![]() |
Witam.
Witam wszystkich. Mam nadzieję, że można tu będzie sobie spokojnie pogadać, bez spamu idiotów.
|
No to moze byc tak, ze zaczne ;d
Moja przygoda z rapem zaczeła się jakoś w 2000 r. gdy to dostałem 1 płyte od kuzynki. Nie było to nic innego jak Kinematografia Paktofoniki. Już wcześniej słuchałem u niej Kalibra, czy Liroya. Byłem jeszcze wtedy dzieckiem, a mimo wszystko po roku znałem wszystkie teksty z tej plyty na pamiec ;p Kolejna moim dyskiem był Polepione dzwieki - Fisza. Do teraz uwielbiam sluchac ta plyte. Dalej nie pamietam jak to sie potoczylo, ale slucham rapu do dzis. Byly krótkie epizody z techno jak chyba kazdy małolat, ale skonczylo sie na tym, ze teraz czasem poslucham tylko jakiegos setu Trance i koniec. Licze, ze podforum sie rozwinie ! Pamietajcie "Kupujcie Polskie Rap płyty !" Pozdrawiam |
ja tam od niedawna interesuje sie hip hopem, zawsze fascynowały mnie cięższe rytmy [rock, punk, metal]. reggae też nie było mi obce, ale ogólnie to byłem "anty-hiphop i anty-techno" ;d. Kilka miesięcy temu kumpel puścił mi "powierzchnie tnące" PFK i tak sie zaczęło ;D paktofonika, kaliber44, fisz, o.s.t.r., WWO... od tego sie zaczyna xd
|
Też witam wszystkich.
Ja polskiego rapu nie słucham i od razu zaznaczam, że nie mam o nim przychylnej opinii, ale żeby uniknąć kłótni, zachowam ją dla siebie. Za to gustuje w amerykańskim rapie, właściwie to tylko Eminem. Geniusz, geniusz, geniusz. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Dzięki Yoh za przypomnienie o forum.
Zapraszam do wyczerpującej dyskusji! :D |
Cytuj:
Ja słucham od tamtych wakacji, po usłyszeniu + i - Kalibra44, a raczej Magika. |
Ja również witam wszystkich.
Moja przygoda z rapem? Nie pamiętam roku, na początku nie lubiłem ogólnie kultury hh, potem rap i zajawkę na niego "wziąłem" od brata. Grzeszyłem, bo słuchałem kiedyś gównianych zespołów, ale teraz tylko najlepsze wybrane. Przepadam też za amerykańskim rapem (2Pac, Snoop Dog, The Game, Young Jezzy (chyba teraz inaczej), itp). To tyle ode mnie. |
moja przygoda z hh? : P
zawsze sluchalem hh, na poczatku jakies starocie typu pfk, k44, liroy czy wyp ; ] potem sluchalem troche `ulicznego` hip-hopu, w miare czasu zmienial mi sie gust i teraz slucham tylko `inteligentnego` hh ; ] |
mam 16 lat a hip hopu slucham od kad uslyszalem Jestem Bogiem i Ja To Ja czyli jakies 7 lat ;) teraz slucham hiphopu ale tego nowego bardziej tede etc
|
Cytuj:
Co rozumiesz przez słowo nowy hh? I czemu zaliczasz tam Tedego, która nawija już od 1999? |
Witam.
Ja rapu zacząłem słuchać kilka lat temu - brat mnie wciągnął :P. Teraz słucham tylko rapu amerykańskiego : Tupac, Snoop, Dre, oraz całe G-unit. Dzięki za przypomnienie o forum ;). |
Cytuj:
|
Też tak kiedyś myślałem. Myślałem też, że hh to taka lżejsza wersja, a rap to taka mocniejsza muzyka.
No ale fakty faktami. |
Siema
Rapem zacząłem interesować się parę lat temu, gdy kuzyn pokazał mi film o 50 i jego piosenki. Polskiego rapu nie lubię, no może niektóre utwory poszczególnych wykonawców. Teraz słucham rapu amerykańskiego głównie utworów T.I. i 50 centa. Również wielu innych wykonawców jak Snoop Dogg, Wiz Khalifa, Young Jeezy, Kanye West, Nas czy Clipse, lecz są to poszczególne utwory, które pasują do Streetballa. Kulturą hip-hopową raczej się nie interesuje bardziej streetballową. |
NO dawać chłopaki I PANIE (^^) dawać, rozkręćmy tą grupę!
|
up
zapomniales o uzytkowniku tego forum o nicku Gelt a to podobno jest female |
Podobno, nie wiem, dla mnie to jest dziwne, ale to nie temat do tego xd
|
nie wnikajmy w to
|
Ło, ludzie, jeszcze pamiętam jak mi kolega puszczał "Popatrz" na walkmanie (kasetowym). =]
Potem jakoś średnio było z tym słuchaniem, a od dwóch lat znowu zacząłem słuchać. Wykonawcami - Paktofonika, Pezet, Eldo, Grammatik, O.S.T.R, Molesta, Łona, Fisz, K44. |
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:15. |