![]() |
Aurora - przeglądarka przyszłości. Rewolucja czy niewypał?
Ostatnio zacząłem czytać o wszystkich nowościach w informatyce ;-] 8o:p
Za dwa lata ma wyjść Windows 7, potem Microsoft planuje zaprzestanie rozwoju windows i zacząć pracę nad innym systemem..... A nie dawno pokazała się nowa wiadomość...Tym razem w dziedzinie przeglądarek internetowych.... ;-] Mozilla razem z inną współpracującą firmą tworzy ''przeglądarkę przyszłości''. Ma się nazywać Aurora (moim zdaniem nazwa świetna ;) ). Jak się przypatrzy screenom to Aurora kompletnie nie przypomina dotychczasowych przeglądarek. Całkowicie inna. Jak myślicie....czy przeglądarka będzie na prawdę tak świetna? A może to wszystko będzie szajsem.... Mnie przeraża trochę strasznie duży bałagan.....A może to tylko złudzenie... Najbardziej mnie ciekawi jak będzie wyglądała praca z tą przeglądarką na ekranie dotykowym :evul: Może nie każdy wie, ale Windows 7 będzie też przystosowany do pracy na ekranie dotykowym ;-]] Jakie wasze opinie ?:] P.S O...bym zapomniał... <Tutaj> macie link do artykułu o Aurorze |
Mi się nawet podoba. Czekam, może ta przeglądarka odciagnie mnie od IE. :P
|
@up
nie uzywaj, przejdz na mozzile lub jak wolisz opere ... Ie shit : ) @topic Co do nowej przeglądarki mi się podoba taka oryginalna ;) |
Oby nie była zbyt trudna w obsłudze i będzie wszystko ok.
|
Wszystko ładnie i pięknie. Graficznie cud, miód, malina i orzeszki pod warunkiem, że obsługa będzie intuicyjna bo inaczej funkcjonalność szlag trafi i będzie przerost formy nad treścią, bo wygląda to jak komputery z "Raportu Mniejszości" ; ) Tylko... Jakiego będzie trzeba komputera, żeby był w stanie obsłużyć taką przeglądarkę? Jeśli będzie za bardzo obciążała maszynę to ta przeglądarka i tak się nie przyjmie. Przynajmniej ja osobiście nie korzystałbym z przeglądarka, która za bardzo spowalniałaby pracę mojego komputera. A takie wodotryski 3D potrafią ostro zamulić ; )
|
Też fakt...
Ale raczej Aurora nie wyjdzie prędko. Na pewno po Windows 7. Ludzie będą zmieniać sprzęt....Za kilka lat każdy będzie miał kilku rdzeniowe procki. |
Nie mogę doczekać się już Bety W7 : d Co do Aurory.. Koniec z google.?; >
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Jak dla mnie to ta aurora jakaś przekombinowana. ;s
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Do dupy ta cała Aurora. Jak bede chciał coś znaleść to będe pewnie musiał kilkać tysiąc razy w jakieś gówienka, przeciągać jakieś okienka itp. Nic nie zastąpi googla i opery :]
|
Cytuj:
http://www.vimeo.com/user524591/videos/sort:date To jest coś więcej niż przeglądarka, to jest właściwie system operacyjny integrujący cały sprzęt elektroniczny z internetem. Ale jeśli mam być szczery, to nie sądzę by się przyjęło na skale masową, może za 30 lat. Tak naprawdę wiele z tych możliwości jest do osiągnięcia już teraz (integracja telefonów na WM z Windowsem, google maps które zna sklepy spożywcze w Twojej okolicy, tagi), tyle że niewiele osób korzysta z tych dobrodziejstw ;). Przyznać się, kto z posiadających telefon z Windows Mobile bawi się w synchronizacje kalendarzy, wpisywanie danych w standardzie dla Google Maps, oznaczanie swojej trasy z pomocą modułu GPS? Standaryzacja całego świata to bardzo kusząca perspektywa, ale niestety, nieosiągalna w kilka lat. Niby taka prozaiczna czynność jak płacenie kartą, a jakoś za bilety w Shortcutcie, de facto w centrum Warszawy (!), musiałem płacić gotówką. |
Ja się najbardziej boje, że te wszystkie dodatki będą nie potrzebne,.....Będzie dużo szumu a potem okaże się, że normalny firefox był lepszy.
No, ale... poczekamy - zobaczymy |
Mam nadzieję, że to nie będzie tak samo jak z Vistą- piękne pudełko ale nic oprócz : /.
|
Aj tam... Ja wolę tradycyjne nie jakieś kombinowanie... Na mozilli się rox pracuje i nie trzeba kombinować, a tak to trzeba jakieś kombinacje itp.
@up Bardzo dobrze powiedziane ^^ |
Cytuj:
Nie tyle co do "wąskiego" grona odbiorców, ino dla "normalniejszej" części świata - TU wkońcu jest POLSKA a to wyjaśnia wiele... Aurora ciekawa, owszem, ale póki co opera _/ Thar~ |
Cytuj:
|
@Dobo
Można, ale nie każdy może sobie na taki zakup pozwolić. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:38. |