Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (https://forum.tibia.pl/index.php)
-   Abnormal (https://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=241)
-   -   Ufo!!! (https://forum.tibia.pl/showthread.php?t=182471)

Wyciszony 02-07-2008 00:24

Ufo!!!

Więc sprawa odwieczna, a mianowicie zielone ludki. Co o nich myślicie? Jakie historie słyszeliście? Jaka jest wasza teza na ten temat? Co z tymi wszystkimi niewyjaśnionymi sprawami? Czy to KGB jest za wszystko odpowiedzialne? Kto z nas trzyma obcego pod łóżkiem?

Zadawajmy pytania i na nie odpowiadajmy, po to tu jesteśmy. Czekam, aż ktoś napocznie ten temat i wywiąże się z tego dyskusja.

Yoh Asakura 02-07-2008 01:42

UFO istnieje. Sam widziałem statek kosmiczny. Historia w 100% prawdziwa.
Pewnego dnia, pożyczyłem od dziadka latarkę. Stara, wojskowa, świetnie powiększała, idealna do obserwacji nieba. Zadowolony wracam do domu, z niecierpliwością oczekuję na to, aż przyjdzie noc. No i nadszedł ten moment. Godzina bodajże 23, otwieram okno. Żadnych chmur, masa gwiazd. Hell yeah ! Namierzam pierwsze ciało niebieskie. Mała, biała gwiazdeczka. Biały karzeł, to pewne ! Namierzam drugie - tym razem to wielki, czerwony gigant - Czerwony Olbrzym, czy jakoś tak, megaloman w każdym bądź razie. Namierzam trzeci obiekt...ale co to ? Czarne, owalne coś, z trzema rzędami światełek. Pierwszy rząd, górny, to chyba czerwone, środkowy białe, a dolny to niebieskie. O ile mnie pamięć nie myli - w każdym bądź razie, światełka były na pewno. Na początku myślałem, że to jakaś gwiazda, pulsar ? No ale pulsaru chyba nie można zobaczyć gołym okiem, sam już nie wiem. ALE, ten obiekt jakby...lewitował ? No gdy coś lewituje, to się tak chwieje - góra, dół, góra, dół...i to samo był z tym obiektem. Oderwałem wzrok, dałem babci lornetkę (babcia prowadziła ze mną obserwacje). Ale w momencie, gdy ją jej przekazałem, ten obiekt zniknął (no bo na niebie to była zwykła, błyszcząca kropka, jak każda inna gwiazda). Momentalnie zgasło. Jakby odleciało. Co wy na to ? To jest autentyk. Historia w 100% prawdziwa.
Ah, i jeszcze jedno. Kiedyś, tą samą latarką, spojrzałem na księżyc. Zobaczyłem czerwoną flagę i coś, co wtedy ochrzciłem mianem "wielkiej, czerwonej mrówy". Do dzisiaj nie wiem, co to było. ;>

Wyciszony 02-07-2008 09:48

O.0 Niezwykłe. Pamiętasz może, w jakiej odległości (na oko) był ten biekt?

Yoh Asakura 02-07-2008 10:10

No stary, ogromnej. Przecież ja przez lornetkę patrzyłem na gwiazdy, na pewno ładnych "parę" lat świetlnych ;)

Wyciszony 02-07-2008 10:47

No to nie mam pojęcia, jak to racjonalnie wyjaśnić.

Yoh Asakura 02-07-2008 11:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wyciszony (Post 2154459)
No to nie mam pojęcia, jak to racjonalnie wyjaśnić.

http://img123.imageshack.us/img123/4629/ufofq0.jpg
http://img123.imageshack.us/img123/4...497e7da003.jpg
Znasz gwiazdę/planetę, która tak by wyglądała ? A ja widziałem coś takiego.

Wyciszony 02-07-2008 12:16

Zabiłeś mi ćwieka, nie mam pojęcia co odpowiedzieć. Przydałaby się kolejna osoba do konwersacji.

Liado 02-07-2008 14:25

Światło Jowisza odbite od gazów bagiennych, na 100%.
Na księżycu mają chyba jakiś nadajnik laserowy czy coś takiego, sterowany z Ziemii.

Btw: Mógłby ktoś założyć temat o zderzaczu hadronów? W sierpniu go odpalają ^^

@down

Ewolucja ci rąk nie wykształciła?
Poszukaj sobie. Ja jestem zbyt "zajęty" i mam za małą wiedzę na ten temat żeby pisać o tym na forum.

Wyciszony 02-07-2008 14:30

Stwórca cię rękoma nie obdarzył? Jeśli chcesz taki temat, to go załóż : D
@Baj di Łej
Powiedz nam trochę więcej o tym zderzaczu, bo ja pierwszy raz o tym słyszę o.0 .

Kshaq 02-07-2008 20:54

Ufo, nie ufo... Możliwe, że Ufo, które sobie wyobrażamy nie istnieje, ale w tak wielkim wszechświecie na pewno istnieją inne organizmy. Pytanie - w jakim stopniu rozwinięte? :D Czy są to jedynie bakterie, organizmy jedno lub kilku komórkowe, czy też organizmy o wiele bardziej złożone od nas? :)

Yoh Asakura 02-07-2008 21:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Liado (Post 2154938)
Btw: Mógłby ktoś założyć temat o zderzaczu hadronów? W sierpniu go odpalają ^^

Czytam o tym, czytam, i w sumie nic ciekawego nie ma. ;>
@Topic:
Cytuj:

Ufo, nie ufo... Możliwe, że Ufo, które sobie wyobrażamy nie istnieje, ale w tak wielkim wszechświecie na pewno istnieją inne organizmy. Pytanie - w jakim stopniu rozwinięte? Czy są to jedynie bakterie, organizmy jedno lub kilku komórkowe, czy też organizmy o wiele bardziej złożone od nas?
Najśmieszniejsze jest to, że my sami możemy być UFO. Bo w końcu jakieś pierwotne formy życia, z których wykształciła się reszta, itepe, mogły trafić na Ziemię na meteorycie, który przywędrował z daleka. A bakterie to bakterie, przystosują się do każdego środowiska, byle meteoryt i byle kolizja z byle planetą ich nie zniszczą.

Vasudanin 02-07-2008 21:46

Sam mam mieszane uczucia mimo ze spotkałem się z czymś podobnym:
Jako że kocham obserwować w nocy księżyc, te jego kratery, wyszedłem na podwórko z moim teleskopem ustawiłem się tak że księżyc powoli przechodził mi przez obiektyw. W pewnym momencie zauważyłem trójkąt ze świecącymi rogami który przeleciał między mną a księżycem. Myślałem że to jakaś satelita, ale nagle zmieniło kierunek, leciało w przeciwną stronę. Kiedy było centralnie między mną, a księżycem poleciało w dół i tyle widziałem. Zniknęło gdzieś w ciemnościach.
Mimo że to widziałem dalej nei wierzę w "zielone ludziki" mieszkające poza naszą planetą.

Zalgadis 12-07-2008 11:13

Mnie jedynie dziwi, że każdy kto widział ufo, kosmitów, opisuje ich inaczej.
Filmy tak samo, przedstawiają ufo i kosmitów wyglądających inaczej.
;p

Vasudanin 12-07-2008 11:20

Jeżeli kosmici istnieją to dlaczego mieli by istnieć tylko na jednej planecie? Przecież wszechświat jest niezbadany.
@Down
A teraz pasi?

Zalgadis 12-07-2008 15:54

Hmm, vas, zacznijmy od tego że ufo to unknown flying object, czyli na ziemi tez takie mamy ;o
Tak jak było mówione, życie pozaziemskie istnieje, ale czy mądre, czy komórki tego nie wiemy i właśnie próbujemy się dowiedzieć.
Wdłg. mnie jeżeli życie pozaziemskie inteligentne istnieje, dobrze robią że się z nami nie spoufalają, zaprzyjaźniają.
xd

Liado 12-07-2008 18:04

UFO
Unidentified flying object
NOL

la la

Xevixon 13-07-2008 15:49

UFo hm.. osobiście uważam, że istnienie innego życia na innych planetach jest bardzo prawdopodobne, poieważ są miliardy gwiaz a wokól nich krążą planety co za tym idzie możliwość istnienia planety podobnej do Ziemii, która znajduje się w takzwanej strefie życia ^^

Vasudanin 13-07-2008 16:06

Poza tym, ta planetka mogła powstać dużo, dużo wcześniej od naszej, więc technologia może być bardziej zaawansowana. Poza tym, mogę się założyć, że jeżeli dojdzie u nas do takiej technologii, sami będziemy latać na inne planety, i u nich będzie identyko jak z nami, tylko w innym rodzaju. Rozumiecie? =D

Khalan Blitzhammer 13-07-2008 17:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2154136)
UFO istnieje. Sam widziałem statek kosmiczny. Historia w 100% prawdziwa.
Pewnego dnia, pożyczyłem od dziadka latarkę. Stara, wojskowa, świetnie powiększała, idealna do obserwacji nieba. [ciach]
Ah, i jeszcze jedno. Kiedyś, tą samą latarką, spojrzałem na księżyc. Zobaczyłem czerwoną flagę i coś, co wtedy ochrzciłem mianem "wielkiej, czerwonej mrówy". Do dzisiaj nie wiem, co to było. ;>

Wiecie, co dla mnie jest najbardziej nieprawdopodobne w tej historii? Powiększająca latarka. :)

Nie wierzę w zielone/szare ludziki latające w spodkach dookoła Ziemi. Jeśli kosmici istnieją, to: a) nigdy ich nie zobaczymy (a już na pewno nie przeciętny człowiek), b) obcujemy z nimi na co dzień, tylko o tym nie wiemy.

Yoh Asakura 14-07-2008 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khalan Blitzhammer (Post 2177020)
Wiecie, co dla mnie jest najbardziej nieprawdopodobne w tej historii? Powiększająca latarka. :)

Ale wtopa, chodziło o lornetkę :D

Rayza 15-07-2008 00:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2176934)
Poza tym, ta planetka mogła powstać dużo, dużo wcześniej od naszej, więc technologia może być bardziej zaawansowana. Poza tym, mogę się założyć, że jeżeli dojdzie u nas do takiej technologii, sami będziemy latać na inne planety, i u nich będzie identykoy i jak z nami, tylko w innym rodzaju. Rozumiecie? =D

uważam podobnie co kolega z cytatu , tylko ze "ufo etc"
to statki zwiadowcze maja pilnować poprawny rozwój planety która powstaje żeby "wcielić " je wspólnoty galaktycznej która informuje o zjawiskach w kosmosie by ich rodzinnym planetom nic sie nie stało .... [kojarzy sie z Yuki Nagato huh? xD]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:15.