![]() |
Walka w trybie turowym...
witam. nie wiem czy pisze w dobrym dziale, w razie czego z gory prosze o przeniesienie ;]
zastanawiam sie jak widzielibyscie w Tibii walke w trybie turowym? w paru mmorpg sie to sprawdzilo, walka taka wymagalaby mniej szybkosci a wiecej taktyki. oczywiscie nie jest to zaden proposal zeby nagle zmienic tibie w niewiadomo co, chcialbym tylko wysluchac opinii na ten temat. ci ktorzy nie wiedza jak funkcjonuje walka turowa - chodzi o to ze kazdy gracz i potwor pokolei dostaje swoja kolej i podczas jej trwania decyduje co bedzie robila jego postac. oznacza to ze wszelkie istoty na obszarze gry poruszaja sie pojedynczo. prosze o opinie ;) |
Raczej nie
Przypuszczam, że w Tibii nie miało by to sensu bo np. jak wyobrażasz sobie wojny, w których uczestniczy kilkadziesiąt graczy?
|
Gdyby takie coś wprowadzili, to liczba graczy spadłaby o kilkadziesiąt procent...
|
Walka w Tibii odbywa sie i zawsze odbywala w Trybie turowym, bo ataki odbywaja sie co klika sekund zawsze w takim samym czasie. Strzelasz->czekasz->strzelasz. System turowy jo
|
Nie no, pomysł extra cud miód i orzechy, ale pomyślałeś jak expiłby taki haj lewel ms, który normalnie biega po frostach i spamuje ue?
|
Tibia nie ma prawie żadnych elementów z porządnych papierowych rpg. Gry, w których jest system turowy, są znacznie bardziej rozwinięte pod kątem taktyki.
Tibia jest zbyt prostą grą, żeby taki system można było wprowadzić. |
Taa, a może jeszcze zatrzymanie gry na pół godziny żeby gracz mógł pomyśleć co i jak ma zrobić?
I piwo do tego aby w tym czasie się nie nudzić :D |
Cytuj:
w tibii skil polegal glownie na zrecznosci, spostrzegawczosci, szybkosci, opanowaniu i kilku innych rzeczach, dopiero gdzies tam na koncu byla taktyka. imo glupota konkretna. ale sadzac po pomyslach madrych wladcow tej gry to wszystko jest mozliwe juz.:D |
W sumie jakby im sie chciało mogliby zrobić jeden server tego typu.
|
Już to widzę...
Uderzę mieczem! Nie! Użyję exori! Ahh tyle możliwości! |
Cytuj:
Tyle mam do powiedzenia. |
To by miało szansę funkcjonować, gdyby kolejną ważną rzeczą do opanowania był refleks i ustanowić czas tury 5sekund.
@Down Zmodyfikujmy go z łucznika na rycerza, to będzie identyko jak knight tylko, że jak ktoś nim wczesniej grał to będzie miał mało shielda, i zniknie mu dist a nic w zamian nie dostanie =D |
@up
Wiem, usuńmy od razu paladyna z gry. |
Lol, możesz mi podać nazwy tych mmo, w których się to sprawdziło?
|
Cytuj:
|
PK było by czymś wspaniałym, wypada ci jakiś gostek, a ty nadzwyczaj długo zastanawiasz się co robić :D
|
Cytuj:
Ta po czym 15 minut potem go wyloguje x.X @Topic NIE |
Najlepiej zniszczyć im plany gry, no co w końcu, trzeba zrobić wszystko dla jednej osoby! Pozmieniać algorytmy, zakupić server, cieszyć się z tego frii akont kolesia!
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Gdyby system gry wygladal inaczej, wojny wygladalyby inaczej lub wogole by ich nie bylo, co wcale nie oznacza, ze gra bylaby gorsza. Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:55. |