Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 19-11-2004, 18:16   #1
Obłedny Rycerz
Użytkownik Forum

Obłedny Rycerz's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Wzgórza Erathii

Wyślij wiadomość przez ICQ do Obłedny Rycerz Obłedny Rycerz ma numer GG =nieważne= Obłedny Rycerz ma login Tlenu =nic ci do tego :P=
Domyślny Kilka pytań odnośnie skryptu forumowego

Siemanko

Aktualnie jestem w posiadaniu vBulletin 3.0.0 GOLD , i mam odnośnie niego kilka pytań jezeli ktoś wie :

1.Wie ktoś skąd można pobrac do niego jakieś spolszczenie , bądź wie chociaż które pliki trzeba wyedytować ?

2.GDZIE U CHOLERY mam wstawić skrypt likwidujący reklame lycosa (skrypt : http://www.intol.eurohost.pl/article.php?id=art20 )

To chyba wszystko

Byłbym wdzięczny nawet za udzielenie odpowidzi chociaż na jedno z tych pytań.

Rycol

Zdjęcie Doba (miałem bana na 3 dni)
Obłedny Rycerz jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-11-2004, 18:22   #2
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

@1:
Aktualnie moge sie pochwalic ze najwiecej z VB3 na polski jest prztlumaczone przez nas
Jest pare innych stron ktore uzywaja forum VB3, jednak albo forum nie jest wcale przetlumaczone, albo jest ledwo co tkniete tlumaczenie. Wiem bo sami szukalismy a jak nie znalezlismy to przetlumaczylismy(pracowalo przy tym kilka osob ktore zostaly wymienione tutaj i troche nam to zajelo)

Co do edycji plikow to wchodzisz po zainstalowaniu forum w panel admina i tam masz zakladke od jezykow, tam mozesz sobie edytowac po kolei wszystko, albo wyszukiwac konkretne frazy. Odrazu ci mowie ze tego tam do tlumaczenia jest od cholery i jeszcze troche

@2:
Powiem tyle ze usuwanie tych reklam z lycos to zlamanie umowy i jak sie skapna to ci wywala konto. A wystarczy ze znajdzie sie 1 genialna osoba ktora im o tym doniesie i walek
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2004, 19:18   #3
Bonastick
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Iława

Domyślny

Tak z ciekawości:

kupujesz silnik forum, na który licencja nielimitowana czasowo kosztuje kilkaset złotych (roczna może tańsza ale to sie nie kalkuluje) i stawiasz to na darmowym serwerze?

jak dla mnie - dziwne

ja za serwer z sql'em place kilkadziesiąt zł rocznie więc to są drobne w porównaniu z kosztem zakupu vbulletin

Cytuj:
jest pare innych stron ktore uzywaja forum VB3, jednak albo forum nie jest wcale przetlumaczone, albo jest ledwo co tkniete tlumaczenie.
Czy ja wiem
znam przynajmniej dwa serwisy, które mają od dłuższego czasu całkiem dobrze przetłumaczone forum:
http://forum.cdrinfo.pl/
http://www.max3d.pl/forum
Jednak oczywiście nie umniejszam zasług. Miałem styczność z liniami do przetłumaczenia i wiem, że jest tego sporo.

Ostatnio edytowany przez Bonastick - 20-11-2004 o 19:41.
Bonastick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2004, 20:29   #4
Obłedny Rycerz
Użytkownik Forum

Obłedny Rycerz's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Wzgórza Erathii

Wyślij wiadomość przez ICQ do Obłedny Rycerz Obłedny Rycerz ma numer GG =nieważne= Obłedny Rycerz ma login Tlenu =nic ci do tego :P=
Domyślny

@Bonastick

Bez urazy , ale ty chyba na głowe upadłeś, jeśli dalej myślisz że ja wydałem 100$ czy ile to tam kosztuje . Sciągłem z neta , lol ;P

@Drom

Hhehe, dzięki za pomoc, niepotrzebnie dogrzebalem się do jednego pliku, i zacząłem go tłumaczyć, zobaczymy co z tego wyjdzie.....

Rycol

Zdjęcie Doba (miałem bana na 3 dni)
Obłedny Rycerz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2004, 20:47   #5
Bonastick
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Iława

Domyślny

No coż, zakładałem, że nie jesteś jednym z tych prymitywów, którzy kaaze, imesha i inne im podobne muszą mieć chyba w autostarcie windozy.

Faktycznie moje założenia były błędne, upadłem na głowę, przeceniłem twoje możliwości...
mój błąd

Słyszałeś o czyms takim jak darmowe silniki??

phpbb, xmb i wiele innych

PS. nie wiem na ile twórcy vbulletin ścigają osoby, które używają nielegalnej kopii ich silnika, ale jedno Ci powiem. Będą wiedzieć o tym, gdy tylko to forum postawisz - co dalej z tym zrobią, to się okaze.

I nie mów, że nawet jesli będą chcieli to ciebie nie namierzą, bo tylko mnie utwierdzisz w przekonaniu że jesteś co najwyżej 10 letnim dzieciakiem. (tak, tak, wiem - wiosen masz 14 ale mowa o czym innym)

Ostatnio edytowany przez Bonastick - 20-11-2004 o 20:55.
Bonastick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania