![]() |
@Topic
U mnie się nie pojawiają. :) @Co do wiary Jako, że Bóg nie dał mi dowodów swojego istnienia, czy miłosierdzia, niestety (?) w Niego nie wierzę. Co do ślepych zwolenników Kościoła, czy innych obrzędów, radziłbym zapoznać się z jego historią :) Pozdrawiam, Gro~ |
Cytuj:
Wielcy wodzowie, aby ich lud się bał kogoś i żył po "Bożemu", czyli tak jak im jest wygodniej. Ludzie, bo byli ciemni i nie wiedzieli co się wokoło nich dzieje, a więc musieli jakiegoś sprawce tego wszystkiego znaleźć, no i padło na Boga... Wdłg tej tezy byśmy byli tępsi niż uważamy, ponieważ coraz bardziej się pogranżamy we własnej naiwności, studiując różne wyznania, oraz zagłębiając się w nich... @topic Oj widać ile tempoty jest na tym forum:), się podniecają tym, że ich kolega powiedział do ŚJ spier**j, ja to bym se zrobił takiego bohatera fotke i walił konia przy niej!!! Wam też to polecam!!! |
Cytuj:
|
Ahh, jesli przechodzimy na temat kościoła katolickiego ..
Żal mi takich którzy mówią ze nie wieżą bo w kosciele tylko kase zbierają - wybaczcie z czegoś żyć muszą, ale u nas np,. widać że ta kasa nie idzie na marne. Mamy nowy, ładny kościół. Większość z was nie wierzy ale nawet nie ma sensownych powodów i mówi tak jak wszyscy. Mój brat nie wierzy ale przynajmniej umiał sie kłócić z księdzem i podać mu porządne powody.. |
@Up
Widzisz to tylko z jednej strony... Można tak samo się zapytać jakie są powody, żeby wierzyć. |
Cytuj:
@down Patrz na kontekst, odpowiadałem na to, co zacytowałem. |
@Up
Nie chodzi o bycie trendy, tylko o światopogląd. Ja w Boga nie wierzę, podstawy podałem powyżej. Poza tym BARDZO wątpliwa jest dla mnie historia Kościoła i ich wcześniejszy sposób szerzenia wiary (już Jehowi są lepsi :)). Tych co nie wiedzą o co mi chodzi, odsyłam do google, hasła: Noc św. Bartłomieja, święta Inkwizycja, wyprawy krzyżowe. |
Cytuj:
Cytuj:
@down żal.pl się pisze, bo samo żal to jush nie modne... |
@up
żal @topic - nie, dziękuję |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
@Topic Śmieszne, ale nie wiem czy zadziałałoby to tak jak zostało opisane xD |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@down(Grocix) Przez takich ludzi nie tylko w kościół wiare można stracić... Ale coosh oni tego nie srosoomieiom.... <- napisałem po waszemu, to się nie liczy jako błąd! @down(ripper) Dla takich ludzi jak ty to mi nawet się nie chcę... Szukać błędów... |
Fajnie ale jaki to ma związek z tematem?
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
"Wszystkie dzieci nasze są: Kasia, Michael, Małgosia, John (...)" JEJEJEJE ZWALCZAJMY RASIZM PIOSENKAMI I AVATARAMI Z DŁONIAMI!!! http://img141.imageshack.us/img141/8...rzblackgd9.png @Edit Jesteś głupi. @Edit 2 Aaaa... Sorry nie zauważyłem, że jesteś czarny :/ @Edit 3 Jesteś ORKIEM! Muszę cię zniszczyć moją nową mocą! http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...&postcount=149 @Down ;[ Byedactwo /|\ / \ |
@Up
I dlatego straciłem wiarę w Kościół. |
A czy wy nie robicie lekkiego offtopa (u?) ? :0
Bo widzę, że ten temat odświeżył ivul archeolog i zamiast pisać na temat, to wy o czym innym. ;p |
jasne lepiej nie wierzyć,bo nie masz pewności czy coś takiego istniało. To wierz przynajmniej p o to, żeby nie siedzieć tyle przed komputerem i ślepo wierzyć w to co mówią w necie ( chodzi o akcje Bóg tak, kosciol nie)
Wogóle nie rozumiem tej akcji, bo jesli kościół jest podstawą wiary w Boga to lepiej wogóle nie wierzyć. Wrr. ;/ A większość z was nie wierzy, bo woli po prostu siedzieć przed kompem i zamulać cały dzień. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:39. |