Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Tomby - 46 ED/50 mlvl. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=125799)

Cellin 20-04-2007 23:35

Tomby - 46 ED/50 mlvl.

Otóż to. Przeszukałem forum, nie dpoatrzyłem się odpowiedniego tematu, więc pytam. Na jakim tombie expić? Zaznaczam, że rady typu "ić na chydry" lub "eksp na dragah" są całkowicie niepotrzebne i bezsensowne, więc takowych nie udzielajcie : ) Ok, żeby nie buło tak łatwo, mam pewne warunki - Nie może być FD/FE, bo są w*****ające, necro MOŻE być, jeśli dam radę, mało beholderów, bo mi szkoda ich zabijać, maksymalnie double respy vamp'ów, bo są fajne : ) Miłoby było, żebym znalazł jakieś scaraby/larvy, bo jedzonko się przyda ^^ No, i ostatnie warunki - przyzwoity exp i najlepiej z summonami, żeby przy szczęściu się zwracało ;-) A teraz możecie pisać ;-P

Ahh, dodam, że głównie liczy się dla mnie exp, bo pacc się kończy, a na nowego brak kasy, więc koszty nie grają dużej roli, bo mam jakieś 30k, więc starczy... :)

@EDIT Jakaś inteligetniejsza odpowiedź...?D:

Twoj_Miszcz 20-04-2007 23:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cellin (Post 1379292)
Otóż to. Przeszukałem forum, nie dpoatrzyłem się odpowiedniego tematu, więc pytam. Na jakim tombie expić? Zaznaczam, że rady typu "ić na chydry" lub "eksp na dragah" są całkowicie niepotrzebne i bezsensowne, więc takowych nie udzielajcie : ) Ok, żeby nie buło tak łatwo, mam pewne warunki - Nie może być FD/FE, bo są w*****ające, necro MOŻE być, jeśli dam radę, mało beholderów, bo mi szkoda ich zabijać, maksymalnie double respy vamp'ów, bo są fajne : ) Miłoby było, żebym znalazł jakieś scaraby/larvy, bo jedzonko się przyda ^^ No, i ostatnie warunki - przyzwoity exp i najlepiej z summonami, żeby przy szczęściu się zwracało ;-) A teraz możecie pisać ;-P

Ahh, dodam, że głównie liczy się dla mnie exp, bo pacc się kończy, a na nowego brak kasy, więc koszty nie grają dużej roli, bo mam jakieś 30k, więc starczy... :)

ić na chydry !!1!1oneone!1!!1jedenscie~!11!11!11!!!!!

=Pekin= 21-04-2007 00:04

Kochana tomba z "kamieniami" przy wejsciu, schodzisz na dol i za teleportem expisz na lewo albo na prawo :D
2 dsy i b.zadko je leczysz mass healem, walisz z samego wanda czasem z exori visa :P na lewo masz jednego vampa i duzo shitu typu mumie ghule scaraby szamblery a na lewo masz wiecej vampow :D expo 25-35k/h Z SUMMONAMI mozesz expic z visa samego na prawo walac vampy mi sie zwracalo zawsze :P
V shildy leca jak szalone jak bedziesz expic po prawej z 4 ~h XD

malyjanek 21-04-2007 00:06

polecam ancient ruins tomb

schodzisz na ostatni level prawie na sam dol (nizej tylko tp jest) mozesz tam expic z dsami/monkami ale lepiej bez

co tam spotkasz? pisales ze nie chcesz fe,no niestety 1 tam jest ale da sie go zaj*** omijac i Ci wcale nie przeszkadza (daleko schowany w odnodze) pozatym masz tam 1 x vamp,sporo mumi ghouli,stalkerow,kilka ghostow i scarabow,no i kilka slimow i inny shit typu cobry czy skeletony.

Exp jest dobry (ciezko mi okreslic ile k na h) ale szybko sie expi,co do kasy to roznie bywa bo z mumi,ghouli,scarabow leci sporo kasy + kamienie ew life ringi dodatkowo z vampa moze jakis vampir shieldzik ;p ale ogolnie to wychodzisz na 0 ewentualnie na maly minus.NIe jest to miejsce do zarabiania ale do dobrego expienia

Cellin 21-04-2007 00:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez malyjanek (Post 1379366)
polecam ancient ruins tomb

schodzisz na ostatni level prawie na sam dol (nizej tylko tp jest) mozesz tam expic z dsami/monkami ale lepiej bez

co tam spotkasz? pisales ze nie chcesz fe,no niestety 1 tam jest ale da sie go zaj*** omijac i Ci wcale nie przeszkadza (daleko schowany w odnodze) pozatym masz tam 1 x vamp,sporo mumi ghouli,stalkerow,kilka ghostow i scarabow,no i kilka slimow i inny shit typu cobry czy skeletony.

Exp jest dobry (ciezko mi okreslic ile k na h) ale szybko sie expi,co do kasy to roznie bywa bo z mumi,ghouli,scarabow leci sporo kasy + kamienie ew life ringi dodatkowo z vampa moze jakis vampir shieldzik ;p ale ogolnie to wychodzisz na 0 ewentualnie na maly minus.NIe jest to miejsce do zarabiania ale do dobrego expienia

Ehh, myślę, że tego jednego FE chyba przeżyję, DS'y go dorwą i git =] Się zobaczy, potem dam edit'a jak było, może jakiś SS:p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez =Pekin= (Post 1379356)
Kochana tomba z "kamieniami" przy wejsciu, schodzisz na dol i za teleportem expisz na lewo albo na prawo :D
2 dsy i b.zadko je leczysz mass healem, walisz z samego wanda czasem z exori visa :P na lewo masz jednego vampa i duzo shitu typu mumie ghule scaraby szamblery a na lewo masz wiecej vampow :D expo 25-35k/h Z SUMMONAMI mozesz expic z visa samego na prawo walac vampy mi sie zwracalo zawsze :P
V shildy leca jak szalone jak bedziesz expic po prawej z 4 ~h XD

Więcej vampów mam nadzieję, że nie oznacza 5 naraz : ) No nic, sprawdzę ;D

malyjanek 21-04-2007 00:34

Cytuj:

Więcej vampów mam nadzieję, że nie oznacza 5 naraz : ) No nic, sprawdzę ;D
jedna wneka z 4 vampy + demon skeleton naraz ;) na prawo jest niestety albo stety jak kto woli

Sunblade Fun 21-04-2007 07:52

Wg. mnie najlepsza będzie dla ciebie Tar Pit Tomb na poziomie -3. Jest tam bardzo dobry exp i bardzo szybki resp. Z lepszych stworków są tam tylko 1 Necro i 2 Bonebasty (oddzielnie). Ja swoim 42 Ed robie tam jakieś 25k/h. Postaw sobie 1 ds, bo zawsze mniej MF ci zejdzie, i jeżeli chcesz również bić Necro weź GFb, ponieważ przed nim jest z 7 crypt chamblerów na raz, i nie warto z roda i visa to lać. Co do zwracania się tej tomby, to zależy od szczęścia. Średnio schodzi 1.5bp MF na godzine expienia. Największy mankamentem poziomu -3, jest to, że nie ma tam scarabów. Polecam branie Fish w minimalnej ilości 40, i jak masz to life ring, bo nieraz jest gorąco.
Powodzenia :))

Albertus 21-04-2007 08:14

ja expilem kiedys na 2 tombach

penisula tomb -2 = bez sumona 15 k na godzine czasem sie zwracalo ale nie zawsze a jak cos to sprawa 200-300 gp

ancient tomb -2 = bez sumona 20 k na godzine zwracalo sie z jakies 500 gp

tylko ze ja jestem sorcem i mam lepsza ruzdzka na tomby
z woi da sie walic na odleglosc a tempestem nie wiec bedziesz musial z volcanica a wtedy ten exp bedzie o wiele mniejszy albo z tempestem ale wtedy bedzie duze waste na leczenie bo co jak co ale vamp po 100 potrafi walnonc a ty masz cos kolo 350 hp
a jesce policzyc jak wyleci kilka mumi itp

podsumowanie : tomby przed tp nie sa dla druida
wedlug mnie druidowi najlepiej na dragach poniewasz ma dobra ruzga a jak woli z sumonem to ma jak je leczyc ale hciales do tomb to ja ci poradze lepiej penisule guwniany exp ale przynajmniej bys nie dedl z volcaniciem

Alandann 21-04-2007 18:45

Ja osobiście proponuje ci udać się do tar tomb za tp , ponieważ spełnia wszystkie warunki które podałeś znajdziesz w nim: gargogle (leci z nich food ), bonebeast , mumie , vampy , ghoule , ghosty , stone golemy :]

Cellin 21-04-2007 22:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alandann (Post 1380532)
Ja osobiście proponuje ci udać się do tar tomb za tp , ponieważ spełnia wszystkie warunki które podałeś znajdziesz w nim: gargogle (leci z nich food ), bonebeast , mumie , vampy , ghoule , ghosty , stone golemy :]

Tak, a jak z taktyką? I czy dam radę... ;S

Alandann 22-04-2007 14:20

Taktyka jest bardzo prosta (rod + vis) bądz jeżeli chcesz mieć wiekszy zysk możesz postawić sobie monka 1 lub 2 zależy jak ci wygodniej
ps : nie masz się czego tam obawiać na pierwszym poziomie dasz sobie spokojnie rade natomiast na 2 nie zlaz ;)

Sunblade Fun 22-04-2007 14:40

Z Monkiem na Vampy ?? lol?
2 Crypy Chamblery mogą ubić monka, a co dopiero Vampy. Jak chcesz z summonami expić to tylko DS.

Alandann 22-04-2007 14:55

up
Monki służą tylko do przyblokowania pozatym nie wylatuje tam po 10 vampów tylko każdy normalny człowiek leje wszystko pojedyńczo a nie w full resp włazi (co nie zmienia faktu ze proponuje opcje 1 rod+ vis).:)

Sayg 22-04-2007 18:32

Na tombie stawianie summona to idiotyzm (bez obrazy)szkoda na niego many, a jeszcze jak stawiasz dsa to musisz czekac az sie do ciebie przywlecze. Ja 40 msem expilem na tar za tp i jest git. Polecam rowniez Peninsulina za tp i ancient -2 przed tp. Taktyka ofc rod +vis

Cellin 22-04-2007 19:52

Ok, pójdę wpierw na Tarpit Tomb -2 poziom, 2 DS'y i volcanic rod. Jak nie przypasi, to idę na Ancient Ruins tomb, też -2, też 2 DS'y. Jak nie zapomnę, to dam SS'y, jeśli jakieś zrobię... : )

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:38.