Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Kopjująca się instalka. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=129136)

Offiun 13-05-2007 11:59

Kopjująca się instalka.

Mam problem z instalką do tibii (7.92). Ściągam z oryginalnej stronki, a ona (instalka) mi się zaczyna kopiować. Jak temu zaradzić? Komp należy do mamuśki i nie moge przez to grać.

P.S. Nie znalazłem podobnego tematu i uznałem to miejsce za odpowiednie. Jeśli nie, to przepraszam, jednak prosze o pomoc.

Tompior 13-05-2007 12:05

Opisz dokladniej swoj problem, jak ona sie kopiuje itp.

Offiun 13-05-2007 12:18

No patrze wczoraj - mam 1 instalke. Nastepnego snia wchodze do swojego folderu, patrze - jest instalka mimo, że nie było poprzedniego dnia. Wchodze w opcje wyszukaj - znalazlo mi 9 pokopiowanych instalek. Usunołem wszystkie i narazie nic nie zauważyłem.

Hegemmon 13-05-2007 12:39

hmm może po prostu sam ją skopiowałeś w różne miejsca przypadkiem i podczas ściągania niechcący zacząłeś ściągać ją dwa razy? Przy FireFoxie można nie zauważyć czegoś takiego.

Jakby co to wirus/trojan, który cały czas szuka exe-ków, w które mógłby się wpakować i kopiuje je do różnych folderów, żeby było go więcej?

Offiun 13-05-2007 12:49

Dzieki za pomoc, ale moge odrzucic pirwsze podejrzenie. Napewno jej nie kopiowalem i nie sciagalem podwójnie. Wczoraj wszedlem w opcje wyszukaj i była 1 instalka,a jak dzisiaj wyszukalem bylo juz 9 :/. Wirusy to tez raczej nie, bo skanowalem kompa, a pozatym jest swiezo po formacie. I wlasnie chcialbym sie dowiedziec jak sobie z tym poradzic, bo przez to w tibie nie moge grac :(.

Kwadratowe Koło 13-05-2007 13:02

Spróbuj ściągnąć przez tibie.com

Parys 13-05-2007 13:14

@Kwadratowe Koło
Napisał, że ściągnął z oryginalnej strony.
@Offiun
Ja bym stawiał na jakiegoś wirusa. Przeskanuj komputer skanerami online. Ach i jeszcze jedna sprawa, dlaczego nie możesz przez to grać? 0.o

Offiun 13-05-2007 13:58

Też mi sie wydaje, że wirus. A dlaczego grac nie moge napisalem wczesniej - komp mamy i mi nie pozwala w to grac bo mysli ze komp sie zepsuje xD

Tompior 13-05-2007 18:16

to po co sciagac jak nie mozna grac?:D

Aversin 14-05-2007 09:03

@up - Czytaj ze zrozumieniem. Ściągnął i chciał grać, ale jak zobaczył, że plik się dziwnie zachowuje to matka mu zabroniła w obawie iż coś się może popsuć. Nie takie trudne ..

@topic - też uważam, że to jakieś niechciane oprogramowanie. Tak jak mówili przedmówcy (przedpiszcy głupio brzmi) użyj jakiegoś skanera online lub użyj jednego z darmowych antywirów.

Offiun 14-05-2007 22:00

a jaki skaner online polecacie?

Diddy 14-05-2007 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Offiun (Post 1431713)
a jaki skaner online polecacie?

Firmy MKS, wygogluj sobie.

Nixon_The_Mage 15-05-2007 16:02

@Autor
Kopiuje Ci sie tylko instalka Tibii? Czy w ogole wszystkie pliki ******?
Jesli tylko Tibia to watpie zeby byl to wirus, bo nie mialoby to sensu... Predzej kopiowalby sie plik Tibia*****

Mowisz ze komp jest po formacie, ale formatowales caly komp czy tylko jeden dysk? Jesli jeden dysk to moze inne instalki sa na innym dysku, bo nie zostaly usuniete.

mc200 15-05-2007 18:11

no to skoro instalka sie kopiuje to szybko zainstaluj i usun instale...
noi jak inni mowili przeskanuj ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:31.