Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   Nieopisany quest (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=141964)

Krycha01 30-07-2007 19:57

Nieopisany quest

Siemka. Pewnego razu zawędrowałem do pewnego miejsca na Femor Hills. Było tam dużo goblinów. Spytałem się jakiegoś gracza co jest na piętrze niżej, a on odpowiedział mi że jest tam quest. No więc zchodzę rozglądam się i znajduję dwie skrzynie pomiędzy beczkami. W tych skrzyniach były Power ring i Bronze amulet. Jeśli się komuś kojarzy to jest to pomieszczenie z czterema łóżkami, po dwa obok każdej ściany. Szukałem co jest napisane o tym queście na Tibia.pl ale nic nie znalazłem. Kiedy tylko będę mógł zamieszczę parę screenów.

Polinik 30-07-2007 20:22

To niezbyt jest quest, nie sądzisz? To po prostu dwie rzeczy leżące w jakimś miejscu. Nie wykonujesz tu żadnego zadania.

Krycha01 30-07-2007 20:46

To musi być quest bo te rzeczy były w skrzyniach. I kiedy daje się <Open> na te skrzynie to one się nie otwierają, tylko od razu wypada z nich rzecz.

Marfu 31-07-2007 11:02

Goblins' Treasure Quest

http://wiki.hunted.pl/wiki/Goblins%27_Treasure_Quest

Rzeczywiscie, chyba nie ma go na tibia.pl...

matiiii 31-07-2007 11:05

Zabij-otwórz-zgarnij.
Gdzie tu masz quest?

Zaxom 31-07-2007 12:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matiiii (Post 1578363)
Zabij-otwórz-zgarnij.
Gdzie tu masz quest?

Skoro tak to gdzie masz quest na POI ?
Zabijasz otwierasz zgarniasz i juz tylko jest trudniejszy.
To jest znany quest nic nowego nie odkryles.

Ale proponuje zeby Matiii zastanowil sie zanim cos powie...
Tymbardziej ze przed nim zostal podany link o tym quescie...

Times 31-07-2007 13:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zaxom (Post 1578444)
To jest znany quest nic nowego nie odkryles.

Ale proponuje zeby Matiii zastanowil sie zanim cos powie...
Tymbardziej ze przed nim zostal podany link o tym quescie...

Jeśli nie wiesz to się nie odzywaj. Ty nie porównuj PoI do zabicia kilku goblinów. Na PoI też trzeba myśleć, rozmawiać z NPC, biegać po tronach itp. Nawet gdyby nie było tam zdanych zagadek, tylko bieganie i zabijanie potworów, sądzę że i tak zaliczył by sie do questów. Ponieważ jest go bardzo trudno wykonać, nawet mocna ekipą. A gobliny zabijesz na 8lvl.

@down

Eghm.. patrząc na moje umiejętności ? A powiedz mi do cholery kiedy Ty widziałeś jak ja gram ? Spec się znalazł.. Szkoda słów na Ciebie.

Zaxom 31-07-2007 13:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Times (Post 1578537)
Jeśli nie wiesz to się nie odzywaj. Ty nie porównuj PoI do zabicia kilku goblinów. Na PoI też trzeba myśleć, rozmawiać z NPC, biegać po tronach itp. Nawet gdyby nie było tam zdanych zagadek, tylko bieganie i zabijanie potworów, sądzę że i tak zaliczył by sie do questów. Ponieważ jest go bardzo trudno wykonać, nawet mocna ekipą. A gobliny zabijesz na 8lvl.

Jesli ty nie wiesz sie nie odzywaj...
Skoro tak to wedlug ciebie jest bardzo malo questow ...
Zabicie rata na rooko i sprzedanie go NPC nie jest chyba za trudne (chociaz patrzac na twoje mozliwosci moze ci to sprawic problem..), a jednak to quest. Pozatym ten quest nie jest zbyt latwy do wykonania dla 8 lvela tez trzeba myslec jak tu ropnac gobliny (zreszta napisalem ze jest trudniejszy POI) Tak wogole nie porownuje questu tylko przedstawiam sens wypowiedzi Matiego.

Myslimy panowie, a nie sie klocimy..

PS. Proponuje aby kilka osob sprawdzilo na wiki znaczenie slowa "quest".

Withord 31-07-2007 17:50

Cytuj:

Quest (po polsku "zadanie, misja") to termin używany przez graczy, aby określić zadanie do wykonania w grze. Quest otrzymuje się zwykle poprzez jego przyjęcie w rozmowie z NPC. Questy występują w grach RPG, MMORPG, mudach lub gangsterskich, w przypadku gier RTS mamy częściej do czynienia z misjami. Po wykonaniu zleconego nam zadania, otrzymujemy zwykle nagrodę. Najczęściej są to pieniądze lub punkty doświadczenia, czasem rzadki przedmiot.
Tutaj tylko zabijasz gobliny i zgarniasz to co mieli w skrzyniach, więc to nie quest.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zaxom

Czyli gówno wiesz o tym queście :)

Zaxom 31-07-2007 18:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Withord (Post 1579039)
Tutaj tylko zabijasz gobliny i zgarniasz to co mieli w skrzyniach, więc to nie quest.

Czyli gówno wiesz o tym queście :)

Wiem wiecej od ciebie uwierz mi..
Ale zacznijmy od poczatku otrzymujemy nagrode (jest), spotykamy sie z potworami, ktore utrudniaja wykonanie questu (jest). Najczesciej zlecany przez kogos ( najczesciej czyli nie musi byc). I mysle, ze nie wiesz czy jest przez kogos zlecony czy tez nie...

Czytac ludzie co wy w szkole nie byliscie ?

PS: Na BK quescie ubijeasz BK zgarniasz loota z drzewka i juz...

a jednak to quest..

Withord 31-07-2007 18:56

Wiesz tyle ile ci w spoilu napisali...

Poza tym nadal nie uważam że to jest quest.

Zaxom 01-08-2007 13:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Withord (Post 1579140)
Wiesz tyle ile ci w spoilu napisali...

Poza tym nadal nie uważam że to jest quest.

Bylem przy koledze jak robil tego questa wiec prosze nie odzywaj sie..
A to, ze ty nadal nie uwazasz, ze to quest to tylko swiadczy o twojej glupocie
nie wiem jak ci to wytlumaczyc ale chocby popatrz na wielu stronach...
Szukaj w dziale quest.

Milan ognia 05-08-2007 04:06

O... o... a czy nie łatwiej spojrzeć w kliencie w quests? Jest tam? Nie?! A czemu to?! Bo to taki quest, jaka ze mnie rumuńska księżniczka.

Withord 06-08-2007 15:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zaxom (Post 1580323)
Bylem przy koledze jak robil tego questa wiec prosze nie odzywaj sie..
A to, ze ty nadal nie uwazasz, ze to quest to tylko swiadczy o twojej glupocie
nie wiem jak ci to wytlumaczyc ale chocby popatrz na wielu stronach...
Szukaj w dziale quest.

Możesz prosić ile chcesz i tak będe się odzywał. A ten twój kolega robił przy pomocy spoila czy głowy..?

I prosze nie mów tak o mnie skoro mnie nie znasz. A to że na wielu stronach wiele takich badziewi zapisane są jako "quest" świadczy tylko o wypaczeniu znaczenia tego słowa...

Saviour 07-08-2007 13:22

@milan, w takim bądź razie przyznasz że na rooku nie ma questów, oprócz tych na addony, bo takie dragon corpse, katana, bear room i mino hell to takie questy jak z ciebie rumuńska księżniczka, gdyż nie ma ich w quest logu, tak? :)

dawid000 07-08-2007 15:03

Cytuj:

Zabij-otwórz-zgarnij.
Gdzie tu masz quest?

gdyby to nie byl quest to w tibii istnialo by 10-15 questow

Withord 07-08-2007 15:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dawid000 (Post 1590608)
gdyby to nie byl quest to w tibii istnialo by 10-15 questow

Ale tak właśnie jest :)

Milan ognia 07-08-2007 15:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Saviour (Post 1590385)
@milan, w takim bądź razie przyznasz że na rooku nie ma questów, oprócz tych na addony, bo takie dragon corpse, katana, bear room i mino hell to takie questy jak z ciebie rumuńska księżniczka, gdyż nie ma ich w quest logu, tak? :)

Dokładnie. :)

Withord 07-08-2007 15:32

No nie wiem... ja tam bym się spierał o te questy na rooku.
Wkońcu dostajemy od tego gościa w bibliotece (zapomniałem jak się nazywał) zadanie żeby wybijać szczury a później żeby przynieść Present Box. Pozatym jest jeszcze Amber która zgubiła swój notes, jest ten koleś w młynie który szuka banana, jest zagadka języka orków (chociaż i tak wszyscy biorą tłumaczenie z jakiejś strony) i wiele innych, tylko nie są na tyle jakieś skomplikowane żeby robić wpisy do quest logu.

Rafayen 08-08-2007 18:19

Cytuj:

Zabij-otwórz-zgarnij.
Gdzie tu masz quest?

To dlaczego DHQ i ANNI jest opisane?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:11.