Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Hunter (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2339)

Alchemiko 18-01-2004 12:06

Hunter

Eh...

Po co ten temat, moze po to, zeby ktos nie wpadl, tak, jak Ja :P

Jak przed update'm konczylem spokojnie 2 huntery na solo, tak teraz 1 na solo mnie wykonczyl :P

Niby wszystko OK, szedlem sobie upolowac Demon Skieletona pod wzgorzem huntera, niedaleko Carlin, niby nie mialem polowac na Huntera, ale jak juz sie zrespawnowal, to czemu nie zabic, zawsze to +exp'a i moze jakis eXtra loot sie trafi...

Blad byl taki, ze trzebabylo wziasc 20-30 spearow, i z tarcza isc na niego, bo bez tarczy, to nawet z kusza nie dalem rady :-(

Sieczka byla taka, ze nie zdazylem nawet exury vity wypowiedziec :P a nie mowiac juz o UH, EF, czy HMM :P

Jak ktos chce, to moge screena podrzucic :P

wyniki:
mlvl, lvl, skills -1
exp ~25-30k exp w dol :`-(

Pozdro dla all wymiataczy Hunterkow...

Ithelios 18-01-2004 12:09

Hunter to najgorszy i najmniej opłacalny potworek w Tibii.Za takiego skur***syna(zwłaszcza po update) powinno być przynajmniej 2x tyle expa,a sam loot jest żałosny.Paranoja żeby coś takiego było warte tyle ile np.cycek.

kotomaniak 18-01-2004 14:14

Ja mam na huntera sposób (zwłaszcza na tego na górce). Wbijam, leci SD i huntera nie ma :D . Ale on niestety czasem potrafi wnerwić, chodziłem sobie po tej górce co jest zejście do DSa a tu na nagle You lose XX hitpoints due by ataack of a hunter. To mnie dobiło bo go nie miałem jak trafić (był poza ekranem).
@Alchemiko Daj screena, plz. :)

Alchemiko 18-01-2004 14:50

Ja to wiem, czy to dobry pomysl, jest tylko hunter'ek, sporo krwi, i moja postac (RIP) :]

nawet teraz zauwazylem kolejny moj blad :/
bo gdybym nie przestal w niego nawalac z boltow, to bym go zabil, a tak, to nawet ani jednego (!!!) strzalu nie oddalem ;(

eh... taki maly blad, a tak mnie wiele kosztowal :-(

Ithelios 18-01-2004 16:02

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Alchemiko
nawet teraz zauwazylem kolejny moj blad :/
bo gdybym nie przestal w niego nawalac z boltow, to bym go zabil, a tak, to nawet ani jednego (!!!) strzalu nie oddalem ;(

eh... taki maly blad, a tak mnie wiele kosztowal :-(
Podobnie spieprzyłem gdy byłem na PoHu.Gdy zobaczyłem, huntera to spanikowałem i zacząłem uciekać i nawet w biegu uhem nie trafiłem.A gdybym podjął walkę to pewnie bym go zabił(ja miałem UHy a on nie :D )

Dejvo 18-01-2004 16:09

Tak - Hunter wredny typ :) Dla paladynów aktualnie praktycznie nie osoągalny, nie polecam (za cyca tyle samo expa z bije się go lewym jajuszkiem)

Raynold 18-01-2004 18:41

Ja się ostatnio śmiałem z huntera, bo byłem w tym samym miejscu, co kotomaniak (tak podejrzewam z opisu), ale byłem rycerzem i zrobiłem taki motyw, że rzuciłem w niego f-bomb. A ten jak głupi latał to w lewo to w prawo i to były dosłownie sekundy jak zaliczył dead'a :P A poza tym jak na pojedynczego huntera idę to zabiera mi 20-100 hp, zależy jak mu (albo raczej mnie) szczęście dopisze...

Alchemiko 18-01-2004 19:26

Tak, wyjdzie, ja jak poszedlem po cialo, i wziolem tarcze (BH Shield), to strzelal, strzelal, i nic mi nie robil, dopiero, gdy zchodzilem juz z cialem trzaslo ~-30 :D

Clayde 18-01-2004 19:30

Hunter to ciężka bestia wszedłem raz na jego góre zobaczyć czy jest a tu 54 hp w plecy :P

Mefi 18-01-2004 19:32

hunter jest wredny także dla sorca/druida jak raz zanim go zobaczyłem to zza ekranu dostałem combo za 234...

?Marcin 18-01-2004 20:25

Nareszcie jest jakis potworek ktory na solo latwiej bierze knight niz cala reszta :D Dla knighta to pestka (moze przesadzam troche):P Gorzej jak sa 2-3 na raz. Wtedy to boli uuuu... Wpadlem kiedys na edron(knight 28 lev) razem z sorcem (41 lev) miedzy 5 takich (tam po drodze do hero)to zanim sie spostrzeglem co sie dzieje to juz bylismy w swiatyni ale i tak wtedy latwiej knightowi niz innym :P

MaRs.Pl 18-01-2004 21:08

sa tez perwy gdy ktos na tej górce dobije huntera do red hp, wtedy hunter ucieka i wali co chwile ze strzal ... wtedy to boli, na knighta jak sa 2 huntery to jest kiepsko, zwlaszcza jak jeden biegnie w lewo a drugi w prawo albo podobnie... zazwyczaj po update knightem na 17 lvl`u po 1 hunteraze (!!!!!!!!!!!!!!) wracalem na redzie :(

Borek Niszczyciel 23-01-2004 11:33

HUNTER!!!

Hunter(myśliwy) jest przeciwnikiem raczej przecietnym (przynajmniej dla mnie). Z daleka potrafi przyłożyć, ale jak się go zajdzie z bliska to nie ma szans. Moje skile to 50/45 (club) i HUNTER pada po 3-4 atakach.

Bloody_Izual 23-01-2004 13:46

Hunter to jednen z dziwniejszych stworków i najmniej opłacalny,exp kijowy i loot kijowy a potrafi zabrać sporo hp.Czemu dziwny? dlatego że jak grałem knightem to pierw potrafił mi zabrać 50hp a po następnym respie 200hp dziwny ten potforek ale wiem jedno po update gdy jest na red to wali jak z kałacha.Przed nim to 2-3 huntery szły ze stratą 1 uh a teraz? może cały bp zejśc z 1 hunterem mam kłopoty(mówie o knighcie),a co do maga to jak teraz on robi to nie wiem bo nie bawiłem się w f-bomb na twarz i odejdz.

Yarczaz 25-01-2004 23:24

Hunter ... Mocna bestyjka ... Kiedys jak wracalem z venore do AB moim palkiem, chcialem zobczyc czy zbije jednego. Zauwazylem hama, wchodze na górke, i atakuje. Nawet do zóltego dziadowi nie zbiłem, a juz na czerwonym mam :P . cale szczescie ze zdązylem sie uhnąc, bo jak juz bylem przy schodkach, zdązyl mi strzala sieknąc, chyba z 46 ...

Sephiroth 26-01-2004 02:31

Hunter rocks! Prawie połowa z nich zostawia łuki, a przy farcie jakies burst arrows albo brass armor, przy dużym farcie rubin, a przy ich malusieńkim hp można zrobić 7,5k expa na plecaczku HMM i jeszcze mieć kilkukrotny zwrot kosztów.

Mefi 26-01-2004 07:11

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Sephiroth
Hunter rocks! Prawie połowa z nich zostawia łuki, a przy farcie jakies burst arrows albo brass armor, przy dużym farcie rubin, a przy ich malusieńkim hp można zrobić 7,5k expa na plecaczku HMM i jeszcze mieć kilkukrotny zwrot kosztów.
tylko na ten plecaczek hmm'ków zuużyjesz jeszcze 2 bp uh :(

Verhettin 26-01-2004 07:29

Jezeli hunter cie tak zdenerwowal to kup sebp of f bomb i 1 zabij i puzniej zucaj ciagle w niego f bombami
moze to cie uspokoi
:D

a tak po za tym to sku***syny sa pojebane
i za malo expa sie dostaje wiec .... ZONK

ja tez mialem pare razy deda przez to guwno wiec juz na huntery niechodze .....

pozdrawiam (Jezeli s[otkacie jakigos hutera to zabijcie go odemnie :D )

Xadam 26-01-2004 16:52

Ja wchodze na górkę 1 lub 2 hity i hunter is dead.

Ale czasmi się zdarza, że huntery są bardzo nieprzyjemne. W Outlaw camp spotkałem 2 huntery + 3 WW. Zacząłem bić huntera i nagle LAGGGG. Miałem laga około sekunde, więc nie mogłem go gonić jak uciekał z czerwonym życiem. Huntery okładały mnie za 70-75 (każdy szlag). Poszło 6 uh, na szczęscie przeżyłem.

Myfio 27-01-2004 15:12

Gram druidkiem i troche polowalem na huntery. (3strzaly z hmm zazwyczaj starczaly) I moje spostrzeenia sa takie, ze huntery maja najwieksza roznice w swoich ciosach. Bywalo tak ze nawet nie trafial raz. A bywaly chwile gdzie sie dostawalo kombosy ze na 1 szlo 2 uhy. Po updejcie probowalem walki z dwoma... trwala chwile i zobaczylem you are death. Wrocilem po swoj sprzet i gfb plus po 1hmm wystarczylo. Hunter to loteria :D

Keb 27-01-2004 17:56

Hunter

Też miałem podobną sytuacjęm, tylko jeszcze laga.
Wszedłen na huntera patrze o jest może wypadnie jakiś loot fajny?. A tu nagle laggggggggggggggg
Nie mogłem się ruszyć więc postanowiłem sprawdzic czy działają strony; nie dziełały więc dałem szybko exit'a.
Szczęście że było rano bo po 2 minutach czekania napierd****** w kalwiaturę net zaczął działać, i wbiłem się za pierwszym razem.
Miałem około 20 hp szybko full def i schodzie na dol, uh, wchodzę na góre, 50, 47, 73, i reszta hp (w huntera oczywiscie)

Pozdrawiam i nie życze takich sytułacji w przyszłości :D

Sephiroth 27-01-2004 19:14

Cytuj:

Mefi
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Sephiroth
tylko na ten plecaczek hmm'ków zuużyjesz jeszcze 2 bp uh :(
Na ten plecaczek HMM to ja zużywam 3-4 exura vita...
Nikt nie każe Ci iść na huntery na 20 lvlu, ja zacząłem koło 30 z maglvl ~45, tylko że wtedy nie robiłem 7,5 a około 5k expa na bp HMM.

Edit: początkowo zamierzałem to zostawić bez komentarza, ale zmieniłem zdanie:
Cytuj:

Myfio
Gram druidkiem i troche polowalem na huntery. (3strzaly z hmm zazwyczaj starczaly) I moje spostrzeenia sa takie, ze huntery maja najwieksza roznice w swoich ciosach. Bywalo tak ze nawet nie trafial raz. A bywaly chwile gdzie sie dostawalo kombosy ze na 1 szlo 2 uhy. Po updejcie probowalem walki z dwoma... trwala chwile i zobaczylem you are death. Wrocilem po swoj sprzet i gfb plus po 1hmm wystarczylo. Hunter to loteria
Ja tam nie próbuję walczyć z dwoma na raz tylko luruję po jednym.

Edit2: re:down: troche drogo ale metoda jak najbardziej bezpieczna :D

miuriel 02-02-2004 22:45

Ja nie mam problemow z hunterem.....zabijam go na invisibility

miuriel-19lvl-driud-trimera

termbest44 03-02-2004 00:50

ja tez nie nawidze hunterow juz mnie 2 razy zabil .... :(

Zilch Predator 03-02-2004 18:15

Podobna sytuacja przytrafila sie mojemu przyjacielowi. Wraca se spokojnie z OrcLand i mysli ze zajdzie se na hunterka.. (moze sie trafi ten luk... :D). Zaszedl, a gdy juz go hunter ujzal to nawet nie zdazyl wpisac exury vity czy uzyc UH. Ten hunter to je***y skur****.Tylko takich tepic :)

Ketibro 03-02-2004 18:35

Ja zawsze gdy mam zabic huntera to zakladam na palec Energy Ring(Mana Shield) i lece na hama na niego gdy juz jestem bardzo blisko jego (0-2 kroków) to odkladam Energy Ring i dla mnie wiadomo ze mnie mocno niewalnie bo najelpszy on jest z daleka. Gdy juz jestem obok niego to go nawalam z HMM. :D :D

Gremlin 03-02-2004 21:04

re: Up
A nie latwiej by bylo invisible?
Prawdopodobnie mniej many ci zejdzie.

A jesli jestes paladynem to po co urzywasz mana shield?
Exura vita da ci duzo wiecej zycia.

behi 03-02-2004 22:53

Dla knighta hunter to ciota ale dla palla to napewno big problem wiec nie polecam...

Rasty 04-02-2004 13:52

kiedys miałem mały incydent na edron ktory kosztował mnie -25k expa :P . Był piekny,słoneczny poranek wiec wybrałem sie na mała przechadzke po expowiskach edron . Na poczatku porozwalałem troche cycow i dwarf guardow . Byłem sam wiec troche zaszły mi za skore i pobily mnie do żółtego. Poszedlem na wschód gdzie spotkalem wielkie stado jeleni biegajace miedzy gestymi krzakami. Pobiegłem za jednym ... W pewnej chwili znalazlem sie w srodku gestego lasu gdzie zostałem otoczony przez 4 hunterow :( . Ucieczke przez las utrudniały mi jelenie platajace sie przedemna... niestety zostałem upolowany , mialem wielkiego pecha bo mialem tylko 3 uhy .Hunter jest silnym przeciwnikiem na dystans, a już 3-4 mogą zrobic Ci niezła jazde :P

Pozdro dla wszystkcih napaleńcow

PS. ( nigdy nie biegaj po lesie za jelonkiem) :P

corum 04-02-2004 17:49

hunters!!!

Huntery to bardzo wredne typy,juz mnie kropneli ze 3 razy...moze by je ktos tępił..

Zaghi 04-02-2004 18:08

maszyby do zabijania:P

eheh huntery to maszyny do zabijania a jak ich jest wielu raz miałem pewna przygode z hunterami byl pienkny dzien (bo nabilem se 2levele:P) ide na fortece orkow(nikt mi niepowiedzial ze na poczatku som huntery) a tam wyskakujom huntery pozsedlem sie schowac do dolnej jasnkini a tam dragon i mnie ubily :((( hunterki((

Lord Nitz 04-02-2004 18:21

Eee, ja mam 25lv druida i sie boje na Huntery! Wole Roty ;p

Spiegol 06-02-2004 13:32

Hunter jest wredny ale tylko na odległosć. Mam knighta na 23 lvlu o skilach 50/45 :(( i w zamku obok ab, na wiezy gdzie nie moze uciekac pada po jakis 4 strzalach, ale jak jest w terenie i mi ucieka to jest ciezko bo wali po 40-60 hp!!!

WYPIERDASEK>Knight>lvl 23>Lunara
(Wziął się ostro do treningu)

Majok 06-02-2004 15:25

huntery potrafia przypierniczyc:P pierwszy dead jaki na mainie mialem to byl lwasnie przez huntera. sa dobre na dystans ale ze strzal z bliska potrafia tez niezle walnac:P(49hp max).

Waglikus 06-02-2004 15:50

Hunter to jest jeden z gorszych potworkow do rozwalenia przez niedoswiadczonych graczy z daleka moze nawet walnac lecz z bliska jest jak maly baranek :P ale trzeba uwazac na moment w ktorym bedzie mial Red HP poniewaz jeszcze mocniej strzela i to jest problem dla niedoswiadczonych graczy ja na 14 LVL sorciem biegalem na huntery i niszczylem:D

Yarczaz 06-02-2004 15:59

I tak najlepsze akcje są jak taki hunterek ubije jakiegos newbie, a ten biega pozniej po miescie i krzyczy " hunter is pk !!!"

maszlesz 28-02-2004 09:09

Dziwią mnie problemy sorków i driudów z hunterami. Robisz invisibility i im więcej hamów tym lepiej dla ciebie :P

Ja osobiście bardzo lubie na nie polować, bo dużo dead people można znaleźć - niezły loot :P. Nie ważne co hunter nosi - mi się polowanie zazwyczaj oplaca.

Termbest_pol 28-02-2004 09:14

ehh ja bije spokojnie te hunterki ale i tak musze miec zawsze uh one sa tak qlupie jak mino archery raz bija 1 strzalem a pozniej 10 .... ;(

WuZet 28-02-2004 20:48

Ja gdy szedłem na Hunterka to mnie GS zaczął dojeżdżać ale na szczęscie mu uciekłem. <ufff>

Browar 28-02-2004 21:44

Ja po zauważeniu huntera żyłem jeszcze 2 sekundy... mój kumpel który szedł za mną - 3!! Ale miałem wtedy 10lvl a kumpel 8... Teraz nie wychodze daleko od miasta... I tylko czekam na 15mlvl żeby mieć Invisibility!! Zemsta będzie słodka!!

A swoją drogą to szkoda że nie można summonować takiego Hunterka... Ale wtedy byłaby sieczka :D !!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:59.