Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   KIEDY NAJLEPIEJ KUPIC PACCa???? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=19367)

WoJo91 11-12-2004 16:22

KIEDY NAJLEPIEJ KUPIC PACCa????

Witam wszystkich
mam takie jedno pytanie
-mam knighta,na 10lv slabe skille
i tak sie zastanawiam-kupic PACCa teraz(prezent pod choinke bym sobie zrobil ;) ),czy moze najpierw poczekac do np. 20 lv,skilli tak 60/60 lub troche wiecej i dopiero wtedy kupowac??
napisalem ten temat ze wzgledu na rosnaca cene PACCa
prosze o odpowiedz rzetelnych i doswiadczonych graczy

P.S.-wiem,ze Raul zalozyl temat o zaletach PACCa,ale ten tekst byl srasznie cip-owski B)

@Edit
heh dzieki za komentarze,teraz juz wiem,ze lepiej sobie nabije tak 25-30lv
ale najpierw trzeba skille wytrenowac...
dzieki

@Edit 2
nie chce zasmiecas forum,wiec zadam tu jeszcze jedno pytanie-
na czym najlepiej expic knightem na 10-12lv,60/60,i potem(20lv,65/65)

Fido 11-12-2004 16:24

Poczekaj lepiej do 20 lvl.

Bhall the Destroyer 11-12-2004 17:03

Właśnie mam podobny problem mam palka 40 lv skille 76/54 i czy opłaci mi się kupno pacc. Co na tym zyskam? (gdzie będe mugł expić). Prosze o szczere odpowiedzi :)

Afinor 11-12-2004 17:49

Jak wykupisz pacc mozesz bedziesz expic na Cycloposis, uzywac przydatnych palkowi czarow(power bolty, magic rope). Zostaja jeszcze takie bajery jak gildia czy domek.
Moze wypowiedzieli by sie jeszcze bardziej doswiadczeni gracze gdzie mozna expic z levelem 40+ z pacc?

Myshacheq 11-12-2004 20:13

Do założyciela tematu:
Nie, nie kupuj teraz, kup jak będziesz miał wyższy poziom, nawet koło 25, ponieważ może ci się szybko odechcieć grać i zmarnujesz kase.

Ogólnie myślę, że PACC opłaca się koło 30 poziomu.

joey 11-12-2004 20:16

na 10 lvl'u głupio troche...... co w domku pokażesz line?, wędke scale arm..... :/

LOLO 11-12-2004 21:32

CHyba najlepiej około 35 lvl.

Deaf Scream 12-12-2004 10:31

jak zawasze mam obiekcje co do waszych wypowiedzi:> Wiec co do 10 lv i pac... co prawda stracisz czas paca na trening...ale mysle ze jezeli chcesz grac i wiesz ze ci sie szybko nie znudzi to moglbys go kupic , poniewaz weziesz sobie slabsza bron pojdziesz na roty na darashi i jestes masta:> nabijesz szybko lv... a z facem lv bedziesz nabijal duzo wolniej . 2 sprawa logowanie..kiedy hcecesz i jak chcesz...bezpieczniej i wygodniej, 3 czary..wprawdzie az tak wiele ich nie masz ale magick rope sie przydaje ..uwierz mi ;) nie raz mi tylek uratowalo...[szkoda ze mi sie pac skonczyl :P ]
jedyny minus to to, ze na trening stracisz dosc duzo czasu..ale jesli masz zamiar na 25 lv miec skile 65/65 ..no to sory:P Moze zrob tak ze znajdz sobie trening partnera z ktorym moglbys trenic minimum 10 h dziennie ...jesli jestes w stanie tyle na afk/ w tibi wytrzymac, trenuj trenuj i jeszcze raz trenuj...w 2 tyg zrobis z skile minimum sdo 70/70 wtedy kupisz pac i jedziesz;) nic cie nie powstrzyma a lv nabijesz naprawde szybciej... (najlepiej niech ktos ci pokaze tereny dla pac...zwiedzanie darashi lub edron moze sie zle skonczyc ;) ..jak ajdziesz na wampiry , smoki, huntery itp

co do 40 lv palka..bardzo sie oplaca bez 2 zdan...expic jak expic..cyclo z regoly przepelnione, ale hunty od hero wzwyz, logujesz kiedy chces zjak chcesz, nowe czary ,,... haste...to tez ci moze tylek uratowac przed gsem lub pk , Co do expowisk sjest pare fajnych..ale ich nmie poddam..bo jakbym podal to by juz nie byly fajne :P (w jednym miescie dla pac:P) idealne dla palka..ale o tym cicho sza ;) ... na twoim lv i tak bedziesz expic raczej na guardach niz na czyms innym ale to zalezy od gustu :P ... chodzi o mozliwosc latwego zalogowania, nowe hunty czary .... domek i gildia to tylko taki dodatek.

Pozdro ... [ps od 2 godzin w kolejce na test serwer i jestem 364..wow :> ]

damianlorek 12-12-2004 21:16

Gdy zrobisz wysokie skille i level przynajmniej 20 to rozpocznie się gra :) wiec wtedy sobie kup pacca ;)

Ashlon 12-12-2004 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Deaf Scream
jak zawasze mam obiekcje co do waszych wypowiedzi:> Wiec co do 10 lv i pac... co prawda stracisz czas paca na trening...ale mysle ze jezeli chcesz grac i wiesz ze ci sie szybko nie znudzi to moglbys go kupic , poniewaz weziesz sobie slabsza bron pojdziesz na roty na darashi i jestes masta:> nabijesz szybko lv... a z facem lv bedziesz nabijal duzo wolniej . 2 sprawa logowanie..kiedy hcecesz i jak chcesz...bezpieczniej i wygodniej, 3 czary..wprawdzie az tak wiele ich nie masz ale magick rope sie przydaje ..uwierz mi ;) nie raz mi tylek uratowalo...[szkoda ze mi sie pac skonczyl :P ]
jedyny minus to to, ze na trening stracisz dosc duzo czasu..ale jesli masz zamiar na 25 lv miec skile 65/65 ..no to sory:P Moze zrob tak ze znajdz sobie trening partnera z ktorym moglbys trenic minimum 10 h dziennie ...jesli jestes w stanie tyle na afk/ w tibi wytrzymac, trenuj trenuj i jeszcze raz trenuj...w 2 tyg zrobis z skile minimum sdo 70/70 wtedy kupisz pac i jedziesz;) nic cie nie powstrzyma a lv nabijesz naprawde szybciej... (najlepiej niech ktos ci pokaze tereny dla pac...zwiedzanie darashi lub edron moze sie zle skonczyc ;) ..jak ajdziesz na wampiry , smoki, huntery itp

co do 40 lv palka..bardzo sie oplaca bez 2 zdan...expic jak expic..cyclo z regoly przepelnione, ale hunty od hero wzwyz, logujesz kiedy chces zjak chcesz, nowe czary ,,... haste...to tez ci moze tylek uratowac przed gsem lub pk , Co do expowisk sjest pare fajnych..ale ich nmie poddam..bo jakbym podal to by juz nie byly fajne :P (w jednym miescie dla pac:P) idealne dla palka..ale o tym cicho sza ;) ... na twoim lv i tak bedziesz expic raczej na guardach niz na czyms innym ale to zalezy od gustu :P ... chodzi o mozliwosc latwego zalogowania, nowe hunty czary .... domek i gildia to tylko taki dodatek.

Pozdro ... [ps od 2 godzin w kolejce na test serwer i jestem 364..wow :> ]

@Offtop : "To miejsce do expienia w miescie" - krypta na prawo od dp w ankrahmun, isnt it? ;)

Wg mnie : 25lvl, 65/65 i expisz sobie spokojnie na pacc islands ;) Pospiesz sie - masz jeszcze miesiac, potem pacc zdrozeje o prawie 20zl.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:14.