Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Odnośnie New Serva (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=76896)

Krakers 19-06-2006 15:28

Ja także wybieram się na nowy świat PvP w Niemczech.
Mam nadzieje, że jakoś dobrze się zgramy i nie będziemy się nawzajem zabijać ; )

Powodzenia na nowym swiecie !

Zummer 19-06-2006 15:47

Możliwe że ja ide na nowego serva.
Na Xerenie nie gralem, ale gralem na paru innych swiatach, mam doswiadczenie.
A na wakacje nowy serv w sam raz ;)

~irOn 19-06-2006 21:00

Witonia here no i mój brat może też bedzie grac : ) Co do Alliance - bedzie gildia napewno ja + moje rle + Quariony z askary. Ja + moje rle robimy rodzinke ; ) Zapowiada się niezła atmosfera, fajnie jeszcze jakby Dzik~ i Untora byli z nami : )

Edit : Tigo wejdz czasem na Tibie i przypomnij sobie o starych znajomych :)

dzg 19-06-2006 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Msl
Wystarczy 10 osob zeby z own3dowac serw;].(Ofc dobre zgranie,pvp etc.)
Ale pewnie tej 40 i tak nie wyjdzie :D jak 80% z tego tematu ;S

10 osobom by sie nie udalo raczej, zalezaloby od przewag lvlowych itp. (moim zdaniem mozliwe tylko przy przewadze lvlowej no i jak napisales, team work, pvp etc.) Faktem jest ze na nowy serwerek idzie pare dobrych teamow (glownie Hiszpański i Szwedzkich pare) wiec to bedzie ladna kumulacja, cos czuje, ze ciagla rzeź :P

Arte 19-06-2006 23:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dzg
10 osobom by sie nie udalo raczej, zalezaloby od przewag lvlowych itp. (moim zdaniem mozliwe tylko przy przewadze lvlowej no i jak napisales, team work, pvp etc.) Faktem jest ze na nowy serwerek idzie pare dobrych teamow (glownie Hiszpański i Szwedzkich pare) wiec to bedzie ladna kumulacja, cos czuje, ze ciagla rzeź :P

wystarczy tylko spojżec na fora różnych serverów, na co drugim forum pisze o ekipach na nowy server itp. Pewnie większośc z nich wiele nie osiągnie, ale ostatnio też swe rozstrzygnięcie miało dużo wojen i większośc przegranych ekip, będzie chciała spróbowac jeszcze raz na new. Pewnie będzie podobnie jak z Kyrą, po tygodniu wojna i z Xereną gdzie toczy się już bodajże 11 wojna na tym krótkotrwałym jeszcze servie. War plx ^^

Gl dla wszystkich który są w stanie coś osiągnac!

Felini 20-06-2006 20:32

Zachecam wszystkich do grania na Xerenie =)
Nie ma juz tyle wojen :D
Raczej spokojnie.B)

Człowiek D 21-06-2006 10:43

Ja chętnie sie wybiore na new server tylko powiedz kiedy go zrobią i podaj nazwe :cup:

Xaorix 22-06-2006 20:19

No to co, czekamy do lipca? A moze do sierpnia, przed update? Ile jeszcze...

Conrad Ma'Fer 22-06-2006 20:24

Jak ktoś poważnie myśli o nowym serverze (mam na myśli osoby które potrafią utrzymać się w top 25 w expie) to pisać do mnie na gg 607017

Msl 23-06-2006 09:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dzg

No wiesz na forterze walczylismy w kolo 10 osob vs kolo 30-50 i o wiele wyzszych lvli ;> i jakos dawalismy rade ale ehh... niestety kasa sie konczyla a haki przybywaly teraz gdzies 60% teamu mniala haka i rooka :S

Royal Vart 24-06-2006 11:24

Ja ide na 99%!!!Ekipa z Furory tez sie wybiera !!!Jak ktos chce do nas dolaczyc to moje gg.944015.Zainteresowani niech wymyslaja nazwe gildi !!!:cup:

Oskaliber 02-07-2006 01:03

:/

No i cos tych serwow nie ma :/

Winkler 02-07-2006 11:45

Wszyscy planuja, fantazjuja, obmyslaja strategie, koluja teamy, a jak zwykle 90% odpadnie jeszcze w pierwszym tygodniu. Siedzcie lepiej na dupie i w spokoju se pojdzcie na new, bez rozglos -tak jak ja.
@conrad: myslalem, ze chociaz ty na poziomie jestes, widocznie sie mylilem... (na forum se teamu szukac HAAHAHAH).
Oczywiscie, zaraz bedzie po mnie pojazd, ze nie gralem nigdy na new, ze mialem max 20lv itp. - leje na to :).

Maciasty 02-07-2006 14:14

Szczerze to mam obawy czy powstaną nowe serwery. W tibie gra coraz mniej osob rok temu w wakacja w tym samym czasie gralo wieczorami po 50 tysiecy osob a teraz gra nie wiecej niz 44 tysiace watpie ze zrobia nowe serwy a jesli juz to moze 2 max.

Arte 02-07-2006 14:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Winkler
Wszyscy planuja, fantazjuja, obmyslaja strategie, koluja teamy, a jak zwykle 90% odpadnie jeszcze w pierwszym tygodniu. Siedzcie lepiej na dupie i w spokoju se pojdzcie na new, bez rozglos -tak jak ja.
@conrad: myslalem, ze chociaz ty na poziomie jestes, widocznie sie mylilem... (na forum se teamu szukac HAAHAHAH).
Oczywiscie, zaraz bedzie po mnie pojazd, ze nie gralem nigdy na new, ze mialem max 20lv itp. - leje na to :).

cieszę się, że Cie tu widze (:

Ksellus 03-07-2006 17:35

Wiadomo juz cos kiedy ma byc nowy świat?

Witam wiecie co jak tak czytam to wszystko to smiac troche mi sie chce. Bo serwer jeszte nie powstał a wszyscy juz mysla o wojnach. Wedlug mnie polowa ludzi piszaca w tym poscie nigdy nie miala 50+ lvla. Wedlug mnie pierwszy tydzien bedzie wazny od powstania nowego świata wtedy sie okaze kto tak naprawde jest coś wart. Pozdro AlL.

Lord Piotrus 03-07-2006 17:43

Heh... Moj kolega z klasy tez czeka na new serv. Ma juz dosyc spora ekipe (ja niestety zostaje na swoim starym swiecie) i sam juz se kupil 2x PACC, jeden na swojego main chara (bedzie to sorc i bedzie go dzielil z innym kolega) a drugi na uhmakera :PPP. Tera sie z niego smieje bo new servy nie wychodza ;)

Maciasty 03-07-2006 18:02

Tak jak pisałem wcześniej. Moja obawy co do powstanie nowych serwerow sa coraz wieksze i zaczynam powatpiewac czy powstana wogule. Wszyscy są tu tak bardzo napaleni na nowe serwy, ja tez oczywiscie czekam i sie nie cierpliwie ale utrzymanie serwa kosztuje duzo cipsoft a przeciez widac ze w tibie coraz mniej osob gra wiec po co wedlug cipsoftu maja powstawac nowe swiaty. Obawiam sie ze nie bede juz powstawaly nowe swiaty i beda sie utrzymywac z tego co juz maja. Pozostaje nam miec nadzieje ze jednak te nowe swiaty jeszcze powstana chociaz 2 mogli by dac odrazu by zaczlo wiecej osob grac w tibie dla nich wiecej kasy z pacow bo teraz duzo osob czeka na nowe serwy i na nowo by zaczeli grac gdyby powstaly no ni czekamy dalej;)

dami50 03-07-2006 23:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayando
Cześć wszystkim :p
Na Xerenie grałem od samego początku serva zanim jeszcze Divonnium zostało całkowicie zniszczone :) <walczyłem przez pewien czas u ich boku, potem wespół ze Starsami i na końcu z OoS>
Na Xerenie grało się z początku fajno ale potem coś zaczeło się psuć ...

Teraz czekam na New Serv . Jeżeli możecie to wpiszcie sie poniżej, KTO z Was wybiera się na nowy świat ?! :evul: < Ja muszę się odegrać na kilku osobach :]>

pozdro dla :
Max Grip
Club Maniac
Xaldas
Pharius
Otto De'Lotto
Rhasta <4ever>

Mozliwe ze i ja pojde sie zabawic ale zapewne tylko do momentu wojny, chcialbym troche powalczyc dla rozrywki a pozniej bym sobie odpuscil i ofc nie zrobie juz palla bo ta profesja jesli chodzi i wojne naprawde sux (przynajmniej na lvlu jaki osiagnalem na xerenie) sorce rox :)
anyway do zobaczenia i pozdro 4 all ^^

Xehe 03-07-2006 23:47

Rotfl? Palle Sux? no moze na poczatkach ale z dobrym pvp oraz kolo 120lvl i 20+mlv Pallek na wojnie moze zrobic niezle zamiesznie:> Oczywiscie nie bedzie mogl zrobic "noob ue spam plx!!!!1111oneoneone" wiec dobre i wyzej pvp jest wymagane xD.
Ale co racja to racja na poczatkach nie ma to jak sorc.

heineken 04-07-2006 01:47

mam prosbe dla wsyztkich ludzi kturzy sa z plcoka i zamierzaja grac na new servie aby napisaly do mnie na prv to dam an gg i tzreba sie jakos zgadac wkoncu plock RooooX

Xzonixek 04-07-2006 13:21

Ja postanowiłem zroobić już napewno palka... tylko teraz myśle nad serwerem... Pierwszy alfabetyczny niemiecki serwer, lub non pvp... Jeżeli będe grać 12h/dzień to jak myślicie uda mi się wybić bez scharowania?:D I mam pytanie.. czy ktoś by stawiał monki dla swoich kolegow, to czy bym mógł jak coś potrenować z wami?
@Msl:
To ja jestem tym noobkiem, ktory scharował z toba roty na darashi, i ktoremu wkreciłeś że solo grasz... Co nie Galaco?:D

Wogle nie chce sorca, bo bedzie znowu 70% spoleczenśtwa magami, 10% druidami, 15% knightami a te 5% to palki...

ahcarb 06-07-2006 18:06

A ja sobie zostane przez pierwsze 2 tyg na nowym servie bez guild puki sie nieustabilizuje sytuacja, bardzo duuzo swe idzie na nie wiec bedzie ciekawie ;]

Msl 07-07-2006 02:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xzonixek
Ja postanowiłem zroobić już napewno palka... tylko teraz myśle nad serwerem... Pierwszy alfabetyczny niemiecki serwer, lub non pvp... Jeżeli będe grać 12h/dzień to jak myślicie uda mi się wybić bez scharowania?:D I mam pytanie.. czy ktoś by stawiał monki dla swoich kolegow, to czy bym mógł jak coś potrenować z wami?
@Msl:
To ja jestem tym noobkiem, ktory scharował z toba roty na darashi, i ktoremu wkreciłeś że solo grasz... Co nie Galaco?:D

Wogle nie chce sorca, bo bedzie znowu 70% spoleczenśtwa magami, 10% druidami, 15% knightami a te 5% to palki...

Nie ja szaruje z pol Płocka.

Tandrion 07-07-2006 09:24

Ja i moi rl koledzy również wybieramy się na nowego serva.
Wcześniej grałem na azurze ale ciągłe PA wymierzane na mnie i moich kolegów zmusiło mnnie do opuszczenia tego świata obecnie tymczasowo pogrywam na infernie.

A więc mam ekipe około 20 osób z Białegostoku. Jesteśmy zagożałymi fanami Jagielloni Białystok w związku z tym postanowiliśmy założyć gildie "Jaga Fans",
i nazwać swoje postacie "jaga xxx" gdzie xxx to twój pseudonim. Jeżeli jesteś z Białegostoku lub okolic i wiesz cos o Jagielloni możesz się ze mna skontaktować i dołączyć do naszego teamu

@serdecznie zapraszamy@

P.S. Większość osób bedzie miała pacca i wśród niej nie ma raczej żadnych noobów

Mój GG-5548435

Mumakil 07-07-2006 12:14

to wlasnie sa wydarzenia z xereny tak? umawianie sie na nowy swiat i mowienie kto kim bedzie , , modki zrobcie z tym cos

Arte 07-07-2006 17:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mumakil
to wlasnie sa wydarzenia z xereny tak? umawianie sie na nowy swiat i mowienie kto kim bedzie , , modki zrobcie z tym cos

lol, potrafisz czytac :)? tylko dlatego jest podany server Xerena bo nie da się dac "nowy server" :)

Diablosss 07-07-2006 19:18

A idźcie w pizdu wszyscy przynajmniej stare serwery odnoobią się .
GL 8o

Najs Knight 08-07-2006 00:50

witam ;-) ja tez sie wybieram na new serwer B)

Bo to historia ktura nie znajdzie konca opowiada o tych kturych zmazal czas moze spotkaja sie jeszcze w samotnym miescie moze znajda dzien w kturym zgubili szczescie moze miną sie i pujda w inna strone moze TAK moze NIE.. :cup: :cup: :cup:

Oskaliber 08-07-2006 16:44

Coś mi sie naprawde zaczyna wydawac ze tych servow nie bedzie :/

First Doom 08-07-2006 17:07

Dzien dobry , nie gralem w tibie ponad pol roku juz zapomnialem jak w to sie gra ^^ ale chcialbym zaczac przygode z tibia od nowa na nowym srverze z PACC :) nie chcialo mi sie przeszukiwac tych 35 stron z postamina temat nowych serverow tak wiec czy ktos z dobrego serca powie mi kiedy pojawia sie jakies nowe server ( najlepiej europejski nie ten hardcorowy co sie leja ja powaleni tylko normal pvp ) prosze niech ktos napisze co wie na temat nowych serverow ( kiedy , co i jak ) z gory dzieki , pozdrawiam

Maciasty 08-07-2006 18:07

Nawet sam cipsoft nie wie kiedy powstana i czy wogule powstana. Szanse są małe że w niedlugim czasie powstana poniewaz w tibie gra coraz mniej osob nawet na poczatku tego roku w liczba łączna osob na swiatach wynosila ponad 50 tysiecy teraz nie przekracza w nornalny dzien roboczy 40 tysiecy. Musi zaczą poprostu wiecej ludzi grac w tibie i kupowac pace bo utrzymanie serwera tez kosztuje. Ale z drugiej strony bardzo duzo osob czeka na nowe serwy i obecnie wogule nie gra poniewaz chce zaczac gre od poczatku na nowych swiatach więc może jednak postawia chociaz 2 serwy. Podejrzewam ze jesli do polowy lipca nie postawia to moze w okolicach update;/

First Doom 08-07-2006 22:51

Sprawdzalem na tibia.com wszystkie newsy ''New GameWorld'' w archiwum i stwierdzilem ze servery bylys stawiane w odstepach czasowych od 1 miesiaca do maksymalnie pieciu , jak by spojrzec na to , ostatni server zostal postawiony w lutym czyli jakies 5 miesiecy temu . Zgadzam sie z tym ze teraz w lipcu powinien byc nowy server , a jezeli nie zrobia go to chyba chodzi o mala ilosc graczy... noc coz.. poczekamy - zobaczymy , i tak narazie musze zarobic kaske na PACC :)

ps.ktos cos wie prosze dopisac

First Doom 10-07-2006 22:33

moze ktos cos napisze?

Msl 11-07-2006 02:26

Nie pisac postow w stylu " ej no powiedzcie kiedy bedzie new serw" bo nikt tego nie wie nawet babble.... tylko CipSoft :) i on zrobi kiedy im sie bedzie podobalo a mozliwe ze wcale nie zrobi a do tego ze coraz mniej osob gra w tibie to niestety CipSofta wina przez te kilka ostanich uptade duzo osob poszlo po rozum do glowy i przestali grac w ta gre.

Bacik_ 11-07-2006 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Msl
Nie pisac postow w stylu " ej no powiedzcie kiedy bedzie new serw" bo nikt tego nie wie nawet babble.... tylko CipSoft :) i on zrobi kiedy im sie bedzie podobalo a mozliwe ze wcale nie zrobi a do tego ze coraz mniej osob gra w tibie to niestety CipSofta wina przez te kilka ostanich uptade duzo osob poszlo po rozum do glowy i przestali grac w ta gre.

Word! 10 znakuuufffff

Helion Prime 11-07-2006 22:28

nowy serv-czytac!!:)

siema ;) ja tez sie wybieram na nowego serwwa ...jak wyzej koledzywspomnieli musi byc niemiecki i pvp...mam chara na xanterze 78lvl ale mnie huntuja dlatego chce isc na nowy
i teraz do tych co chcą zaczynac na nowym serwie:
Jak juz idziemy to jedzmy ostro w lvl na początku bo tylko w ten sposób mozemy opanowac serwa... bo inaczej niema sensu sie pytac kto idzie na nowy serwer
aalbo cos chcemy osiągnąc i pozniej sobie grac bez przeszkód albo zostawiamy serwer szwedom=]
to tyle odemnie pozdro

Msl 11-07-2006 23:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bacik_
Word! 10 znakuuufffff

Nie rozkminiam ? xD o co chodzi ?:PP

Arte 12-07-2006 10:28

ehmm

Ktoś napisał, że nowy server jest mało prawdopodobny, ponieważ coraz mniej osób gra w Tibię i nie ma pieniędzy na utrzymanie serverów.

Więc?

Otworzenie servera nie powinno byc aż tak drogie jak się niektórym może wydawac, utrzymanie serverów to już jest jakiś koszt.

Lecz ile osób specjalnie kupuje premium account, żeby móc grac od początku na nowym świecie?Teraz lista oczekujących na Rookguard zachodzi pod 900 osób, gdy tylko zostanie otworzony server.

Jest to razem z osobami które są już zalogowane i z osobami które pewnie jeszcze nie wiedzą o powstaniu tego świata około 1200 osób, które miały, bądź kupiły Premium Account specjalnie aby móc grac jak najszybciej na nowym świecie.

A ktoś powiedział, że teraz otwieranie nowych serverów nie jest opłacalne ;)

Maciasty 12-07-2006 10:53

Owszem z tym sie zgadzam całkowicie zresztą w dalszej częscie postu napisałem że dużo osob czeka na nowe serwery i obecnie wogule nie gra poniewaz chce zacząc gre od początku na nowych światach wiec moze postawia chociaz 2.:) Według mnie jest oplacalne w tym momencie postawienie nowych serwerow ponieważ tak jak napisałes 1200 moze czekac na nowe serwery ale ja podejzewam ze obecnie jest tych osob zdecydowanie wiecej:)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:07.