|
|||||||
| Notki |
| Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 |
|
Guest
|
Czy na 19 levelu mogę chodzić na cyklopy?? I czy będzie się to opłacało? Bo wand of plague ma zasięg 2 i sądzę że będę musiał się często UHać. Moje eq to: dark helmet, noble armor, plate legs, wand of plague (mam też słabsze), dwarven shield. Mogę strzelać z SD.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon
Stan: Aktywny gracz
Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
|
Jeśli cycle walą lepiej jak huntery, to nie jestem pewny, ale jeśli mniej/tyle samo to spokojnie powinno ci się udać, tyle że ja bym użył magic shielda i mana fluidów. Jak poszedłem sobie ostatnio na huntera i co on mnie walnął to się mf'ałem i pechowiec padł dość szybko (a waliłem z wand of dragonbreath).
[EDIT] Spokojnie pokonasz, ja ostatnio wziąłem 2 na raz na klatę a mam 16 level (zużyłem 4 mana fluidy) [/EDIT] Ostatnio edytowany przez Mar Cin - 29-01-2006 o 11:44. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2005
Lokacja: Barlinek
Imię: Thal Therdo
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Zomo
Świat: Refugia
Poziom: 40
Poziom mag.: 38
|
Koleś , bierzesz ruszczke, 2 bp mf i idziesz na POH.
Chodzisz tylko górny i dowlny resp cyców.. Weź pare HMMów (oczywiście musisz mieć czar Exura Gran!) Odciągasz jednego cycka i się z nim "bawisz". Aż zdechnie. Archery zabijasz z hmm albo "półapką". Nikt Ci nic nie zluruje , chyba że Draga to wtedy do góry zwiewasz po drabince... Ja zrobiłem na 7 bp mf w 5 h na full respie z 22 na 25 lvl. Pozdro
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
|
Na cyce to ja chodzę na 15 lvlu z wand of dragonbreath i problemów nie mam. Raz położyłem 6 cycków jak mnie goniły (naraz!). Inna sprawa że potem siódmy mnie zabił... ale to już wina lagów i końca many. Weź sobie Dragonbreatha i leć na cyce. Ew. spróbuj z Plague.
![]() Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę. ----(\_/) <=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach! --- (> <) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Imię: Hui hqui qui ki
Profesja: Druid
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: ;P
Poziom mag.: 35
|
Ja mam k-armor, tower shield, steel helmet, plate legi, jestem drutem z 22 shieldingiem i jestem w stanie zblokować cyca ze stratą zaledwie 30-40 hp używając quagmire rod (hity po ok. 43). Biorę około 8 mfów, ładuję full many, całe wolne cap wypełniam foodem i idę. Po 2-3 godzinach mam około 250 gp (samej kasy), około 10-15k expa do przodu i !6 manasów, bo mana idzie szybciej niż ją zużywam. Goniło mnie 8 cyców to 2 razy exura gran, 2 manaski bo many nie miałem i spokój.
Mount Sternum, tam se pochodź na cyce, a jak nie jesteś pewiem, lub masz klaustrofobię, to pod thais, 0 ryzyka, nawet pk prawie wogóle ![]() Jeżeli bierzesz manaski, to kasa wydana na manaski zwróci się w pieniążkach, cały loot (halberdy, plate shieldy itp.) to tylko zysk. Oczywiście, jeżeli zrobisz wszystko dobrze ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
|
Cytuj:
Najsłabsza różdżka,zwykłe leczenie.I lecisz Powoli idą,ale jest. Chyba zrobie kanikaze,i spróbuje rozwalić jedną ze słabszych róźdźek na 12 lvl'u draga,zobaczymy czy mi się uda. ![]()
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 05 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Gildia: --------------
Świat: elysia
Poziom mag.: 5
|
[quote=bmatrix]Czy na 19 levelu mogę chodzić na cyklopy?? I czy będzie się to opłacało? Bo wand of plague ma zasięg 2 i sądzę że będę musiał się często UHać. QUOTE]
Mozesz chodzić spokojnie ja od 8lv na cycach expie.Odradzam mt.sternum bo tam często blukują. [quote=Walekifa]Chyba zrobie kanikaze,i spróbuje rozwalić jedną ze słabszych róźdźek na 12 lvl'u draga,zobaczymy czy mi się uda QUOTE] Uda ci sie jeśli co każdym ataku draga będziesz sie Uhał,ale nie musze chyba muwic że to waste. |
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2005
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
|
Cytuj:
cyce som proste uwazaj tylko by cie ni dopadly chociaz byl 1 dead na cycach:moim palem otoczylo mnie 5 cyców z tego 3 zabilem![]()
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
|
[quote=Hokage]
Cytuj:
niedługo ci dam filmik.
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
|
@Lorion:
Czyli expisz i zarabiasz mniej niz na rotach ..
|
|
|
#11 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Wrocek
Imię: nie wiem :P
Profesja: Knight
Gildia: Daark
Świat: Berylia
Poziom: 31
Skille: 70/70
Poziom mag.: 5
|
przeciez 2 sqm to duzo ja chodzilem na ds w moonlight rod, gorzej jak byly lagi...
|
|
|
#12 |
|
Guest
|
Na rotach i dwarfach zarabiam około 200 gp na godzine (kasy), a ktoś tam mówił o 250 gp na 2-3h. Jeszcze pytanie gdzie warto iść na cyce?? Na POH troche się boję, nie znam tych terenów. Myślałem o Mount Sternum ale ciasno tam i łatwo o zablokowanie. Nie mam PACC.
|
|
|
|
#13 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2004
Lokacja: Siedlce
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Niat Luza
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 89
Skille: 78/76
Poziom mag.: 7
|
Cytuj:
jakim cudem wy takie interesy robicie ?! ile ty tych rotow zabijasz na ta godzine 10 i pare dwarfow ? Ja jak kasy nie mam knightem to lece na jakos fibulke ja rociki zeby na pare uhow bylo ~ ~
|
|
|
|
#14 |
|
Użytkownik Forum
|
Bede se musial postac zmienic bo jak sorcery takie rzeczy wyprawiaja. Mnie cyc na 20lvl dednal (ale mialem polowe zycia i zero many na exura
)
|
|
|
#15 |
|
Guest
|
Hmm, chodzę do kopalni. Jak jest "świeży" resp to czasami wyciągam nawet po 300 gp. Z rota leci 0-15 gp z dwarfa chyba 0-10, więc szybko kaska leci. A na godzine zabijam po kilkadzesiąt rotów i dwarfów.
|
|
|
|
#16 |
|
Guest
|
Tylko jak się wam zechce zacząc explorowac Mount Sternum to nie radze zchodzic nizej niz -3. Ja raz se tak explorowalem patrze hole na poziom chyba -7 przy nim pusty vial, myśle se pewnie cos tam jest bo ktos pewnie manasa brał. I co?? Zchodze a tu kur** GS na mnie naciera. Na moim lvl bez mana shielda 2 strzly i zchodze. W ostatniej chwili dopadłem rope place i papa GS.
![]() |
|
|
|
#17 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2004
|
Ja expie na cycach na pohu i z 19 lvla awans na 25 i summonuje fire devila
. Szkoda tylko, że jak za bardzo do mnie cyc podejdzie (a raczej podejdzie bo mam wand of plauge) to dostaje hita od FD za 80 (jak nie 88).Raz 88 RP zlurował na mnie GSa ale uciekłem na drabinkę.
|
|
|
|
#18 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2005
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Supervisors
|
ja osobiście na 12 lvl chodziłem na cyce ze snakebite rod
głównie moim celem były Mount Sternum. Ale jak zawsze wpadł jakis hlvl i koniec expienia. Cyce na południe od thais polecam tylko rano, jak mało osób gra. Potem chodzi tam pełno "nowych" typu 8-9 lvl ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Imię: Hui hqui qui ki
Profesja: Druid
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: ;P
Poziom mag.: 35
|
w Mount Sternum na pełnym respie, nie licząc podziemii, jest około ~18 cyców, z czego, żeby przejść z jednego końca na drugi, potrzebujesz około 10 minut (jeżeli zabijasz WSZYSTKO), tak więc, gdy dojdziesz do końca, cyce na początku zdążą się zrespić i ktoś zdąży je zabić
Wchodzi około 35-45 cyców na godzinę, a gdy pójdę do podziemii, to jeszcze z 5-10, czyli 40-55 (teoretycznie, jeżeli cyce na parterze przy wyjściach są stale tępione przez kogoś innego), co daje 6-9k expa na godzinę, no, może trochę więcej kasy , około 500 gp, ze 1 halabarda, parę steel i plate shieldów, kupę fooda, może 1 dark helmet i 1 club ring, więc jednak trochę więcej, niż napisałem wcześniej![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
|
Cytuj:
6-7k expa na godzine ma sie bez zadnych kombinacji srednio na rotowisku w Venore. Okolo 5-6k/h wyciagalem z dobra bronia na swamp trollach, podobnie na Ghostlandzie. Teraz nalezy sobie zadac pytanie gdzie sie wiecej zarabia i bezpieczniej expi: w Sternum czy w ww. expowiskach? edit: trolle na Edron i roty na Darashii wychodza jeszcze lepiej ;o
|
|