|
|
#1 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
|
Więc sprawa odwieczna, a mianowicie zielone ludki. Co o nich myślicie? Jakie historie słyszeliście? Jaka jest wasza teza na ten temat? Co z tymi wszystkimi niewyjaśnionymi sprawami? Czy to KGB jest za wszystko odpowiedzialne? Kto z nas trzyma obcego pod łóżkiem?
Zadawajmy pytania i na nie odpowiadajmy, po to tu jesteśmy. Czekam, aż ktoś napocznie ten temat i wywiąże się z tego dyskusja.
Jeżeli lubujesz się w klimatach Fantasy, chciałbyś uczestniczyć w sesjach RPG, pragniesz wcielić się w: kochającego przyrodę Elfa, mieszkającego w górach Krasnoluda, lub silnego Człowieka? Nie czekaj dłużej, dołącz do naszej "Tawerny RPG"! Stwórz swoją oryginalną postać i dołącz do świata Fantasy - podróżuj ze swoją drużyną, zabijaj orków, ratuj miasta przed smokami, lub stań po stronie zła...
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Stan: Niegrający
|
UFO istnieje. Sam widziałem statek kosmiczny. Historia w 100% prawdziwa.
Pewnego dnia, pożyczyłem od dziadka latarkę. Stara, wojskowa, świetnie powiększała, idealna do obserwacji nieba. Zadowolony wracam do domu, z niecierpliwością oczekuję na to, aż przyjdzie noc. No i nadszedł ten moment. Godzina bodajże 23, otwieram okno. Żadnych chmur, masa gwiazd. Hell yeah ! Namierzam pierwsze ciało niebieskie. Mała, biała gwiazdeczka. Biały karzeł, to pewne ! Namierzam drugie - tym razem to wielki, czerwony gigant - Czerwony Olbrzym, czy jakoś tak, megaloman w każdym bądź razie. Namierzam trzeci obiekt...ale co to ? Czarne, owalne coś, z trzema rzędami światełek. Pierwszy rząd, górny, to chyba czerwone, środkowy białe, a dolny to niebieskie. O ile mnie pamięć nie myli - w każdym bądź razie, światełka były na pewno. Na początku myślałem, że to jakaś gwiazda, pulsar ? No ale pulsaru chyba nie można zobaczyć gołym okiem, sam już nie wiem. ALE, ten obiekt jakby...lewitował ? No gdy coś lewituje, to się tak chwieje - góra, dół, góra, dół...i to samo był z tym obiektem. Oderwałem wzrok, dałem babci lornetkę (babcia prowadziła ze mną obserwacje). Ale w momencie, gdy ją jej przekazałem, ten obiekt zniknął (no bo na niebie to była zwykła, błyszcząca kropka, jak każda inna gwiazda). Momentalnie zgasło. Jakby odleciało. Co wy na to ? To jest autentyk. Historia w 100% prawdziwa. Ah, i jeszcze jedno. Kiedyś, tą samą latarką, spojrzałem na księżyc. Zobaczyłem czerwoną flagę i coś, co wtedy ochrzciłem mianem "wielkiej, czerwonej mrówy". Do dzisiaj nie wiem, co to było. ;>
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
|
O.0 Niezwykłe. Pamiętasz może, w jakiej odległości (na oko) był ten biekt?
Jeżeli lubujesz się w klimatach Fantasy, chciałbyś uczestniczyć w sesjach RPG, pragniesz wcielić się w: kochającego przyrodę Elfa, mieszkającego w górach Krasnoluda, lub silnego Człowieka? Nie czekaj dłużej, dołącz do naszej "Tawerny RPG"! Stwórz swoją oryginalną postać i dołącz do świata Fantasy - podróżuj ze swoją drużyną, zabijaj orków, ratuj miasta przed smokami, lub stań po stronie zła...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik Forum
|
No stary, ogromnej. Przecież ja przez lornetkę patrzyłem na gwiazdy, na pewno ładnych "parę" lat świetlnych
![]()
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
|
No to nie mam pojęcia, jak to racjonalnie wyjaśnić.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
|
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
|
Zabiłeś mi ćwieka, nie mam pojęcia co odpowiedzieć. Przydałaby się kolejna osoba do konwersacji.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
|
Światło Jowisza odbite od gazów bagiennych, na 100%.
Na księżycu mają chyba jakiś nadajnik laserowy czy coś takiego, sterowany z Ziemii. Btw: Mógłby ktoś założyć temat o zderzaczu hadronów? W sierpniu go odpalają ^^ @down Ewolucja ci rąk nie wykształciła? Poszukaj sobie. Ja jestem zbyt "zajęty" i mam za małą wiedzę na ten temat żeby pisać o tym na forum.
Ostatnio edytowany przez Liado - 02-07-2008 o 15:14. Powód: hakóna mabata |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik Forum
|
Stwórca cię rękoma nie obdarzył? Jeśli chcesz taki temat, to go załóż : D
@Baj di Łej Powiedz nam trochę więcej o tym zderzaczu, bo ja pierwszy raz o tym słyszę o.0 . Ostatnio edytowany przez Wyciszony - 02-07-2008 o 14:34. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Prezes Supportu
Data dołączenia: 14 09 2005
|
Ufo, nie ufo... Możliwe, że Ufo, które sobie wyobrażamy nie istnieje, ale w tak wielkim wszechświecie na pewno istnieją inne organizmy. Pytanie - w jakim stopniu rozwinięte?
Czy są to jedynie bakterie, organizmy jedno lub kilku komórkowe, czy też organizmy o wiele bardziej złożone od nas? ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
@Topic: Cytuj:
|
|
|
|
#12 |
|
Słitaśny Krulik
Data dołączenia: 21 05 2007
Imię: Slayekau
Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
|
Sam mam mieszane uczucia mimo ze spotkałem się z czymś podobnym:
Jako że kocham obserwować w nocy księżyc, te jego kratery, wyszedłem na podwórko z moim teleskopem ustawiłem się tak że księżyc powoli przechodził mi przez obiektyw. W pewnym momencie zauważyłem trójkąt ze świecącymi rogami który przeleciał między mną a księżycem. Myślałem że to jakaś satelita, ale nagle zmieniło kierunek, leciało w przeciwną stronę. Kiedy było centralnie między mną, a księżycem poleciało w dół i tyle widziałem. Zniknęło gdzieś w ciemnościach. Mimo że to widziałem dalej nei wierzę w "zielone ludziki" mieszkające poza naszą planetą. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
Mnie jedynie dziwi, że każdy kto widział ufo, kosmitów, opisuje ich inaczej.
Filmy tak samo, przedstawiają ufo i kosmitów wyglądających inaczej. ;p |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Słitaśny Krulik
|
Jeżeli kosmici istnieją to dlaczego mieli by istnieć tylko na jednej planecie? Przecież wszechświat jest niezbadany.
@Down A teraz pasi? Ostatnio edytowany przez Vasudanin - 12-07-2008 o 18:32. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
Hmm, vas, zacznijmy od tego że ufo to unknown flying object, czyli na ziemi tez takie mamy ;o
Tak jak było mówione, życie pozaziemskie istnieje, ale czy mądre, czy komórki tego nie wiemy i właśnie próbujemy się dowiedzieć. Wdłg. mnie jeżeli życie pozaziemskie inteligentne istnieje, dobrze robią że się z nami nie spoufalają, zaprzyjaźniają. xd |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
|
UFO
Unidentified flying object NOL la la
|
|
|
#17 | ||
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2008
Lokacja: Bogatynia
Imię: Eterro
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 90+
Skille: 83/79
Poziom mag.: 7
|
UFo hm.. osobiście uważam, że istnienie innego życia na innych planetach jest bardzo prawdopodobne, poieważ są miliardy gwiaz a wokól nich krążą planety co za tym idzie możliwość istnienia planety podobnej do Ziemii, która znajduje się w takzwanej strefie życia ^^
||
|
|
|
|
|
#18 |
|
Słitaśny Krulik
|
Poza tym, ta planetka mogła powstać dużo, dużo wcześniej od naszej, więc technologia może być bardziej zaawansowana. Poza tym, mogę się założyć, że jeżeli dojdzie u nas do takiej technologii, sami będziemy latać na inne planety, i u nich będzie identyko jak z nami, tylko w innym rodzaju. Rozumiecie? =D
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2006
|
Cytuj:
![]() Nie wierzę w zielone/szare ludziki latające w spodkach dookoła Ziemi. Jeśli kosmici istnieją, to: a) nigdy ich nie zobaczymy (a już na pewno nie przeciętny człowiek), b) obcujemy z nimi na co dzień, tylko o tym nie wiemy. |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Użytkownik Forum