Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Brass armor (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=12449)

Kajzer 22-09-2004 23:07

Brass armor

mam pytanie Sunrise najwyzszy lev na rooku zyje sobie na antice. Widzialem zdiecie jego eq mial brass arma moze mi ktos powiedziec skad go ma? czy od gm czy z jakiegos questa? niby ma 70 pare leveli ale nie widzialem u niego spike sworda ktorego podobno sie dostaje za uzyskanie 50 leva

Sir Prymas 23-09-2004 13:23

Chodzi ci o Sunrise wiem ze w All'Dee można sprzedać Brass armor więc mozna go jakoś zodbyć.. jesli możesz zamieść w tym temacie to zdjęcie z jego eq bym był bardzo cholernie wdzięczny ;) spike dostaje sie po uzyskaniu 50 lvl tak mówią ludzie, weź też pod uwage że sunrise gra w Tibie pare lat więc nie koniecznie zodbył go miesiąć czy dwa temu a może 2 lata temu kiedy w jakis sposób było można go zodbyć.... Sam już nie iwem co myslec na ten tema tych Brass armorów czy Spike Sworda bo kazdy mówi co innego i w ten spowsób powstaje wielie historii

Angelus 23-09-2004 15:57

Z tym brass armorem to podobno kiedyś był dostępny z jakiegoś questa.
Ale zlikwidowano tę możliwość jakiś czas temu.
I teraz na rooku jest niedostępny.
Chyba ,że ktoś zdobył wcześniej i nie stracił.
Tak swoją drogą ciekawe na ile się wycenia brass armor na rooku ???
Pewnie jest nieprawdopodobnie drogi ...

aktus 23-09-2004 16:11

moze nawet kilka k tylko kto na rooku ma kilka k :)

Angelus 23-09-2004 16:32

Kilka k to moim zdaniem niewielka cena za unikatowy przedmiot.
Nawet jeśli chodzi o rooka.
Jeżeli masz postać przeznaczoną na wieczne expienie na rooku , to oprócz life fluidów i run antidotum ,
nie ma na co wydawać pieniędzy.
Dlatego brass armor może być cholernie drogą zbrojką.
Mam tu na myśli sumkę ok. 20-30 k ...
Ale oczywiście są to tylko teoretyczne rozważania .

aktus 23-09-2004 16:36

przecietny gracz, ktory na 8lvl wychodzi z rooka raczej nie ma szans na to zeby zdobyc nawet kilka k...

Emil1 23-09-2004 20:38

Ale przeciętny grasz który na 8 lvl wychodzi z rook'u nie ma też szans na zdobycie tego przedmiotu. Według mnie jest to bezcenne. Bo wątpie żeby człowiek który ma hara przeznaczonego na bieganie po rook'u sprzedał takiego itema.

aktus 24-09-2004 18:55

zawsze moze brass "wypasc" jak sie gosciu "przewroci" wtedy ma ucieche znalazca

Senadex 24-09-2004 21:09

No dobra gadaliśmy o brass armorze a pomyślcie ile taki spike sword by kosztował ?? :o

Dj Fara0n 25-09-2004 12:21

brass armor wypada z mino magta tylko jak tam dojść B)

Litawor 25-09-2004 14:19

Dobra, ale gdzie jest to zdjęcie?

Avalanche 25-09-2004 16:49

MA ktoś może linka do ss'a Sunrise'a??

adazz 25-09-2004 20:01

Jeżeli ten typ na 70lvlu tak długo gra... kilka lat to być może napakował mino maga i mu arm wypadł... kiedyś podobno można było dostać sie do mino maga

Angelus 27-09-2004 04:00

Na razie wszyscy teoretyzujemy i dzielimy skórę na niedzwiedziu ...
Może , by się ktoś odezwał kto ma 100 proc. informacje ...
Może jakiś modek , albo takie cuś ...:)

Zabić mino maga na rooku musi byc cholernie ciężko ...
Ktoś może kończyć grę i wtedy sprzeda brass armor ...
Może mieć laga i mu wypadnie ...

Mieć na rooku 70 level , to dopiero trzeba być maniakiem !
Podziwiam wytrwałość ...

Wicherer 01-10-2004 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez aktus
moze nawet kilka k tylko kto na rooku ma kilka k :)

ja mam 5 k w platynkach ale gm nie hce sprzedac brass armorki :(
ani spike sworda ani poison dagera :( a wienc nie kosztuje to kilka k

Emil1 01-10-2004 20:43

@up
Co miałeś z J.polskiego? Popatrz na te błędy...

Edit.
@down
Pytanie, skąd wiesz, że Sunrise ma brass armor? Ja sądze, że ktoś puścił plotke i tyle.

Mati ziomek 03-10-2004 12:01

brass armor wypada z....

Pytanie skad Sunrise ma brass armor, oczywiscie ze z mino maga, a Spike sworda tez ma go sie go pytalem. B)

Thomas 03-10-2004 13:41

wiecie co mnie najbardziej dziwi??? on (Sunrise) ma 75lvl, caly czas jest na rooku, a wykupil sobie domek w Ab... tylko po co to jak on innego chara nie ma????

Emil1 03-10-2004 15:45

@up
To chyba nie jest jej domek ale ma do niego wejście. Bo jakby za niego płaciła? A pozatym może mieć innego chara i to nawet na tym samym koncie chociaż nikt go nie widzi.

Tryt 03-10-2004 20:02

spike sword...

Nie jestem pewny ale chyba na 20 lvl mozna dostać spike sworda od mnicha ze świątyni.... :tongue: podchodzisz mówisz "hi" , "spike sword" i dostajesz ale nie na 100% :]

MayGyver 04-10-2004 12:35

> na 20 lvl mozna dostać spike sworda od mnicha ze świątyni

a sandaly przyspieszaja chodzenie
i jest specjalny tunel z maina na rook
i jak wrzucisz sworda do wody i uzyjesz wedki to powstanie water sword
a poison dagger tworzy sie rzucajac dagger na poison field

BUJDA

Gold Raven 05-10-2004 12:50

Ss ze stuffem (niecałym) Sunrise - jak widać -> Brass Armor i jeszcze jedna ciekawa rzecz ->> kolorowy backpack (żółty) -jak wiadomo nie można go dostać na rooku :).
http://free.of.pl/m/mktibia/sunriseplx.bmp

Sorki za *.BMP ale nie chciało mi się już tego kompresować.

@Tryt

Bujna wyobraźnie to ty masz :p - tej wersji to ja jeszcze niesłyszałem :) --> @MayGyver - wiecej dodam BUJDA NA RESORACH :p

Fox of Desert z Aldory 05-10-2004 15:25

ja nie wierze że może być brass na rooku

@Maciekpkk
Podaj mi jego imie bo ci nie wierze (myśle że poróbka) :D

Thomas 05-10-2004 16:33

@up moglbys przeczytac poprzednie wiadomosci??? to jest Sunrise... najwyzszy lvl na rooku...

gy_ver 05-10-2004 20:50

A ja też mam :P
MUAHAHAHA

http://www.gyverq.republika.pl/eq.jpg

Adolphus Elbragol 06-10-2004 07:29

prosze okazuje sie, ze nawet Tibia ma wlasne legendy... ( i przepraszam za offtopic)

Glucio 06-10-2004 22:19

Gyver sprzedaj mi :D :P dobrze płacę;)

gy_ver 07-10-2004 08:32

@Glucio
Nie trzeba mi twojej kasy, na Rooku wystarczy mi moja kasa,w kilka godzin zarabiam okolo 15 platynek.A pozatym takie itemy są nie na sell :D

karol z isarki 07-10-2004 11:06

na jakim serwerze gra Sunrise

Gold Raven 07-10-2004 11:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez karol z isarki
na jakim serwerze gra Sunrise

Sunrise rezyduje na Antice.

Emil1 07-10-2004 19:46

Wątpie żeby ss był prawdziwy. Zobaczcie na skill dista.. Duży lvl ale żeby takie skille??!!

Gold Raven 08-10-2004 10:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emil1
Wątpie żeby ss był prawdziwy. Zobaczcie na skill dista.. Duży lvl ale żeby takie skille??!!

Jakbyś niewiedział to skille na Rookgaardzie rosną tak jak druidowi/sorcererowi na mainie - czyli baaaardzo wolno. Ja na pozionie 28 mam skile -> 21/26 a trenowałem jak szalony.

Toomek 08-10-2004 13:22

ej ludzie luknijcie przecież to jest fotomontaż na serio przyjżyjcie sie dobrze

Karher 08-10-2004 21:15

Jak masz takiego sprzeta na prawde to czego nie powiesz nam jak go zdobyc a jak nie chcesz mowic na forum to powiedz umnie na gg : 2101493

Emil1 09-10-2004 00:31

@up
To nie jego sprzęt lecz (niby) Sunrise. Na 100% nie wiadomo czy to prawda chociaż ja wątpie

Vanhelsen 09-10-2004 00:54

@Emil1: 2 sprawy:
1) "(niby) Sunrise." - Wejdz na tibia.com, tam go znajdziesz
2) Jełsi chodzi o jego hatke to jest poste, poprostu jakiś rl qmpel mu płaci. Jak ?? wysyła czynsz parcelem do jego depo i już :P

Ktoś tam gdzieś wzpominał, że ktoś na rooku ma FSa -.- czy to prawda ??

@gy_ver: DLaczego ukryłeś nick ?? Obawiasz się, że ktoć cie będzie huntował na rooku po spike sworda 8o :P
W spikesworda u Sunrise wierze, ale u ciebie to mi się jakieś podejrzane wydaje :P

gy_ver 09-10-2004 20:17

@Wieszok
No i dobrze ci sie zdaje :P chciałem tylko udowodnić ze także Maciekpkk mógł wstawić jakiegoś fake'a z tym żółtym backpackiem i tym brasem.
W tym moim SS'ie są wstawione spike,brass i backpack :P
A imie tej postaci jest ukryte z innego powodu.
Daje więc to dużo do namysłu i rozważań ( przyglądnij się w opisie poniżej jego obrazka,napisał ze jest to "bmp".Czyli mógł niedawno w paincie edytować i nie chciało mu się już na "jpg" zamieniać )

@down,down
Thomas , nie ma czegoś takiego jak "niby minos" jes minotaur :P a właśnie z niego wypadł poison dagger

Premm 09-10-2004 20:42

juz mowilem!!!

jezeli ktos z was chce dojsc do minos maga musicie zrobic sobie minimum 18 fist fighting'a a nastepnie trenic do okolo 25 na trolach albo najlepiej oorkach ale juz z dwoma cooper shield'ami. jak zrobicie cos kolo tego kupcie se u hyacynta poza miastem na prawo backpack life fluidow i wezcie se chain armora , dwa copery shieldy , studded legsy , butki , noi bym zapomnial o helmie legiona , a nastepnie idzcie se na prawa strone wyspy kolo wiezy orkow na prawo na minosa ktory jest na skarpie potrzebujecie minimum 6 ,,boxow'' mam na mysli skrzynki ktore mozna dac pod siebie a nie ,,chest'' 'y.
jak wam sie uda go pokonac z piesci wypadnie z minosa zwyklego klucz ale musicie go pokonac z piesci czyli fistaale to tylko teoria:) :evul: :tongue: B) :) ;) :p :] :D :berserk:
zycze powodzenia:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Thomas 09-10-2004 21:25

@up... ty chyba cos krecisz... skad to niby wiesz???
@gy_ver a poison dagger ci z (niby) minosa wypadl???

Sadamq 09-10-2004 22:07

Cytuj:

jezeli ktos z was chce dojsc do minos maga musicie zrobic sobie minimum 18 fist fighting'a a nastepnie trenic do okolo 25 na trolach albo najlepiej oorkach ale juz z dwoma cooper shield'ami. jak zrobicie cos kolo tego kupcie se u hyacynta poza miastem na prawo backpack life fluidow i wezcie se chain armora , dwa copery shieldy , studded legsy , butki , noi bym zapomnial o helmie legiona , a nastepnie idzcie se na prawa strone wyspy kolo wiezy orkow na prawo na minosa ktory jest na skarpie potrzebujecie minimum 6 ,,boxow'' mam na mysli skrzynki ktore mozna dac pod siebie a nie ,,chest'' 'y.
jak wam sie uda go pokonac z piesci wypadnie z minosa zwyklego klucz ale musicie go pokonac z piesci czyli fistaale to tylko teoria
zycze powodzenia
Może jeszce zamiast hełmu i zbroji zalorzyc copper shielda ? Weź ty się chociarz zastanów co piszesz....

W ogóle zastanawiam się dlaczego wy debatujecie o czymś co nie jest na 100 % udowodnione, na 4 strony ? To się powinno zamknąc zaraz po otwarciu. Może i Sunrice ma tego brass armora i spike sworda. To teraz sie zastanów poco ci on jeżeli i tak większośc z was idzie na miana gdzie to jest gó**** warte ? Ci co zostają moze dostaną od gm'ów i kaput a nie gadać o pierdołach. I to jeszcze cały czas gadacie to samo :/ Czyli Fake i Fake! To Musi być fake...

Co do brass Armora, to dawniej można go było zdobyć zabijając minomaga. Niestety ( A może na szczęście ) ten quest został wywalony, i niema się oco rozwodzić. Sunrice gra przypuszczalnie w tibie od półtora roku do 2 lat. Wtedy ten quest jescze był...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:06.