![]() |
Czy profesja wpływa na szybkość chodzenia ?
.....Wraz w lvl'em rośnie szybkośc chodzenia. Czy profesja ma wpływ na to ?(
Czy powiedzmy Knight dostaje najwięcej tej "szybkości", a np. Sorc najmniej..... ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( |
oczywiscie ze szybkosc jest szybsza :D od levelu
a z moich spostrzezen wynika ze druid vs knight i druid szybciej pocina |
Tak ale tez prędkość zalezy od profesji. :D :D
|
Sorc/Druid sa najszybcy wala utani gran hur czy jakos tak no i mucha nie siada
|
No pewnie magiczki i druidki sa najszybsze bo docinaja na miotlach:P
|
Wedlug moich spostrzezen knight biega szybciej od palladyna.
|
Zależy też od butów(sandaly0mini bohy :D ) Czy może to też zależeć od wolnego capa-w rl im wiecej w plecaku tym wolniej sie do szkoly idzie co nie? :]
|
A czy ktoś wie może o ile na poziom rośnie szybkość? Czy jest to jakiś przyrost procentowy? Bo ja żadnej różnicy nie odczuwam, jedynie jak przechodzi jakiś wysokopoziomowiec to widzę, że jednak szybkość się zmienia.
|
Knight jest chyba najwolniejszy.
@up A roznice to zobaczysz dopiero jak obok Ciebie bedzie szedł jakis niższy level i bedizesz go wypszedzał. Co do sandałów to nie jestem pewien, właściwie to każdy mowi innaczej, ale jak ja sprubowałem to nie widziałem żadnej róznicy. Ilość "capa" nie ma znaczenia w przypadku biegania. |
Cytuj:
Wyzszy lvl / BoH / Time ring / Utani hur / Utani hur gran* * - niepotrzebne skreślić A co do sandalsów - Załóz je, pojdz na gs i zanotuj dokladnie w zeszycie po ilu minutach padłes |
Ja słyszałem ze Sandałki pomagają szybciej chodzic na pustyni lub piasku.
|
Sandałki nic nie dają.Weźcie sobie załóżcie sandałki,zawołajcie kolegę z takim samym lvlem i profesją i niech on ma na nogach zwykłe buty.I zróbcie wyścig.Zobaczycie że nic nie dają oprócz tego że jednak inaczej wyglądają i nie mają armora :)
No i wydaje mi się że palek jest najszybszy z wszystkich profesji. |
Też mi się zdaje, że palek najszybciej posuwa po mapce :)
|
Panowie jesteście w błędzie. Paladyn to najwolniejsza profesja. Sprawdzałem z kumplami wszystkie 4 profesje. Druid, Sorc, Knight i Palek na 20 lv. - bez żadnych time ringów, bohów itp.
Druid był najszybszy, potem Sorc (podobnie do druida), Knight i Palek. Według mnie powinien najszybszy być knight, gdyż on musi dogonić człowieka, żeby go trafić. Taki sorc/druid może spokojnie strzelać z runów na odległość. W walce na odległość nie wspominam też palka. Gdyby paladyn był najszybszy to nikt by go nie dogonił, a ten spokojnie by wykańczał wszystkich z dystansu. Takie moje spostrzeżenia - myślę, że w porządku. :) |
1. Najszybszy jest paladyn, pozniej knight, dalej pozostali.
- miedzy rycerzem a paladynem roznice widac dopiero na wyzszych poziomach. 2. Niektore postacie mimo ze teoretycznie identyczne maja rozna predkosc przemieszczania sie (nie jest to wina przedmiotow/czarow). - Kto widzial Summer Ice i Gamakk z Secura jak sie poruszaja to zrozumie (Gamakk ma wiekszy lvl a chodzi znacznie wolniej). 3. Duzy wplyw na predkosc ma tez szybkosc komputera/zlacza. Scigajac sie z bratem kiedys (ja 25 lvl Druid celeron 633, brat 34 Knight pentium 4 1.8), na swoich komputerach zostalem z tylu (logiczne), po zamianie wyszlo na to ze brat zostaje z tylu. 4. Utani Gran Hur wcale tak duzo nie daje, druid lvl 25 nadal przegrywa z paladynem na 30, po przekazaniu BoH druidowi wychodzi na rowno. |
Hehe Gremlin co ty tworzysz....
1.KOmputer odgrywa role w szybkosci postaci !? chyba joke 2. "Utani gran hur" wymiata.... 3. Roznicy miedzy 25-30 lvl bez zadnych przyspieszajacych itemow/czarow nie widzialem, jest nie widzialna dla oka mozna powiedziec 4. Nie odnotowalem jakiejkolwiek roznicy predkosci miedzyprofesjami |
nie wszystie profesje bez uzywania jakis tam boho time rinog i czarow chodza tak samo szybko
Natomast znaczenia ma kolor ubranko bialy najszybszy czarny najwolniejszy :))) hehheeh |
Wedlug mnie nie ma roznicy chodzenia miedzy profesjami. Nie ma tez tu znaczenia outfit. Jezeli jest roznica to dlatego ze koleżka z ktorym sie scigacie ma minimalne lagi. Może tobie chodzi czysciutko a jemu zatrzymoje sie co 3-4 pola i choć tego się nie widzi to jednak to istnieje.Duze roznice w chodzeniu dostrzaga sie od 50-60 lvl kiedy juz widać że dany człowiek śmiga. Co do tych sandalów to ona daja podobno 1% szybkosci na piasku (tak słyszałem) .
|
Cytuj:
|
Knight powinien być najszybszy, ale wszyscy są równi.
|
według mnie sorc powinien być najszybszy żeby zwiać przed silniejszymi wrogami tak samo paladyn żeby móc swobodnie napażać z łuku
_______________ Fargass 9 lev 4 mlev sorc HIBERNA |
Hmm... sam tego nie zaobserwowalem , ale mowiono mi ze profesje roznia sie szybkoscia miedzy soba.
Ponad to mag ma takie ciekawe zaklecie jak wieksze przyspieszenie(utani gran hur) podobno niesamowicie przyspiesza |
-Różnice pomiedzy profesjami są
-Im wyższy lvl tym szybciej dopylasz -Bohy także przyspiszają -Czar Haste wymiata totalnie -A sandałki to jakas plotka albo zagadka :) |
|Nie
to nie wpywa estem na 99% pewien
|
Hmmm keidy szedłem z mym kumplem 21 lvl sorc , a ja 19 pal to wyprzedzałem go (było to widać)... starsznie dużo tu sprzecznych infromacji...
Najszybciej chodzą: 1. Paladyn 2. Knight 3. Sorc i Driud Co lvl chodzimy szybciej (nie widać może aż tego...) Time ring, bohy - przedmioty dające przyśpienie utani gran... hur - czary dające przyśpieszenie Nie wiem co tu jeszcze do powiedzenia ... Był chyba keidyś filmik tibiacam - ale to do 7.11 oglądałem - czterech 100lvlowców - pall, knight, druid i sorc - kaŻdy miał timeringa i bohy (tak opisywali) - wtedy... no i się ścigali - pierwszy był paladyn, później knight i retsza... ale magowie użyli czarów ;] i dogonili palka i knighta.. i w konsekwencji wyprzedzili :) ... wygrał Sorc który nagrywał filmik)... :) |
omg
Najszybszy jest Knight potem palek potem magowie boze ludzie znajdzcie sens nawet na tibia.com te rzeczy sa napisane jejku ------------------------------------------------------------ www.tibiarlz.republika.pl tibiabot - i ty nie wiesz co to jest !!!!! |
No i mamy problem :/
Jak dobrze pamiętam to jak dostałem Level 1 co zainstalowalem Tibię to pokazało się co daje kolejny Level. I może się mylę ale nie wiem, tam było, że za każdym, Twoim, zdobytym Level`em zwiększa się prędkość Twojego chodzenia. Ale jak teraz mam knighta(ryczerza-wojownika) z siorą (niestety) na Level`u 27 to jakoś wielkiej różnicy nie widzę pomiędzy 15-20 Level`ami, a powinna być. Może to nastąpi dopiero od 30-40 Level`u ? Nie wiem nie chciałbym skłamać czy zdobyty Level przyspiesza naszą posrać.
|
E tam wydaje się wam. Wszyscy chodzą tak samo. PO postu ktoś ma może lagi z powodu słabego kompa albo połączenia z internetem. Ale nie wiem jak to jest z sandałkami. Jak próbowałem o chodziłem w nich tak samo. Czy to kolejna bezużyteczna rzecz?
|
LOL
Jak ja se ide 20 level druidem i kolo mnie przebiega Teranion ( 110 level royal paladin ) to ja go ledwo zauwazam tak zapiernicza takze to zalezy zdecydowanie od levelu a jak ja zalozylem time ringa druidem na 20 levelu to przeganialem 40 level knighta ktory prawdopodobnie nie mial lagow takze .... ?(
|
Wydaje mi sie ze szybkosc chodznia zalezy jednak od poziomu i profesji , ale nie jestem tego pewien ?(
|
Cytuj:
P.s. ale moim zdaniem to zalezy od zdobytego Level`a :P |
Heh to, ze level wplywa na szybkosc chodzenia to oczywiste.Co do profesji to ja nie widze roznicy, mzoe sa jakies drobne, ale w sumie to malo istotne.Aha i chailbym sprostowac to co ktos kiedys napisal, ze jak ma sie bohy to nei dziala juz time ring i haste.Otoz to nieprawda, jesli mamy bohy to kiedy zakladamu time ring to popylamu jeszcze szybciej, a kiedy rzucimy utani hur to jeszcze szybciej.Wszystko to sprawdzilem na sobei wiec wiem co mowie:)
|
Jezeli kazda prof ma ten sam lvl to
1.pall 2.sorc/druid 3. knight pall najszytbszy ;p |
Wedlug mnie nie, tak jak dla ciekawosci powiem ze 49lvl zaczynasz chodzic bardzo szybko ;)
|
Cytuj:
Mnie - 45 lvl royal pally Knighta - 45 lvl knight i Sorca - 40 lvl (wszyscy bez dopalaczy) Knight mnie wyprzedzał i to sporo, ja byłem drugi a sorc zostawał daleko w tyle. 4. Sugerujesz, że utani gran hur pomoże Ci tylko o 5 lvli jeśli ścigasz się z pallkiem? Ja druidem na 13 lvlu puściłem utani gran hur, a pallek na 26 włożył time ringa i biegał tylko nieznacznie szybciej odemnie, więc... |
Nie ma róznicy
P.S chyba ze chodzi o czar to sorc i druid ma przewage z utani gran hur a knight i pallek ma utani hr co jest gorsze ! |
Cytuj:
|
co tu sie dzieje
Czytałem wszystkie posty ale dalej nic nie wiem ?( ?( ?( ?( . jedni mówiom, że palek a drudzy , że druidzi i sorce . zdecydujcie sie wkońcu. jak sie namyslice do dajcie nowego posta :) :) :) :)
|
WSZYSTKIE profesje chodzą z tą samą prędkością!!!!
|
hmm..
ja jak mialem 20 lvl druidkiem i szlem na hunta z 15 lvl knajt to go tak wyprzedzalem ze ten kjacik puscil tekst "ty masz najki za*******ajki czy co , ze tak pecisz??" moim zdaniem jest tak: -druid(musi szybko biegac by dogonic wrogow) -sorc lub knajt -palek (spokojnie moze isc bo strzela z dystansu) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:41. |