![]() |
Developer Note: transfer postaci między światami.
Tłumaczenie Developer Note z tibia.com:
Cytuj:
Za pomoc w tłumaczeniu dziękuję Martce. |
No to Cipsoft ładnie zarobi :O
Btw. Użytkowników czytających ten temat: 68 (zarejestrowanych: 12, gości: 56) |
NICE!!! no i wypasi coraz bardziej mi sie to podoba :D
|
Niejedna wojna zmieni bieg; x
|
kolejny genialny krok na drodze do wyludnienia serwerow pvp.
|
to ja bym dodał jeszcze niebo, grafikę 3D, budki z kebabami i nowe spawny orszabali
|
Gelt wojen już nie ma -.-
|
Zanim pojawi się milion postów "ale głupi pomysł, CipSoft schodzi na psy" pragnę wam przypomnieć, że to wy- gracze zaproponowaliście możliwość transferu postaci, CipSoft po prostu zainteresował się nim kiedy kilka tysięcy graczy podpisało się pod tym pomysłem.
@up Można dokładniej? Nie interesowałem się ostatnio dokładnie zmianami w Tibii, ale z tego co mi wiadomo to nowy system jeszcze ulepsza rozgrywkę, a nie wyklucza wojny. @ I naprawdę nie wyobrażajcie sobie że teraz nagle całe gildie będą zmieniać serwery, bo po co? Cytuj:
|
Omg
loL co w tym fajnego??? ludzie powalilo was? Nowe swiaty np to bedzie dno jak sie kazdy bedzie sie chcial przenies co z tego ze bedzie blokada ale tylko na jakis czas. To nie Cipsoft wali gre tylko wy...
|
W końcu zmienię amerykański server na niemiecki, koniec z lagami.
|
@up
Ja tak samo :p Strzalkami jak chodzilem to nie moglem waspa dogonic a na map clicku to i gsowi (jak haste wlaczy) to na lajcie uciekam @down Jak przeniesiesz postac to bedzie ona goła, bez niczego, zaczynasz od 0 gotowki, tyle ze bedziesz juz mial ten lvl |
Ten transfer przyda sie osobom, które graja na serverach amerykańskich a nie niemieckich:)
już dawno myślałem by zmienić server, ale nie chcialem zaczynac od zera, a teraz po prostu przeniose swoją postac Pomysł wg. mnie dobry |
Cytuj:
Cytuj:
--- Gelt dodał 0 minut i 36 sekund później --- *Cała zawartość depo i rzeczy znajdujące się w pojemnikach gracza zostanie usunięta po transferze. Inne rzeczy, takie jak konto bankowe, wykonane questy, ekwipunek, umiejętności, poziom i inne np. czary nie będą odbierane w trakcie procesu transferu. |
Cytuj:
|
heh
Ktos ma hunta to nie placi tylko przechodzi na inny serv xD.... cos mi sie zdaje ze Amerykanskie servy beda opustoszale xD a no-pvp przeludnione.
|
Czemu amerykańskie opustoszałe? Przecież Brazylijczyków jest więcej w Tibii, a oni mają w pobliżu serwery amerykańskie, a nie niemieckie.
|
Cytuj:
Wie ktos ile moze to kosztowac? |
Cytuj:
moim zdaniem dobry pomysl, szkoda tylko, ze teraz bedzie coraz wiecej osob na non pvp ;/ |
Czytaj uważnie ...
Z PVP do PVP , NON - PVP do NON - PVP i tak samo z Enfo ... |
I kto to mówi..
Z Pvp-Enfo na: Pvp, Non-Pvp i Pvp-Enfo Z Pvp na: Pvp i Non-Pvp Z Non-Pvp na: Non-Pvp Dodatkowo te specjalne. |
Cytuj:
|
Setikus? Czytaj uważnie, a właśnie to ty przekręciłeś słowa :)
Cytuj:
|
Pomysł uważam za bardzo dobry dlaczego dużo ludzi tak jak Ja na samym początku z tibią zrobiło postać na serwie usa wiadomo same brazyle itp a teraz dowiedziałem się że duża liczba ludzi z mojego miasta gra na innym serwie już bym do nich sie przeniósł. I to nawet od zaraz nawet tracąc all itemy czemu ? bo 2 dni temu mnie hackli więc i tak nic nie mam i ten system jest właśnie stworzony dla takich ludzi jak Ja
Najbardziej nie na rękę będzie to ludziom co są dumni że huncą jakiegoś 200lv i że sobie chłopak nie pogra a on sobie po prostu z serwa ucieknie. I o to cip..chodzi, koleś może grać i kupować pacc i cip na tym zarabia oni wiedzą co robią Widzę mniej minusów niż plusów mi tam pasuje |
myslicie ze to bedzie granica 20-30 zl czy az tyle co pacc?
|
@up
No na pewno będzie drogo (dla nas). Bo dla przeciętnego niemca zakup PACC to "grosze". |
Na pewno więcej niż 20-30 zł.
|
i tak bedzie to kupowane za gold albo za itemy ktorych nie uda sie przeniesc na nowy serwer.
|
Cytuj:
|
wg mnie dobry pomysł, szkoda tylko że z non-pvp da się przenieść postać tylko na te wyznaczone serwery pvp, bo serwery non-pvp sa nudne po prostu ;p nic sie nie dzieje, tylko latasz i zabijasz potworki xd
|
Cytuj:
Tracisz: -Zawartość depo. -Zawartość pojemników które aktualnie nosisz. Przenosisz ze sobą: -konto bankowe razem z pieniedzmi. -Quest log. Wszystkie questy które wykonałeś na starym serwerze będa niemożliwe do wykonania na nowym. -Ekwipunek który masz na sobie(pancerz, nogawice, zawartość lewe i prawej ręki, hełm, amulet, buty, pierścien. Domyslam się, iz item w "strzale" też.) -Skille postaci. -Znajomość czarów. @Akkorin Poprawiłem: P |
Chodziło mi o to że w twoim poście na poprzedniej stronie napisałeś że zaczynamy z eq, trochę mnie to zdziwiło, no offence :>
|
Cytuj:
|
Będzie masowe sprzedawanie itemów żeby mieć kasę.
|
Cytuj:
|
Jakieś uzasadnienie?
|
Tak czy siak będzie można zrobić nooba 8 lvl i przerzucić itemy z dp.. Co za problem, a jak po kilku miesiącach wróci lub zrobi nową postać to będzie miał ;)
|
W gruncie rzeczy pomysł ciekawy, dla wielu graczy to jest jedyna szansa żeby normalnie grać. W gorszej sytuacji będą za to hlevele bo gdyby np taki Paulistinha przeniósł się na jakiś świat pvp na którym jest już ustalona hierarchia władzy to bardzo wątpie, żeby liderzy tego serwera pozwolili mu normalnie expić (przynajmniej na azurze tak by było ;))
Znowu z drugiej strony jeśli cała gildia takich 200-300 leveli przeniosłaby się mogliby zownować serwer co też jest niesprawiedliwe wobec ludzi którzy grają tam od lat... w zasadzie i tak mi się nudzi, może będzie ciekawiej :p P.S. Wyobraźcie sobie, że taki Ziomeck organizuje POI service. Dostaje od ludzi parę milionów paymentu i bum... znika z nimi na non-pvp. Niefajnie? :] |
Lol...
Ja to sądzę , że stara tibia (np 7.6) była lepsza... bez udogodnień(mniej botów) i w ogóle... WG.mnie ten pomysł CIPSOFTU to najgorsza rzecz jaką mogą zrobić...
1.Massowe sellanie itemow 2.Duzo strat(dla transferujących) 3.Coraz więcej noobcahrow... Ja to bym zmienił najlepiej na 7.6 i by było happy ...X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X( |
@up
Prawda, 7.6 była najlepsza. Ale czasu nie cofniesz, tibii też nie xD Ja jestem na nie, bo ze wszystkich się da na Non-PvP i to one będą najbardziej przeludnione :( |
Mysle, ze mozliwosc przenoszenia postaci doprowadzi do "segregacji narodowosciowej", ktora i tak powoli staje sie faktem, a CIP jedynie wychodzac naprzeciw temu trendowi zaakceptuje status quo.
Obawiam sie, ze nastepnym krokiem, ktorego jestesmy blisko, bedzie wprowadzenie jako urzedowego jezyka na swiatach /tym samym NPC/ portugalskiego, na kilku serwerach polskiego i jednego z jez. angielskim dla tej sladowej spolecznosci, ktora sie nim jeszcze posluguje i jest w stanie uczestniczyc w RPG, poza wscieklym nabijaniem expa. Coz, tibia zawladnela holota z dwoch stosunkowo biednych i kiepsko edukowanych karajow: Brazylii i Polski, co w konsekwencji wyparlo z niej bardziej cywilizowane i bogatsze nacje, zgodnie zreszta z zasada sformulowana przez Kopernika, ze gorsze zawsze wypiera lepsze. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:21. |