Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Life without body (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=207704)

Ametystowec 26-02-2009 18:12

Life without body

Szukałem - nie znalazłem, chodź przyznam, że moje poszukiwania ograniczyły się do pięciu haseł.
Kwestia poruszana na tym forum już kilkakrotnie.

http://www.youtube.com/watch?v=rSrIkUXwsNk

Celem tego tematu nie jest pokazanie tego filmu, lecz zadanie pytania: "Dlaczego niewinne zwierze, a nie jakiś zbrodniarz"

Moja opinia jest taka, że zamiast testu na zwierzętach dlaczego nie podstawić skazanych na dożywocie/śmierć bandziorów, którzy nie robią nic, tylko o*******ają się za kratami a czasem nam szkodzą w ten czy inny sposób(np. Bractwo Aryjskie) i doją naszą kasę. Co tam, że układ krwionośny zwierzęcia jest inny, że reakcje na różne chemikalia są inne...a chuj tam, okaleczymy, zobaczymy co się stanie a później zabijemy...a co tam, szkoda się fatygować niech umrze z głodu...przecież powiemy "The power of science!" i wszystko usprawiedliwione. Rzecz w tym, że to bezcelowe, ten film sądząc po jakości ma już trochę lat, a ile istnień zostało uratowanych dzięki temu zabiegowi? Chyba żadne, bo byłoby o tym głośno.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Czy wolelibyście zamiast psiej głowy zobaczyć ludzką (oczywiście człowiek byłby zbrodniarzem/chorym na x chorób menelem, który tylko bierze naszą kasę i nie robi nic tylko chleje)?

Rybzor 26-02-2009 18:20

Cytuj:

Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Czy wolelibyście zamiast psiej głowy zobaczyć ludzką (oczywiście człowiek byłby zbrodniarzem/chorym na x chorób menelem, który tylko bierze naszą kasę i nie robi nic tylko chleje)?
Nie, nie chcielibyśmy.

Filozofia typowa dla 13 latka z brakiem poszanowania dla życia drugiego człowieka. (tak tak, wiem - to mordercy, wandale i w ogóle nie mają prawa żyć, /care)

Ametystowec 26-02-2009 18:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2478588)
Filozofia typowa dla 13 latka z brakiem poszanowania dla życia drugiego człowieka. (tak tak, wiem - to mordercy, wandale i w ogóle nie mają prawa żyć, /care)

Ja w tym widzę same praktyczne plusy:

- Sprawiedliwa kara dla tych, co sobie zasłużyli
- WIARYGODNE wyniki takich testów

Do tego multum "reakcji łańcuchowych" w gospodarce. Mniej zbirów = więcej miejsca w więzieniach = brak zapotrzebowania na budowy kolejnych = więcej kasy na zakłady pracy/NFZ/[...]

Dark Sven 26-02-2009 18:54

Dobra Spider, dawaj, nasz ustrój jest do dupy!

Tak na serio. Kim jesteś, by decydować o ludzkim życiu i śmierci? Kim jest ten, który wyda wyrok śmierci? Te zwierzęta są specjalnie hodowane po to, by umrzeć.

Exodus 26-02-2009 18:55

zglos sie na testera

AzuranskiRookstayerXL 26-02-2009 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ametystowec (Post 2478613)
Ja w tym widzę same praktyczne plusy:

- Mniej menelstwa, bo żule biorą się do roboty
- Sprawiedliwa kara dla tych, co sobie zasłużyli
- WIARYGODNE wyniki takich testów

Do tego multum "reakcji łańcuchowych" w gospodarce. Mniej meneli = więcej pracowników, którzy nie biorą zasiłków za free = więcej płaconego podatku = więcej kasy na nowe zakłady pracy/NFZ/[...]
Czy też, mniej zbirów = więcej miejsca w więzieniach = brak zapotrzebowania na budowy kolejnych = więcej kasy na zakłady pracy/NFZ/[...]

I ty naprawde w to wierzysz?
Po kolei.

"- Mniej menelstwa, bo żule biorą się do roboty"
Jaaasne. Po prostu będą się ukrywać po melinach. A jak ktoś już jest żulem, to żulem pozostanie, choćby się skichał.

"- Sprawiedliwa kara dla tych, co sobie zasłużyli"

Sprawiedliwa kara? Już sprawiedliwsza byłaby śmierć. "Żyć" bez ciała nie da się. Bo przecież życiem nie nazwie się samego mentalnego bycia. By żyć, trzeba czegoś więcej niż kłębka nieracjonalnych myśli. Nawet śmierć po długotrwałych torturach jest od tego lepsza. A poza tym...

"- WIARYGODNE wyniki takich testów"
Ja PO PROSTU nie wierzę, że można żyć z samą tylko głową i paroma słoiczkami. Jak wyobrażasz sobie pompowanie krwi w takim stopniu, w jakim robi to serce, jak system immunologiczny może być sztuczny? Nie mówiąc już o tym, że myśli takiego człowieka musiałyby być prawie znikome, przecież już mózg nie odbiera ani jednego sygnału.

"niej meneli = więcej pracowników, którzy nie biorą zasiłków za free = więcej płaconego podatku = więcej kasy na nowe zakłady pracy/NFZ/"

No i tu strzeliłem ROTFLa. Wyobrażasz sobie, że jak nagle zniknie całe bezrobocie, to będzie się wspaniale żyło? Bezrobocie będzie ZAWSZE, powtarzam ZAWSZE. Chociażby dlatego, że gdy wszyscy ludzie będą pracować, to miejsc pracy po prostu nie starczy.

"Czy też, mniej zbirów = więcej miejsca w więzieniach = brak zapotrzebowania na budowy kolejnych = więcej kasy na zakłady pracy/NFZ/"

ROTFL cd. Pomijam idiotyzm samej idei "mniej przestępców=więcej zakładów pracy/NFZ". A myślisz, że jak te wszystkie główki, byłyby już podłączone, to nie zajmowały by miejsca? Poza tym, aby utrzymać "życie", to te maszynerie by musiałyby być cholernie duże. Ergo:więcej tak zyjących ludzi-więcej budowanych "magazynów"-mniej kasy na zakłady pracy/NFZ :P

Yoh Asakura 26-02-2009 19:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 2478628)
Tak na serio. Kim jesteś, by decydować o ludzkim życiu i śmierci? Kim jest ten, który wyda wyrok śmierci? Te zwierzęta są specjalnie hodowane po to, by umrzeć.

A co to za różnica, czy to życie człowieka czy psa ? Dlaczego nie możemy na tych samych zasadach wyhodować człowieka ?

Xevez 26-02-2009 19:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AzuranskiRookstayerXL (Post 2478645)

"- WIARYGODNE wyniki takich testów"
Ja PO PROSTU nie wierzę, że można żyć z samą tylko głową i paroma słoiczkami. Jak wyobrażasz sobie pompowanie krwi w takim stopniu, w jakim robi to serce, jak system immunologiczny może być sztuczny? Nie mówiąc już o tym, że myśli takiego człowieka musiałyby być prawie znikome, przecież już mózg nie odbiera ani jednego sygnału.

ale pompowanie nie musi być w takim stopniu, jak u człowieka. u człowieka krew pompowana jest do granic całego ciała, tutaj byłaby tylko do granic głowy.
gdyby mózg nie odbierał ani jednego sygnału, to ten pies nawet by nie drgnął...

AzuranskiRookstayerXL 26-02-2009 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xevez (Post 2478679)
gdyby mózg nie odbierał ani jednego sygnału, to ten pies nawet by nie drgnął...

Nie odbiera sygnału Z CIAŁA, sam je może wysyłać, ale nie dochodziłyby do celu. Tak jak u osoby sparaliżowanej.

Glon Elriel 26-02-2009 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ametystowec (Post 2478578)
Szukałem - nie znalazłem, chodź przyznam, że moje poszukiwania ograniczyły się do pięciu haseł.
Kwestia poruszana na tym forum już kilkakrotnie.

http://www.youtube.com/watch?v=rSrIkUXwsNk

Celem tego tematu nie jest pokazanie tego filmu, lecz zadanie pytania: "Dlaczego niewinne zwierze, a nie jakiś zbrodniarz"

Moja opinia jest taka, że zamiast testu na zwierzętach dlaczego nie pozbierać tego całego menelstwa z ulicy i skazanych na dożywocie/śmierć bandziorów, którzy nie robią nic, tylko o*******ają się za kratami a czasem nam szkodzą w ten czy inny sposób(np. Bractwo Aryjskie) i doją naszą kasę. Co tam, że układ krwionośny zwierzęcia jest inny, że reakcje na różne chemikalia są inne...a chuj tam, okaleczymy, zobaczymy co się stanie a później zabijemy...a co tam, szkoda się fatygować niech umrze z głodu...przecież powiemy "The power of science!" i wszystko usprawiedliwione. Rzecz w tym, że to bezcelowe, ten film sądząc po jakości ma już trochę lat, a ile istnień zostało uratowanych dzięki temu zabiegowi? Chyba żadne, bo byłoby o tym głośno.

Gdybyś ty miał ojca lub znajomego etc w wiezieniu to zapewne twoje zdanie było by inne o 360 stopni.

Pozdro DO wiezienia

Xevez 26-02-2009 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AzuranskiRookstayerXL (Post 2478701)
Nie odbiera sygnału Z CIAŁA, sam je może wysyłać, ale nie dochodziłyby do celu. Tak jak u osoby sparaliżowanej.

źle się wyraziłem;d chodziło mi o to, że by nie drgnął po tym, jak go po nosie czymś tam posmyrali. skoro to czuł, to jednak jakieś sygnały jest w stanie odbierać.

Gonzo 26-02-2009 20:02

Przykre. :/

Gierubesoen 26-02-2009 20:04

Nasrane w bani. Na co to komu taki eksperyment?

AzuranskiRookstayerXL 26-02-2009 20:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xevez (Post 2478716)
źle się wyraziłem;d chodziło mi o to, że by nie drgnął po tym, jak go po nosie czymś tam posmyrali. skoro to czuł, to jednak jakieś sygnały jest w stanie odbierać.

Też się źle wyraziłem ;d mi za to chodziło o to, że nie odbiera sygnałów z tej części ciała, której już nie ma, a mózg wciąż myśli, że tam coś jest.

Ametystowec 26-02-2009 20:12

Cytuj:

Jaaasne. Po prostu będą się ukrywać po melinach. A jak ktoś już jest żulem, to żulem pozostanie, choćby się skichał.
Tutaj rzuce jeden tytuł: "Wałbrzych moje miasto - arystokrazja białego kamienia"

Cytuj:

Sprawiedliwa kara? Już sprawiedliwsza byłaby śmierć. "Żyć" bez ciała nie da się. Bo przecież życiem nie nazwie się samego mentalnego bycia. By żyć, trzeba czegoś więcej niż kłębka nieracjonalnych myśli. Nawet śmierć po długotrwałych torturach jest od tego lepsza. A poza tym...
OMG, nie rozumiesz tutaj nie chodzi o to, by podtrzymywać ich przy życiu, tylko o to, by "na nich prowadzić wiwisekcje"

Cytuj:

Nie chodzi o konkretnie ten zabieg co na filmiku! Może to być równie dobrze testowanie nowych lekarstw.

Cytuj:

No i tu strzeliłem ROTFLa. Wyobrażasz sobie, że jak nagle zniknie całe bezrobocie, to będzie się wspaniale żyło? Bezrobocie będzie ZAWSZE, powtarzam ZAWSZE. Chociażby dlatego, że gdy wszyscy ludzie będą pracować, to miejsc pracy po prostu nie starczy.
Czy ja napisałem, że wszystko zostanie załatane w 100%? Że stanie się to od razu? Będzie na pewno LEPIEJ, a jeśli nie, to przynajmniej czyściej na ulicach

Cytuj:

ROTFL cd. Pomijam idiotyzm samej idei "mniej przestępców=więcej zakładów pracy/NFZ". A myślisz, że jak te wszystkie główki, byłyby już podłączone, to nie zajmowały by miejsca? Poza tym, aby utrzymać "życie", to te maszynerie by musiałyby być cholernie duże. Ergo:więcej tak zyjących ludzi-więcej budowanych "magazynów"-mniej kasy na zakłady pracy/NFZ :P
Na to już odpowiedziałem

Edit:
@Glon
Mój ojciec pracuje w więzieniu jako klawisz. Byłem tam (w więzieniu) nieraz i po samej twarzy widać, że ci ludzie nie są bez winy. OCZYWIŚCIE są wypadki, że ktoś ląduje w pierdlu przez przypadek albo go wkręcili i ja tego nie neguje. Jednak uważam, że ktoś kto zostaje skazany na dożywocie/śmierć zamiast darmowego spanka i jedzonka przed egzekucją może się jeszcze do czegoś przydać i to nie będzie zamiatanie ulic, takie coś może uratować tysiące ludzkich istnień :>

LukibossKomboss 26-02-2009 20:13

Nie mam nic do tych kolesi byli po prostu ciekawi , ale zastanawia mnie jedno co to da że będzie można życ samą głową? Po co to sprawdzali?
Bo nie sądzę że chcąc wychodowac psa (a raczej psią głowę) zdolną do życia..

Rocket Slayer 26-02-2009 20:21

No i będziesz więziony przez te X lat, mając tylko główkę. Co ci to da? Nawet samobójstwa nie będziesz mógł popełnić. Czysta tortura... gdzie jest w tym człowieczeństwo? Czy ten stan nie byłby podobny do roślinki?

Boże, co się to porobiło...

Cytuj:

Kim jesteś, by decydować o ludzkim życiu i śmierci?

Nari 26-02-2009 20:23

Nie ma co gadac. I tak każdy wie, że taki projekt nigdy by nie przeszedł :|. A autorowi tematu polecam zgłosic się na ochotnika.

Yoh Asakura 26-02-2009 20:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2478763)
Cytuj:

Kim jesteś, by decydować o ludzkim życiu i śmierci?

Człowiekiem. I to chyba wystarczy.

Rase 26-02-2009 20:24

Widać że eksperyment z lat 50-60.
Za kogo Ty się masz że chcesz wymierzać kare innym?
A co Ty zrobiłeś by zapobiec temu? Jest 1000 innych rozwiązań co zrobić z Takimi ludźmi typu "menele". Na przykład zaoferować jakąś pomoc wyjścia z nałogu i praca w jakiejś fabryce w zamian za wyżywienie i dach nad głową. Fakt ci którzy siedzą z nimi jest problem. Wiesz ile eksperymentów jest robionych poza Twoją wiedza? Ile do tego wykorzystują zwierząt ew. ludzi? Chcesz by Polska była drugim Auschwitz z tymi pseudo lekarzami z pseudo eksperymentami tylko legalnie?
@Autor
Stawiam na 12-13 latka z poczuciem wyższości i misją zbawienia świata od "tych gorszych"

Rocket Slayer 26-02-2009 20:29

Oczywiście łatwo się mówi o tym wszystkim zza monitora =/

Dark Sven 26-02-2009 20:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2478648)
A co to za różnica, czy to życie człowieka czy psa ? Dlaczego nie możemy na tych samych zasadach wyhodować człowieka ?

Jeżeli będzie to człowiek wyhodowany (podkreślam - wyhodowany) to czemu nie. Tylko na dzień dzisiejszy jest to nieopłacalne i w sumie to nie możliwe...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glon Elriel (Post 2478704)
Gdybyś ty miał ojca lub znajomego etc w wiezieniu to zapewne twoje zdanie było by inne o 360 stopni.

Pozdro DO wiezienia

Łotfł...

Ametystowec 26-02-2009 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rase (Post 2478770)
Widać że eksperyment z lat 50-60.
Za kogo Ty się masz że chcesz wymierzać kare innym?
A co Ty zrobiłeś by zapobiec temu? Jest 1000 innych rozwiązań co zrobić z Takimi ludźmi typu "menele". Na przykład zaoferować jakąś pomoc wyjścia z nałogu i praca w jakiejś fabryce w zamian za wyżywienie i dach nad głową. Fakt ci którzy siedzą z nimi jest problem. Wiesz ile eksperymentów jest robionych poza Twoją wiedza? Ile do tego wykorzystują zwierząt ew. ludzi? Chcesz by Polska była drugim Auschwitz z tymi pseudo lekarzami z pseudo eksperymentami tylko legalnie?
@Autor
Stawiam na 12-13 latka z poczuciem wyższości i misją zbawienia świata od "tych gorszych"

Fakt, może z menelami przesadziłem, ale pisałem ten temat impulsywnie, że tak powiem. Jednak nie czarujmy się, menele w większości srają na naszą pomoc, im wystarczy te 400zł na miecha i heja, jedziem na winku.
Co do liczby eksperymentów - wiem, potrafie sobie zdać z tego sprawę, że w tej chwili nikomu nic nie winny pies/kot siedzi w metalowej, ciasnej klatce i jedyne co zna to cierpienie. Zdaje sobie również sprawę z tego, że gdzieś w więzieniu siedzi typ co ma na koncie 3 morderstwa i gwałt małej dziewczynki...a moi rodzice (i wkrótce ja) płacą za to, by on mógł się najeść i miał gdzie spać, gdzie logika - pytam?
A co do oceny mojego wieku...mam to w dupie, 13 czy 19 lat co to za różnica? Powiedz bo nie rozumiem, bo takie porównanie jest dobre dla dzieci 7-10 lat z kompleksem bycia ignorowanym przez starszych od siebie.

Cytuj:

No i będziesz więziony przez te X lat, mając tylko główkę. Co ci to da? Nawet samobójstwa nie będziesz mógł popełnić. Czysta tortura... gdzie jest w tym człowieczeństwo? Czy ten stan nie byłby podobny do roślinki?
Kolejny co nie zrozumiał o co chodzi...

Cytuj:

Kim jesteś, by decydować o życiu ludzkim?
Mam jeszcze lepsze pytanie: Kim jesteś, by decydować o życiu?
Ludzkie czy zwierzęce? Co to za różnica, gdybyśmy zaczęli importować dzikusów z dżungli prawie nikt by nie protestował by na nich prowadzić badania.

Ze'To 26-02-2009 20:39

film pokazuje głupotę ludzką... już pomijając to, że nie można było temu biednemu zwierzęciu zadać więcej bólu to panowie przypominam, że mózg również się starzeje i takie rozwiązanie nic by nikomu nie dało... co najwyżej przedłużyłoby życie a raczej pół-życie

AnonimowyPowrot 26-02-2009 20:49

To o żulach strasznie głupie... Dużo prościej byłoby zrobić to tak, jak z kosmetykami - ludzie sami podpisują jakąś zgodę i tyle :D Jeszcze kasiorkę z tego łapią.

Efekt eksperymentu całkiem ciekawy, zastanawiam się, czy gdyby potraktować tak człowieka, to czy byłby on w stanie logicznie myśleć, czy tylko reagowałby na niektore bodźce (pewnie za pomocą nerwów, bez bicia - nie jestem uber z biologii xD).

Rocket Slayer 26-02-2009 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ametystowec (Post 2478790)
Jednak nie czarujmy się, menele w większości srają na naszą pomoc, im wystarczy te 400zł na miecha i heja, jedziem na winku.

Twój nochal to wywęszył? Kocham to...

Cytuj:

Zdaje sobie również sprawę z tego, że gdzieś w więzieniu siedzi typ co ma na koncie 3 morderstwa i gwałt małej dziewczynki...a moi rodzice (i wkrótce ja) płacą za to, by on mógł się najeść i miał gdzie spać, gdzie logika - pytam?
W tym, że to człowiek? Według mnie kara powinna być inna, lecz nie chcę się bardziej w to wgłębiać.
Cytuj:

Powiedz bo nie rozumiem, bo takie porównanie jest dobre dla dzieci 7-10 lat z kompleksem bycia ignorowanym przez starszych od siebie.
I tu zachowujesz się tak jak on...

Cytuj:

Kolejny co nie zrozumiał o co chodzi...
Pszyklo mi ;(((

Cytuj:

Kim jesteś, by decydować o życiu?
Człowiekiem? Czy to aby nie człowiek powinien panować nad zwierzętami w odpowiedni sposób, gdyż zostały stworzone jako mu podległe, by wpłynąć/ułatwić jego egzystencję?

Cytuj:

Co to za różnica, gdybyśmy zaczęli importować dzikusów z dżungli prawie nikt by nie protestował by na nich prowadzić badania.
I znowu piszesz, że większość, jakby to była pewna prawda. Ajajaj, świat się nie kręci dookoła ciebie wyłącznie.

Rase 26-02-2009 20:58

Poza tym wszystkim i tak jak ktoś mądrze napisał projekt ten nie przejdzie. Do tego potrzebował byś zmienić cały świat a to jest po prostu niemożliwe.

Ametystowec 26-02-2009 21:16

Cytuj:

Twój nochal to wywęszył? Kocham to...
Do-edukuj się trochę, poza tym skąd wiesz że tak nie jest Panie prorok?

Cytuj:

W tym, że to człowiek? Według mnie kara powinna być inna, lecz nie chcę się bardziej w to wgłębiać.
To już sprawa osobista każdego z nas i naszego poczucia sprawiedliwości.

Cytuj:

I tu zachowujesz się tak jak on...
k mam tak naprawdę 12 lat a to w opisie to zmyśliłem bo myślałem, że ktos w to uwierzy ;//// A tak w ogóle to jestem nerdem i nie wychodziłem nigdy z domu.
PS: co to jest cipa?????? ile to expa daje?

Cytuj:

Pszyklo mi ;(((
Masz deda w tibii ;[

Cytuj:

Człowiekiem? Czy to aby nie człowiek powinien panować nad zwierzętami w odpowiedni sposób, gdyż zostały stworzone jako mu podległe, by wpłynąć/ułatwić jego egzystencję?
Czy TO jest wdł. Ciebie odpowiedni sposób? No jeśli tak to...cóż...jesteś głupi. Raz, że jest to moralnie nieprawidłowe a dwa, że nic nam to nie daje.

Cytuj:

I znowu piszesz, że większość, jakby to była pewna prawda. Ajajaj, świat się nie kręci dookoła ciebie wyłącznie.
Człowieku gdzie ty żyjesz. To ty nie wiesz co to jest propaganda? Jeśli masy potrafią uwierzyć w to, że dobrotliwy Mr. Bush wojuje z Irakiem by bronić tamtejszej ludności cywilnej przed złą Al-Kaidą , to co za problem przekonać do siebie wspomnianą większość by dla DOBRA NAUKI I CAŁEJ LUDZKOŚCI ukraść paru murzynów z afryki czy innego bagna. Nikogo nie interesuje skąd oni są, czy oni wiedzą w ogóle co się dzieje, ludzie traktują "dzikich" jak zwierzynę, bo ta zwierzyna nie wie i nie rozumie tego co my - inteligentni, moralni, sprawiedliwi i potężni.

Xerden 26-02-2009 21:35

Jesteś żałosny, albo chory umysłowo. Wiesz co, mogę nawet całe życie spędzić na ulicy, zbierać złom i pić wina, a tobie chuj do tego. Dajesz życie, żeby odbierać? Weź no idź do jakiegoś psychiatry póki nie jest za późno, bo drugiego pokroju Hitlera nie chcemy.

Ametystowec 26-02-2009 21:42

@Up
Matole, przeczytaj moje pierwsze zdanie w pierwszym poście na tej stronie.

"Fakt, może z menelami przesadziłem, ale pisałem ten temat impulsywnie, że tak powiem."

Chyba to wy-edytuje, by nie było więcej nieporozumień. A co do morderców itp to zdania oczywiście nie zmieniam =)

LukibossKomboss 26-02-2009 21:42

Inni się mordują itp. wypadki na drogach też niosą za sobą śmierc (chodzi mi o wypadkach z winy człowieka - np. pijany za kierwonicą) Więc co to za problem kupic broń i jej użyc? To jest problem tylko tej osoby czy to zrobi czy nie.

Dla mnie np. jest różnica między osobami pracującymi w policji a złodziejami/żulami/mordercami/gwałcicielami i gdy może np. żulów nie powinno od razu się zabijac to ludzi typu mordercy/gwałciele już tak.
Dla żulów powinny byc jakieś prace w kamieniołomach ,czy coś byle by z tego człowieka był porzytek...a nie że ludzie ciężko pracujący (lub i nie ciężko ;p) muszą za nich płacic...

Rocket Slayer 26-02-2009 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ametystowec (Post 2478848)
Do-edukuj się trochę, poza tym skąd wiesz że tak nie jest Panie prorok?

A skąd wiesz, że dokładnie tak jest, Panie nochal?

Cytuj:

k mam tak naprawdę 12 lat a to w opisie to zmyśliłem bo myślałem, że ktos w to uwierzy ;//// A tak w ogóle to jestem nerdem i nie wychodziłem nigdy z domu.
Ale kogo to obchodzi? Ważne poglądy...

Cytuj:

Masz deda w tibii ;[
<tu miał być komentarz lecz został wycięty, lub zasłonięty tym tekstem>

Cytuj:

Czy TO jest wdł. Ciebie odpowiedni sposób?
Nie młm. tg. na mśl.

Cytuj:

No jeśli tak to...cóż...jesteś głupi.
Lecz mnie źle zrozumiałeś, więc nie jestem głupi... na tyle!

Cytuj:

Raz, że jest to moralnie nieprawidłowe a dwa, że nic nam to nie daje.
Z tym pierwszym się zgodzę, z tym drugim nie. A dlaczego? Czy myślisz, że takie podobne próby nie mogłyby zostać wykorzystane teraz lub później, np w jakichś badaniach genetycznych (dość ogólne pojęcie) czy w jakikolwiek inny sposób? Mogłyby zostać wykorzystane i w dobry (nie, nie chodzi mi wyłącznie o 'nabijanie głowy w słoik', tylko do badań z podobnym zastosowaniem, jako niewielka (?) ilość danych, która się do czegoś przyczyniła?

Cytuj:

To ty nie wiesz co to jest propaganda? Jeśli masy potrafią uwierzyć w to, że dobrotliwy Mr. Bush wojuje z Irakiem by bronić tamtejszej ludności cywilnej przed złą Al-Kaidą , to co za problem przekonać do siebie wspomnianą większość by dla DOBRA NAUKI I CAŁEJ LUDZKOŚCI ukraść paru murzynów z afryki czy innego bagna.
To kolejny efekt staczania się ludzkości, albo człowieczeństwa - nazywanie Afryki bagnem, a ludzi tam żyjących mało wartościowymi. Nadludzie i podludzie - Nietzsche, jeżeli się nie mylę...

*przecząco kiwnął głową, patrząc się na podłogę, po czym włożył ręce do kieszeni i odszedł*

Aphino 26-02-2009 22:03

#Do autora temat
Robiąc to na ludziach, staniesz się tacy jak oni

Tyle.

Rocket Slayer 26-02-2009 22:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LukibossKomboss (Post 2478905)
Ludzie w afryce są niewiele lepsi niż Ci z epoki kamienia łupanego...

Piszesz, że tacy ludzie "zwykli" są o wiele, wiele lepsi od tych mieszkańców Afryki? Pod jakim względem?? Materialnym? Dziękuję ci za taką przewagę... Może i żyją własnym życiem, ale czy nie mają lepszego stosunku do drugiego człowieka, czy szacunku do podstawowych rzeczy, niż część "cywilizowanego" społeczeństwa?

@down
Cytuj:

Ja tu oszaleje...WYNIKI BADAŃ to sprawa drugoplanowa! Tu chodzi o "PRZEDMIOT" TESTÓW.
Nie szalej, tylko myśl trzeźwo - jedno z drugim się łączy w wyraźny sposób. Tymbardziej, poprzednia wypowiedź chyba powinna nieco wyjaśnić.

Cytuj:

Kolejny raz mi coś wmawiasz, coś, czego nie napisałem.
Sorki "ziomek" - zła bramka, zonk.

Przy okazji - nazwy własne piszemy z dużej litery. (Nie chcę w żaden sposób obrazić, tylko zwrócić uwagę, gdyż w przyszłości może to się przydać)

Cytuj:

A poza tym co, afryka to nie bagno? To może jedź i tam pożyj jak taki mądry jesteś? Mówię od razu: JA TAM NAWET NIE BYŁEM!
Czuję w stosunku do ciebie pewną odrazę, niesmak. Chyba zrezygnuję z prowadzenia dalszej konwersacji by sobie darować oglądania takich rzeczy.

See ya - I'm outta here

Ametystowec 26-02-2009 22:07

Cytuj:

A skąd wiesz, że dokładnie tak jest, Panie nochal?
Ok więc nikt tego nie wie. Jestem zmuszony zejść na kompromis, bo równie dobrze mogę napisać "A Pan wie? Panie prorok?"

Cytuj:

Czy myślisz, że takie podobne próby nie mogłyby zostać wykorzystane teraz lub później, np w jakichś badaniach genetycznych (dość ogólne pojęcie) czy w jakikolwiek inny sposób? Mogłyby zostać wykorzystane i w dobry (nie, nie chodzi mi wyłącznie o 'nabijanie głowy w słoik', tylko do badań z podobnym zastosowaniem, jako niewielka (?) ilość danych, która się do czegoś przyczyniła?
Ja tu oszaleje...WYNIKI BADAŃ to sprawa drugoplanowa! Tu chodzi o "PRZEDMIOT" TESTÓW. Niewątpliwie badania na zwierzętach sie przyczyniły. Jednak ich przyczynianie jest znikome.

By zobrazować Ci na czym polega różnica:
Kot może umrzeć od kwasu cytrynowego - człowiek nie.
Królik może przyjąć ponad 500% większą śmiertelną dawkę cyjanku niż człowiek, i nie umrzeć (oczywiście wprost proporcjonalnie do masy ciała)

Takich przykładów jest sporo, poproś to napisze jeszcze kilka. (Nie, to nie miał być sarkazm)

Cytuj:

To kolejny efekt staczania się ludzkości, albo człowieczeństwa - nazywanie Afryki bagnem, a ludzi tam żyjących mało wartościowymi. Nadludzie i podludzie - Nietzsche, jeżeli się nie mylę...
Kolejny raz mi coś wmawiasz, czego nie napisałem. Czy ja nazwałem ich mało wartościowymi? Ja tylko powiedziałem, że gdyby władze chciały, to mogłyby tak zrobić. A poza tym co, afryka to nie bagno? To może jedź i tam pożyj jak taki mądry jesteś? Mówię od razu: JA TAM NAWET NIE BYŁEM!

Fakt, z tym cośem zajeba*em faila. ;D

Cytuj:

jedno z drugim się łączy w wyraźny sposób.
Rly? A ja zaprzeczyłem?

Cytuj:

Nie szalej, tylko myśl trzeźwo - jedno z drugim się łączy w wyraźny sposób. Tymbardziej, poprzednia wypowiedź chyba powinna nieco wyjaśnić.
Ta, zmieniając niewinne zwierze na zabójce (!)według(!) Ciebie jesteśmy gorsi moralnie, jednak nasze wyniki się polepszają. Więc twój pogląd brzmi tak: "Bandziory nie powinni cierpieć, bo to ludzie, zamiast tego niech cierpią niewinne istoty, które nie są sie wstanie nawet obronić." Super, ja wzbudzam w Tobie obrzydzenie bo stwierdzam fakt, a Ty jesteś zatwardziałym gatunkowistą. A jeżeli jeszcze się nie domyśliłeś, to nie chodzi mi o całą Afrykę, lecz np. o Niger. (300 dolców na rok zarabia tam przeciętny CIĘŻKO PRACUJĄCY Kowalski)

LukibossKomboss 26-02-2009 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2478924)
Piszesz, że tacy ludzie "zwykli" są o wiele, wiele lepsi od tych mieszkańców Afryki? Pod jakim względem?? Materialnym? Dziękuję ci za taką przewagę... Może i żyją własnym życiem, ale czy nie mają lepszego stosunku do drugiego człowieka, czy szacunku do podstawowych rzeczy, niż część "cywilizowanego" społeczeństwa?

nie no wiadomo że jak zjadają siebie nawzajem to mają do siebie świetny stosunek...

Xerden 26-02-2009 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ametystowec (Post 2478874)
@Up
Matole, przeczytaj moje pierwsze zdanie w pierwszym poście na tej stronie.

"Fakt, może z menelami przesadziłem, ale pisałem ten temat impulsywnie, że tak powiem."

Chyba to wy-edytuje, by nie było więcej nieporozumień. A co do morderców itp to zdania oczywiście nie zmieniam =)

Nie nazywaj mnie matołem gościu. Co do mordercow, owszem nie powinni bezczynnie siedzieć w więzieniach, ale pracować! Bez przesady żeby robić na nieludzkie eksperymenty! Jednego Hitlera i testy na ludziach mieliśmy, nie próbujmy tego "upowszechniać i legalizować"

Kurczakos 26-02-2009 22:16

Co do filmu to tak fejkowo wygląda, jakie ten psiak miałby narządy, mózg? Robiłby kupę? Niezłe mięśnie musi mieć że się oblizuje...

Necromantor 26-02-2009 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurczakos (Post 2478939)
Co do filmu to tak fejkowo wygląda, jakie ten psiak miałby narządy, mózg? Robiłby kupę? Niezłe mięśnie musi mieć że się oblizuje...

Lol padlem, z uszu by mu leciało..

Tompior 26-02-2009 22:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurczakos (Post 2478939)

@2up: A czy do oblizywania sie potrzebujesz bicepsow?
@Topic: Niezly flamewar sie zrobil. Jezeli tak dalej pojdzie, to temat zostanie zamkniety.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:37.