Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Sword a Club (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2069)

Bloody_Izual 30-12-2003 11:35

Sword a Club

Mam zamiar zrobic sobie sorca.Jaka wg. was broń jest lepsza?

kotomaniak 30-12-2003 11:55

Ja bije swordami i jest ok. Mam FSa który wcale nie taki drogi a obrarzenia świetne. :)

Bloody_Izual 30-12-2003 12:11

No dla maga liczy sie cap a narazie co mam dla maga to:c helmet,scraf,moge miec blue robe,k legsy,10k i bron moge miec albo fs albo ss wiec sie pytam a i shield to guardian bo mi na c nie starczyło.

p.l 30-12-2003 12:52

myślałem kiedyś że club, ale przekonałem się że raczej FS ... bo po pierwsze daje światło (joke), też jest lekki a mniej kosztuje niż SS, no i ma lepszą obronę ... i wogóle wygląda jak broń a nie jak zabawka na halloween (SS).

@re: down

Dlatego właśnie twierdzę że FS lepszy (ze światłem to żart, więcej światła mam z torcha (ja nie używam tibiigg < FUJ)) Bo lepiej wydać 14 k niż 20 ...

nawigator 30-12-2003 13:20

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez p.l
myślałem kiedyś że club, ale przekonałem się że raczej FS ... bo po pierwsze daje światło (joke), też jest lekki a mniej kosztuje niż SS, no i ma lepszą obronę ... i wogóle wygląda jak broń a nie jak zabawka na halloween (SS).
Chlopie z duzo tibi.gg bo FS daje swiatlo. Nie wielkie ale daje a ss sprawdzalem na sorcu mojego kolegi (pozwolil mi poexpic) ss wali tak samo nawet jak nie ma swiatla tzn hity nie maja duzej rozbierznosci tak jak przy innych broniach'

Bloody_Izual 30-12-2003 13:56

Ceny broni zależą od świata na Danubi możesz kupić fs za 8-10k a ss za 10-12k,a kasa mi nie robi różnicy bo moge się przejść i wrócić z odpowiednią gotówką na ss lub fs.

PS.Oddawajcie głosy:)

Byrekpl 08-01-2004 22:21

Według mnie magowie powini używać clubów :] ponieważ to wychodzi samo z ich "natury". Cluby to równierz różdżki. :))

Temi 09-01-2004 02:37

Skillowanie w Sword jest znacznie lepsze jezeli masz perspektywy posiadania jakiejs fajnej unikatowej kosy (o co po update nie jest wcale trodno)

Club ma duzego plusa: Bronie sa bardzo latwo dostempne ale wybor jest ograniczony :( (war hammer, dragon hammer, ss i tyle z lepszych)

Wampirek 09-01-2004 10:46

A moze budyn?

A ja mam sorca i wale z axa :D i tez jest dobrze poczekam na great axe i bedzie git :)

zadki 09-01-2004 22:08

Na grate axe sobie poczekasz ale może CIP wreszczcie pomyśli o tych graczach używających cluby i udostempni ich troche nowych albo te silniejsze będą dostępnijesze bo jakby Silver Mace było w quescie skrzynkowym to wszyscy używający clobow byli by zadowoleni..

Bloody_Izual 10-01-2004 03:41

Hehe ty chcesz great axe a ja chce tego legendarnego stonecrush axe o jakim mowił Gremlin:)

Hinol 10-01-2004 07:10

Podobno magowie lepiej bija z axe wiec trenuj axe fighting ;)

Gimlos 10-01-2004 10:28

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Hinol
Podobno magowie lepiej bija z axe wiec trenuj axe fighting ;)
huh? gdzie ty to uslyszales?

Mefi 10-01-2004 10:44

Cytuj:

@re: down

Dlatego właśnie twierdzę że FS lepszy (ze światłem to żart, więcej światła mam z torcha (ja nie używam tibiigg < FUJ)) Bo lepiej wydać 14 k niż 20 ...
to że mniej kosztuje toi nie do konca prawda bo na securze (ja tam gram) fs kosztuje 12-13k a ss 7-10k

Majen 11-01-2004 06:48

Cytuj:

...

No więc większość ludzi co na każdym kroku mówi że nie używa tibi GG, to używa Tibi GG, MC, Run-maker, i inne pliki ułatwiające.

No ale: "Nie sądźcie, abyście sami nie byli sądzeni"

Więc ni osądzam cie i nie mówie że używasz "dopalaczy" ale chyba większość "starszych" graczy tak samo pomyślała.

-----------------------
Tak naprawdę to jest obojętne czym posługuje sie mag albo druid. Bo tak naprawdę one i bez dobrej broni se poradzą. Druid na początku dobije na 10 lv. na słabych potworach i na 10 zacznie HMM robić i chodzić na nieco silniejsze potworki, A na lv. 20-30 to będzie mugł przywoływać silne potworki i nimi nawalać. A co do maga to on sobie świetnie poradzi czarami bo ma więcej "agresywnych czarów" i w taki sposub zarobi kase a druid zarobi sobie sprzedająs HMM, GFB, IH, UH, FB(fire bomb), Explozion. Więc nie przejmuj się tak wyborem broni, ćwicz lepiej mlv.

------
Edit by Gremlin
Zlaczylem 2 posty.
Od tego momentu jesli napiszecie 2 posty pod soba w krodkim odstepie czasu kasuje obydwa niewazne co bedzie w nich pisalo.

sesaj 11-01-2004 09:24

Dobrze mowisz Bestmajen ale Bloody sie pytal czego ma uzywac na poczatku bo dopiero ma zamiar zalozyc maga.
Ja Ci proponuje cluba.
Moj mag ma cluba i dobrze to sie sprawuje :D

-------------------
A tak wlasciwie to czemu zadales to pytanie Bloody, skoro mowisz ze jush skonczylet z Tibia??? ?(

Merral 24-01-2004 10:53

Raczej cluby prawie wszyscy magowie maja cluba.

karat 24-01-2004 18:52

AXE

Pytasz sword czy club a ja mówie axe.Ja jestem magiem używam axe i jest super.

Dark Lord Nasher 24-01-2004 18:59

No ja tam chodze z FSEm i jest good.

czarna 25-01-2004 23:24

Dla maga i druida jak najbardziej to Club poniewaz jest tani a magowie i druidzi musza miec kase na czary a nie na bronie :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:43.