![]() |
Prezent na swieta
Witam serdecznie
Z okazji zblizajacych sie swiat Bozego Narodzenia chcialbym podarowac Wam prezent. Moze nie bedzie on zbyt okazaly i nie wszyscy beda z niego zadowoleni, jednak sadze, iz wieksza czesc uzytkownikow ucieszy sie z niego. Otoz, ze wzgledu na duza liczbe tematow oraz postow, ktore sie powtarzaja, uzytkownicy nawet nie czytaja dzialu poradniki oraz zakladaja dziesiatki takich samych tematow, postanpowilem poinformowac Was jakie konsekwencje moga zostac wyciagniete w stosunku do takich osob. lista skrocona: jesli temat juz byl - od 1 pkt do 3 pkt ostrzezen jesli jest poradnik o tym - od 3 pkt do 6 pkt ostrzezen jesli temat byl walkowany milion razy - od 6 pkt do 10 pkt rozpowszechnianie informacji nieprawdziwych - od 3 pkt do 6 pkt 2 posty pod rzad - 3 pkt ostrzezen (nie dotyczy zdjec zamieszczanych w dziale "zdjecia", "fake" i innych tematow przeznaczonych tylko do zamieszczenia zdjec) 3 posty pod rzad - 6 pkt ostrzezen (nie dotyczy zdjec zamieszczanych w dziale "zdjecia", "fake" i innych tematow przeznaczonych tylko do zamieszczenia ) nie zastosowanie sie do decyzji moderatora - 6 pkt - 10 pkt wulgaryzmy - od 3 pkt do 10 pkt quest spoiling - od 6 pkt do 10 pkt zlamanie regulaminu tibia.pl - od 1 pkt do 10 pkt rozpowszechnianie programow hakerskich/cheaterskich - ban proba wyludzenia numeru i hasla do konta w inny sposob - ban handel postaciami/ przedmiotami za rl pieniadze - ban spam - ban w przypadkach nieujetych na liscie, decyzja nalezy do moderatora 10 pkt ostrzezen oznacza automatycznego bana wyjatki od regul: w szczegolnych przypadkach kary moga zostac zwiekszone (ban) zamieszczenie 30 zdjec w dziale zdjecia, przy czym kazdy bedzie w osobnym poscie - od 6 pkt do 10 pkt "nie zastosowanie sie do decyzji moderatora" - oznacza takze, iz jesli moderator lub inna osoba, ktora zalozyla temat, napisala takze regulamin tematu to nalezy sie do niego stosowac - nie zastosowanie sie bedzie oznaczalo od 6 pkt do 10 pkt (takim dzialem jest np "handel" lub "gildie" oraz tematy konkursowe i wiele innych), regulamin mozna przeczytac w pierwszym poscie tematu pozdrawiam p.s. regulamin ten, jest moim i na razie tylko moim regulaminem - pozostali modkowie moga karac duzo surowiej - prawda drom? ;) |
ufff :) mam nadzieje ze to powstrzyma inwazje niepotrzebnych postow na forum :D chociaz watpie czy jakis newbie bedzie sie w pelni stosowal do tego
|
Wydaje mi sie ze lepiej bylo by zrobic z tego tematu ogloszenie, wtedy kazdy by to mogl zobaczyc i przeczytac. A ew. komentarze pisac do Ciebie na priv.
|
A teraz wyobraźcie sobie nowicjusza, który przychodzi na to forum bez pojęcia o zasadach na nim panujących. Co dostaje na powitanie Trzy punkty karne~
|
piszac posta na tym forum zgadza sie przestrzegac regulamin
a w regulaminie jest zeby najpierw poszukac, nie spamowac etc. mam gdzies czy to nowy czy stary uzytkownik wszystkich obowiazuja te same zasady dostepne w regulaminie forum |
Hmm, czy troche nie za ostro :o ?? No, mimo to będzie można teraz spokojnie przeglądać forum, bez denerwujących tematów spamowych. BOŻE ludzie nie mogą zrozumieć, że na forum powinni pisać konkretne rzeczy. oby to coś dało!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
fajny prezent :p , ale tak na serio to dobrze, zmniejszy się ilość ludzi pisujących bezsensownych tematów itd, ale chyba
Cytuj:
|
No to ladny prezencik dostalismy ;) , ale pomysl dobry, przynajmniej teraz bedzie troche wiecej porzadku na forum :)
|
no wreszcie ktoś na coś wpadł
|
Jak można się dowiedziać, ile posiadamy punktów ostrzeżeń??? Czy jest to możliwe??
|
Pomysł baaaaardzo doobry!!
(Wkurzają mnie tacy ludzie którzy zakładają jeden po drugim tematy na ten sam temat [ masło maślane:P] Np. Bubble ma 200 lvl.!!) Regulamin (nie oficjalny co prawda) sam w sobie jest luzik! |
@roland
Taa, klikasz na górze po prawej Szybkie Linki i Przeglądaj własne ostrzeżenia. @topic Cytuj:
Jak już tak pisałeś to co się dostaje za próbe sprzedaży/wymiany postaci? |
Choć w sumie rzadko tu bywam - popieram pomysł w 100%. Kultura musi być, chamstwo trzeba tępić a głupotę leczyć (o ile to wogle możliwe). Martwię się tylko żeby nie wystąpił taki paradox że tamat tematem, a przeczyta go może 30 osób...
|
A o co dokladnie chodzi z dwoma postami pod rzad? Czy jak sie komus niechcacy zdubluja poprzez dwukrotne klikniecie wyslij, to tez sa pkt karne, czy tylko za nieumiejetnosc edytowania postow?
|
Jak May dał, to ja dorzuce tylko to, co jest zmienione:
quest spoiling - ban zlamanie regulaminu tibia.pl - od 1 pkt do 10 pkt rozpowszechnianie programow hakerskich/cheaterskich - ban proba wyludzenia numeru i hasla do konta w inny sposob - ban spam - ban reszta albo tak samo, albo mi sie nie chce :D |
szkoda , tera nie wie ja sie zachowywać :P i co mam robić??
hehe , a tak to może być regulamin nie których zasad nie tegez ja ale kit z tym |
Cytuj:
|
no gratz tylko mam pytanko : czy jak sie dostanie auto bana do na ip i na ile dni?
|
@May
No ja rozumiem, ale to taki prezent długoterminowy. A może z okazji Świąt podwoić albo potroić kary? Takie super-kary świąteczne? (wiesz... więcej zbanowanych = mniej ludzi na forum = więcej ludzi przebywających w rodzinnym gronie w czasie Świąt) ;) |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
"Przeczytałem, i w pełni zgadzam się z zasadami forum Tibia.pl." A zasady te sa wypisane troszke wyzej nad tym check-boxem wiec tlumaczenie ze "nie wiedzialem" nie wchodzi w gre. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:35. |