![]() |
Tibia a Muzyka
Jak powszechnie wiadomo nasi kochani CIPowie nie wyposazyli Tibii w muzyke ani tez w zadne efekty dzwiekowe ... zastanawia mnie czy sluchacie jakiejs muzy podczas gry w Tibie.
Cos potegujacego klimat ? Moze poprostu ulubiona muzyczka plumkajaca w tle ? Telewizorek z zalaczonym programem muzycznym ? :rolleyes: U mnei tak sie sklada, ze muza ktorej slucham na codzien IMO pasuje do Naparzanki w klimatach fantasy ... teraz slcham sobie plytki FireFrost Arcanum polskiego zespolu blackowego - Vesania ... a wy ? :) |
Ja gram w ciszy, a raczej nie zwracam uwagi na otoczenie :)
A jezeli juz to czasami puszczam muzyke z wiezy (winamp muli), ale to raczej przy treningu albo lowieniu ryb :) |
Cóż... taki temat juz jest: Forum tibia.pl ť Real ť Muzyka
Ale jesli bardzo chcesz wiedziec to lubie metal/rock/gothic (konkretniej nie chce mi sie wymieniac). |
Niewiem jak wy ale ja przy tibi słycham wyłoącznnie trash metal
|
Cytuj:
IMHO Do klimatu fantasy najbardziej pasuje power metal. No ale nie jestem w stanie cały czas słychać Iced Earth Pozatym słucham czego popadnie (oczywiście tylko z Metal oraz HH) Więc aktualnie: Dying Fetus Anal Cunt Nevermore O.S.T.R Rotting Christ 52 Dębiec (xD) Amon Amarth (to też pasuje pod klimat fantasy) |
hmm widze ze słuchacie podobnych zeczy do mojej mamy :D tak na serio czasem zdaza mi sie slyszec THERIONA. IRON MAIDEN. ale głównie na Hip Hopie jade hmm ciekawy jestem tej wasze j muzyki
|
A ja słucham z reguły listy na winampie(ok 3900 mp3), ewentualnie radia internetowego(hitzradio.com) :D . Czasami lubie sobie pograć w zupełnej ciszy, ale żadko się to zdarza :)
|
Ulubiona muzyczka... O tak :)
Albo cisza... Zapowiada sie super :) |
Sorki jesli taki temat juz byl ... przegladalem forum i nie znalazlem :(
Cytuj:
Anal cunt pasowalby do zarzynania czegos ... ale to musialaby byc krotka walka jesli wiesz o czym mowie ;) A fakt power czy epic najbardziej pasuje ... Amon Amarth u krasnoludow Nightwish w Ab Summoning w twierdzy orkow :] |
Cytuj:
2) Anal Cunt - bno z 44 sekundy xD - wiem że specjalnie kreatywny zespół to nie jest, ale lubie sobie czasem takiej sieki posłuchac xD Ale i tak wieksza polewkę mam czytając ich lyrici xD 3) Amon Amarth - death in fire 8o 8o 8o 8o Temat narazie zostanie - bo narazier się ciekawa rozmowa wywiązuje. |
A co byla plytka z Vesania dolaczona do Thrashemalla ? Ja mam Raincarnation z jakiejs gazety ... taki fajny Doom z Wroclawia ... polecam jakby co ...
A jesli chodzi o gorowe klimaty to kocham Haemorrhage ... slyszales ? :D |
Ja tylko HipHopu.Oczywiście Pfk (Paktofonika jakby ktoś nie wiedział) hmmmm... zdarza się coś innego zagranicznego na przykład starocie Cypress Hill albo Snoopa.Ogólnie mi to pasuje do Tibii, bo z reguły to ja krążę po mieście więc nie musze mieć muzyki do walki :P Chociaż czasem pasuje też Fenomen-Ludzie przeciwko ludziom.:)
|
ja nic nieslucham :]
|
Słucham Gotyku zabarwionego metalem(Nightwish:*),albo metalu czystego(to różni wykonawcy)
|
Ja mam w pokoju TV zaraz za plecami więc często leci mi jakaś muza, albo wiadomości (byle, żeby nie było cicho) zdarza się, że jestem tak zapatrzony w monitor, że leci jakiś brazylijski serial a ja sobie spokojnie gram ;)
|
:D:D
ja przewaznie puszczam jakies techno .... :P
a sciagleliscie se "tibia rewolucje 2" ?? tak jest taki moment : dark ... so dark ..... taki szmer paczki od kranczipsuw i...... trzy trzy ahhhhhhhh i zADYMA :P:P:P:P to jez jest spoxowe lol |
Zauważyłem że ludzie tutaj za bardzo nie słuchają HipHopu...qrde chyba tu nie pasuję... :P A tak na serio to rzeczywiście jakoś tak jest że ci którzy lubią fantasy RPG nie słuchają HH.A ja lubię i słucham ;).A z innymi to nie wiem bo nie znam fanów jakichś systemów cyber-RPG :)
|
Poco w tibi muzyka tyle miesiecy sie gralo bez niej i bylo dobrze poco psuc ten nastroj.
Od muzyki masz WINAMP -a zarzucasz jakies fajne kawaleczki i gtrasz. Efekty dwiekowe nie sa wcale potrzebne, takie jest moje zdanie. |
Cytuj:
|
Jak gram w tibie to slycham linkin parka
tak sie spoko gra |
Co do grania w tibie i słuchania muzyki, to powiem szczerze ze ja sobie nie wyobrazam siedzenia na kompie bez muzy, jako ze jestem czlowiekiem dosc muzykalnym :P Sprawilem sobie lepsze glosniczki, zaopatrzylem sie w zapas mp3 i muza leci non stop, czy gram w Tibie, ucze sie czy siedze z panienka :P
Najczesciej leci polski hardcore, troche metalu poprzez trash i ska <jak mam dobry humor> as do hh <ale nie za wiele> |
Metallica (wszystkie plyty)
Iron Maiden (większość) Megadeth (większość) Teraz jeszcze ściągam Sepulturke i Acid Drinkersów I wszystko to na jednej playliście w Winampie, losowo :) EDIT: Zapomnialem o System of a Down :) |
A ja lubie grać słuchając mojich ulubionych zespołów czyli THERIONa, MOONSPELLa i TIAMATu. Robi to niesamowity klimat gry, polecam wszystkim taką muze podczas gry!
|
stawiajac na klimat to slucham Symphony X, Dream Theater( ktos moze slyszal o tych niezwykle ambitnych zespolach z gatunku progresive metal/rock??)... a i od kolegi dostalem plyte ze sredniowieczna muzyka swiecka:D tez jest dobre
|
A ja lubie podczas grania posluchac sobie troche techno, troche HH.
Ostatnio slucham nowej plyty Outkasta x). Nie wyobrazam sobie grac w Tibie przy ciszy, zawsze jakas muza musi byc wlaczona. |
Cytuj:
|
Ja słucham Safri Duo, a jak potrzebuje czegoś do walki to puszczam 2 utwory
- era- gate - sepultura- intro- morbid visions Ogólnie nie lubie sepultury itp. ale ten kawałek ejst boski (trwa 80 sec.- muzyka jak w apokalipsie- ale nie zespole, chodzi mi o muze jak np. w filmie ejst koniec świata- taka straczeńcza :P No nie wiem jak ją nazwać, ale jest spoko. A poza tym Safri Duo Rulez!!!! Nei ma lepszego zespoły. :D :D :D |
ja tam na winampie zapuszczam losowo jakie kawalki.
co do muzyki w grze to ostatnio pogrywam w KO i musze przyznac ze dzwieki i muza w grze powalaja. Nie ma to jak dwoch magow stojacych po oby stronach ciebie i rzucajacy fire balle lub cos w ym stylu. Normalnie basiki nawalaja az milo (i to w stereo). Full wypas co do tibii to mozna by wprowadzic dzwieki, mim zdaniem ulepszylo by to troche gierke. |
JA tam preferuje coś typu LINKIN PARk czyli Rock albo HH np: 18L, Liber
i tego typu, nie wyobrażam sobie w ogóle siedzenia pzred kompem bez muzyki:) Dzisiaj kupiłem sobie nowe słuchawki:):) |
Ja to spędzam mega dużo godzin przy trejnie i bez muzy hyba bym umarł z nudów!Zresztą nie ma dnia żebym se muzy nie posłuchał.Najlepiej mi się expi przy nucie Iron Maiden. 8o 8o 8o
|
Hehehe to jest prawda w ciszy ja też bym umarł musze coś zawsze porobić albo większości słucham muzy a najczęściej przy treningu Techniawki :P
-------------------------------------------------------------------- Nie zatrzymasz mnie jak zachodzącego słońca !! |
Ja podczas grania tylko slucham HIP-HOP wtedy czuje moc Tibii:D:)
|
ja slucham tego co w opisie : ]]
|
Moim zdaniem klimat w Tibiii najlepiej budują kawałki zespołu "Era" i "Within Temptation" (Mother Earth Album) ;) . A poza tym to słuchał głownie Cypress Hill (jedna płytka), The Darkness , Offspring, Baby Bash (:)) ) i może jeszce czasem Linkin Park ;) ;]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:45. |