![]() |
Tibia 8.0
Na jakimś zagranicznym forum o tibii (nie pamiętam już jakim) widziałem posta o Tibii 8.0. Nie było jeszcze wtedy wiadomo jaki numer będzie miała nowa wersja klienta i większość osób myślałe, że nie będzie to 7.8, ale już 8.0. I ze względu na tego posta (ten topic jak kto woli) i na to, że TIbia 6.0 i 7.0 przyniosły jakieśtam rewolucyjne zmiany zakładam ten temat pytając was: co według was przyniesie Tibia 8.0?
Moim zdaniem może... dżwięk? Zawsze mi tego w tibii brakowało. P.S. Do tej pory jakoś nie mogłęm się przełamać i wcisnąć tego magicznego przycisku "Wyślij nowy temat". Teraz się przełamałem, ale czy słusznie? |
1.Bedzie miala charakter gier FPP ^^ (Cos jak GTA3,VC,SA) ze widzisz z oczu albo widzisz postac chodzaca :)
2. Dzwiek 3. Wymagania sprzetowe : Procesor Intel Core2Duo 2,7GHz, 1,5GB ramu, Grafika minimum GF 7900 4. Platny abonament jak w WoWie albo usuna tereny FACC (zostawia tylko Carlin) :fuck: :fuck: :fuck: 8o 8o :baby: |
up:a wiesz co to jest szkoła?
topic: Słusznie, słusznie! zapewne ta cała gadka o tibii 8.0 to historia kumpla kolegi przyjaciółki taty wujka kuzyna proboszcza.. w tibii 8.0 zapewne będą lepsze / stare (tibia 7.72) outfity (bo przecież absolutnie nikomu sie nie podobają) Kilka nowych grafik więcej różdżek nowy skill (?) nowy kawałek mapy więcej potworów / wzmocnienie starszych nowe przedmioty kolejny boss z ruthless seven to chyba wszystko.. |
Moim zdaniem kilka nowych grafik, terenow i kilka popieprzonych zmian jak soulpoints dawniej albo terazniejsza stamina (w staminie przeszkadza mi to ze jest niepotrzebna xD)
|
Cytuj:
Cytuj:
|
{*}Nowy Skill (np.Rąbanie drewna,górnictwo)
{*}Bardziej Rozbudowany RPG {*}Ciekawsza interakcja z NPC {*}Nowy Kontynent dla FACC {*}Nowe Miasto {*} ---Tu Wymyślcie co jeszcze mogłoby być w update 8.0 ----- |
@sashion: no znając CipSoft to spieprzy
|
Dźwięk owszem...z opcją on/off do wyboru B)
|
Cytuj:
|
Jeżeli by ten dźwięk dobrze zrobili, to ja bym miał ON :]
|
jagby dobze zrobili to kazdy by mial on ale mysle zeby to nie bylo same stuk puk butha humak ale tez jakas muzyczka w tle dopasowana do miejsca gdzie sie jest np w ab i okolicach jakas spokojna iscie elficka muzyka itp
|
A może by dali w końcu jakieś animacje ?
Gracz zabija stworka ?? Ale nic sie graficznie nie dzieje... Dwie postacie stoją obok siebie i nic niewiadomo !?!?!? Są miecze, rycerze, smoki, czarodzieje... Brakuje mi koni... Rycerz tudzież mag powinien jeździć na koniu a nie biegać w szybkich butach... Ale na koniu do kopalni... hmmm... W końcu Łysek był w koplni ;) |
na moje to powinni zmienic sprzedaz/kupno u npcow, zeby kilka osob moglo sprzedawac na raz, bo czasem takie kolejki sie robia... ;/
|
<ironia>Ja bym zresetował wszystkim skille i lvle w Tibii 8.0 B) </ironia>
A tak na serio to bym jakiś nowy skill wprowadził, nowe potworki (krowy, konie itp), nowe itemy no i napewno jakieś tereny nowe :) |
dobry pomysl z tym zeby NPC rozmawiali ze wszystkimi naraz, chociaz wtedy by byl niezly spam pisany przez NPC... konie by byly spoko... tak jak w goonzu online. no i to ze by bylo widac jak sie ludzie biją.
|
Chciałbym aby wprowadzili jakieś nowe środki transportu np. koniki XD
A tak na serio,fajna by była muzyczka |
Do tych, którzy chcą w Tibi dźwięku
wejdźcie na video.google.pl wpiszcie why tibia doesn't have sound i włączcie to :P Dowiecie się dość szybko ;] |
Muzyka byłaby beznadziejna. Zawsze wolę posłuchać tego co mam na kompie niż w grze. A jakby były efekty dźwiękowe to przez lagi często by się nie pokrywały z akcją w grze. Mogliby natomiast wprowadzić wątek zagłady świata. Po powierzchni chodziłby dragony, demony, gs'y itp., a całe życie toczyłoby się pod ziemią :p
@2down: Fist to fist. Może niech po prostu szybciej skill do niego leci ale broń do fista będzie troche naciągana (chyba że jakieś rękawice ale nie ma na nie miejsca a eq) jak to że kosa jest bronią obuchową :p |
Hmm co ja bym chciał widzieć w tibi 8.0?/
Animacje Jakies tereny dla faca <choć im to sie nieopłaca> Nowe questy Potworki nowe Z tą muzyką nawet nawet fajny pomysł. Ale żeby nieleciało całyczas jakieś disco polo tylko od momentu, miejsca w grze. |
A może jakąś broń na fista?
|
Oprucz grafiki (prawie) mozna smialo powiedziec, ze cipsoft niezle spirdoczy tibie 7.8... przyklady: soule,niepsesuwanie deada przez ownera,magie itp itd itd .... -.-
Ale ja bym oczekiwal tego iz beda animacje jak koles nawala kolesiaXD lub przynajmniej widzenie tego co nosisz (wlozysz obojetnie jakiego sworda masz sword w reku ..). Ja bym sie nie spodziewal dzwieku ani tibia 3d.. Lecz byc moze ataki kontrolowane przez gm'y XD Chcialbym tez konie lub smoki do ujezdzania XD Oraz craft roznych rzeczy... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wymyślamy więc:
1) Powiększenie / zmiana istniejącego terenu dla Facc 2) Wprowadzenie Lodowych Wysp dla Pacc z potworami Mamut i Lodowy Demon 3) Głosy oraz muzyka zgodna z klimatem miejsca w jakim obecnie się znajdujemy (na podstawie MuOnline). Zarówno można on/off efekty jak i on/off samą muzykę. 4) Nowe czary po 1 dla każdej profesji. 5) Możlwość regeracji staminy na jedenj postaci grając drugą (te same konto). |
Cytuj:
@ Topic 1. mozliwośc noszenia kilku ringów róznego typu jednoześnie 2. mozliwośc walki 2 bronmi (np dwa jednoręczne miecze ) i skill w tej umiejetności 3. zaklecia ochronne od zywiołów dla wszystkich profesji. 4. AOL jako bless |
Co do dzwięku w tibi, polecam
http://video.google.pl/videoplay?doc...27t+have+sound (ktos up o tym pisal, to dalem linka :) ) @Topic To co mi sie marzy to podział na klasy u maga, zamienienie nazwy knight na paladyn(w końcu paladyn to rycecz walczący z magii czyt. tibijski knight), a tibijskiego paladyna na archer/bowman. A tak to powinni zmienić - Sprite'y do połowy itemków, czyli rzeczy typu studdet armor, hatchet(śmiać mi sie chce jak to widze) - Zwiększyć ilość broni dla knightów, ale nie jakieś shitowe swordy z 15 atk, tylko pokroju fs'a, bs'a. - Można walczyć z danej broni jeśli ma się dany skill. Bo to, że 8 lvl może biegać z najlepszym, dostępnym mieczem w tibi(sov) mnie śmieszy :baby: |
A robiłeś próby jakieś??
Bo ja z inną osobą z support sprawdzaliśmy. Jeżeli grasz na innej postaci z tego samego konta to stamina się nie regeruje na pierwszej, nawet gdy ta pierwsza leży w łóżku. Spróbuj daj log out chociaż na 20 min i graj inną zrób re log isprawdź czy wzrosło ci o 10min. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Więc "czuk85" niech zaczną coś robić z druidem, a reszte profesji zostawią, a później od kolejnych update niech dodają coś nowego... To Tyle Pozdrawiam |
Cytuj:
Cytuj:
1. Taka właśnie jest tibia, typowo MMORPG, bo zajdzie cie koleś od tyłu i zabije, zanim zdążysz się odwrócić... 2. Napisałem wyżej... 3. n/c 4. Żałosne? |
tak po pierwsze to "Optymista jest to osoba nie znająca realiów", więc nie bądźcie optymistami....
1. Dzwięk.. no fajnie by było, ale albo nie zrobią, a jak już zrobią to taki, że "srać a nie grać". 2. Tereny dla FACC... na więcej niż jakaś mała wysepka (albo coś takiego) nie liczcie 3. Oufity... no to mogli by poprawić bo niektóre zej...popsuli 4 .No czywiście grafiki + tereny (to jest zawsze) 5. 3D lub machanie łapami.. to w to nie wieżcie jeśli nawet to drugie bedzie to szczątkowe (góra-duł.. jak przy chodzeniu) 6. Czary... szczerze wądpie, ale przydało by się kilka przedewszystki dla druta (sonar jak u banshe(?)) |
Cytuj:
łamiące się włócznie spowodowały jeszcze bardziej koszmarny trening; po udacie grudzień 2005 nie robi się już 15 strzał tylko 10-to ja się pytam jakiej innej profesji zmniejszono ilość czarów w runie?!- żadnej! ilość many potrzebnej do zrobienia czaru zwiększyła się jak u wszystkich a tylko palkowi zmniejszono jakby jego moc redukując ilośc produkowanych strzałX( -->może coś bardziej na temat: dobry pomysł z tym skilem na 2 bronie tylko trzeba by tutaj rewolucyjnych zmian, bo jak rozumiem wtedy uderzałoby się 2 hity na turę, więc nie wyobrażam sobie 2 hitów choćby z FSa -byłoby to zabójcze, więc może wprowadzenie nowych broni specjalnie do tego skilla przeznaczonych... |
up:
Wcale nie rewulocyjne zmiany -.- ... w RP-online ma byc taki system z dwoma bronmi i zostalo to wykonane w nastepujacy sposob: dmg zostal zredukowany do ~75% , szansa na trafienie = ~60-70% (czyli, kazdy cios ma szanse na trafienie 60 - 70% ) ... uwierz mi, ze czesto trafiac nie bedziesz , co za tym idzie szanse sa wyrownane jesli ten ktos ma tarcze... a nawet to jest na jego korzysc...skoro i tarcza blokuje (O wiele lepiej niz miecz) to dodaj do tego te 30-40% szansy na nie trafienie + blokowanie mieczem (lub toporem, obuchem - w Tibii). System taki jest banalny, i coz... mozna to powiedziec ze taki berserker to jest (Albo raczej dmg dealer...na blocka sie nie ma co szykowac). |
Cytuj:
dawniej: 15 - 40x4 ---> 15 - 160 ---> 1 strzała = 10,(6) many teraz: 10 - 100 ---> 1 strzała = 10 many Więc paladyn nie jest poszkodowany pod względem strzał. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Ostary widze masz pojecie co sorc ma za czary. Brawo. |
Ludzie, ale zbaczacie z tematu, my tu mamy rozmawiać o tym, co według nas przyniesie update 8.0, a nie kłócić się jak to bardzo udupili palka! X(
|
po pierwsze każda broń, zbroja, tarcza powinna być dostaępna z jakiegoś potwora...np. dsl mogły by wypadać z jakigoś nowego draga...
po drugie powinnli wprowadzić spowrotem "power arrow" i wprowadzić więcej czarów dla palla... po trzecie mogli by dodać nową profesje np. nekromanta z różdżkami o mocy duszy albo czegoś nie wiem jak to określić...ich moc nie polegała by na tym jak u sorka np. walić z eu ale przywoływać umarłe potwory (i tu musieliby wprowadzić dużo umarlaków ale silniejszych np. takich ja Dl) i by mogli przywoływać oni liche, drakolicze itp...(drakolicza by musieli wymyśleć...) albo jakąś inną profesje... |
Chcemy RASY ! Może na początek nic rewolucyjnego, np. dana rasy różni się tylko outfitami ale już by było jakieś urozmaicenie. A potem z biegiem czasu byłoby to ulepszane...
|
A ja bym chchal aby wprowadzili cos w sprawie noobow!! Jakies kary za Free item or Pliz 15 gp!!
Odnosnie dzieku wole mp3:) Grafiki Tak Przedmioty Tak Questy Tak Tereny ( czy ja wiem czy juz wszytsko odkrylismy na tych po ktorych chodzimy) ?? Lokomocja Czy ja wiem czy konie sa takie potzrebne?? Profesje zostawic bez zmian!! To chyba wszytsko co zauwazylem po przeczutaniu wsystkich postow :) Pozdro for allB) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:29. |