Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Skillowanie Palkiem po update - gdzie? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=159744)

Skedizd 01-01-2008 17:36

Skillowanie Palkiem po update - gdzie?

Gdzie obecnie skillować Palkiem?
W tym właśnie tkwi mój problem.
Posiadam Paladina o skillach 83/55, na świecie non-pvp i po update mam problem z wybraniem miejsca do skillowania.
Slimy już padają za szybko, Monk nie wytrzymuje już Geomancera, bo uderza on teraz także z żywiołu ziemii. Nie zdarza się także już mi spotkać Knightów skillujących na geo. Czy jedynym rozwiązaniem jest przyłączenie się do jakiegoś knighta skillującego na monku? Bo sam, nie utrzymam jeszcze monka, mam za słąby shielding. ;/
Obecnie jeszcze skilluje na Gargoylach, lecz jutro kończy się pacc, więc musze znaleść miejsce na facc area.
Byłbym wdzięczny, jakby ktoś mi pomógł coś znaleść.:o

Szczęsliwego Nowego Roku! :p

Bastek 01-01-2008 18:20

przepraszam, ale po co teraz skillowac?

skillowanie stracilo sens :) po prostu exp exp exp exp i jeszcze raz exp >:P

Kwiatus 01-01-2008 18:36

No najlepiej to na slimach, cyclopach moim zdaniem.. Chyba ze grasz na servie pvp no to oczywiscie na Monku.

Skedizd 01-01-2008 20:13

@Bastek
Poprostu chcem - wiem, że mi się to przyda ;>

@Kwiatus
Gram na non-pvp tak jak napisalem wyżej.
Slimy za szybko padają - to też napisałem.
Jeżeli pozostały mi tylko cyce to ciulowo ;//

Kojotes 01-01-2008 20:35

Jest pare fajnych miejscówek z monkami. Wystarczy poszukać.

JokeY 01-01-2008 21:25

@3up

chyba wyraźnie napisał że non-pvp...

@topic

Dzikie monki :p

Bols 01-01-2008 21:29

dark monki??

pepsi_92 01-01-2008 22:22

dzieci non-pvp -.- jarali się ,że ich nikt nie zabije ,a teraz płaczą. GRATZ ;)

Skedizd 02-01-2008 08:35

@pepsi_92

Hmmm ;)
Po:
1. Może sam jesteś dzieckiem, co wg mnie można wywnioskować z Twojego nicku (rok urodzenia?).
2. Ja wcale nie płacze ;( 8o I nigdy nie jaralem się, że nikt mnie nie zabije, poprostu lubie non-pvp, gram już tutaj sporo i do update miałem gdzie skillować (Geomancer), lecz to się zmieniło z dniem 14 grudnia minionego roku.:baby:
3. Nie będę się lepiej wulgarnie wyrażał na Twoją wypowiedź ;) Staram się nie unosić, a więc pa :confused: I pozdro :D

@Edit
No i już jestem facc ;p No to teraz pozostaje mi tylko Monk z jakimś Knightem albo Cyclopsy ;S
Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś propozycje? :P

Sunblade Fun 03-01-2008 22:37

Idz do Outlaw Camp na Bandity, ja tam wbiłem do 88 dyst :]
Polecam też monki w podziemiach MOLTS.

BloodyMan 04-01-2008 08:56

Na twoim discie to juz nie ma jak trenic, no pvp bardzo utrudnia, mozesz sprobowac slimy i Gargoyle na tombach, no chyba ze dasz rade dzikiego monka utrzymac.

Vlad Dracula 04-01-2008 11:20

To prawda na takim discie bym już nie trenował. Lepiej sobie poexpic -aski wpadnie i skill też podrośnie.

dark1992 04-01-2008 13:47

Slimy slimy i slimy ... albo załatw kolege druta / sorca i niech ci na dwarf hell postawi monka geomancery beda bily monka a ty geomancera ;p

Duch Niespokojny 04-01-2008 13:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dark1992 (Post 1825633)
Slimy slimy i slimy ... albo załatw kolege druta / sorca i niech ci na dwarf hell postawi monka geomancery beda bily monka a ty geomancera ;p

Napisał przecież, ze monk już nie wytrzymuje ataków geomancera...

Coach 04-01-2008 15:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1825646)
Napisał przecież, ze monk już nie wytrzymuje ataków geomancera...

no to może 2 monki i zawsze przecież można leczyć monka ;)

Horthead 04-01-2008 16:21

Tylko i wyłącznie gargoyle w komancie na tarpicie za tp. Teraz tam skilluje (80dista) i muszę bić ze stonsów na balanced, polecam bardzo dobre expowisko. Nie trzeba często przychodzić do kompa bo gargoyle się leczą, tylko jeść żarcie i rzucać exurki.

Skedizd 04-01-2008 21:26

@Sunblade Fun
Wiesz o Banditach nie słyszałem, żeby na nich skillować - musiałbym spróbować ;)

@BloodyMan
No tak tak:

Slimy były by bardzo dobre gdyby nie to, że czasem musze dosc sporo czekać na summona, bo wybije wszystkie summony i nie chce summonować, ale poza tym jest ok.

Gargoyle odpadają - nie mam już pacc, a one były idealne do skillania, no cóż, szkoda.

Z Monkiem próbowałem wczoraj. Ogólnie w miare daje rade, ale czasem potrafi walnąć hita lub nawet serie ich za ~100, więc na dłuższą mete to nie ma sensu.
:baby:

@Vlad Dracula
Może i masz racje, ale chcem doskillować do tego 85 i dopiero wziąśc się za exp. :p

@Coach
To się nie opłaca. Geo teraz tak wali z żywiołu Ziemi, że nie ma sensu leczyć monka/monków... :confused:

@Horthead
Napisałem przecież, że nie mam pacc. Ale z Twoją wypowiedzią się nie zgodze, bo oprócz komnatki na trapcie skilluje (a mi skillowało się), na pietrze w green djinn tower. B)

Dziękuje wszystkim za wypowiedzi i serdecznie pozdrawiam :] ;)

Kurizu 04-01-2008 21:52

moge ci podsunąć jeden pomysł na skillenie na monku ale nie wiem jak bardzo przydatne to będzie
mianowicie udajesz się z przyjacielem druidem na triangle tower przy thais tam wybijacie na górze wszystko z wyjątkiem monka... twój przyjaciel robi drugiego monka obaj schodzicie powinien wtedy monk bic monka i dzięki temu raczej powinieneś luźno bić monka podczas gdy summon robi za tarcze więc nie musisz się martwić o życie... jedyny problem nie wiem jak teraz potrafi monk zadać damage drugiemu monkowi więc tu jest jedyny problem :)

ewentualnie zablokowac się jakimiś potworami <smugglery ?> i w jakimś małym pokoiku bić monka pod DC albo próbować na dark monkach

Dragones5 13-04-2008 16:08

A ja mam male pytanei a nie chce robic nowego tematu.Mianowicie tez gram palkim i dzisiaj trenujac na slimach stwierdzilem ze na nich nie moge dac 5 sek afk.I teraz tak poszedlem na tar tomba za tp zeby poskilowac na gargulach obok tp, lecz sciana jest tam zamknieta i nie mam pojecia jak ja otworzyc.Czy ma ktos pojecie jak to zrobic?Jakas dzwignia czy co?;p

mana'potion 13-04-2008 16:13

Ale oczywiście musiałeś kopać?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:41.