrz "Spoilery Sword of Fury Quest"), nie stało się nic niezwykłego. Szczególnie dziwne jest, że znajduję się on dosyć blisko wysepki SoF. Jak wiadomo jest on tylko elementem fabularnym całej draki z piekłem minotaurów. Osobiście mimo wypowiedzi Game Mastera uważam, że nie ma on dużego znaczenia w queście. Maze of Fury ![]() Bardzo ciekawe miejsce znajdujące się na PACC ZONE. Co ciekawe powstało wraz z Rookgaardem zwanym wtedy Newbie Island, 2 lata po utworzeniu samej gry. Jak wiadomo Knightmare dopiero potem wymyślił, jakby tu namieszać z kolczastym mieczem, zwięźlej mówiąc Sword of Fury jeszcze nie istniał gdy powstało Maze of Fury. Czy skały kiedykolwiek zdematerializują się by ujawnić nam co kryję dziura? Miejmy taką nadzieję. Lecz dla zapaleńców powiem, że Maze of Fury zostało przeskanowane botem i pod dziurom nic nie ma ;p Boots of Waterwalking (patrz "Spike Sword, zdobyty?!", niżej) jest całkiem prawdopodobne, że buty są potrzebne do wykonania questa. Mają wygląd soft bootsów i jak sama nazwa wskazuje umożliwiają chodzenie po wodzie. Zresztą więcej niżej. Gul, Minotaur Mag, Tarantula - ogólnie potwory Czy mają coś wspólnego ze Sword of Fury? Raczej mało prawdopodobne. Istniały opinie, że teleport prowadzi na wysepkę Sword of Fury, ale to nie prawda. Teleport prowadzi do świątyni, odkrył to bodajże Sunrise z Master Slayerem ponieważ na baaardzo dawnym Test Serverze, komnata Minotaura Maga była otwarta. ![]() Więcej: http://www.forum.tibia.pl/showthread...highlight=mino http://www.forum.tibia.pl/showthread...ight=tarantula http://www.forum.tibia.pl/showthread...ighlight=Ghoul Dźwignia Toma Ot taka sobie dźwignia przykryta wiaderkiem, znajdująca się w zamkniętym pokoju nad sklepem Toma. Najprawdopodobniej usuwa kraty w sąsiednim pokoju dając do niego dostęp. Raczej mało prawdopodobne by dźwignia miała jakikolwiek związek z Sword of Fury. Więcej tutaj. Spike Sword, zdobyty?! W tej części kompendium przybliżę wam historię ludzi, którzy wydają się posiadać Spike Sworda na Rookgaardzie. Cztery lata temu koło 20 października 2005 roku pojawiły się screeny na, których niejaka Lonya zdobywa Spike Sworda za pomocą "Boots of Waterwalking", które można zobaczyć w chatce świętego mikołaja na Vedze lub w Serpentine Tower na Ankrahmun. Czyżby dostała je od Game Masterów? Być może znikanie Spike Sworda zostało wprowadzone w letnim updacie 2004 roku, w tym samym bodaj dodano Boots of Waterwalking. Był to update w którym dodano Ankrahmun i owe buty pojawiły się w Serpentine Tower. Czyżby właśnie w tym update'cie otwarto Sword of Fury Quest, cóż... skoncentrujmy się na screenie. ![]() Jako, że z nudów przeczytałem 30 stron o rozważaniach czy to fake czy nie, rozpiszę się trochę bardziej na ten temat. Ukryty tekst:
Powstało dużo fake'ów z udziałem SoF, oto jeden z nich. Chyba nie muszę mówić, że jak się stanie koło kuchenki widać 2 pola na górę od teleportu i nie ma nich płomieni. Waga jest niepoprawnie napisana (liczba zer). ![]() Master Slayer, bardzo znany rookstayer, bardzo interesował się Spike Swordem, to między innymi on odkrył na czym polega znikanie Sword of Fury. Pojawiły się screeny jakoby MS posiadał SoF, niestety szybko się okazało, że cała sytuacja odbywała się na TEST-SERVERZE. Czy zdobył wtedy SoF? Sam MS mówi, że tak bardzo jakby chciał, nie może o tym mówić. ![]() Potty on Harmonia, Slythia i Spike Sword": W dniu 15 grudnia 2007, pierwszy i jedyny namacalny Spike Sword na Rookgaardzie został zauważony przez niektóre osoby na Harmonii. Posiadaczem przedmiotu był Potty on Harmonia. Chociaż nie ma oficjalnego słowa na ten temat, RookNews ma na stronie wywiad ze Slythią i wyjaśnienie historii. Postać Sairalinde Telrunya (Poziom 4) została przeniesiona na główny kontynent przez Community Manager - z jedynym celem zabawy - i zakończyła się na Darashii. Slythia korzystając z nieuwagi CM'ów po prostu poszła do depo gdzie otrzymała Spike Sworda, Steel Helmet, Blue Robe, Plate Legs, Dark Shield, Dragon Slayer, Golden Ring, Crystal Ring i Brass Armor. Wszystkie przedmiotów (m. in. Spike Sword) oddała Potty'iemu on Harmonia, jej przyjacielowi. Spike Sword był pokazywany publicznie. W ciągu kilku dni, powstało przypuszczenie, że użyty został błąd gry, aby uzyskać legendarny miecz. Gracze musieli zwrócić wszystkie egzemplarze do CM Huggiebear. ![]() ![]() Prowokacja Rd'B: 25 stycznia 2007 roku (nie mylicie się, 5 dni po ukazaniu solucji na zniknięcie SS przez Eclo) na forum tibia.pl w dziale "Tajemnice Rookgaardu" ukazał się temat "SoF Done" jakoby dający dowód na zdobycie legendarnego SoF przez najlepszego polskiego Rookstayera "Rookguardian de'bove". Wątek wzbudził duże kontrowersje, był chyba jedynym tematem, który w tak małej jednostce czasu przyciągnął tak wiele postów/użytkowników. (150 oglądających, 21 stron postów w ciągu 2 dni). Dowodem na zdobycie był: -filmik jak SoF znika -Look Rookguardian de'Bove na Sword of Fury -Solucje Milan -Wiara w moderatorów i prawdomówność Instynkt Cały spisek polegał na tym, że spiskowcy wyczaili solucje tak szybko, że spoiler znikania Spike Sworda, nie pojawił się jeszcze na polskich forach, dlatego mogli oni pokazać filmik, na którym SoF znika nie wzbudzając niczyich podejrzeń. W całą sprawę byli zamieszani: Instynkt Milan Ognia Prodigy MvD Res Khmer Oczywiście dzień po całym zdarzeniu, wieczorem Instynkt objawił całemu światu, że to perfidna podpucha, o to cytat. Ukryty tekst:
Uzasadnienie jest na tyle długie, że chyba już nie trzeba niczego wyjaśniać. Jeśli chcesz wiedzieć więcej zajrzyj tu. Co na to elita? Liczę się ze zdaniem, że moja wiedza może nie wystarczać, dlatego zamieszczam kilka wartościowych postów wyszperanych na forum, a było to trudne ponieważ 90% postów w temacie "Odpowiedź na..." to SPAM. Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Podsumowanie i parę uściśleń Parę słów ode mnie, powiem szczerze, że jest to zagadka, która najbardziej mnie zaciekawiła. Głównie dzięki fakcie, że screen, w których ktoś posiada spike'a jest bardzo dużo. Popatrzcie na zdjęcia w dziale "Spike Sword zdobyty"). Nawet jeśli jeden nie jest fake'iem oznacza to, że quest jest do rozwiązania, a teoria, że takie osoby się nie ujawniają bo nie chcą ponieważ będą ciągle trapowani albo chcą być tymi VIPami, którzy posiadają ów rar lub po prostu zakazuje tego Cipsoft, by uniknąć "Quest Spoilingu" legendarnego miecza, staję się całkiem prawdopodobna. Patrz na wywiad z Master Slayer'em czarno na białym widać, że "delikwent" ma coś do ukrycia... Ktoś mówi, że cały Rookgaard jest już przepickowany i odkryty, ogólnie prześwietlony, ale to nieprawda bo np. Sword of Fury nie znikał od zawsze, wówczas twierdzono, że to zabawa Game Masterów i Community Managerów. Sposób na znikanie SS został odkryty dopiero w 2007 roku i okazało się, że każdy może zniknąć Spike'a sam! To niezbity dowód, że Rookgaard kryje w sobie jeszcze wiele tajemnic. Oczywiście to moja własna opinia, jeśli nie wierzysz w istnienie Spike Sworda doceń przynajmniej, że został tu ujęty dosyć duży zbiór FAKTÓW. Chcesz wiedzieć więcej? http://www.forum.tibia.pl/showthread...ike+sword+rook http://www.forum.tibia.pl/showthread...ike+sword+rook http://www.forum.tibia.pl/showthread...ike+sword+rook http://www.forum.tibia.pl/showthread...ighlight=spike http://www.forum.tibia.pl/showthread...ike+sword+rook http://www.forum.tibia.pl/showthread...ighlight=spike http://www.forum.tibia.pl/showthread...ighlight=spike Nigdy tego nie pisałem, ale pojawiają się różne nieścisłości, więc napiszę: poradnik jest w całości mój (Shadow Bigosa, Blader19948, czy jakie tam mam jeszcze nicki), opierałem się na forach t.org.pl i tibia.pl, tzn. czerpałem stamtąd informację. Nie kopiowałem żywcem żadnych fragmentów dłuższych niż zdanie. Po raz pierwszy artykuł pojawił się na forum.tibia.pl i wyglądał nieco inaczej. Zabraniam kopiowania fragmentów lub całego poradnika bez mojej zgody lub pozwolenia. Ostatnio edytowany przez Blader19948 - 14-09-2012 o 21:31. |
||||||||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak komuś się chce to robić i będzie tutaj zebranie info, zostanie zamknięte i przyklejone to dobra robota...
![]() Nie trzeba będzie czytać xxx stron by dowiedzieć się wszystkiego co zostało powiedziane... ![]()
Śmierć jest niczym, ale życie jako pokonany i niesławny jest śmiercią codzienną. Nie ma honorowej drogi do zabijania, nie ma szlachetności w niszczeniu. Ten kto ma tysiąc przyjaciół, żadnego z nich nie szanuje, a ten kto ma jednego wroga spotka go wszędzie! Wszystkie wojny są wojnami domowymi, ponieważ wszyscy ludzie są bracmi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2007
Lokacja: Bytom
Imię: Ryuuguu Rena
Gildia: -
Świat: Honera
Poziom: 108
Skille: 25/32
Poziom mag.: -
|
![]() http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=73450 idz se tam pisz swoje herezje, na kiego
![]() ![]()
![]() |
#4 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Wpisy bloga: 4
Imię: Ameriov Rookstayer
Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
|
![]() Cytuj:
przejrzałem szybko Spike Sword i tak, trafiłem na to magiczne zdanie Cytuj:
całkowicie skasowany, tak aby nie został po nim nawet najmniejszy ślad. ~A/. @edit Vrys, jakim cudem w twojej ankiecie jestem większym noobem od Crisne i Ciebie?! Skandal. Nawet "Samozwańcza Legenda" nie wyjaśnia tej pozycji. Ostatnio edytowany przez Ameriov - 22-08-2009 o 03:03. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Hakuoh - 22-08-2009 o 03:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2007
Lokacja: Bytom
Imię: Ryuuguu Rena
Gildia: -
Świat: Honera
Poziom: 108
Skille: 25/32
Poziom mag.: -
|
![]() Cytuj:
ale i tak wygrywasz z uczciwym saldria, trapperem aronem i arthurem to sukces chyba xddd @Eld Nad Tobą też leciała? ![]()
Alucard is dead. Miss him! ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Vryysas - 22-08-2009 o 04:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Aron... Przecież on tak na prawdę zaistniał ile, ze 2 razy? Uau. No a 3cią pozycją to chyba sobie kpisz :<. Powinienem być co najmniej 2 pozycje niżej! @topic No co jest z tymi świniami? Ahh Ci genetycy... Więc ten, ponawiam propozycje spalenia tego tematu razem z autorem i Wieszokiem do kolekcji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A Dallheim? Cipfriend? Lily? Oni urzywajom mocy pauer rendrzersuf! A nie,bo MAGI. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Dallheim nie umie. On leczy bandażami, itd. @Blader Powiem tylko jedno: nie. TO STEK BZDUR! Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() PS: Blader, coś czułem, że z czymś wyskoczysz jak założyłeś temat o bugu. Narazie pozostań przy Excalibugu, bo na Jego zdobycie mamy szansę... Zagadki Rookgaardu zostaw nam, bo my już długo siedzimy w swoim fachu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rook-User roku 2007
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
|
![]() Oki, chłopaki widzę wyciągnęli prawie wszystkie głupoty i herezje. O nie, mam jeszcze jedną!
Ghoul. http://dl.getdropbox.com/u/749968/ghoul.jpg Widzisz jakie stare? Początki rooka, zaraz po updacie z ghoulem. I gdzie tu dziura? Ta legenda o dostępności powstała po tym jak ludzie zobaczyli scale armory na rooku, a one znalazły się tam poprzez VoidBug. End.
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ojj chyba trzeba będzie to przeczytać w całości bo coś mi umknęło o 02:00... xD Albo już zostało tak zedytowane...
Śmierć jest niczym, ale życie jako pokonany i niesławny jest śmiercią codzienną. Nie ma honorowej drogi do zabijania, nie ma szlachetności w niszczeniu. Ten kto ma tysiąc przyjaciół, żadnego z nich nie szanuje, a ten kto ma jednego wroga spotka go wszędzie! Wszystkie wojny są wojnami domowymi, ponieważ wszyscy ludzie są bracmi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
?? ![]() ![]() Mam za niskie IQ żeby zrozumieć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2009
Lokacja: Poznan
Skille: 19/23
|
![]() Naprawdę myślałem, że nic mnie już nie zaskoczy ale autor tematu wraz z tibia-wiki przeszli moje największe wyobrażenia. Gratuluje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ja piernicze, ale namieszałem już wszystko poprawiam
![]()
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kylindra <facepalm>
Co jeden edit to gorszy, ale przynajmniej można się pośmiać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Jak jesteś taki super kozak to wytłumacz bo tymi pseudo-śmiesznymi postami to rozśmieszasz najwyżej siebie. Jedyną osobą, która mi dotąd pomogła był DK-LOG.
Co masz do Kylindry? Przecie to oryginalna księga z AB!
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Niestety Blader, ta książka jest napisana przez gracza
![]()
![]() Ostatnio edytowany przez DK-LOG.911 - 23-08-2009 o 10:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() To będzie trudniejsze niż myślałem...