Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Jak zagiac Swiadkow Jehowy? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=100413)

Grocix 15-10-2007 23:30

@Topic
U mnie się nie pojawiają. :)

@Co do wiary
Jako, że Bóg nie dał mi dowodów swojego istnienia, czy miłosierdzia, niestety (?) w Niego nie wierzę. Co do ślepych zwolenników Kościoła, czy innych obrzędów, radziłbym zapoznać się z jego historią :)

Pozdrawiam,

Gro~

Czarny ork 16-10-2007 00:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 1697066)
@Co do wiary
Jako, że Bóg nie dał mi dowodów swojego istnienia, czy miłosierdzia, niestety (?) w Niego nie wierzę. Co do ślepych zwolenników Kościoła, czy innych obrzędów, radziłbym zapoznać się z jego historią :)

Pozdrawiam,

Gro~

Hehe też jestem ateistą o to dlatego, że wiem o niej dużo więcej niż 99% użytkowników tego forum, Bóg to jest rzecz wątpliwa, jest wiele tez na ten temat, np.:
Wielcy wodzowie, aby ich lud się bał kogoś i żył po "Bożemu", czyli tak jak im jest wygodniej.
Ludzie, bo byli ciemni i nie wiedzieli co się wokoło nich dzieje, a więc musieli jakiegoś sprawce tego wszystkiego znaleźć, no i padło na Boga... Wdłg tej tezy byśmy byli tępsi niż uważamy, ponieważ coraz bardziej się pogranżamy we własnej naiwności, studiując różne wyznania, oraz zagłębiając się w nich...

@topic Oj widać ile tempoty jest na tym forum:), się podniecają tym, że ich kolega powiedział do ŚJ spier**j, ja to bym se zrobił takiego bohatera fotke i walił konia przy niej!!! Wam też to polecam!!!

Donas 16-10-2007 00:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarny ork (Post 1697152)
Hehe też jestem ateistą o to dlatego, że wiem o niej dużo więcej niż 99% użytkowników tego forum, Bóg to jest rzecz wątpliwa, jest wiele tez na ten temat, np.:
Wielcy wodzowie, aby ich lud się bał kogoś i żył po "Bożemu", czyli tak jak im jest wygodniej.
Ludzie, bo byli ciemni i nie wiedzieli co się wokoło nich dzieje, a więc musieli jakiegoś sprawce tego wszystkiego znaleźć, no i padło na Boga... Wdłg tej tezy byśmy byli tempsi niż uważamy, ponieważ coraz bardziej się pogranżamy we własnej naiwności, studiując różne wyznania, oraz zagłębiając się w nich...

@topic Oj widać ile tempoty jest na tym forum:), się podniecają tym, że ich kolega powiedział do ŚJ spier**j, ja to bym se zrobił takiego bohatera fotke i walił konia przy niej!!! Wam też to polecam!!!

Tak, bez wontpienia pogranżamy się w tempocie. Co idealnie widać po poziomie twojej ortografii.

Kenixia 16-10-2007 16:04

Ahh, jesli przechodzimy na temat kościoła katolickiego ..

Żal mi takich którzy mówią ze nie wieżą bo w kosciele tylko kase zbierają - wybaczcie z czegoś żyć muszą, ale u nas np,. widać że ta kasa nie idzie na marne. Mamy nowy, ładny kościół.
Większość z was nie wierzy ale nawet nie ma sensownych powodów i mówi tak jak wszyscy.

Mój brat nie wierzy ale przynajmniej umiał sie kłócić z księdzem i podać mu porządne powody..

Arfyd 16-10-2007 16:22

@Up

Widzisz to tylko z jednej strony...
Można tak samo się zapytać jakie są powody, żeby wierzyć.

Eivrel 16-10-2007 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 1696639)

Wracając do ateizmu(tu zaczynam swoje przemyślenia, macie prawo się niezgodzić, zresztą oczekuje 'inteligętnej' dyskusji), twierdze, że jak ktoś juz powiedział, bycie niewierzącym jest 'trendy', podobnie jak obraz olewającego wszystko 'kozaka/luzaka'.
Gówno prawda!
Dopiero świadoma(!) wiara, zbudowana na potężnych filarach miłości Bożej, tworzy prawdziwego, dojżałego i silnego człowieka, dopiero zrozumienie poświęcenia Chrystusa, pozwala nam stawać się podobnymi do niego.

Dla mnie w ogóle to 'bycie trendy' jest zupełnie czymś innym niż bycie dojrzałym ;)
@down
Patrz na kontekst, odpowiadałem na to, co zacytowałem.

Grocix 16-10-2007 16:55

@Up
Nie chodzi o bycie trendy, tylko o światopogląd. Ja w Boga nie wierzę, podstawy podałem powyżej. Poza tym BARDZO wątpliwa jest dla mnie historia Kościoła i ich wcześniejszy sposób szerzenia wiary (już Jehowi są lepsi :)). Tych co nie wiedzą o co mi chodzi, odsyłam do google, hasła: Noc św. Bartłomieja, święta Inkwizycja, wyprawy krzyżowe.

Czarny ork 16-10-2007 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donas (Post 1697167)
Tak, bez >>>wontpienia<<< pogranżamy się w >>>tempocie<<<. Co idealnie widać po poziomie twojej ortografii.

Kolejne dziecko, które jak nie ma już nic do powiedzenia, to "pojedzie" po ortografii... Po twojej inteligencji to się dopiero objawia mój miły... ty zwontpiony!!!!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kenixia (Post 1697573)
Ahh, jesli przechodzimy na temat kościoła katolickiego ..

Żal mi takich którzy mówią ze nie wieżą bo w kosciele tylko kase zbierają - wybaczcie z czegoś żyć muszą, ale u nas np,. widać że ta kasa nie idzie na marne. Mamy nowy, ładny kościół.
Większość z was nie wierzy ale nawet nie ma sensownych powodów i mówi tak jak wszyscy.

Mój brat nie wierzy ale przynajmniej umiał sie kłócić z księdzem i podać mu porządne powody..

Kasa idzie, ale tylko do kieszeni księdza, bo choćbyś umierał z głodu, to on cie nawet 10 zł nie wesprze...

@down
żal.pl się pisze, bo samo żal to jush nie modne...

gavreonien 16-10-2007 19:09

@up
żal

@topic
- nie, dziękuję

ripper 16-10-2007 19:14

Cytuj:

Kolejne dziecko, które jak nie ma już nic do powiedzenia, to "pojedzie" po ortografii...
Ja mam sporo do powiedzenia, a i tak ci po niej pojadę. Głupi jesteś.
Cytuj:

Kasa idzie, ale tylko do kieszeni księdza, bo choćbyś umierał z głodu, to on cie nawet 10 zł nie wesprze...
A Żydzi wywołali wojnę w Iraku. Rzucasz ogólnikami, które niezbyt pokrywają się z prawdą.

LolnY 16-10-2007 19:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BlueMaster (Post 1696887)
Najlepsze są kolędy,ale nie zabardzo je lubie bo ok. 90% księży w parafi nie ma samochodów i musimy wracać wieczorem sami(ostatnim razem jeden trafił do szpitala na 4miesięcy)

A u mnie w tym roku weszła zasada, że jak ktoś ma -150 (lub mniej) punktów za służenie to już nie chodzi po kolędzie to nawet na lektora nie idę, bo wiem że się nie załapię ;s Ale troszkę kaski było przez te kilka lat...

@Topic

Śmieszne, ale nie wiem czy zadziałałoby to tak jak zostało opisane xD

Czarny ork 16-10-2007 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1697924)
Ja mam sporo do powiedzenia, a i tak ci po niej pojadę. Głupi jesteś.

Głupi jestem ponieważ? Ripper tak myśli!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1697924)
A Żydzi wywołali wojnę w Iraku. Rzucasz ogólnikami, które niezbyt pokrywają się z prawdą.

Oj, nie masz pojęcia nawet w jakim stopniu one się pokrywają!
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LolnY (Post 1697930)
@Topic

Śmieszne, ale nie wiem czy zadziałałoby to tak jak zostało opisane xD

To nie jest śmieszne, lecz żałosne! Ponieważ piszą to dzieci, które gdy tylko dorosły jakiś im się do drzwi dobija, srają w gacie i krzyczą rodziców nie ma, niech pan odejdzie...

@down(Grocix)
Przez takich ludzi nie tylko w kościół wiare można stracić... Ale coosh oni tego nie srosoomieiom.... <- napisałem po waszemu, to się nie liczy jako błąd!

@down(ripper)
Dla takich ludzi jak ty to mi nawet się nie chcę... Szukać błędów...

Str4t0s 16-10-2007 20:07

Fajnie ale jaki to ma związek z tematem?

ripper 16-10-2007 20:13

Cytuj:

Głupi jestem ponieważ? Ripper tak myśli!
Nie. Jesteś głupi, bo robisz błąd na błędzie i się nawet nie próbujesz poprawić. A to, że tak myślę, to inna sprawa.
Cytuj:

Oj, nie masz pojęcia nawet w jakim stopniu one się pokrywają!
W wystarczająco małym, żeby nie były godne wielkiej uwagi.

LolnY 16-10-2007 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarny ork (Post 1698022)
To nie jest śmieszne, lecz żałosne!

Muzyka Przeciw Rasizmowi też jest żałósna.

"Wszystkie dzieci nasze są:
Kasia, Michael, Małgosia, John (...)"

JEJEJEJE ZWALCZAJMY RASIZM PIOSENKAMI I AVATARAMI Z DŁONIAMI!!!

http://img141.imageshack.us/img141/8...rzblackgd9.png

@Edit

Jesteś głupi.

@Edit 2

Aaaa... Sorry nie zauważyłem, że jesteś czarny :/

@Edit 3

Jesteś ORKIEM! Muszę cię zniszczyć moją nową mocą!

http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...&postcount=149

@Down

;[ Byedactwo
/|\
/ \

Grocix 16-10-2007 21:04

@Up
I dlatego straciłem wiarę w Kościół.

qq2 16-10-2007 21:24

A czy wy nie robicie lekkiego offtopa (u?) ? :0
Bo widzę, że ten temat odświeżył ivul archeolog i zamiast pisać na temat, to wy o czym innym. ;p

Kenixia 17-10-2007 19:15

jasne lepiej nie wierzyć,bo nie masz pewności czy coś takiego istniało. To wierz przynajmniej p o to, żeby nie siedzieć tyle przed komputerem i ślepo wierzyć w to co mówią w necie ( chodzi o akcje Bóg tak, kosciol nie)

Wogóle nie rozumiem tej akcji, bo jesli kościół jest podstawą wiary w Boga to lepiej wogóle nie wierzyć. Wrr. ;/
A większość z was nie wierzy, bo woli po prostu siedzieć przed kompem i zamulać cały dzień.

ripper 17-10-2007 19:48

Cytuj:

A większość z was nie wierzy, bo woli po prostu siedzieć przed kompem i zamulać cały dzień.
Nie wiem, jak ciężko uzależnionym trzeba być, żeby nie wierzyć w Boga, bo to zabiera czas. Argumentacja dotycząca promila ludzi niewierzących.

Eivrel 17-10-2007 20:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kenixia (Post 1699471)
jasne lepiej nie wierzyć,bo nie masz pewności czy coś takiego istniało. To wierz przynajmniej p o to, żeby nie siedzieć tyle przed komputerem i ślepo wierzyć w to co mówią w necie ( chodzi o akcje Bóg tak, kosciol nie)

To, że ktoś nie wierzy, nie oznacza, że wierzy we wszystko co mówią w necie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:39.