Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Palek - Wasze ulubione miejsca. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=55242)

vatrastf 06-11-2005 21:31

Palek - Wasze ulubione miejsca.

Jakie są wasze ulubione miejsca do expienia palladynem? Jestem bardzo ciekawy jakie są wasze poglądy. Napiszcie jakie miejsce, jakie skile, jaki level.

Ja osobiście mam skile 62/38 i chodze expic na fibuli na rotach; level 30.

Shinjix 06-11-2005 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez vatrastf
Jakie są wasze ulubione miejsca do expienia palladynem? Jestem bardzo ciekawy jakie są wasze poglądy. Napiszcie jakie miejsce, jakie skile, jaki level.

Głupio robisz, oj głupio. Rotwormy daja zdecydowanie za malo expa. I zarobic na nich nie idzie. Na takim levelu i takimi skillami spokojnie mozesz isc do cyklopolis (ewentualnie cyce kolo thais) lub na Dwarfy Gurady koło Kazordoon - co jest bardzo rozsądne jezeli chcesz zarobic i porzadnie poexpic. Ja palkiem na ~35 levelu lubiałem guardy i Dark Catedra na poziomie -2. Czasem expilem na PoHu - glownie na cycach. Zalezy co lubisz.

Sashion 06-11-2005 21:57

Ja tam od dzisiaj rana zacząłem expic w tombach :P gdzie są te czarne plamy oleju koło ankh. Wydaje ok. 400gp na strzały i sie zwraca 800gp+ :P
20lvl 51/42

kapitanofelysia 06-11-2005 22:49

Expienie

Moim ulubinym miejscem jest ankrahmun vampiry :) tylko minusem jest to ze trzeba miec Life Ring , and 2 bp hmm ;) bp uh :P ile tam uwazasz :) i mozna expic :) tylko ze koszty wyprawy sie wzroca kilka krotnie :) czasami sie niewracaja jak sie niema farta :( na nizszych levelach proponuje pitetro nizej tez dobry exp tam kolo ropy jest chyba najciekawiej na ankrahmun a tak kto niema pacc to tez daje rade guardy albo poh :) juz zalezy od ciebie :) cyce zdecydowanie na mneijszym levelu

vatrastf 07-11-2005 14:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix
Głupio robisz, oj głupio. Rotwormy daja zdecydowanie za malo expa. I zarobic na nich nie idzie. Na takim levelu i takimi skillami spokojnie mozesz isc do cyklopolis (ewentualnie cyce kolo thais) lub na Dwarfy Gurady koło Kazordoon - co jest bardzo rozsądne jezeli chcesz zarobic i porzadnie poexpic. Ja palkiem na ~35 levelu lubiałem guardy i Dark Catedra na poziomie -2. Czasem expilem na PoHu - glownie na cycach. Zalezy co lubisz.

@Offtopic
Hmm... No ale jak obliczyłem (nie jestem tego pewny), że na 1h robie na rotach od 10 - 22k expa i 1.5k kasy to sie bardziej opłaca niż te guardy koło emperatora - jesli mówiąc krótko 3 guardy na 9 minut = tylko 0.5k expa. 0.5*6 (60minut) = 3k expa okolo na 1h (3k = 1h xD) gdzie moze kilka razy wypadnie m,i battle hammer lub inne badziewia. fakt ze blisko do depo ale jest wielka szansa ze jacyś
ludzie będą iść skrótem do d bridge i mi blokną respa :/. Kicha, ja myśle że dla mnie odpowiednia bedzie katedra :]. Chociaż z drugiej strony słyszałem, że jest tam dużo banditów (za dużo Hp na tak mało expa :[). Pacca nie mam a więc cyclopolis odpada. a na pohu cyce są zbyt niebezpieczne - za dużo mino archerów. (planuje na 40 kupić pacca, więc wtedy mógłbym iść na cyclopolis :). Ale powiedzcie - co mam robić przynajmniej przez te 10 leveli??

Lisu 07-11-2005 15:58

Jak chcesz mieć blisko do dp to proponuje kanały pod Thais... exp tak samo dobry dla palka jak na tych rotach na fib....
Na fibuli to ewentualnie można bh bić jak sie bardzo nudzi... Przynajmniej kaski bedzie więcej nic 1,5k/h...
Poza tym ja nie wiem jak Ty te guardy bijesz, ze masz 3 co 9 minut.... Idziesz do kopalni na poziom z guardami i nawet nie zauważysz jak Ci bp bolcow zejdzie... Exp i kasa duuzo lepsze niż na rotach....
A jeśli juz sie tak przywiązałes do Thais, to proponuje Mintwalin... pełno minosów wszelakiej maści, exp nice i kaska też niezła...
Expiac w tych dwuch miejscach jeszcze w tym tygodniu bys pacc'a kupował...

PS. Nie zdziwilo Cie ze nigdy na tych rotach nie ma palow o podobnych lvl'ach?
PPS. Nie ciagnie Cie zeby ubijac smoki?? na Tym lvl palkiem mozna je spokojnie bic... i frajda jest niezla....

vatrastf 07-11-2005 16:04

70% Ludzi mówi że guardy to może spróbować? Tylko powiedzcie jakies dobre taktyki bo mintwallin odpada bo za dlugo się idzie i tez moge wpasc na mino maga;mino archera ktorzy moga mnie bić do bólu. Ale guardy to może i by był dobry pomysł, boje sie tylko czy mnie łatwo nie otoczą :/

Lisu 07-11-2005 16:11

Weź ze sobą troche gfb, bo na wejsciu moga być lurniete pod rope-place i tyle... poźniej juz tylko biegasz i zabijasz, runki nie schodza wcale, tylko bolty, dlatego lepiej zabrac ze soba bp albo wiecej, zeby nie biegac do miasta... Zobaczysz jaki tam exp i kasa to bie bedziesz więcej na roty biegał....

misiek_on_lucera 07-11-2005 17:16

Ja tam moim palkiem (lvl 11, skille: 43/24) expie na południe od Thais. Sš tam po drodze wilki, potem minotaury i minotaury guardy. Idac dalej na wschod jest ok 5 cyklopów. Jeœłi robisz lootbagi to z samych mino sa po (zalezy od szczescia) 5-10 plate shield, 5 mace, 5 sword, 5 brass helmet... Kilka z tych rzeczy mozna sprzedac bardzo blisko... u NPC Hardek. Jeœli trafisz ze nikogo nie bedzie na tym expowisku to masz szczescie. Chodzisz w kolko minotaury, cyklopy, minotaury... Exp, loot i całš reszta dobra. Spokojnie zwraca sie na strzał, bolty i zostaje ok 1-3k na runy, blanki albo eq...

Vil 07-11-2005 17:25

Jak on faktycznie robi na fibuli 22k/h to ja sie chyba tam wybiore <sarkazm>

Na tym levelu nie ma lepszej opcji niz guardy, trzeba tylko pamietac zeby miec przy sobie gfb, tarcze i nie zapuszczac sie na glebsze poziomy.

Do testow polecam trzecia kopalnie.

vatrastf 08-11-2005 17:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
Jak on faktycznie robi na fibuli 22k/h to ja sie chyba tam wybiore <sarkazm>

Na tym levelu nie ma lepszej opcji niz guardy, trzeba tylko pamietac zeby miec przy sobie gfb, tarcze i nie zapuszczac sie na glebsze poziomy.

Do testow polecam trzecia kopalnie.

Co, nie wiezysz ze 22k/h expa? Na guardach ile sie dostaje expa na 1h?

miszko77 11-11-2005 19:33

:d

ja powiem tylko jedno. znam takie miesjce ale nie powiem gdzie 15min 5k expa i 1k w kieszeni dobrze?

Vil 11-11-2005 19:46

Nagraj filmik jak robisz na rotach tyle expa co ja przyzwoitym knightem w mint.

Rotfl.

Maniutek 11-11-2005 21:37

Moja sugestia

Moim zdaniem na skilu 62 to troche za wcześnie na Dwarf Guardy. Dobrym miejscem jest dla ciebie w tym momencie Ghoust Land a konkretnie jaskinia gdzie są same Ghule i Scoripony. Dobry exp i sporo można zarobić, bo z ghuli kasa i helmety sypią się. Ewntualnie możesz chodzić na cyclopsy koło Thais lub te na PoH.

vatrastf 21-11-2005 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maniutek
Moim zdaniem na skilu 62 to troche za wcześnie na Dwarf Guardy. Dobrym miejscem jest dla ciebie w tym momencie Ghoust Land a konkretnie jaskinia gdzie są same Ghule i Scoripony. Dobry exp i sporo można zarobić, bo z ghuli kasa i helmety sypią się. Ewntualnie możesz chodzić na cyclopsy koło Thais lub te na PoH.

No ty Maniutek juz dobrze myslisz - tez myśle ze jeszcze tak troche za wczesnie i tez mi wpasly w ucho cyce i ghostland - tylko zechce ktos nakrecic filmik (lub znalezc) jak pall (najlepiej o podobnych skilach) expi w ghostlandzie? Byłbym super dzwieczny i dziekowal do konca zycia bo na gwiazdke chce miec jaki taki level bo se pacca kupuje i na scarabki xD.

Vil 21-11-2005 23:03

Pall na ghostlandzie expi wolno.
Juz wiesz ?

ghostland - nigdy nie wyciagnalem wiecej niz 7-8k expa /h
cyce - nigdy nie wyciagnalem wiecej niz 7-8k expa na h, mysle ze jest mozliwe dobicie do granicy 10k

alternatywa -
hellgate - ponoc dobry exp, na pewno szybszy niz te powyzej, co do stopnia trudnosci - nie wiem
guardy z blokerem ( wieksze respy ) lub bez, kolo 65 dista bedziesz zabijac na tyle szybko , ze ponad 15k/h gwarantowane ( dawalem rade do prawie 20k/h ).
mint z blokerem - expa jest na kolo 30-35k/h dla sredniolevelowej postaci, oznacza to, ze jesli nawet bloker bedzie bic stworki ( a bedzie, nie naciagniesz nikogo na blokowanie za free ;p ) to sporo expa zostaje dla ciebie, do tego genialny zarobek.

przelicz sobie ktory wariant jest dla ciebie szybki, ktory cie satysfakcjonuje pod wzgledem stopnia trudnosci i zarobku.

edit:
22k expa na rotach = 550 rotow, czyli 1 rot co 6 sek. Biorac pod uwage, ze atakujemy co 2 sek ( 1-3 atakow na rota ), jest to mozliwe jedynie na otsie, gdzie gm summonuje tysiace rotow tuz kolo ciebie ....

malkolm 22-11-2005 08:08

ankrahmun tombs, za teleportami
cisza, spokoj, nikt ci stworow ani loota nie pod*******i
exp ~40k z 1k boltow

vatrastf 22-11-2005 18:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
Pall na ghostlandzie expi wolno.
Juz wiesz ?

ghostland - nigdy nie wyciagnalem wiecej niz 7-8k expa /h
cyce - nigdy nie wyciagnalem wiecej niz 7-8k expa na h, mysle ze jest mozliwe dobicie do granicy 10k

alternatywa -
hellgate - ponoc dobry exp, na pewno szybszy niz te powyzej, co do stopnia trudnosci - nie wiem
guardy z blokerem ( wieksze respy ) lub bez, kolo 65 dista bedziesz zabijac na tyle szybko , ze ponad 15k/h gwarantowane ( dawalem rade do prawie 20k/h ).
mint z blokerem - expa jest na kolo 30-35k/h dla sredniolevelowej postaci, oznacza to, ze jesli nawet bloker bedzie bic stworki ( a bedzie, nie naciagniesz nikogo na blokowanie za free ;p ) to sporo expa zostaje dla ciebie, do tego genialny zarobek.

przelicz sobie ktory wariant jest dla ciebie szybki, ktory cie satysfakcjonuje pod wzgledem stopnia trudnosci i zarobku.

edit:
22k expa na rotach = 550 rotow, czyli 1 rot co 6 sek. Biorac pod uwage, ze atakujemy co 2 sek ( 1-3 atakow na rota ), jest to mozliwe jedynie na otsie, gdzie gm summonuje tysiace rotow tuz kolo ciebie ....

No to musziało mi sie cos pomylic z tymi rotami xd. A pod rugie w hellgate biegaja elder beho wiec nie ide :P Chcialem isc na ghostland ale zepsules mi chętke - a co myslisz o Ghoulach w Katedrze?

Vil 22-11-2005 21:43

za slabo znam katedre - akurat jak mi sie zachcialo tam poexpic zaczely sie problemy z siecia i od 3 tygodni nie mam okazji przetestowac ..

Knocik 23-11-2005 07:23

ehhh .. ja znam katedre calkiem niezle ;p sluchaj jesli mchodzi o ghule to tak.. schodzisz nadol i jest kilka ghuli i szkieletow... idziesz dalej i ghuli jest coraz wiecej i szkieletow tez ;p na kacu jest 1 ds ale niemusisz doniego isc ;p [towarzysza mu szkielki] resp jes baardzo szybki wiec spox poexpiesz... jak ci sie znudzi idz na slimy\beho\tarantule w dziurach obok.... cu

Neo_pl 23-11-2005 08:09

Hehe ktos tu mowi ze na ghoulach na ghoust landzie wyciaga sie 7-8 k exp w h ??

LOL !!! Ja na skillach 60/50 z arrowami na ghoust landzie wyciągłem 15 k exp !!
wydalem na strzaly okolo 700 gps a zwrocilo sie z nadwyzka 1,3 k :]

Dobrym miejscem tesh jest OF (orc forest~) z blokerem ......... za bolty sie zwroci napewno ale exp FENOMENALNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Praktycznie jescze stara postacia w 2 godzinki zrobilem z 18 do prawie 20 levela ;]
(Mozna jescze Gs probowac ale przy takich skillach jak ja mam musi byc przynjamniej 3 shoterow a exp za kazdego GS z boltami to okolo 200 xp :>)

Jak ma sie dobry resp i nosa wszystko jest mozliwe

Pozdro

Vil 23-11-2005 08:49

no coz, ja na GL nie wyciagalem wiecej niz 7-8k/h , ale jak widac wszystko jest mozliwe ...

Paciorek_Paladyn 24-11-2005 15:13

...

Wdlug mnie najpierw do 10 lvl i skilli 40/xx na trollach! Pozniej ewentualnie na guardy albo na amazonki!

Wojen 24-11-2005 20:45

Od pewnego czasu moj dostawca internetu funduje mi darmowe kicki 5-6 razy dziennie. Zaczolem chodzic na wszystkie hunty z blokerem. A jak nie ma chetnego na jakies pozadne hunty(czytaj hunty na pacclandi) to wybieram zie z niskopoziomowym kumplem, knightem na guardy. Loota dzielimy 2 do 1. czyli jak po 3 godzinach mamy 15K w loocie to on dostaje 10K ja 5K ktore starczaja mi na nowe belty. Na jego levelu ciezko mu zarobic taka kase w krotkim czasie a ja wyciagam 20-30K expa na godzine w zaleznosci od kopalni. Jesli sie boisz isc samemu to znajdz knighta z lev 20+ skilami 60/60 a spokojnie ci bloknie guarda na full defie. Podziel z nim loota 50:50 a wyjdziesz na 0 i bloker zarobi. Po 2-3 huntach stwierdzisz ze jest ci on do niczego nie potrzebny i tylko loota niepotrzebnie bierze.

Polecam tez cyce pod thais, jesli jestes tam samemu to niezly exp jest. Dziura z cyklopami (10K expa na godzine ale mozna sobie samemu robic strzaly ktore pokrywaja w wiekszosci ich ubytek w kolczanie) Gora cyklopow, cyce na pohu, solidery, spaw beholderow i dsow na fibuli(~13K expa na godzine) Hmm, malo jest miejsc ktore moge polecic, od tego levelu juz expilem na pacclandi lub na guardach. Na facc mozna powrocic na 50 lev dopiero. Chodzic do orc fortes, poh, deep fibula z drugim palkiem.

Krizz 26-11-2005 20:45

Heh, Ghost Land koło Carlin ROX ;)

Pomocnik 01-12-2005 16:26

Proste

Hellgete to idealne miejsce dla pallka 20+ lvl i 60+ w dystansie...Pozatym..Summonujesz sobie strzaly i jaaaaaaaaaazda :)..Dobry loot bo są ghoule i guardian shield to duze prawdopodobieństwo naprzyklad przy 3h huncie...Więc...Czego chciec arrowsów bp lub 2 uh i śśśśśmigaaaać :D

-//Dekalis\\- 01-12-2005 17:09

-.-

osłabiasz mnie bombastycznie -.- głupiej notki nie widziałem ja jak bylem z kolegom to prawie ded palem bo tam sie szybko respiom ds'y i wogule wienc najlepiej koło carlin jeśli się nie znasz to się nie odzywaj tam sie najlepiej knightem expi jak juz z d-lancedy lub G-swordem...
Ps... jak niektuży się nie znajom to lepiej się niech nie odzywają

Michael Jackson 01-12-2005 17:18

...

Wedlug mnie najlepszym mniejscem do expienia za tomby na ank. Juz przu skilu 65 mozna se tam radzic a exp jest za***isty. od 20-30k expa/h

Ruwedanu 01-12-2005 18:28

Ja osobiscie polecalbym Ci hg.Kupujesz klucz (5K niestety :P ) bierzesz z 3 parcele(chyba) bag uh,gfb reszte capa strzal i smigasz odrazu na pierwszej komancie przy wejsciu tej na lewo :P .Wszystko sie zwraca, super exp, malo ludzi tam chodzi a kaski tyle ze nawet nie uniesiesz :P

Trenei 01-12-2005 20:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -//Dekalis\\-
osłabiasz mnie bombastycznie -.- głupiej notki nie widziałem ja jak bylem z kolegom to prawie ded palem bo tam sie szybko respiom ds'y i wogule wienc najlepiej koło carlin jeśli się nie znasz to się nie odzywaj tam sie najlepiej knightem expi jak juz z d-lancedy lub G-swordem...

A ty jak nie znasz ortografii to nie pisz na forum ~.~ . HG Rox !

Taka patologia 01-12-2005 20:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -//Dekalis\\-

To chyba niezbyt sobie radzisz palkiem :baby: ja poszedlem 28lvl pallem skille 72/60 13mlvl exur vit nieliczylem , uh'uw stracilem okolo 5 , 3min ze Stealth ringu , troche hmm i duzo boltow . Lot mi sie zwrucil i zrobilem 30lvl . Tylko ze to przed update bo teraz tam dodali elder beholdery i juz niejest tak fajnie . A to ze knight expi na ds'ach to bzdura a tym bardziej z dragon lance no chyba ze lubi waste uhs no ale to według upodobań

Thorin-Debowa Tarcza 01-12-2005 20:26

Na takim lvl u skillach to:

solo:

przed of

guardy

hg (to od 8 lvla pallikiem mozna, ale tera ebh sie respi wiec 30 lvl+)

poh (cyce/mino)

z blokerem:

dragon lair

guardy (nizsze poziomy)

of (w srodku)

mintwallin

dragi na ankh

drago na edron

Btw. ktos napisal ze nie mugl palikiem wyrobic w hg bo sie ds respily za szybko:

MUHAHAHAHAHAH :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Jergen 25-01-2006 23:41

Ja swoim pallem najwole chodzic na:
Ghostland - Dobry exp. loot-lecz troche duzo ludu.
Mount Stermun - Niezly exp. loot raczej marny.
Guardy pod kazo - Wszystko cacy :)
Ewentualnie z nudy - Amazony, valkyrie kolo Carlin
;)

Malyszek 28-01-2006 07:50

Level 56 skills 89dist
Najbardziej oplacalne sa guardy lecz gdy nie ma duzo ludzi na serverze robi sie bardzo nudno ;(
Najszybciej exp mozna nabic na dragach na ank lub w tombach ;]

Swietlik galana 29-01-2006 10:12

Zawsze mozna z qmplem lub bez na dragach posiedziec teraz sie predzej zwroci bo wand of inferno wypadaja a co polecacie dla :lucznik: na 12lvlu 54+/xx :P ?? ;)

Diamonic 29-01-2006 14:16

Guardy, najlepiej pierwsza kopalnia. Da się zrobić 25k+/h, a kasa leci ;]
Cyce na poh, dobry exp, zarobek też niezły, ale jak ty się boisz mino archera na 30 lvlu to lepiej siedź dalej na tych rotach...

Tomcio Pall 29-01-2006 15:35

Cyce na pohu lub guardy w kopalniach.

@up
Zgadzam sie na 30lvl bac sie mino archera.

Ale tak wogóle to GUARDY ROX!!

zozolminot 29-01-2006 22:10

gdzie expic?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez vatrastf

Ja mam palka 54 royal palka ze skillami 80 dist :/ ostatnio padlem :P moje ulubione miejsce to dragi ale nie mam odpowiedniego neta aby expic na dragach jak nie na dragach to gdzie?? moze byscie mi doradzili?? najelepiej w ank :p

Manhuntt 29-01-2006 22:34

ehh to masz problem, ja osobicie bym worcil na te dragi bo twoj net ma tak od czau do czasu, iwem o tym bo sam mam taki sam :p robisz tam dobry exp a to jest przypadek 1 na iles ze padniesz wiec sie nie lam tylko lec exp robic :]

zozolminot 29-01-2006 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Manhuntt
ehh to masz problem, ja osobicie bym worcil na te dragi bo twoj net ma tak od czau do czasu, iwem o tym bo sam mam taki sam :p robisz tam dobry exp a to jest przypadek 1 na iles ze padniesz wiec sie nie lam tylko lec exp robic :]

Dzieki za wsparcie :p tylko ze tam sie dlugo respi a dzisiaj mialem z 15 freezuw :D wiec nie wiem ale masz racjje powinienem tam come back ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:53.