|
|
#1 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 03 2007
|
Witam wszystkich. Mam nadzieję, że można tu będzie sobie spokojnie pogadać, bez spamu idiotów.
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 08 08 2005
Lokacja: Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Ceriux
Profesja: Elite Knight
Świat: Pandoria
Poziom mag.: 8
|
No to moze byc tak, ze zaczne ;d
Moja przygoda z rapem zaczeła się jakoś w 2000 r. gdy to dostałem 1 płyte od kuzynki. Nie było to nic innego jak Kinematografia Paktofoniki. Już wcześniej słuchałem u niej Kalibra, czy Liroya. Byłem jeszcze wtedy dzieckiem, a mimo wszystko po roku znałem wszystkie teksty z tej plyty na pamiec ;p Kolejna moim dyskiem był Polepione dzwieki - Fisza. Do teraz uwielbiam sluchac ta plyte. Dalej nie pamietam jak to sie potoczylo, ale slucham rapu do dzis. Byly krótkie epizody z techno jak chyba kazdy małolat, ale skonczylo sie na tym, ze teraz czasem poslucham tylko jakiegos setu Trance i koniec. Licze, ze podforum sie rozwinie ! Pamietajcie "Kupujcie Polskie Rap płyty !" Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Wrocław
Stan: Początkujący
Imię: ancient~ / skug~
Świat: harmonia,nebula
|
ja tam od niedawna interesuje sie hip hopem, zawsze fascynowały mnie cięższe rytmy [rock, punk, metal]. reggae też nie było mi obce, ale ogólnie to byłem "anty-hiphop i anty-techno" ;d. Kilka miesięcy temu kumpel puścił mi "powierzchnie tnące" PFK i tak sie zaczęło ;D paktofonika, kaliber44, fisz, o.s.t.r., WWO... od tego sie zaczyna xd
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Stan: Niegrający
|
Też witam wszystkich.
Ja polskiego rapu nie słucham i od razu zaznaczam, że nie mam o nim przychylnej opinii, ale żeby uniknąć kłótni, zachowam ją dla siebie. Za to gustuje w amerykańskim rapie, właściwie to tylko Eminem. Geniusz, geniusz, geniusz.
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: UK/Łódź
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
|
A 2pac? Snoop Dogg? :<
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Stan: Niegrający
|
Ni ziębi, ni parzy. Po prostu zakochałem się w utworach Eminema. I tylko jego.
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
Lokacja: Arendal (Norway)
Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 41+
|
Dzięki Yoh za przypomnienie o forum.
Zapraszam do wyczerpującej dyskusji! ![]()
Makaveli in this... Killuminati, all through your body The blow's like a twelve gauge shotty Uh, feel me! And God said he should send his one begotten son to lead the wild into the ways of the man Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh Tupac Amaru Shakur [1971-1996] Rest in Peace! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Białystok
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
Ja również witam wszystkich.
Moja przygoda z rapem? Nie pamiętam roku, na początku nie lubiłem ogólnie kultury hh, potem rap i zajawkę na niego "wziąłem" od brata. Grzeszyłem, bo słuchałem kiedyś gównianych zespołów, ale teraz tylko najlepsze wybrane. Przepadam też za amerykańskim rapem (2Pac, Snoop Dog, The Game, Young Jezzy (chyba teraz inaczej), itp). To tyle ode mnie. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 03 2007
|
moja przygoda z hh? : P
zawsze sluchalem hh, na poczatku jakies starocie typu pfk, k44, liroy czy wyp ; ] potem sluchalem troche `ulicznego` hip-hopu, w miare czasu zmienial mi sie gust i teraz slucham tylko `inteligentnego` hh ; ] |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 08 2007
Lokacja: Chełm
|
mam 16 lat a hip hopu slucham od kad uslyszalem Jestem Bogiem i Ja To Ja czyli jakies 7 lat
teraz slucham hiphopu ale tego nowego bardziej tede etc
12:05 Menczywur Gruby :ale pojebane te nicki macie _______________________________________________ 19:02 Patriczek Von Der Rat [70]: fucking cash make to want be richer and richer 19:02 Elder Heartillu [23]: yes ;] 19:02 Elder Heartillu [23]: is better than friends 19:03 Patriczek Von Der Rat [70]: if you can will you sell your friend for 50k? 19:03 Elder Heartillu [23]: nah 19:03 Elder Heartillu [23]: maybe 80k~100k |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Co rozumiesz przez słowo nowy hh? I czemu zaliczasz tam Tedego, która nawija już od 1999? |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2005
Profesja: Sorcerer
Poziom: 100
|
Witam.
Ja rapu zacząłem słuchać kilka lat temu - brat mnie wciągnął . Teraz słucham tylko rapu amerykańskiego : Tupac, Snoop, Dre, oraz całe G-unit. Dzięki za przypomnienie o forum . |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Użytkownik Forum
|
dla mnie hip hop to byli od zawsze biali a rap to czarnuchy z lancuchami ale niech ci bedzie nie bede juz pisal ze hip hop to muzyka.
12:05 Menczywur Gruby :ale pojebane te nicki macie _______________________________________________ 19:02 Patriczek Von Der Rat [70]: fucking cash make to want be richer and richer 19:02 Elder Heartillu [23]: yes ;] 19:02 Elder Heartillu [23]: is better than friends 19:03 Patriczek Von Der Rat [70]: if you can will you sell your friend for 50k? 19:03 Elder Heartillu [23]: nah 19:03 Elder Heartillu [23]: maybe 80k~100k |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Użytkownik Forum
|
Też tak kiedyś myślałem. Myślałem też, że hh to taka lżejsza wersja, a rap to taka mocniejsza muzyka.
No ale fakty faktami. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2005
Lokacja: Kalisz
|
Siema
Rapem zacząłem interesować się parę lat temu, gdy kuzyn pokazał mi film o 50 i jego piosenki. Polskiego rapu nie lubię, no może niektóre utwory poszczególnych wykonawców. Teraz słucham rapu amerykańskiego głównie utworów T.I. i 50 centa. Również wielu innych wykonawców jak Snoop Dogg, Wiz Khalifa, Young Jeezy, Kanye West, Nas czy Clipse, lecz są to poszczególne utwory, które pasują do Streetballa. Kulturą hip-hopową raczej się nie interesuje bardziej streetballową.
|
|
|
#17 |
|
Użytkownik Forum
|
NO dawać chłopaki I PANIE (^^) dawać, rozkręćmy tą grupę!
Makaveli in this... Killuminati, all through your body The blow's like a twelve gauge shotty Uh, feel me! And God said he should send his one begotten son to lead the wild into the ways of the man Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh Tupac Amaru Shakur [1971-1996] Rest in Peace! Ostatnio edytowany przez Killuminati - 11-07-2008 o 13:01. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Użytkownik Forum
|
up
zapomniales o uzytkowniku tego forum o nicku Gelt a to podobno jest female
|
|
|
|
|
#19 |
|
Użytkownik Forum
|
Podobno, nie wiem, dla mnie to jest dziwne, ale to nie temat do tego xd
Makaveli in this... Killuminati, all through your body The blow's like a twelve gauge shotty Uh, feel me! And God said he should send his one begotten son to lead the wild into the ways of the man Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh Tupac Amaru Shakur [1971-1996] Rest in Peace! |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Użytkownik Forum
|
nie wnikajmy w to
|
|
|