![]() |
Kilka pytań odnośnie skryptu forumowego
Siemanko
Aktualnie jestem w posiadaniu vBulletin 3.0.0 GOLD , i mam odnośnie niego kilka pytań jezeli ktoś wie : 1.Wie ktoś skąd można pobrac do niego jakieś spolszczenie , bądź wie chociaż które pliki trzeba wyedytować ? 2.GDZIE U CHOLERY mam wstawić skrypt likwidujący reklame lycosa (skrypt : http://www.intol.eurohost.pl/article.php?id=art20 ) To chyba wszystko ;) Byłbym wdzięczny nawet za udzielenie odpowidzi chociaż na jedno z tych pytań. |
@1:
Aktualnie moge sie pochwalic ze najwiecej z VB3 na polski jest prztlumaczone przez nas ;) Jest pare innych stron ktore uzywaja forum VB3, jednak albo forum nie jest wcale przetlumaczone, albo jest ledwo co tkniete tlumaczenie. Wiem bo sami szukalismy a jak nie znalezlismy to przetlumaczylismy(pracowalo przy tym kilka osob ktore zostaly wymienione tutaj i troche nam to zajelo) ;) Co do edycji plikow to wchodzisz po zainstalowaniu forum w panel admina i tam masz zakladke od jezykow, tam mozesz sobie edytowac po kolei wszystko, albo wyszukiwac konkretne frazy. Odrazu ci mowie ze tego tam do tlumaczenia jest od cholery i jeszcze troche ;) @2: Powiem tyle ze usuwanie tych reklam z lycos to zlamanie umowy i jak sie skapna to ci wywala konto. A wystarczy ze znajdzie sie 1 genialna osoba ktora im o tym doniesie i walek :( |
Tak z ciekawości:
kupujesz silnik forum, na który licencja nielimitowana czasowo kosztuje kilkaset złotych (roczna może tańsza ale to sie nie kalkuluje) i stawiasz to na darmowym serwerze? jak dla mnie - dziwne ja za serwer z sql'em place kilkadziesiąt zł rocznie więc to są drobne w porównaniu z kosztem zakupu vbulletin Cytuj:
znam przynajmniej dwa serwisy, które mają od dłuższego czasu całkiem dobrze przetłumaczone forum: http://forum.cdrinfo.pl/ http://www.max3d.pl/forum Jednak oczywiście nie umniejszam zasług. Miałem styczność z liniami do przetłumaczenia i wiem, że jest tego sporo. |
@Bonastick
Bez urazy , ale ty chyba na głowe upadłeś, jeśli dalej myślisz że ja wydałem 100$ czy ile to tam kosztuje :P . Sciągłem z neta , lol ;P @Drom Hhehe, dzięki za pomoc, niepotrzebnie dogrzebalem się do jednego pliku, i zacząłem go tłumaczyć, zobaczymy co z tego wyjdzie..... |
No coż, zakładałem, że nie jesteś jednym z tych prymitywów, którzy kaaze, imesha i inne im podobne muszą mieć chyba w autostarcie windozy.
Faktycznie moje założenia były błędne, upadłem na głowę, przeceniłem twoje możliwości... mój błąd Słyszałeś o czyms takim jak darmowe silniki?? phpbb, xmb i wiele innych PS. nie wiem na ile twórcy vbulletin ścigają osoby, które używają nielegalnej kopii ich silnika, ale jedno Ci powiem. Będą wiedzieć o tym, gdy tylko to forum postawisz - co dalej z tym zrobią, to się okaze. I nie mów, że nawet jesli będą chcieli to ciebie nie namierzą, bo tylko mnie utwierdzisz w przekonaniu że jesteś co najwyżej 10 letnim dzieciakiem. (tak, tak, wiem - wiosen masz 14 ale mowa o czym innym) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:41. |