![]() |
Sorc na cyklopach
Czy na 19 levelu mogę chodzić na cyklopy?? I czy będzie się to opłacało? Bo wand of plague ma zasięg 2 i sądzę że będę musiał się często UHać. Moje eq to: dark helmet, noble armor, plate legs, wand of plague (mam też słabsze), dwarven shield. Mogę strzelać z SD.
|
Jeśli cycle walą lepiej jak huntery, to nie jestem pewny, ale jeśli mniej/tyle samo to spokojnie powinno ci się udać, tyle że ja bym użył magic shielda i mana fluidów. Jak poszedłem sobie ostatnio na huntera i co on mnie walnął to się mf'ałem i pechowiec padł dość szybko (a waliłem z wand of dragonbreath).
[EDIT] Spokojnie pokonasz, ja ostatnio wziąłem 2 na raz na klatę a mam 16 level (zużyłem 4 mana fluidy) [/EDIT] |
Koleś , bierzesz ruszczke, 2 bp mf i idziesz na POH.
Chodzisz tylko górny i dowlny resp cyców.. Weź pare HMMów (oczywiście musisz mieć czar Exura Gran!) Odciągasz jednego cycka i się z nim "bawisz". Aż zdechnie. Archery zabijasz z hmm albo "półapką". Nikt Ci nic nie zluruje , chyba że Draga to wtedy do góry zwiewasz po drabince... Ja zrobiłem na 7 bp mf w 5 h na full respie z 22 na 25 lvl. Pozdro |
Na cyce to ja chodzę na 15 lvlu z wand of dragonbreath i problemów nie mam. Raz położyłem 6 cycków jak mnie goniły (naraz!). Inna sprawa że potem siódmy mnie zabił... ale to już wina lagów i końca many. Weź sobie Dragonbreatha i leć na cyce. Ew. spróbuj z Plague.
|
Ja mam k-armor, tower shield, steel helmet, plate legi, jestem drutem z 22 shieldingiem i jestem w stanie zblokować cyca ze stratą zaledwie 30-40 hp używając quagmire rod (hity po ok. 43). Biorę około 8 mfów, ładuję full many, całe wolne cap wypełniam foodem i idę. Po 2-3 godzinach mam około 250 gp (samej kasy), około 10-15k expa do przodu i !6 manasów, bo mana idzie szybciej niż ją zużywam. Goniło mnie 8 cyców to 2 razy exura gran, 2 manaski bo many nie miałem i spokój.
Mount Sternum, tam se pochodź na cyce, a jak nie jesteś pewiem, lub masz klaustrofobię, to pod thais, 0 ryzyka, nawet pk prawie wogóle:D Jeżeli bierzesz manaski, to kasa wydana na manaski zwróci się w pieniążkach, cały loot (halberdy, plate shieldy itp.) to tylko zysk. Oczywiście, jeżeli zrobisz wszystko dobrze :] |
Cytuj:
Najsłabsza różdżka,zwykłe leczenie.I lecisz Powoli idą,ale jest. Chyba zrobie kanikaze,i spróbuje rozwalić jedną ze słabszych róźdźek na 12 lvl'u draga,zobaczymy czy mi się uda. :) |
[quote=bmatrix]Czy na 19 levelu mogę chodzić na cyklopy?? I czy będzie się to opłacało? Bo wand of plague ma zasięg 2 i sądzę że będę musiał się często UHać. QUOTE]
Mozesz chodzić spokojnie ja od 8lv na cycach expie.Odradzam mt.sternum bo tam często blukują. [quote=Walekifa]Chyba zrobie kanikaze,i spróbuje rozwalić jedną ze słabszych róźdźek na 12 lvl'u draga,zobaczymy czy mi się uda QUOTE] Uda ci sie jeśli co każdym ataku draga będziesz sie Uhał,ale nie musze chyba muwic że to waste. |
Cytuj:
|
[quote=Hokage]
Cytuj:
|
@Lorion:
Czyli expisz i zarabiasz mniej niz na rotach .. |
Eh...
przeciez 2 sqm to duzo ja chodzilem na ds w moonlight rod, gorzej jak byly lagi...
|
Na rotach i dwarfach zarabiam około 200 gp na godzine (kasy), a ktoś tam mówił o 250 gp na 2-3h. Jeszcze pytanie gdzie warto iść na cyce?? Na POH troche się boję, nie znam tych terenów. Myślałem o Mount Sternum ale ciasno tam i łatwo o zablokowanie. Nie mam PACC.
|
Cytuj:
jakim cudem wy takie interesy robicie ?! ile ty tych rotow zabijasz na ta godzine 10 i pare dwarfow ? Ja jak kasy nie mam knightem to lece na jakos fibulke ja rociki zeby na pare uhow bylo ~ ~ |
Bede se musial postac zmienic bo jak sorcery takie rzeczy wyprawiaja. Mnie cyc na 20lvl dednal (ale mialem polowe zycia i zero many na exura;( )
|
Hmm, chodzę do kopalni. Jak jest "świeży" resp to czasami wyciągam nawet po 300 gp. Z rota leci 0-15 gp z dwarfa chyba 0-10, więc szybko kaska leci. A na godzine zabijam po kilkadzesiąt rotów i dwarfów.
|
Mount Sternum
Tylko jak się wam zechce zacząc explorowac Mount Sternum to nie radze zchodzic nizej niz -3. Ja raz se tak explorowalem patrze hole na poziom chyba -7 przy nim pusty vial, myśle se pewnie cos tam jest bo ktos pewnie manasa brał. I co?? Zchodze a tu kur** GS na mnie naciera. Na moim lvl bez mana shielda 2 strzly i zchodze. W ostatniej chwili dopadłem rope place i papa GS.B)
|
Ja expie na cycach na pohu i z 19 lvla awans na 25 i summonuje fire devila :D. Szkoda tylko, że jak za bardzo do mnie cyc podejdzie (a raczej podejdzie bo mam wand of plauge) to dostaje hita od FD za 80 (jak nie 88).
Raz 88 RP zlurował na mnie GSa ale uciekłem na drabinkę. |
ja osobiście na 12 lvl chodziłem na cyce ze snakebite rod :) głównie moim celem były Mount Sternum. Ale jak zawsze wpadł jakis hlvl i koniec expienia. Cyce na południe od thais polecam tylko rano, jak mało osób gra. Potem chodzi tam pełno "nowych" typu 8-9 lvl :)
|
w Mount Sternum na pełnym respie, nie licząc podziemii, jest około ~18 cyców, z czego, żeby przejść z jednego końca na drugi, potrzebujesz około 10 minut (jeżeli zabijasz WSZYSTKO), tak więc, gdy dojdziesz do końca, cyce na początku zdążą się zrespić i ktoś zdąży je zabić :P
Wchodzi około 35-45 cyców na godzinę, a gdy pójdę do podziemii, to jeszcze z 5-10, czyli 40-55 (teoretycznie, jeżeli cyce na parterze przy wyjściach są stale tępione przez kogoś innego), co daje 6-9k expa na godzinę, no, może trochę więcej kasy :D, około 500 gp, ze 1 halabarda, parę steel i plate shieldów, kupę fooda, może 1 dark helmet i 1 club ring, więc jednak trochę więcej, niż napisałem wcześniej:P |
Cytuj:
6-7k expa na godzine ma sie bez zadnych kombinacji srednio na rotowisku w Venore. Okolo 5-6k/h wyciagalem z dobra bronia na swamp trollach, podobnie na Ghostlandzie. Teraz nalezy sobie zadac pytanie gdzie sie wiecej zarabia i bezpieczniej expi: w Sternum czy w ww. expowiskach? edit: trolle na Edron i roty na Darashii wychodza jeszcze lepiej ;o |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszysko masz ok tylko wez se kup dragon shield idz tam
Radze ci idz na poludnie od thais tam zabardzo niebedziesz sie musial uhac wystarczy exura gran jak jest wiecej niz 1 cyc to luruj po jednym zabijesz spokojnie Ja chodzilem na sorcu na 20lv 22 shilding dragob shield wand of plage oplaca sie ale wez na wszelki wypdadek 3 uhy dzienny gunt to 1k ale gdy juz masz 21-25lv to wiecej zarazbiasz bo halbardy ci lecą :D |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Sorc wszystko może! A co? |
Poisoner trochę racji ma, bo np. 66 gp waży mniej niż Viking helmet który tyle kosztuje. A nie wiem czy cały loot to jest gówno, bo czy np. k armor nazwiesz gównem? A skoro lootu nie bierzesz to od dzisiaj mówię kumplom na twoin serwie żeby przeszukiwali wszystkie martwe potwory i dedy graczy których zabiłeś. Skoro lootu nie bierzesz to może ktoś napotka w dedzie noble armor lub crown legi? :P
@topic W Mount Sternum nie radzę latać bo są tam wąskie korytarze i pełno trapów, poza tym żadnemu PKowi nie zwiejesz :P . Polecam tereny pod Thais i POH po przejściu się po nim explore charem. Dla paccy polecam Cycowo (Cyclopolis), kolega ma pacc i mówił mi że tam jest zadymisty exp. Jak się boisz większego respu to na Femur Hills koło huntera i DSa masz podwójny resp cyca. |
Cytuj:
sprostowanie. Jak wychodzac z kopalnii z guardow po drodze uzbierasz 1,5bp hatchetow ( = 750 dodatkowego zlota ) to juz nie jest takie gowno. |
Cytuj:
A co ma waga do tego? Można turlać worek po ziemi, żaden problem. |
Cytuj:
topic@ Na cyklopy morzesz iść ale niekoniecznie.Jeżeli nie potrafisz grać 1 kradkę odstępu przed monsterem to może być problem (ale wszystko jest do wyuczenia).Na wszeli wypadek mana fluid gdy zabraknie many na Exura Gran.Jak potrafisz dobrze grać to nie ma problemu. Nie soluj więcej niż 2 cyklopów bo morzesz nie dać rady (np. możesz nie nadąrzyć z exurą gran i manasami) P.S Wszystko zależy od tego czy dobrze potrafisz grać daną profesją. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
[QUOTERobilem 5k/h na swamp trollach knigthem 30/30 z barb axe. Nie przesadzaj.][/quote] Chyba bijac na full def. Nie wiem czy tam jest dobry resp bo nigdy tam nie expilem, ale na rooku w czesci rooka dla pacc w jaskiniach trolli gdzie resp jest bardzo dobry i non-stop walczysz walac z katany na full atak robie 5k/h, bo obliczalem. Zreszta spojrz sobie ile expa robia sunrise/rookguardian de'bove, ktorzy sile wrecz maja niewiele lepsza niz moj 23 rookstayer, bo na rooku jak wiadomo skille leca bardzo wolno. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
@Vil
Sorki ale powiedz mi, czy FACC ma jakiekolwiek szanse na poexpienie sobie na Edronie/Darashii? Bo mi się wydaje, że nie :P Gdzie ty expisz na tych trollach i rotach, pokaż mi to miejsce, bo coś ci nie wierzę :P Na cycach przesiedziałem około 1/3 całego czasu, jaki gram i powiem, że ANI RAZU tam nie padłem, a chodzi mi nie o 1 postać, tylko o wszystkie postacie (w sumie tylko 4 się liczą). @poisoner Nie wiem, czy ty kiedykolwiek grałeś druidem/sorcem, ale nawet mój kumpel tak gadał jak ty, dopóki do mnie nie wpadł i się nie przekonał na własne oczy, a powiem ci, że on taki zacofany w Tibii nie jest, gra paladynem, więc może dlatego. Zrób se druida z 22 shielding, daj mu takie eq, quagmire rod i sam se sprawdź, a nie pi... gadaj głupot, zanim nie sprawdzisz :P Cytuj:
@down Widzę, że się zgadzamy:) |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Expienie w Mount Sternum = tylko jak uda ci się zająć podziemia (na powierzchni i wyżej NIE da się expić, zawsze jest tam więcej ludzi niż cycow) |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Wiec jak moze cie zabic??? |
Na twoim lvl expilem tylko na cycach
chodz bez wachania i nie trac sd lej je z ryszczki a jak maco zycia to uciekasz jesz mieco i idziesz dalej :) |
Zdecydowanie można chodzić na cyclopsy już od słabszych lvl. Ja swoim drutem (15 lvl) spokojnie je mogę pokonać. Nie ma co się szczypać.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
1. targania lootbaga 2. otwieranie lootbaga (jesli rzucisz go dalej niz na pole z toba sasiadujace to sie zamyka), a bag ma tylko 8 miejsc, wiec musisz otwierac 2 albo wiecej bagow. 3. przekladanie itemu z ciala potworka do lootbaga W sumie strata expa jest naprawde pokazna, a kasa w tibii najwazniejsza nie jest, bo zawsze ja zdobedziesz szybciej majac wyzszy lvl, jak bedziesz potrzebowal. A uwierzcie mi, bardziej sie licza statsy postaci: lvl/mlvl/skille niz kasa, bo zawsze mozesz kupic pacca jesli nie masz (tutaj tylko potrzeba rl zlotych) i te 2k+gold/h z tomb wyciagniesz spokojnie nawet na 20 lvlu, a czego wiecej potrzeba? Grasz 1,5 godziny i masz bp uh, naprawde tak 1,5 godziny to tak dlugo? A za to masz dobry lvl/skilli/mlvl poniewaz czas ktory inni traca robiac lootbagi ty przeznaczasz na expienie+goldy(spowolnienie expa malutkie) i skillowanie of kors. Cytuj:
Chroni przed dowolnym rodzajem obrazen, co oznacza, ze wszystkie mozliwe rodzaje atakow calkowicie neutralizuje. Dlatego tez mozliwe jest zabicie kazdego potwora bez straty hp na kazdym lvlu jak jestes na mainie, nawet na 6 lvlu. Oczywiscie co do oplacalnosci uzywania might ringa sie nie bede wypowiadal, bo oczywiste jest ze to waste i to potezny, a na dodatek orshabaal walnie 20 atakow w ciagu zaledwie kilku sekund, wiec zeby zabic solo orshabaala na 6 lvlu to bys musial miec bp of bp of bp of bp of might ring. Jednak jest to mozliwe i nie piszcie ze sie nie da, bo kazdego potworka mozna w ten sposob zawsze zabic. I nie zadawajcie pytan typu "czy zabije xxx potworka", bo na pewno zabijesz jak bedziesz odpowiednio przygotowany, kwestia tylko czy to sie oplaca czy nie. Cytuj:
|
Nie wiem po co zostawiac zlom na ziemi i byc na minusie na szybkim expowisku tylko po to zeby expic o x% szybciej a potem braki w funduszach na uhy/inne runy nadrabiac na wolniejszym ale bardziej dochodowym expowisku..
Sorc/drut na srednim (~40 ) levelu jest w stanie zarabiac ~5k kasy na godzine uzywajac warhammera/wanda i sladowych ilosci hmm, trzeba tylko wiedziec gdzie. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:59. |