![]() |
Instrumenty. Gracie/Marzycie? ; )
Hiho!
Taki temacik sobie, z czystej ciekawości, jaką muzykę gra forum.tibia.pl :] Gracie na jakimś instrumencie / chcielibyście grać? Jeśli tak to na jakims? Podawajcie też screeny i modele instrumentów. Ja od roku, gram 2 godziny dziennie na klawiszach (Keyboardzie). Mam CASIO CTK 541. Trochę gówno, ale jak się nauczę na prawdę dobrze grać, kupie inny keyboard. Mam to: http://www.caulfieldmusic.com.au/gra...541horizen.jpg A marze o tym: http://www.futureproducers.com/asset..._news/G-70.jpg Pzdr, Offspringer. |
Gram na flecie 6 dziurkowym,firma i model nieznana prodably made in china.
Umiem zagrać wlaz kotek na płotek. |
gram na gitarze, na razie klasycznej, ale mam zamiar kupic elektryka ; [
|
Cytuj:
@Topic: Gram na gitarze klasycznej/akustycznej/elektrycznej/basowej, harmonijce ustnej i uczę się na flecie prostym. Umiem też trochę perkusję obsłużyć i (również trochę) klawisze/pianino/fortepian/(kiedyś trochę akordeon, ale pewno już nie pamiętam). No i za skrzypce się brałem ale nie mogłem opanować tego ruchu smyczkiem. Może dlatego, że za mało ćwiczyłem... ; ) Jednak cały czas moim głównym instrumentem, na którym gram najwięcej to gitara. Zaraz po niej jest harmonijka ustna. ; ) |
Gram: saksofon altowy i Casio CTK130
Marzę: gitara elektryczna (najpierw klasyczna, żebym się grać nauczył) i jakiś porządniejszy keyboard (np. KORG PA-50 albo Roland E60 albo Yamaha DGX620) |
@up
Mógłbyś mi powiedzieć czym różni się saksofon altowy od tenorowego? :] |
Tenorowy jest większy i gra niższe dźwięki. Poza tym ma inny kształt fajki.
Zapomniałbym. Marzę jeszcze o tym, żeby ktoś mi wreszcie powiedział co mam zrobić, żeby mi jakikolwiek mikrofon zaczął działać na Linuksie. |
Cytuj:
|
Ja ogólnie to gram na basie <model CORT action bass>, ale że ostatnio zarobiłem trochę więcej to sobie sprawiłem elektryka GIBSONa Les Paul Classic EB :) Na perkusji też trochę umiem...
|
Już od jakiegoś czasu kusi mnie kupno gitary klasycznej. Mam w domu akustyczną, ale jakoś jej dźwięk mi się nie podoba, wolę klasyka. Jak się uda, to w niedalekiej przyszłości kupię sobie taką.
|
Mam elektryka, chcę akustyka, prawdopodobnie będę mieć klasyka. Co nie znaczy, że z elektrycznej rezygnuję.
|
Mam akustyka, ale chcę mieć elektryka : )
|
Mam klasyka, nie chce akustyka, rozważam międzi elektrykiem a basem. Coś pobrzdąkać umiem też na keyboardzie. A flet wyklnąłem na samym początku.
|
a ja gram na fujarce i umiem idzie grzes przez wies aha i umiem taz o kaczkach takie i jeszcze z dragon balla taki opening, a kiedys na trombce hejnal gralem nawet
|
Umiem troche utworow zagrac na klawiszach(casio ctk-450 - troche szitowate ale 5 oktaw ma xD).
|
Hm... klasyk (Alvaro 20), elektryk (Mayones Setius GTM kiedyś, Flame LP 3 teraz). Zbieram fundusze na Gibsona LP i z tego względu do dziś nie mam jeszcze wakacji (pewnie kolejnych też nie będe miał) ;p Pogrywam na basie oraz perkusji.
|
Marzenia to skrzypce ; p ale trochę za późno.. Jak byłem mały to tata chciał mnie zapisać na jakiś instrument,a wtedy mnie to nie jarało i nie chciałem.. Teraz żałuję. Kupie sobie kiedyś gitarkę klasyczną i trochę pogram. To na pewno.
|
Mam akustyka, gram na klasyku, zastanawiam się nad elektrykiem lub basem.
|
Mam keyboard, jednak gra lewą ręką nie wychodziła, więc straciłem ochotę i sie kurzy ;<
|
Gitara klasyczna i elektryczna, chociaż ostatnio elektryk się kurzy w kącie, bo bardziej mi klasyk odpowiada - może to dlatego, że gram krótko i często, przez co nie chce mi się podłączać tego wszystkiego.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:09. |