Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (https://forum.tibia.pl/index.php)
-   Hip-Hop (https://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=239)
-   -   Witam. (https://forum.tibia.pl/showthread.php?t=179661)

Emcess 20-06-2008 12:53

Witam.

Witam wszystkich. Mam nadzieję, że można tu będzie sobie spokojnie pogadać, bez spamu idiotów.

Dzik Dzik Tadzik 20-06-2008 13:15

No to moze byc tak, ze zaczne ;d

Moja przygoda z rapem zaczeła się jakoś w 2000 r. gdy to dostałem 1 płyte od kuzynki. Nie było to nic innego jak Kinematografia Paktofoniki. Już wcześniej słuchałem u niej Kalibra, czy Liroya. Byłem jeszcze wtedy dzieckiem, a mimo wszystko po roku znałem wszystkie teksty z tej plyty na pamiec ;p
Kolejna moim dyskiem był Polepione dzwieki - Fisza. Do teraz uwielbiam sluchac ta plyte. Dalej nie pamietam jak to sie potoczylo, ale slucham rapu do dzis. Byly krótkie epizody z techno jak chyba kazdy małolat, ale skonczylo sie na tym, ze teraz czasem poslucham tylko jakiegos setu Trance i koniec.

Licze, ze podforum sie rozwinie !

Pamietajcie "Kupujcie Polskie Rap płyty !"

Pozdrawiam

eisscheriann 20-06-2008 13:49

ja tam od niedawna interesuje sie hip hopem, zawsze fascynowały mnie cięższe rytmy [rock, punk, metal]. reggae też nie było mi obce, ale ogólnie to byłem "anty-hiphop i anty-techno" ;d. Kilka miesięcy temu kumpel puścił mi "powierzchnie tnące" PFK i tak sie zaczęło ;D paktofonika, kaliber44, fisz, o.s.t.r., WWO... od tego sie zaczyna xd

Yoh Asakura 20-06-2008 19:15

Też witam wszystkich.

Ja polskiego rapu nie słucham i od razu zaznaczam, że nie mam o nim przychylnej opinii, ale żeby uniknąć kłótni, zachowam ją dla siebie. Za to gustuje w amerykańskim rapie, właściwie to tylko Eminem. Geniusz, geniusz, geniusz.

Emok 22-06-2008 18:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2127492)
Też witam wszystkich.

Ja polskiego rapu nie słucham i od razu zaznaczam, że nie mam o nim przychylnej opinii, ale żeby uniknąć kłótni, zachowam ją dla siebie. Za to gustuje w amerykańskim rapie, właściwie to tylko Eminem. Geniusz, geniusz, geniusz.

A 2pac? Snoop Dogg? :<

Yoh Asakura 22-06-2008 18:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emok (Post 2131420)

Ni ziębi, ni parzy. Po prostu zakochałem się w utworach Eminema. I tylko jego.

Killuminati 22-06-2008 20:42

Dzięki Yoh za przypomnienie o forum.

Zapraszam do wyczerpującej dyskusji! :D

metiu 22-06-2008 21:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emok (Post 2131420)

A Dr.Dre, Eazy-E i reszta NWA? To oni byli pierwsi, to o nich pierwszych usłyszał świat.

Ja słucham od tamtych wakacji, po usłyszeniu + i - Kalibra44, a raczej Magika.

Erhion 26-06-2008 16:34

Ja również witam wszystkich.

Moja przygoda z rapem? Nie pamiętam roku, na początku nie lubiłem ogólnie kultury hh, potem rap i zajawkę na niego "wziąłem" od brata. Grzeszyłem, bo słuchałem kiedyś gównianych zespołów, ale teraz tylko najlepsze wybrane.

Przepadam też za amerykańskim rapem (2Pac, Snoop Dog, The Game, Young Jezzy (chyba teraz inaczej), itp).

To tyle ode mnie.

Emcess 26-06-2008 18:13

moja przygoda z hh? : P
zawsze sluchalem hh, na poczatku jakies starocie typu pfk, k44, liroy czy wyp ; ] potem sluchalem troche `ulicznego` hip-hopu, w miare czasu zmienial mi sie gust i teraz slucham tylko `inteligentnego` hh ; ]

Vademecum 26-06-2008 19:04

mam 16 lat a hip hopu slucham od kad uslyszalem Jestem Bogiem i Ja To Ja czyli jakies 7 lat ;) teraz slucham hiphopu ale tego nowego bardziej tede etc

Erhion 27-06-2008 09:20

Cytuj:

hip hopu slucham
Ahhhh hip hop to kultura, a nie muzyka. Rapu się słucha.

Co rozumiesz przez słowo nowy hh? I czemu zaliczasz tam Tedego, która nawija już od 1999?

SONGO43 27-06-2008 09:58

Witam.

Ja rapu zacząłem słuchać kilka lat temu - brat mnie wciągnął :P.
Teraz słucham tylko rapu amerykańskiego : Tupac, Snoop, Dre, oraz całe G-unit.
Dzięki za przypomnienie o forum ;).

Vademecum 27-06-2008 11:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2142677)
Ahhhh hip hop to kultura, a nie muzyka. Rapu się słucha

dla mnie hip hop to byli od zawsze biali a rap to czarnuchy z lancuchami ale niech ci bedzie nie bede juz pisal ze hip hop to muzyka.

Erhion 27-06-2008 14:11

Też tak kiedyś myślałem. Myślałem też, że hh to taka lżejsza wersja, a rap to taka mocniejsza muzyka.

No ale fakty faktami.

Sir Speed 02-07-2008 14:04

Siema
Rapem zacząłem interesować się parę lat temu, gdy kuzyn pokazał mi film o 50 i jego piosenki. Polskiego rapu nie lubię, no może niektóre utwory poszczególnych wykonawców. Teraz słucham rapu amerykańskiego głównie utworów T.I. i 50 centa. Również wielu innych wykonawców jak Snoop Dogg, Wiz Khalifa, Young Jeezy, Kanye West, Nas czy Clipse, lecz są to poszczególne utwory, które pasują do Streetballa. Kulturą hip-hopową raczej się nie interesuje bardziej streetballową.

Killuminati 07-07-2008 00:50

NO dawać chłopaki I PANIE (^^) dawać, rozkręćmy tą grupę!

Vademecum 10-07-2008 18:23

up
zapomniales o uzytkowniku tego forum o nicku Gelt a to podobno jest female

Killuminati 11-07-2008 13:01

Podobno, nie wiem, dla mnie to jest dziwne, ale to nie temat do tego xd

Vademecum 11-07-2008 22:53

nie wnikajmy w to

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:40.