![]() |
Jakie herbaty pijecie?
Pytanie w temacie, ja osobiście piję Herbaty Z Mienty, Hearbaty z esencja oraz ździebkiem cytryny oraz cukru oraz te rozpuszczalne o smaku owoców leśnych =S teraz czas na was.
|
Czarne które kupują moi rodzice. Je słodzę i jak jest to daje cytryny. Zieloną Senche. Parze tylko raz i nie słodzę. Wierze,że to mi dobrze robi na trawienie ;p
|
Ja ostatnio piję dużo mieszanek ziołowych uspokajających, bo ze snem problemy xD Piję taką Herbapolowską teraz, przyzwyczaiłem się do smaku i jest good :)
|
zwykla xd (koniecznie z cukrem, bez cytryny ; p) i od czasu do czasu jakas owocowa z liptona ; ]
|
Pije najruzniejsze herbatki. Od tych drozszych, zielonych, chinskich czerwonych, po te z plastikowej butelki Liptona (najleprza jest czerwona) xd
Btw. Musi byc z cytryna i slodzona. Gorzka nie wchodzi w gre. |
Zwykła, z biedronki , 100 , czy 200 torebeczek (nie pamiętam) w jednym opakowaniu :D
|
Lipton Earl Grey, 2 łyżeczki cukru bez cytryny. Jej zapach jest po prostu zajebisty. xd
i herbatka rozpuszczalna Ekoland cytrynowa, na prawdę niezła ;) |
Zwykły lipton, najlepszy na mineralce
A jak nie to Nestea cytrynowe <3 |
Wypiję niemal każdą herbatę, ale obowiązkowo z cukrem i cytryną. Najbardziej lubię herbatę z miętą (zerwaną chwilę wcześniej z ogródka :])
|
No,rozpuszczalne pociskają xD Ja jem te granulki na sucho.
|
Owocowe herbatki na ziomowe wieczory :>>> A w ciągu całego roku - zwykła z dodatkiem cukru xD!
|
Saga, bo najtańsza :P Obowiązkowo 2.5 łyżeczki cukru (wiem, umrę szybko :().
|
Herbatki owocowe <3 :)
|
Ja pije najróżniejsze herbaty, ale najczęściej jest to saga, którą różnie parzę (robię esencje lub po prostu wrzucam torebeczkę do szklanki :) ), lubię też najróżniejsze mrożone herbaty :)
|
Różne, bardzo różne pijam. Ostatnio jest u mnie na topie Karmelowa Liptona, Grejfrutowa chyba Herbapolu...można by długo wymieniać. Wiem jedno, największe nieporozumienie jakie piłam to zielona herbata z jaśminem:confused:
|
A ja pije głównie miętowe herbatki. Oczywiście nie wszystkie się nadają (niektóre wręcz nadają się do kosza tfu tfu), ale jak się trafi na dobrą to tylko pić i nie żałować. :) Oczywiście słodzona (2 łyżeczki) i popijana gdy jeszcze jest w miare gorąca (lekko parzy). Wtedy nie dość, że pobudza to jeszcze przyjemnie "ociepla". Za nic nie lubie zimnej herbaty (poza ice tea odpowiednio przygotowanej).;)
|
Cytuj:
Topic@ Normalna z cytryną owni, nie lubię takiej jak mi tato robi to taka gorzka ostro ze się pić nie da :d |
Cytuj:
Ja herbatki pije różne od czerwonych po zielone (omijając białą). Bardzo lubie herbatki Earl Greya. Z marki to najbardziej Dilmah mi przypasowuje ale normalnie to lipton albo wogle inna saga. Owoce też pijam. Do każdej dodaje tylko łyżke cukru (do niektórych wogóle) i czasem cytrynę. Lubie też herbatki miętowe. Co do sprawy torebki / sypane to i te i te mi pasują, ale przez dostępność częściej pije w torebkach (są w każdym sklepie). |
Normalna z cytrynką bądź bez ale Z CUKREM bo bez nie da rady : D
Czasami w takich małych filiżaneczkach a tak to w szklankach takich fajnych. Każdą wypije byle cookier był :P Btw. Piłem herbatę o smaku toffi, smakowała jak posłodzona xD |
Wiśniowo-rumowa (bez % :D)
Oraz normalna, tradycyjna... Szukam także dobrej w smaku herbaty pomarańczowej bądź o zbliżonym smaku... Ktoś może coś poleci?:P |
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:38. |