Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   co moglo by byc nowego w zimowym update (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=152725)

Szachraj 01-11-2007 18:51

co moglo by byc nowego w zimowym update

1 palek powinien biegać szybciej niż knight (utani gran hur a dla sorka cos typu utani vita hur)

2 powinni dodac zasieg wandom gdyż są potworki które uciekaja przed nami a zanim dobiegniemy do nich sorcek moze stracic wiele many badz hp

3 palek powinien dostac czar który rozwala potworki dookola siebie gdyz jest jedyn profesja bez takiego czaru (nie mówie o gfb bo to jest slabe) np grad strzal polega na wypusczeniu arowsów w kazda strone, zasieg np 3 kratki od siebie

4wysoko levelowi czarodzieje (druidzi i magowie) powinni dostac lepsze potworki do summonowania np dragony

5 knight powinien dostac troche szybsza regeneracje hp

6 jest wiele rodzaju broni ręcznej w porównaniu do dystansowej, powinny pojawic sie nowe bronie dystansowe np proca ( mozna by bylo uzywac wraz z nia smal stones dodajac 20 ataku lecz nadal mozna by bylo uzywac ich do skilowania tak jak dawniej

7mogly by sie pojawic buty w stylu super bohów dajac nie 20 lvli szybkosci lecz 50 lvli (cena na przyklad bohy 50k a super bohy dostepne wyloncznie z questu na wysokim lvlu 80+ i cena np 300k-600k)

8 po jednym outficie typowym dla danej profesji

9 mozliwosc skilowania na summonach na swiatach non pvp wyloncznie na party!!!!!!!!!

10 wiecej questów dla okolo 60 lvla

11 manasy dajace 2 razy wiecej many postacia magicznym!!!

Ptakuba 01-11-2007 19:18

Jest już pełno tego typu tematów, ale... ty chyba masz najlepsze pomysły!

Ptakuba 01-11-2007 19:32

Tylko mnie proszę sie nie czepiać, mam sentyment do tego typu tematów! Po tym co się stało z moim biednym LE :(
;(
Bieda...
A na OTSie nie bede grał bo "granie na OTS" brzmi zbyt podobnie do "pompowanie roweru dla szatana", a prawdziwy got nie pompuje roweru dla szatana

roni_dark 01-11-2007 19:41

Niektóre z tych propozycji mogłyby naprawdę wejść w życie.

lukii92 01-11-2007 20:21

Moze i dobre pomysly ale..
2. Nie mozesz dobic z hmm?
4. Juz widze jak expisz z tym Dragiem.. ^.-
5. Tak, napewno.. I moze jeszcze mane jak sorc/druid?
6. Co ci maja jeszcze wymyslic? ^^ Hiper super x-bow? ^^
7. Time ring i masz super bohy..
10. Ciekawe czy zrobiles chociaz polowe? :O
11. Jakos knight nie leczy sie uhem 2x wiecej niz sorc/druid? -.^

To tyle mozecie mnie jechac :D

Pozdro! :]

Khariag 01-11-2007 21:14

Takie rzeczy to tylko w erze...

Tibia jest juz zbyt latwa, a twoje propozycje sa zbyt badziewne!
Nie chce tu wspominac jaka to Tibia kiedys byla trudna, ale taki temat sie az o to prosi.
Autora odsylam do google.pl, wpisz sobie "ots list" i wuala! Jesli to nie pomoze to tylko zal.pl zostaje, no albo epuls... jak wolisz. :)

Iks.de 01-11-2007 21:47

jedyny dobry pomysl z tym outfitami reszta wymysly dla dzieciakow, jak Ci tak zle to nara na ots

Addams 01-11-2007 22:25

Do 7.
Zamiast "Super boh" mógłbyby być na przykład Winged Helmet.

Khariag 01-11-2007 23:02

A co do twoich propozycji to:
1. Z czego wnioskujesz ze twoj "pallek" powinien biegac szybciej niz knight?
2. Po co wiekszy zasieg, od tego sa runy.
3. Taaa, i co jeszcze zrobic by pall na 30lvl'u zamiast 50k/h osiagal 100k/h?
4. Dragon odpada... co najwyzej water elemental... i jak cos to druid jako mag elementalistyczny.
5. Od tego sa life ringi, RoH, Softy.
6. Moze jeszcze karabin plazmowy, ciezki bolter i dzialko szturmowe?
7. Wyobraz sobie czlowieka biegnacego 300km/h ktory wymija Roberta Kubice...
8. Niby sa takie: palladyn - hunter, sorcerer - mage/mage, druid - druid, i knight - knight/warrior.
9. Durnota..., jak chcesz skillowac na monku to zagraj na pvp.
10. Popieram ktoregos pana up - questow jest duzo, i na pewno wielu jeszcze nie wykonales.
11. Jesli manasy odnawialy by po 200-300 many to nikomu nie potrzebni byliby blokerzy... Utamo Vita i jazda...

Wiecej dzieci neo i to forum stanie sie jeszcze bardziej noobskie niz jest! 8o

Rafals from hell 02-11-2007 13:53

Szkoda w ogóle coś tu komentować. Jest już jeden na tyle rozwinięty temat, że tam powinieneś umieścić swoje propozycję.

Apeluję do moderatora o zamknięcie tematu.

Leirdek 02-11-2007 14:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szachraj (Post 1723260)
1 palek powinien biegać szybciej niż knight (utani gran hur a dla sorka cos typu utani vita hur)

2 powinni dodac zasieg wandom gdyż są potworki które uciekaja przed nami a zanim dobiegniemy do nich sorcek moze stracic wiele many badz hp

3 palek powinien dostac czar który rozwala potworki dookola siebie gdyz jest jedyn profesja bez takiego czaru (nie mówie o gfb bo to jest slabe) np grad strzal polega na wypusczeniu arowsów w kazda strone, zasieg np 3 kratki od siebie

4wysoko levelowi czarodzieje (druidzi i magowie) powinni dostac lepsze potworki do summonowania np dragony

6 jest wiele rodzaju broni ręcznej w porównaniu do dystansowej, powinny pojawic sie nowe bronie dystansowe np proca ( mozna by bylo uzywac wraz z nia smal stones dodajac 20 ataku lecz nadal mozna by bylo uzywac ich do skilowania tak jak dawniej

7mogly by sie pojawic buty w stylu super bohów dajac nie 20 lvli szybkosci lecz 50 lvli (cena na przyklad bohy 50k a super bohy dostepne wyloncznie z questu na wysokim lvlu 80+ i cena np 300k-600k)

9 mozliwosc skilowania na summonach na swiatach non pvp wyloncznie na party!!!!!!!!!

1.Tak a może jeszcze niech na Rookgardzie palek dostaje od razu skille 100/100?You noob....
2.Tak może jeszcze zrobić sorka jeszcze lepszych niż przed uptade
3.exori mas?Znam z akademickiego.
4.A ja chcem zeby knajtl sybciu skillowalu bo ni mam co lopic
5.Zgadzam się!
6.Tak najlepiej to zrobić palowi ots,you noob
7.Tak jeszcze super SOV i SUPER MAJTKI:D
8.You noob..
9.Lol,ta a może od razu dać noobom z n pvp skile po 200/200?
10.Pewnie tylko Bear Rom rozwiązałeś a krzyczysz
11.you noobs....X(

Ogólnie?Idź na Akademickiego!X(

Rafals from hell 02-11-2007 21:29

@up

Praktycznie powtarzasz to co mówili inni...

@offtopic

A poza tym twój opis jest całkowicie nie na miejscu.

"98% młodzieży słucha rapy,popu,hip hopu a jeśli należysz do tych 2% którzy słuchają muzyki klasycznej to jesteś nieźle pojebany :D"

Powiedziałbym, że poj***ny to możesz być ty. Ja osobiście słucham głównie czarnego rapu, ale mam za*****ty szacunek do ludzi słuchający klasyki, bo inni ludzie uważają ich za po***ów tak jak ty określiłeś, ale oni mają to daleko w...

Także za taki opis u mnie dostał być BANA, a przynajmniej ostrzeżenie.

Salarigoth 02-11-2007 21:47

Osobiscie twierdze ze dla ulepszenia w jaki kolwiek sposob profesji/szybkosci expienia/szybkosci lecznia jest calkowicie debilinym pomyslem. Sila profesji teraz powinna byc jak ktos mi kiedys to powiedzal w "dol".

Ktos powiedzal 50k/h 30 pallem , mi sie udalo tlyko 40k i wynioslem 20k z huntu =] . Wbijesz 50k bez waste,blokera lub innych graczy i jestes dla mnie kozak ; d. ( nie licze masakrycznego szczescia typu 20 necro 2x boh).

@down
Grasz w gre typu "tydzien setny lvl" czy rpg? jak sila graczy idze w dol to i potworow powinna to jest chyba logiczne.
Po za tym lepiej w 3 tyg zrobic takiego jak ty 88 ek czy w 3 miechy? sam pomysl ...
A jeszcze jedno co za roznica jaka kto ma sile jezeli hp zostaje takie samo ...?
liczac na to ze sila magii i malee nie spadnie 666%.

Rafals from hell 02-11-2007 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1725632)
Sila profesji teraz powinna byc jak ktos mi kiedys to powiedzal w "dol".

Tak jest osłabiajmy graczy i dodajmy nowych wyśmienitych bossów oraz potwory typu POI... taaaak na pewno to ma sens.

Frapper 02-11-2007 23:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1725632)

Ktos powiedzal 50k/h 30 pallem , mi sie udalo tlyko 40k i wynioslem 20k z huntu =] . Wbijesz 50k bez waste,blokera lub innych graczy i jestes dla mnie kozak ; d.

Mow mi kozak. Nie wiem czy sie orientujesz, ale w PG nie chodzi o zysk, tylko exp.

mezowski86 03-11-2007 03:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szachraj (Post 1723260)

Według mnie 90% tego co napisałeś jest gówno warte. Bez obrazy oczywiście.

1. Jakby miał taki czar to mógłby expić na 20lv na gsach solo? Czy to jest normalna sprawa? Wedlug mnie nie. Do tego nie wspomnę, że zyskał by przewagę w pvp nad knightem, choć na dzień dzisiejszy i tak jest znacznie lepszy.

2. Bez sensu. Równie dobrze można dać knightowi i palkowi bronie magiczne, przecież teraz są powtory (ghosty) których knight/pal nie może zabić z broni tylko musi runy użyć. Nie każda profesja może expić na wszystkich potworach.

3. Kina jest lepszy od pala praktycznie tylko w bardzo ciasnych pomieszczeniach (bo w otwartych to pal wymiata całkowicie), chcesz, żeby i w ciasnych pomieszczeniach pal miał otsa?

4. No teraz za przeproszeniem to już całkowicie przegiałeś pałe. Pójdzie 3 sorców każdy po 2 dragi zsumonuje i ubiją 50lv kine na jedno combo. Nie mówię już o expieniu które byłoby kolejnym otsem.

5. Tu nie mam zdania.

6. Nowe bronie dystansowe to się zgadzam. Jednak hitów palka powinien zostać znacznie zwiększony. Ile teraz pal płaci za strzał z rs? 0,3gp?

7. znów śmierdzi otsem.

8,9,10 nie mam zdania

11 hmmm, mogły być większe butelki manasów, ale by kosztowały nie 55gp ale np. 125gp i dawały średnio 150-250 many. Trzeba to wyliczyć, tak żeby się opłacało.

I nie obrażaj się menzzz, ale głupoty pisałeś ładne, szczególnie z tymi dragami.

Gandalf_Gostos 06-11-2007 15:18

mi sie tak nie do konca podobaja te pomysly ale dodac tez czary dla faccow

Rafals from hell 06-11-2007 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gandalf_Gostos (Post 1732880)
mi sie tak nie do konca podobaja te pomysly ale dodac tez czary dla faccow

Kolejny amator darmowej gry się znalazł. Człowieku kup pacc możesz wymagać!

Wladca sedesu 06-11-2007 19:51

powinni być wycofane runy ze sklepów, lub zeby zostały, ale postacie magiczne by musiały uzupełniac asortyment w sklepie. Fajnie by było, sorc drut nie zrobi run, to nie ma expa - proste

Rafals from hell 06-11-2007 21:46

Cytuj:

Fajnie by było, sorc drut nie zrobi run, to nie ma expa - proste
1. Myślę, że wprowadzenie run do sklepów przyśpieszyło expienie postaci magicznych i nie chcieli by oni już starego systemu.
2. Trzeba by było zlikwidować Soulpointy - powstały by znowu farmy.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:17.