Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Jaka bron dIa Sorcerrer`a ?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1094)

Sir Jammaey 20-10-2003 16:36

Jaka bron dIa Sorcerrer`a ??

Jaka bron warto kupic na dIuzszy czas dIa Maga ? I jaka jest cena Warr Hammera ... prosze o pomoc. :)

Air 20-10-2003 16:59

Dla sorca najlepszy jest chyba war hammer. A ile kosztuje to zależy na jakim świecie grasz...

Sir Jammaey 20-10-2003 17:08

Gram na serwerze - Rubera ... czy ktos moze mnie uswiadomic w jakiej cenie jest Warr Hammer ? ?(

Kornik 20-10-2003 17:52

.........

Czesc!
Dla maga dfobre sa clubu wiec walcz najlepiej skull staffem

na ruberze war hammer jest 4-6k

ponczus 20-10-2003 18:00

Zdecydowanie cluby dla wszystkcih postaci czarujących. Skulstaff ma tą niesamowitą zaletę, że jest lekki i dzięki temu można wziąść więcej bp hmm/gfb/uh/sd/e-bomb na hunt.

Gremlin 20-10-2003 18:36

Dla czarujacych na pewno lekka bron czyli skull staff albo fire sword.
Fire sword ma troche lepszy defense, ale wybierajac club masz tez mozliwosc urzywania warhammera jak ktos inny blokuje (GS raczej odpada ze wzgledu na wage i cene).

Bloody_Izual 20-10-2003 20:03

Mówiąc krótko broń musi być w miare mocna i lekka to samo tyczy się armora.

Main Vegeta 20-10-2003 21:03

War Hammer nie wchodziw gre bo jest dworenczny a sorc w razie potrzeby musi miec tarcze bo zginie od razu tak mysle a z tym skullstaf to dobry pomysl no i moze dragon hammer?? ?(

Simek 20-10-2003 21:14

Ehhh widze ze troche newbiech sie rzuciło do odpowiedzi....
1. Im lżejsza tym lepsza
2. Najlepiej jednorącz

Propozycje :

Skull staff - club
Fire sword - miecz

to jest swietne dla maga..... i przy okazji duze obrazenia

Sir Jammaey 20-10-2003 22:27

A Iie trzeba zapIacic za SkuII staff`a zeby go kupic???

Bloody_Izual 21-10-2003 08:54

To zależy od świata na moim np. chodzi po ok 20k a co do broni 1 recznych to nie do końca bo taki war hammer jest dobry jak kogoś nie stać na skull staff a po ci ci shield na np.smokach to ty blokujesz czy masz blokera?
A jak nei wierzysz to zobacz sobie matkusa on nosi war hammera z tego powodu.Ale prawdą jest to że sprzęt musi być lekki.

Matiq 24-10-2003 18:11

Jestem za Skull Staffem -- chce go kupic na Enterii moze ktos sprzeda ??

Klecha 24-10-2003 18:26

Mag jak i druid powinni walczyć clubami. Nie polecam war hammera poniewaz on waży ok 130 !!! Czyli jedna czwarta kapacita maga :)

pozdrawiam

Gremlin 24-10-2003 19:45

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Klecha
Mag jak i druid powinni walczyć clubami. Nie polecam war hammera poniewaz on waży ok 130 !!! Czyli jedna czwarta kapacita maga :)
- nie 130 a 85 (dragon hammer 97)
- na jakiej podstawie wywnioskowales ze 1/4 cap? przeciez cap przybywa co lvl, tylko tyle ze sorcerer/druid dostaje 10 cap co poziom a knight/paladyn ze dwa razy wiecej (nie jestem pewny, ale miedzy 15 a 25).

Stephen 24-10-2003 20:43

Skull Staff jest najlepszą bronią dla sorca.
20:45 You see a skull staff (Atk:36 Def:12).It weighs 17.0 oz.The staff longs for death.

Najlepszą ponieważ wyższy def się liczy, czyli jeżeli tarcza ma 32 def <np. Crown shield> to liczy sie tylko defence tarczy.

Bakus 26-10-2003 08:13

........

kurde wy tu wszyscy radzie zeby magowie walczyli clubami ja mam juz 8 lev i uzywam axe czy z axeami tez se dam rade magiem

Thory 26-10-2003 08:25

zdecydowanie sword, lżejsze, a pozatym sorc bije magią =]

wasz spalacz z noobowatej calmy =]

Gremlin 26-10-2003 23:09

Cytuj:

Najlepsza poniewaz wyzszy def sie liczy, czyli jezeli tarcza ma 32 def <np. Crown shield> to liczy sie tylko defence tarczy.
Nie zgodze sie, defense sie sumuje. Ostatnio w czasie treningu nudzilem sie i prubowalem rozne kombinacje:
1. Dagger + Dwarven shield na full defie obrywalem mocno.
2. FS + Dwarven na full atak (nie atakowalem tylko stalem) i nie obrywalem wcale.
3. Short Sword + Crown Shield bylo akurat (malo obrywalem i powoli zabijalem).

re: Bakus
Dasz se rade kazdym typem broni, bo na poczatku kilka punktow ataku/obrony/cap nie robi wielkiej roznicy, a pozniej bedziesz z runami ganial.

Cytuj:

zdecydowanie sword, lzejsze, a pozatym sorc bije magia =]
Kolejny ktory pisze zeby pisac, skull staff jest lzejszy od fire sword.

n3m3s!s 26-10-2003 23:18

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Bloody_Izual
To zależy od świata na moim np. chodzi po ok 20k a co do broni 1 recznych to nie do końca bo taki war hammer jest dobry jak kogoś nie stać na skull staff a po ci ci shield na np.smokach to ty blokujesz czy masz blokera?
A jak nei wierzysz to zobacz sobie matkusa on nosi war hammera z tego powodu.Ale prawdą jest to że sprzęt musi być lekki.
ok moze na smoki idziesz z blokerem, ale np na soldiery tez zabierasz ze soba blokera?
Idz na soldki (na niskim lvlu w miare) bez tarczy to nie postukasz ich dlugo. Ja nosze G-shielda, wlaczam full def i nie dostaje damagu od soldka. To samo np w przypadku Archerow (dostaje bardzo maly damage).

Nie polecam postaciom bazujacym na magii 2r-broni.

Alhall 27-10-2003 10:58

A co powiecie na temat Enchented Staff (sorki za błąd jeśli źle napisałem, ale nie mam czasu sprawdzić)? Wiem, że do tego trzeba czaru dostępnego dla PACC, ale czy np. gdy kumpel zrobi ten staff, czy ktoś inny też może go używać?

No i kolejne pytanie. Czy można podczas posiadania PACC kupić sobie pare czarów (np. Magic Rope, czy inne...) i po zakończeniu PACC, dalej ich używać?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:28.