Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Prezent na swieta (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=18972)

MayGyver 07-12-2004 09:48

Prezent na swieta

Witam serdecznie

Z okazji zblizajacych sie swiat Bozego Narodzenia chcialbym podarowac Wam prezent.
Moze nie bedzie on zbyt okazaly i nie wszyscy beda z niego zadowoleni, jednak sadze, iz wieksza czesc uzytkownikow ucieszy sie z niego.

Otoz,
ze wzgledu na duza liczbe tematow oraz postow, ktore sie powtarzaja, uzytkownicy nawet nie czytaja dzialu poradniki oraz zakladaja dziesiatki takich samych tematow, postanpowilem poinformowac Was jakie konsekwencje moga zostac wyciagniete w stosunku do takich osob.

lista skrocona:

jesli temat juz byl - od 1 pkt do 3 pkt ostrzezen
jesli jest poradnik o tym - od 3 pkt do 6 pkt ostrzezen
jesli temat byl walkowany milion razy - od 6 pkt do 10 pkt
rozpowszechnianie informacji nieprawdziwych - od 3 pkt do 6 pkt
2 posty pod rzad - 3 pkt ostrzezen (nie dotyczy zdjec zamieszczanych w dziale "zdjecia", "fake" i innych tematow przeznaczonych tylko do zamieszczenia zdjec)
3 posty pod rzad - 6 pkt ostrzezen (nie dotyczy zdjec zamieszczanych w dziale "zdjecia", "fake" i innych tematow przeznaczonych tylko do zamieszczenia )
nie zastosowanie sie do decyzji moderatora - 6 pkt - 10 pkt
wulgaryzmy - od 3 pkt do 10 pkt
quest spoiling - od 6 pkt do 10 pkt
zlamanie regulaminu tibia.pl - od 1 pkt do 10 pkt
rozpowszechnianie programow hakerskich/cheaterskich - ban
proba wyludzenia numeru i hasla do konta w inny sposob - ban
handel postaciami/ przedmiotami za rl pieniadze - ban
spam - ban

w przypadkach nieujetych na liscie, decyzja nalezy do moderatora
10 pkt ostrzezen oznacza automatycznego bana

wyjatki od regul:

w szczegolnych przypadkach kary moga zostac zwiekszone (ban)

zamieszczenie 30 zdjec w dziale zdjecia, przy czym kazdy bedzie w osobnym poscie - od 6 pkt do 10 pkt

"nie zastosowanie sie do decyzji moderatora" - oznacza takze, iz jesli moderator lub inna osoba, ktora zalozyla temat, napisala takze regulamin tematu to nalezy sie do niego stosowac - nie zastosowanie sie bedzie oznaczalo od 6 pkt do 10 pkt (takim dzialem jest np "handel" lub "gildie" oraz tematy konkursowe i wiele innych), regulamin mozna przeczytac w pierwszym poscie tematu

pozdrawiam

p.s. regulamin ten, jest moim i na razie tylko moim regulaminem - pozostali modkowie moga karac duzo surowiej - prawda drom? ;)

zar3k` 07-12-2004 09:55

ufff :) mam nadzieje ze to powstrzyma inwazje niepotrzebnych postow na forum :D chociaz watpie czy jakis newbie bedzie sie w pelni stosowal do tego

Gewof 07-12-2004 11:38

Wydaje mi sie ze lepiej bylo by zrobic z tego tematu ogloszenie, wtedy kazdy by to mogl zobaczyc i przeczytac. A ew. komentarze pisac do Ciebie na priv.

Gufat II 07-12-2004 14:52

A teraz wyobraźcie sobie nowicjusza, który przychodzi na to forum bez pojęcia o zasadach na nim panujących. Co dostaje na powitanie Trzy punkty karne~

MayGyver 07-12-2004 15:47

piszac posta na tym forum zgadza sie przestrzegac regulamin
a w regulaminie jest zeby najpierw poszukac, nie spamowac etc.

mam gdzies czy to nowy czy stary uzytkownik
wszystkich obowiazuja te same zasady
dostepne w regulaminie forum

Bruenor 07-12-2004 18:04

Hmm, czy troche nie za ostro :o ?? No, mimo to będzie można teraz spokojnie przeglądać forum, bez denerwujących tematów spamowych. BOŻE ludzie nie mogą zrozumieć, że na forum powinni pisać konkretne rzeczy. oby to coś dało!!!!!!!!!!!!!!!!!

Patimrok 07-12-2004 19:36

fajny prezent :p , ale tak na serio to dobrze, zmniejszy się ilość ludzi pisujących bezsensownych tematów itd, ale chyba
Cytuj:

2 posty pod rzad - 3 pkt ostrzezen (nie dotyczy zdjec zamieszczanych w dziale "zdjecia")
3 posty pod rzad - 6 pkt ostrzezen (nie dotyczy zdjec zamieszczanych w dziale "zdjecia")
to chyba powinno dotyczyć też działu fake no nie?

Bohus 07-12-2004 19:39

No to ladny prezencik dostalismy ;) , ale pomysl dobry, przynajmniej teraz bedzie troche wiecej porzadku na forum :)

rafal<vaviec> 07-12-2004 19:50

no wreszcie ktoś na coś wpadł

roland 07-12-2004 19:54

Jak można się dowiedziać, ile posiadamy punktów ostrzeżeń??? Czy jest to możliwe??

ALBERT 07-12-2004 19:57

Pomysł baaaaardzo doobry!!
(Wkurzają mnie tacy ludzie którzy zakładają jeden po drugim tematy na ten sam temat [ masło maślane:P] Np. Bubble ma 200 lvl.!!)
Regulamin (nie oficjalny co prawda) sam w sobie jest luzik!

Raul 07-12-2004 20:00

@roland
Taa, klikasz na górze po prawej Szybkie Linki i Przeglądaj własne ostrzeżenia.

@topic
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MayGyver
lista skrocona:

jesli temat juz byl - od 1 pkt do 3 pkt ostrzezen
jesli jest poradnik o tym - od 3 pkt do 6 pkt ostrzezen
jesli temat byl walkowany milion razy - od 6 pkt do 10 pkt
rozpowszechnianie informacji nieprawdziwych - od 3 pkt do 6 pkt
2 posty pod rzad - 3 pkt ostrzezen (nie dotyczy zdjec zamieszczanych w dziale "zdjecia")
3 posty pod rzad - 6 pkt ostrzezen (nie dotyczy zdjec zamieszczanych w dziale "zdjecia")
nie zastosowanie sie do decyzji moderatora - 6 pkt - 10 pkt
wulgaryzmy - od 3 pkt do 10 pkt
quest spoiling - od 6 pkt do 10 pkt
spam - ban

Heh, nie rozumiem, przecież większość tutaj zawartych punktów to jest właśnie łamanie regulaminu Tibia.pl :P
Jak już tak pisałeś to co się dostaje za próbe sprzedaży/wymiany postaci?

Galahard 07-12-2004 20:30

Choć w sumie rzadko tu bywam - popieram pomysł w 100%. Kultura musi być, chamstwo trzeba tępić a głupotę leczyć (o ile to wogle możliwe). Martwię się tylko żeby nie wystąpił taki paradox że tamat tematem, a przeczyta go może 30 osób...

marred 07-12-2004 20:43

A o co dokladnie chodzi z dwoma postami pod rzad? Czy jak sie komus niechcacy zdubluja poprzez dwukrotne klikniecie wyslij, to tez sa pkt karne, czy tylko za nieumiejetnosc edytowania postow?

$corcerer 07-12-2004 21:18

Jak May dał, to ja dorzuce tylko to, co jest zmienione:

quest spoiling - ban
spam - ban

reszta albo tak samo, albo mi sie nie chce :D

gorgi 08-12-2004 09:14

szkoda , tera nie wie ja sie zachowywać :P i co mam robić??
hehe , a tak to może być regulamin nie których zasad nie tegez ja ale kit z tym

p.l 08-12-2004 14:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MayGyver

Hehe, na szczęście to twój regulamin :>

Stratos[PL] 08-12-2004 16:21

no gratz tylko mam pytanko : czy jak sie dostanie auto bana do na ip i na ile dni?

Vanessa 08-12-2004 23:55

@May
No ja rozumiem, ale to taki prezent długoterminowy. A może z okazji Świąt podwoić albo potroić kary? Takie super-kary świąteczne?

(wiesz... więcej zbanowanych = mniej ludzi na forum = więcej ludzi przebywających w rodzinnym gronie w czasie Świąt) ;)

Dr. Omader 09-12-2004 00:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
Ban na IP to trzeba zawracac glowe adminowi :/

Mozna tez mi, co sie wiaze z szybsza reakcja niz reakcja matkusa ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul
Heh, nie rozumiem, przecież większość tutaj zawartych punktów to jest właśnie łamanie regulaminu Tibia.pl

Pewnie chodzi mu o inne wykroczenia ktore nie zostaly ujete dokladniej. ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez p.l.
Hehe, na szczęście to twój regulamin :>

Uzgodnimy finalowa wersje na forum modkow i trafi do ogolnego regulaminu forum ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gufat II
A teraz wyobraźcie sobie nowicjusza, który przychodzi na to forum bez pojęcia o zasadach na nim panujących. Co dostaje na powitanie Trzy punkty karne~

Jak juz May napisal przy rejestracji na forum zaznacza sie taki check-box w ktorym pisze:
"Przeczytałem, i w pełni zgadzam się z zasadami forum Tibia.pl."
A zasady te sa wypisane troszke wyzej nad tym check-boxem wiec tlumaczenie ze "nie wiedzialem" nie wchodzi w gre.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:35.