Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Prezent na swieta (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=18972)

MayGyver 07-12-2004 09:48

Prezent na swieta

Witam serdecznie

Z okazji zblizajacych sie swiat Bozego Narodzenia chcialbym podarowac Wam prezent.
Moze nie bedzie on zbyt okazaly i nie wszyscy beda z niego zadowoleni, jednak sadze, iz wieksza czesc uzytkownikow ucieszy sie z niego.

Otoz,
ze wzgledu na duza liczbe tematow oraz postow, ktore sie powtarzaja, uzytkownicy nawet nie czytaja dzialu poradniki oraz zakladaja dziesiatki takich samych tematow, postanpowilem poinformowac Was jakie konsekwencje moga zostac wyciagniete w stosunku do takich osob.

lista skrocona:

jesli temat juz byl - od 1 pkt do 3 pkt ostrzezen
jesli jest poradnik o tym - od 3 pkt do 6 pkt ostrzezen
jesli temat byl walkowany milion razy - od 6 pkt do 10 pkt
rozpowszechnianie informacji nieprawdziwych - od 3 pkt do 6 pkt
2 posty pod rzad - 3 pkt ostrzezen (nie dotyczy zdjec zamieszczanych w dziale "zdjecia", "fake" i innych tematow przeznaczonych tylko do zamieszczenia zdjec)
3 posty pod rzad - 6 pkt ostrzezen (nie dotyczy zdjec zamieszczanych w dziale "zdjecia", "fake" i innych tematow przeznaczonych tylko do zamieszczenia )
nie zastosowanie sie do decyzji moderatora - 6 pkt - 10 pkt
wulgaryzmy - od 3 pkt do 10 pkt
quest spoiling - od 6 pkt do 10 pkt
zlamanie regulaminu tibia.pl - od 1 pkt do 10 pkt
rozpowszechnianie programow hakerskich/cheaterskich - ban
proba wyludzenia numeru i hasla do konta w inny sposob - ban
handel postaciami/ przedmiotami za rl pieniadze - ban
spam - ban

w przypadkach nieujetych na liscie, decyzja nalezy do moderatora
10 pkt ostrzezen oznacza automatycznego bana

wyjatki od regul:

w szczegolnych przypadkach kary moga zostac zwiekszone (ban)

zamieszczenie 30 zdjec w dziale zdjecia, przy czym kazdy bedzie w osobnym poscie - od 6 pkt do 10 pkt

"nie zastosowanie sie do decyzji moderatora" - oznacza takze, iz jesli moderator lub inna osoba, ktora zalozyla temat, napisala takze regulamin tematu to nalezy sie do niego stosowac - nie zastosowanie sie bedzie oznaczalo od 6 pkt do 10 pkt (takim dzialem jest np "handel" lub "gildie" oraz tematy konkursowe i wiele innych), regulamin mozna przeczytac w pierwszym poscie tematu

pozdrawiam

p.s. regulamin ten, jest moim i na razie tylko moim regulaminem - pozostali modkowie moga karac duzo surowiej - prawda drom? ;)

zar3k` 07-12-2004 09:55

ufff :) mam nadzieje ze to powstrzyma inwazje niepotrzebnych postow na forum :D chociaz watpie czy jakis newbie bedzie sie w pelni stosowal do tego

Gewof 07-12-2004 11:38

Wydaje mi sie ze lepiej bylo by zrobic z tego tematu ogloszenie, wtedy kazdy by to mogl zobaczyc i przeczytac. A ew. komentarze pisac do Ciebie na priv.

Gufat II 07-12-2004 14:52

A teraz wyobraźcie sobie nowicjusza, który przychodzi na to forum bez pojęcia o zasadach na nim panujących. Co dostaje na powitanie Trzy punkty karne~

MayGyver 07-12-2004 15:47

piszac posta na tym forum zgadza sie przestrzegac regulamin
a w regulaminie jest zeby najpierw poszukac, nie spamowac etc.

mam gdzies czy to nowy czy stary uzytkownik
wszystkich obowiazuja te same zasady
dostepne w regulaminie forum

Bruenor 07-12-2004 18:04

Hmm, czy troche nie za ostro :o ?? No, mimo to będzie można teraz spokojnie przeglądać forum, bez denerwujących tematów spamowych. BOŻE ludzie nie mogą zrozumieć, że na forum powinni pisać konkretne rzeczy. oby to coś dało!!!!!!!!!!!!!!!!!

Patimrok 07-12-2004 19:36

fajny prezent :p , ale tak na serio to dobrze, zmniejszy się ilość ludzi pisujących bezsensownych tematów itd, ale chyba
Cytuj:

2 posty pod rzad - 3 pkt ostrzezen (nie dotyczy zdjec zamieszczanych w dziale "zdjecia")
3 posty pod rzad - 6 pkt ostrzezen (nie dotyczy zdjec zamieszczanych w dziale "zdjecia")
to chyba powinno dotyczyć też działu fake no nie?

Bohus 07-12-2004 19:39

No to ladny prezencik dostalismy ;) , ale pomysl dobry, przynajmniej teraz bedzie troche wiecej porzadku na forum :)

rafal<vaviec> 07-12-2004 19:50

no wreszcie ktoś na coś wpadł

roland 07-12-2004 19:54

Jak można się dowiedziać, ile posiadamy punktów ostrzeżeń??? Czy jest to możliwe??

ALBERT 07-12-2004 19:57

Pomysł baaaaardzo doobry!!
(Wkurzają mnie tacy ludzie którzy zakładają jeden po drugim tematy na ten sam temat [ masło maślane:P] Np. Bubble ma 200 lvl.!!)
Regulamin (nie oficjalny co prawda) sam w sobie jest luzik!

Raul 07-12-2004 20:00

@roland
Taa, klikasz na górze po prawej Szybkie Linki i Przeglądaj własne ostrzeżenia.

@topic
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MayGyver
lista skrocona:

jesli temat juz byl - od 1 pkt do 3 pkt ostrzezen
jesli jest poradnik o tym - od 3 pkt do 6 pkt ostrzezen
jesli temat byl walkowany milion razy - od 6 pkt do 10 pkt
rozpowszechnianie informacji nieprawdziwych - od 3 pkt do 6 pkt
2 posty pod rzad - 3 pkt ostrzezen (nie dotyczy zdjec zamieszczanych w dziale "zdjecia")
3 posty pod rzad - 6 pkt ostrzezen (nie dotyczy zdjec zamieszczanych w dziale "zdjecia")
nie zastosowanie sie do decyzji moderatora - 6 pkt - 10 pkt
wulgaryzmy - od 3 pkt do 10 pkt
quest spoiling - od 6 pkt do 10 pkt
spam - ban

Heh, nie rozumiem, przecież większość tutaj zawartych punktów to jest właśnie łamanie regulaminu Tibia.pl :P
Jak już tak pisałeś to co się dostaje za próbe sprzedaży/wymiany postaci?

Galahard 07-12-2004 20:30

Choć w sumie rzadko tu bywam - popieram pomysł w 100%. Kultura musi być, chamstwo trzeba tępić a głupotę leczyć (o ile to wogle możliwe). Martwię się tylko żeby nie wystąpił taki paradox że tamat tematem, a przeczyta go może 30 osób...

marred 07-12-2004 20:43

A o co dokladnie chodzi z dwoma postami pod rzad? Czy jak sie komus niechcacy zdubluja poprzez dwukrotne klikniecie wyslij, to tez sa pkt karne, czy tylko za nieumiejetnosc edytowania postow?

$corcerer 07-12-2004 21:18

Jak May dał, to ja dorzuce tylko to, co jest zmienione:

quest spoiling - ban
spam - ban

reszta albo tak samo, albo mi sie nie chce :D

gorgi 08-12-2004 09:14

szkoda , tera nie wie ja sie zachowywać :P i co mam robić??
hehe , a tak to może być regulamin nie których zasad nie tegez ja ale kit z tym

p.l 08-12-2004 14:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MayGyver

Hehe, na szczęście to twój regulamin :>

Stratos[PL] 08-12-2004 16:21

no gratz tylko mam pytanko : czy jak sie dostanie auto bana do na ip i na ile dni?

Vanessa 08-12-2004 23:55

@May
No ja rozumiem, ale to taki prezent długoterminowy. A może z okazji Świąt podwoić albo potroić kary? Takie super-kary świąteczne?

(wiesz... więcej zbanowanych = mniej ludzi na forum = więcej ludzi przebywających w rodzinnym gronie w czasie Świąt) ;)

Dr. Omader 09-12-2004 00:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
Ban na IP to trzeba zawracac glowe adminowi :/

Mozna tez mi, co sie wiaze z szybsza reakcja niz reakcja matkusa ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul
Heh, nie rozumiem, przecież większość tutaj zawartych punktów to jest właśnie łamanie regulaminu Tibia.pl

Pewnie chodzi mu o inne wykroczenia ktore nie zostaly ujete dokladniej. ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez p.l.
Hehe, na szczęście to twój regulamin :>

Uzgodnimy finalowa wersje na forum modkow i trafi do ogolnego regulaminu forum ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gufat II
A teraz wyobraźcie sobie nowicjusza, który przychodzi na to forum bez pojęcia o zasadach na nim panujących. Co dostaje na powitanie Trzy punkty karne~

Jak juz May napisal przy rejestracji na forum zaznacza sie taki check-box w ktorym pisze:
"Przeczytałem, i w pełni zgadzam się z zasadami forum Tibia.pl."
A zasady te sa wypisane troszke wyzej nad tym check-boxem wiec tlumaczenie ze "nie wiedzialem" nie wchodzi w gre.

Klucznik 11-12-2004 18:36

Mysle ze jestes typowa c.i.pą Zdaje sie ze częsciej ustalasz zasady niz walisz sobie konia. Jak smiesz mówic ze to prezent?
Ty ****u . Nie cierpie takich ludzi (bachorów) jak ty. Zdaje sie ze w przedszkolu skarzyles na wszystich i często płakałes.
Dziwka z ciebie i tyle i co dasz mi bana ?
ty pallancie zrobie sobie 100 nicków i sie wypowiem jak bede chcial .
S. P.i.e.r.d.a..l.a.j

rasielin 11-12-2004 18:47

hmm.. moja mała prośba

Może modkowie byli by wstanie zrobić pod nickiem liczbe punktów jaką się ma na koncie. Co o tym sądzicie? Przynajmniej każdy mugłby wiedzieć na ile jeszcze może sobie pozwolić

Klucznik 11-12-2004 19:00

Modkowie ? Kim są owi nie znajacy jezyka ciecie. Posłuchajcie szanowni Nodkowie... do roboty !!! I nauczcie sie pisać bo mnie szlag trafia jak was czytam.

klucznik1 11-12-2004 21:16

Wiedzialem , ze jestes typowa c.ip.a. Ty i ci twoji kumple . Moze weźmiecie udział w paradzie równosci? Mysle ,ze tam znależlibyście jakieś spełnienie. Może poczulibyście , ze wam staje na widok faceta? Kto wie... Widzisz nawet nie odpowiedziałes na mój post , a wyznaczasz jakieś skale i zasady. Zastanów sie nad sobą. Chcesz miec posprzatane to posprzątaj ,a nie daj mi bana za nic. Chyba sie zaraz połacze -tak mi smutno. Myśle ,ze dostane kolejnego bana od pan. OJEJKU JEJKU jak mi żle. Pedał ban ,Jabol pank. Aha jeszcze ostatnia rada; Jak juz coś wymyślasz to rób to konkretnie i licz sie z krytyką dzidzuś.

Dr.Unknown 11-12-2004 21:32

@Klucznik
Żal mi ciebie:baby: :baby: :baby: , fakt iż rzucił cię chłopak nie znaczy, że możesz bezpodstawnie obrażać innych urzytkowników, można się wyżalić w OWiON'ie, będziemy zobowiązani, jeśli umówisz się z MayGyver'em i powiesz mu to w twarz, btw Reported~

@Down

Nikt cię tu nie trzyma, to że nie podoba Ci się czyiś sposób pracy(to jest praca), nie daje Ci prawa do obrażanie tej osoby, możesz jej grzecznie wytłumaczyć co Ci się nie podoba, jeśli tak naprawdę chcesz zrobić porządek na forum. Ale jak narazie, jesteś dla mnie pospolitym chamem.

klucznik1 11-12-2004 22:01

O czym ty do mnie rozmawiasz? "Bylibyśmy zobowiazani..."? co to jest ?....Dr unknow. Na forum jest śmietnik ,bo tacy są moderatorowie albo maderatorzy.Jeszcze mi pisze Prezent na świeta ze bedzie dawal "od 10 do 30 punktów karnych za idiotyzmy" . No prosze państwa o czym my gadamy?
To są jakies *******y brudzące forum ....no ale ...no ale ....no ale to modek napisal ...on nie brudzi? Jeszcze w takiej formie , ze sie stalin przypomina . Ja nie wiem z kim ja gadam.

<edit by aktus>
twoj poziom inteligencji dowodzi ze raczej nie powinienes przebywac na tym forum ani na zadnym innym i poza tym "talk to my hand"

roland 12-12-2004 08:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gufat II

Wiesz, jakie było jedno z najważniejszych praw rzymskich?? I jak brzmiała najważniejsza sentencja sądownicza??
"Nieznajomość prawa szkodzi"... Sam widzisz...

Hanibal 12-12-2004 12:34

Ja nie moge! ha ha.
@klucznik weź wrzuć na luz. Co ty w ogóle mówisz? Naćpałes sie? Moze nie pisz juz wiecej. Jedziesz po ludziach nie wiadomo po co , dlaczego i bez sensu. Ktoś dał poprostu pomysł , a ty sie zachowujesz jakby ci babcie zastrzelili.
Co do samej ideii ...to mysle , ze jest nie do zrealizowania w praktyce. Widzisz... zawsze sie znajdzie taki klucznik :) On sobie zrobi 100 nicków ,zeby cie tylko poobrażać:). Poza tym ( jesli chodzi np. o wulgaryzmy) zaczną sie pretensje typu: dlaczego mam 3 pkt. za d.u.pe ...a ktoś tam 4 za s.pi.e.prz.aj gn.oju i takie w kółko Macieju. Zaczniemy pisać o tym , ze piszemy. Byc moze byloby to dobre ale jak to wprowadzić w zycie?.To duzy problem... A ty sie @klucznik upokój. Moze zapodaj sobie jakis persen albo nerwosol.....Nara :)

Vormencik 12-12-2004 21:05

Przeciez przed napisaniem postow cos zazyl :] najpewniej jakas trawe albo w zyle sobie dal :D

On Topic: Uwazam ze to byl dobry pomysl, bo ja sie przyznam ze nie c zytalem regulaminu. :) Spieszno mi bylo dolaczyc to forumkowiczow a czytalbym to dlugo (jak robilem konto to bylo duzo do czytania o ile dobrze pamietam) wiec olalem to. Standardowo - nie spammowac, nie bluznic , NO QUEST SPOILING.

Btw: Opcja SZUKAJ jest zalosna. Pomyslcie, przeciez po kiego #&*^% mi temat sprzed 5 miesiecy, dawno temu ? Przeciez w tibi moglo sie duzo zmienic !! Wkurzaja mnie modkowie dajacy ostrzezenia itp za temat typu "Gdzie znajde naprawde duzy resp Slimow" <--- Taki temat byl, zostal on zamkniety i modek odeslal do tematu "Gdzie znajde danego potwora". Nie wiem czy dostal ostrzezenie ale to nei ma sensu. przeczytajcie go. ON JEST ZALOSNY !! np. Slimy : Okolice Venore.. Czy to jest konkretna informacja ? no wlasnie .. NIE ! Proponuje o zrobienie takiego tematu ponownie, usuwajac posty typu "Fajny temat, wreszcie wszytsko wiem" bo to tylko uniemozliwia sprawne szukanie informacji. A wszelkie uwagi na prv do tworcy!! To chyba dobry pomysl ! :D Pomyslcie o tym

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:32.