![]() |
Głosowanie - zabarykadować PoH!
Założe sie że każdy z was (oprócz lurerów oczywiście), chciałby żeby PoH tak samo jak Ghostland zostal zamurowany "górami". Wtedy uniknelibyśmy częstemu przypadkowi - lurowaniu potworków z Poh'a (np. Dsy, GSy, all Minos itp.). Proszę wyrazac swoją opinie na ten temat, może wtedy pójdzie jakaś poważna skarga do CipSoftu i zamkną PoH'a? Komenty - co sądzicie!
zapomnialem dodac ze szlo by wejsc na PoH'a ale tylko przez tunel pod ziemią:) (mówie to żeby jakiś n00b'ek sobie nie pomyslal ze mają go całkiem zamknąc) B) prosze modków o dodaniu tej ankiety na sonde na glowniej stronie tibia.pl poniewaz niezla afera sie z tego robi trzeba to rozstrzygnąc na większej skali (może coś z tego bedzie w tibii) |
Ja nieraz padlem ofiara lureluw ale uwazam ze niepowinno sie barykadowac POH lurezy sa czescia tibi i zycie beznich byloby nuuuuudniejsze. ;)
No wlasnie Cipsoft zahowuje rownowage. :D |
Cytuj:
|
po co barykadowac?
przeciez juz jest zabarykadowane most do thais, most dwarvow i most do venore a jak nie chcesz ginac to nie chodz przez niebezpieczne miejsca <edit by aktus> no coz... mozna przejsc z poh do venore bez potrzeby przechodzenia przez ten most ale trzeba znac droge |
Cytuj:
ok,ok a niby jak bym mogl isc z venore do thais?? (zakladajac ze nie mam pacc) |
Cytuj:
a tak poza tym przechodze tam bardo czesto a jeszcze nie spotkalem zlurowanego gsa |
Lol, jesli tylko nie posrasz sie ze strachu i tak uciekniesz. Raz wracelm z Venore do Ab i przy samym dwarf bridge byl lurniety Gs. Spieprzylem na domek ktory jest zaraz obok. CipSoft zrobil sporo miejsc to ucieczki przes lurowanymi stworami.
|
Cytuj:
to chyba grasz na nowym serwie? tam malo luruja np. Galana itp. idz se tam np. na Antice, Harmoni lub Securze |
Cytuj:
|
Cytuj:
i czesto przechodze z thais do ab i nigdy nie spotkalem gsa |
Cytuj:
@down: to sie nazywa: ewolucja naturalnego uzbrojenia peke'rów ;P |
Cytuj:
|
Po pierwsze najważniejsze, pisz co chcesz-CipSoft oleje, po drugie jak jest GS wysarczy poczekać na jakiegos High lvl, ja na securze niegdy nie spotkałem lurniętego GS'a(co najwyćej cyca pod most do thais), ale się zdarza.
|
Poh.....
Powazna sprawa.....sa dwie strony medalu....fakt gsy sa rulowane i zamkniecie poh bylo by dobre!!Ale ...... ja osobiscie przez roolerow paldem ras przy venore i to byl gs....!!zamkniecie poh teraz nie jest chyba potrzebne bo jak gs dogania 50 lvla to jakiegos nooba szybko wymiecie!! :cup: ....zamkniecie GL jest nie potrzebne bo tam nie ma nic prucz jednego gsa!! ktorego chyba nawet sie nie da ropnac !! Jednak uwazam ze zamkniecie poh jest dobra zecza bo moji kumple czesto padali na drodze z mostku dwarfow do thais czy venore! wiec lepiej by bylo go zamknac dla lepszego samo poczucia!! Ja jak mam isc do thais to zawsze jestem strasznie czujny a najgorzej jest do venore....
PS.Ostatnio szedlem z Ab do venore jestem bardzo blisko i.... cialo gsa przechodze 3 kratki i.... rura spowrotem .... mysle ze "cos" tam bylo !! ZAMKNAC POH!! OTWORZYC GL B) X( |
Cytuj:
|
Dodałem sondę, żeby to miało ręce i nogi...
jesli o mnie chodzi to można by zamknąć PoH ale nie jest to dla mnie aż tak istotne... |
Ja gram na Isarze, to wcale nie mlody swiat. A podrozowalem wiele razy. Nie, to nie jest potrzebne, nawet nie wskazane. Wyobrasz sobie ze wchodzisz na poh, tam 3 gsy cie gania a ktos zaiwanil parcele?
|
Llllllllloooooooooooooooollllllllllll
Czlowieku ghulowi ucieknie kazdy a zwlaszcza w carlin gdzie caly czas ktos chodzi po glownej aleji!!!!1 ghula zabije 10 lvl wien to nie jest problem a Ghostow nie ma na gholst landzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 B) B) B) :p :p :p :p
|
@master ostry
a swistak siedzi i zawija je w te sreberka |
rozmowa
Gadam sobie z Dr. Unknowem przez gg oto tresc:
ej myslalem ze mnie popierasz Dr.Unknown (16:36) ... Dr.Unknown (16:36) ja się wyrażam obiektywnie Kamil (16:36) ja sie nie pytalem czy lurują tylko czy chcialbys unikac takiego problemu Dr.Unknown (16:37) sam będe lurował kiedyś przy sprzyjającym lvl Dr.Unknown (16:37) dla jaj Dr.Unknown (16:37) od czasu do czasu Kamil (16:37) OMG Dr.Unknown (16:38) no co? Kamil (16:38) nic Dr.Unknown (16:38) arkana bede lurował pod most do thais Kamil (16:38) dziwi mnie to Dr.Unknown (16:39) ale dobije 30 lvl, to chyba za rok Kamil (16:39) bana mozesz dostac Dr.Unknown (16:39) nie wiem czy nawet 10% lurerów bana dostało... Kamil (16:40) oj ja znam duzo takich osob co za to ban mialo Dr.Unknown (16:40) a ja nie trudno Dr.Unknown (16:41) na tydzień, miesiąc? Dr.Unknown (16:41) co to za ban Kamil (16:41) miesiac Dr.Unknown (16:41) kasacja konta rozumiem Kamil (16:41) a nastepne takie cos Dr.Unknown (16:41) o chyba umre Kamil (16:41) to juz kasacja Kamil (16:41) zrobili ankiete, narazie moja decyzja wzgrzwa Dr.Unknown (16:41) dobra nie strasz mnie, lurowanie przeze mnie to odległość Dr.Unknown (16:41) bo nie brakuje na forum newbie strachodupków oni zawsze głosują na łatwizne(malolaty) |
Cytuj:
LUDZIE!! NIE ZMIENIAJCIE TEGO TEMATU Z POHA NA GHOSTLAND |
hehe a po co odrazu parcele?
no ta ale parcele to jedno a podziemne przejscie?? zamkniecie poh to jest dobra sprawa!!! a najlepiej jak bylo by kilka takich podziemnych przejsc!
8o :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: 8o 8o 8o 8o 8o |
HEHE, a tak się zastanawiałem czy tego nie zamieścić, serio;)
Wiesz codziennie, chociarzby teraz widziałem w dziale filmy jest lurowanie GS'a;) <edit> P.S: Tajemnica korespondencji:p |
racja!! Master ostry
Master ostry masz racje Poh powinno sie zamknac!! A jesli by sie ktos czepial tego ze bo jak uciec dalej przed gsem TO
PO 1. PACCOWI NIECH SOBIA KUPIA EXANI HUR UP <<<<LEWITACJA>>>> (PO KLOPOCIE B) B) :] :] ) PO 2. NIE PACCOWI ZAWSZE ZDAZA USTAWIC PARCELE....BO TO TRWA 3 SEKUNDY PO 3. JEST COS TAKIEGO JAK UCIECZKA DO SWIATYNI!! PO 4. POWINNO POWSTAC KILKA PODZIEMNYCH PRZEJSC xD :cup: :cup: :cup: |
Masz jakas manie z tym banem Master Ostry?? Ja tam popieram DR.Unkown tez kiedys sam bede sobie lurowac takie GS np po to zeby krecic filmiki. Powiem jedno NIEZAMYKAC POH tibia nie moze stac sie latwiutka gra dla dzieci od 7 lat.
|
Sam się zamuruj.
Chłopie daj sobie spokuj z takim tematem. Jakby CipSoft miał spełniać wszystkie tego typu prośby/sugestie to powstał by jeden wielki chaos.
A może wogóle ogrodzić wszystkie expowiska: Amazon Camp - żeby nie można było lurować Huntera bądź Dragona Huntery na lewo od Dwarven Bridge - żeby nie można było lurować do poczty PoH - ogrodzić itd. itd. Wynikiem był by wygląd Tibii jak jeden wielki barak, długi korytarzyk z wieloma drzwiami lub dziurami aby się dostać do danego expowiska. Załatwiło by to całkowicie problem lurowania. Więc radzę sam się zamuruj przed kompem, wykop fosę, rozwiń drut kolczasty itp. żeby broń boże nikt cię nie napadł złodziej, dres, a co gorsza rodzice. KONIEC @re down Cytuj:
|
Cytuj:
juz to widze wchodzi 7-latek 100lvl i pekuje 20-latkow 40lvl to by bylo cos |
Cytuj:
acha i wez se rozwiń drut kolczasty na sedesie |
Cytuj:
Według mnie, po zablokowaniu PoH'a Tibia mocno straci klimat. może zablokować tylko częsciowo (rzeczka/most do ominięcia) albo zrobić oddzielne przejscia z DW Brigde do thais & venore.. tylko tera którędy?? eh to jest palący problem ale sądze że najlepszy będzie kompromis |
Cytuj:
|
Hmm Gs pod Dvarfen Bridge ??? to go chyba muszza tam teleportowac DVARFEN BRIDGE jest nad Mount Sternum lazilem tam kupe razy na Aurearze i jakos nie spotkalem GS'ow
|
@ostry
powinieneś się powstrzymać od umieszczania rozmów z kimś bez jego zgody -.- @topic A może na wszystkich światach wyłączyć pvp, banować blokerów i zagrodzić wszystkie miejscówki z potworami? Taa, wtedy tibia była by straaaasznie ciekawa. @up Wierz mi że nie muszą teleportować. |
Cytuj:
|
Cytuj:
czy ja cos takiego powiedzialem!!?? |
[quote=Master ostry]
Cytuj:
|
Cytuj:
dobra dobra ble ble ble cyce są stosunkowo slabe i da sie przed nimi zwiać (ale mi chodzi o cos typu GS jest dobre ladne hity ciągnie i szybko chodzi) |
Cytuj:
@On topic Ten temat schodzi do kłutni i wyzwiski, główny temat został zrealizowany, ludzie wyrazili swoją opinie, wg. mnie można zamknąć, bo poprostu ludzie dziwne rzeczy robią. |
Cytuj:
|
Utwierdziłeś mnie jednak, że jesteś..nieważne, że nie myślisz, 4 strony i grubsza afera, kilka kłucących się osób o głupi temat, który i tak nie dojdzie do skutku, chociaż bys takich głupot nie pisał..czym jest podróż do nowego miasta bez niebezpieczeństw i dreszczyku? O to chodzi.
|
Cytuj:
Masz racje. Ja gram na Harmoni i codziennie jest lurowany gs, a jak go zabiją to nowego lurują od razu. Kiedyś nawet DL do jakiegoś miasta zlurowali (znaczy kolo) i sam niewiem skad oni go wytrzasneli :P Ja uważam że powinno się oddzielić jeszcze dodatkowo POH po naprawde wielu moich kolegow (najczesciej druty i sorki) gineły przez takich debili.Aha i moim zdaniem czemu tibia byla by nudniejsza bez lurerow?? Moze ci co tak pisza to ci lurerzy i najedli sie strachu ze niebeda mogli juz w taki sposob zarabiac kasy. Niewiem moze niektorych ludzi podnieca jak ich gs zabije ale mnie nie. Jakby lurerow niebylo to by ludzie mieli wieksze lvl i by chodzili na lepsze potwory i to by byla frajda :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:59. |