![]() |
Kopjująca się instalka.
Mam problem z instalką do tibii (7.92). Ściągam z oryginalnej stronki, a ona (instalka) mi się zaczyna kopiować. Jak temu zaradzić? Komp należy do mamuśki i nie moge przez to grać.
P.S. Nie znalazłem podobnego tematu i uznałem to miejsce za odpowiednie. Jeśli nie, to przepraszam, jednak prosze o pomoc. |
Opisz dokladniej swoj problem, jak ona sie kopiuje itp.
|
No patrze wczoraj - mam 1 instalke. Nastepnego snia wchodze do swojego folderu, patrze - jest instalka mimo, że nie było poprzedniego dnia. Wchodze w opcje wyszukaj - znalazlo mi 9 pokopiowanych instalek. Usunołem wszystkie i narazie nic nie zauważyłem.
|
hmm może po prostu sam ją skopiowałeś w różne miejsca przypadkiem i podczas ściągania niechcący zacząłeś ściągać ją dwa razy? Przy FireFoxie można nie zauważyć czegoś takiego.
Jakby co to wirus/trojan, który cały czas szuka exe-ków, w które mógłby się wpakować i kopiuje je do różnych folderów, żeby było go więcej? |
Dzieki za pomoc, ale moge odrzucic pirwsze podejrzenie. Napewno jej nie kopiowalem i nie sciagalem podwójnie. Wczoraj wszedlem w opcje wyszukaj i była 1 instalka,a jak dzisiaj wyszukalem bylo juz 9 :/. Wirusy to tez raczej nie, bo skanowalem kompa, a pozatym jest swiezo po formacie. I wlasnie chcialbym sie dowiedziec jak sobie z tym poradzic, bo przez to w tibie nie moge grac :(.
|
Spróbuj ściągnąć przez tibie.com
|
@Kwadratowe Koło
Napisał, że ściągnął z oryginalnej strony. @Offiun Ja bym stawiał na jakiegoś wirusa. Przeskanuj komputer skanerami online. Ach i jeszcze jedna sprawa, dlaczego nie możesz przez to grać? 0.o |
Też mi sie wydaje, że wirus. A dlaczego grac nie moge napisalem wczesniej - komp mamy i mi nie pozwala w to grac bo mysli ze komp sie zepsuje xD
|
to po co sciagac jak nie mozna grac?:D
|
@up - Czytaj ze zrozumieniem. Ściągnął i chciał grać, ale jak zobaczył, że plik się dziwnie zachowuje to matka mu zabroniła w obawie iż coś się może popsuć. Nie takie trudne ..
@topic - też uważam, że to jakieś niechciane oprogramowanie. Tak jak mówili przedmówcy (przedpiszcy głupio brzmi) użyj jakiegoś skanera online lub użyj jednego z darmowych antywirów. |
a jaki skaner online polecacie?
|
Cytuj:
|
@Autor
Kopiuje Ci sie tylko instalka Tibii? Czy w ogole wszystkie pliki ******? Jesli tylko Tibia to watpie zeby byl to wirus, bo nie mialoby to sensu... Predzej kopiowalby sie plik Tibia***** Mowisz ze komp jest po formacie, ale formatowales caly komp czy tylko jeden dysk? Jesli jeden dysk to moze inne instalki sa na innym dysku, bo nie zostaly usuniete. |
no to skoro instalka sie kopiuje to szybko zainstaluj i usun instale...
noi jak inni mowili przeskanuj ;p |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:31. |