|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2007
|
![]() Ostatnio zacząłem czytać o wszystkich nowościach w informatyce ;-]
![]() ![]() Za dwa lata ma wyjść Windows 7, potem Microsoft planuje zaprzestanie rozwoju windows i zacząć pracę nad innym systemem..... A nie dawno pokazała się nowa wiadomość...Tym razem w dziedzinie przeglądarek internetowych.... ;-] Mozilla razem z inną współpracującą firmą tworzy ''przeglądarkę przyszłości''. Ma się nazywać Aurora (moim zdaniem nazwa świetna ![]() Jak się przypatrzy screenom to Aurora kompletnie nie przypomina dotychczasowych przeglądarek. Całkowicie inna. Jak myślicie....czy przeglądarka będzie na prawdę tak świetna? A może to wszystko będzie szajsem.... Mnie przeraża trochę strasznie duży bałagan.....A może to tylko złudzenie... Najbardziej mnie ciekawi jak będzie wyglądała praca z tą przeglądarką na ekranie dotykowym ![]() Jakie wasze opinie ? ![]() P.S O...bym zapomniał... <Tutaj> macie link do artykułu o Aurorze |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Mi się nawet podoba. Czekam, może ta przeglądarka odciagnie mnie od IE.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ognisty Lis
|
![]() @up
nie uzywaj, przejdz na mozzile lub jak wolisz opere ... Ie shit : ) @topic Co do nowej przeglądarki mi się podoba taka oryginalna ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2008
|
![]() Oby nie była zbyt trudna w obsłudze i będzie wszystko ok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Krzyżak
|
![]() Wszystko ładnie i pięknie. Graficznie cud, miód, malina i orzeszki pod warunkiem, że obsługa będzie intuicyjna bo inaczej funkcjonalność szlag trafi i będzie przerost formy nad treścią, bo wygląda to jak komputery z "Raportu Mniejszości" ; ) Tylko... Jakiego będzie trzeba komputera, żeby był w stanie obsłużyć taką przeglądarkę? Jeśli będzie za bardzo obciążała maszynę to ta przeglądarka i tak się nie przyjmie. Przynajmniej ja osobiście nie korzystałbym z przeglądarka, która za bardzo spowalniałaby pracę mojego komputera. A takie wodotryski 3D potrafią ostro zamulić ; )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Też fakt...
Ale raczej Aurora nie wyjdzie prędko. Na pewno po Windows 7. Ludzie będą zmieniać sprzęt....Za kilka lat każdy będzie miał kilku rdzeniowe procki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Nie mogę doczekać się już Bety W7 : d Co do Aurory.. Koniec z google.?; >
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Krzyżak
|
![]() No właśnie. A ile osób stać na to, by zawsze mieć te najnowsze nowinki techniczne w swoim domowym blaszaku? Ja np. dysponuję sprzętem, który spełniał standardy jakieś... 3 - 4 lata temu i nie zanosi się na to, bym w najbliższym czasie mógł wymienić go na lepszy. Ba, wprowadzić jakiekolwiek modyfikacje. ; )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
![]() |
![]() Jak dla mnie to ta aurora jakaś przekombinowana. ;s
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Krzyżak
|
![]() No to jeśli produkt dedykowany jest do bardzo wąskiego grona odbiorców, nie ma szans by powstał "boom" na niego i nie zrobi jako takiej rewolucji. Co najwyżej wdrażany będzie bardzo powoli coraz to do szerszych rzeszy użytkowników i powoli będzie wypierał przeglądarki starszych generacji. Więc marketingowo najlepiej to to nie będzie stało ; )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Suwałki
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Uran of Aurea
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 50
Skille: 74/71
Poziom mag.: 5
|
![]() Do dupy ta cała Aurora. Jak bede chciał coś znaleść to będe pewnie musiał kilkać tysiąc razy w jakieś gówienka, przeciągać jakieś okienka itp. Nic nie zastąpi googla i opery
![]()
![]() |
#14 | |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
http://www.vimeo.com/user524591/videos/sort:date To jest coś więcej niż przeglądarka, to jest właściwie system operacyjny integrujący cały sprzęt elektroniczny z internetem. Ale jeśli mam być szczery, to nie sądzę by się przyjęło na skale masową, może za 30 lat. Tak naprawdę wiele z tych możliwości jest do osiągnięcia już teraz (integracja telefonów na WM z Windowsem, google maps które zna sklepy spożywcze w Twojej okolicy, tagi), tyle że niewiele osób korzysta z tych dobrodziejstw ;). Przyznać się, kto z posiadających telefon z Windows Mobile bawi się w synchronizacje kalendarzy, wpisywanie danych w standardzie dla Google Maps, oznaczanie swojej trasy z pomocą modułu GPS? Standaryzacja całego świata to bardzo kusząca perspektywa, ale niestety, nieosiągalna w kilka lat. Niby taka prozaiczna czynność jak płacenie kartą, a jakoś za bilety w Shortcutcie, de facto w centrum Warszawy (!), musiałem płacić gotówką. Ostatnio edytowany przez Dan the Automator - 12-08-2008 o 12:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja się najbardziej boje, że te wszystkie dodatki będą nie potrzebne,.....Będzie dużo szumu a potem okaże się, że normalny firefox był lepszy.
No, ale... poczekamy - zobaczymy |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() Mam nadzieję, że to nie będzie tak samo jak z Vistą- piękne pudełko ale nic oprócz : /.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 07 2008
|
![]() Aj tam... Ja wolę tradycyjne nie jakieś kombinowanie... Na mozilli się rox pracuje i nie trzeba kombinować, a tak to trzeba jakieś kombinacje itp.
@up Bardzo dobrze powiedziane ^^ Ostatnio edytowany przez Lay's - 12-08-2008 o 18:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Usunięty
Imię: Thar~
Gildia: Fatal Illusion
|
![]() Cytuj:
Nie tyle co do "wąskiego" grona odbiorców, ino dla "normalniejszej" części świata - TU wkońcu jest POLSKA a to wyjaśnia wiele... Aurora ciekawa, owszem, ale póki co opera _/ Thar~ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() @Dobo
Można, ale nie każdy może sobie na taki zakup pozwolić.