|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 05 2005
|
![]() witam. nie wiem czy pisze w dobrym dziale, w razie czego z gory prosze o przeniesienie ;]
zastanawiam sie jak widzielibyscie w Tibii walke w trybie turowym? w paru mmorpg sie to sprawdzilo, walka taka wymagalaby mniej szybkosci a wiecej taktyki. oczywiscie nie jest to zaden proposal zeby nagle zmienic tibie w niewiadomo co, chcialbym tylko wysluchac opinii na ten temat. ci ktorzy nie wiedza jak funkcjonuje walka turowa - chodzi o to ze kazdy gracz i potwor pokolei dostaje swoja kolej i podczas jej trwania decyduje co bedzie robila jego postac. oznacza to ze wszelkie istoty na obszarze gry poruszaja sie pojedynczo. prosze o opinie ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2009
Lokacja: Wysokie Mazowieckie
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Jedras Paladin
Profesja: Paladin
Świat: Pandoria
Poziom: 18
Skille: 48/32
Poziom mag.: 5
|
![]() Przypuszczam, że w Tibii nie miało by to sensu bo np. jak wyobrażasz sobie wojny, w których uczestniczy kilkadziesiąt graczy?
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Gdyby takie coś wprowadzili, to liczba graczy spadłaby o kilkadziesiąt procent...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2008
Lokacja: Kraków
Stan: Usunięty
Imię: delejted za pk ;\
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Kakaowi Bracia/Wude rzeniu
Świat: Aurea <3
Poziom: 74
Skille: 15/25
Poziom mag.: 56
|
![]() Walka w Tibii odbywa sie i zawsze odbywala w Trybie turowym, bo ataki odbywaja sie co klika sekund zawsze w takim samym czasie. Strzelasz->czekasz->strzelasz. System turowy jo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Nie no, pomysł extra cud miód i orzechy, ale pomyślałeś jak expiłby taki haj lewel ms, który normalnie biega po frostach i spamuje ue?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Tibia nie ma prawie żadnych elementów z porządnych papierowych rpg. Gry, w których jest system turowy, są znacznie bardziej rozwinięte pod kątem taktyki.
Tibia jest zbyt prostą grą, żeby taki system można było wprowadzić. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 01 2005
Świat: Harmonia
|
![]() Taa, a może jeszcze zatrzymanie gry na pół godziny żeby gracz mógł pomyśleć co i jak ma zrobić?
I piwo do tego aby w tym czasie się nie nudzić ![]()
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2009
Lokacja: sprzed komputera
Imię: bardzo fajne ?
Gildia: wolny jezdziec .
Świat: ałrea
Poziom: 069
Skille: 6/6/6
Poziom mag.: 60
|
![]() Cytuj:
w tibii skil polegal glownie na zrecznosci, spostrzegawczosci, szybkosci, opanowaniu i kilku innych rzeczach, dopiero gdzies tam na koncu byla taktyka. imo glupota konkretna. ale sadzac po pomyslach madrych wladcow tej gry to wszystko jest mozliwe juz. ![]()
![]() nienawidze cipsoftu, updejtow, pseudo inteligentow, szatanistow, lamusow z npvp i wiekszosci tibijczykow. skilsy ; ironia. 9/10 sarkazm. 9.5 metafora. 8 riposta. 8.9 spaming. 6.6 punche. 9.5 foruming 10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2008
Lokacja: Polska
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() W sumie jakby im sie chciało mogliby zrobić jeden server tego typu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Już to widzę...
Uderzę mieczem! Nie! Użyję exori! Ahh tyle możliwości! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Tyle mam do powiedzenia.
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2008
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 2
Stan: Zbanowany
Świat: Kyra
Poziom: 67
|
![]() To by miało szansę funkcjonować, gdyby kolejną ważną rzeczą do opanowania był refleks i ustanowić czas tury 5sekund.
@Down Zmodyfikujmy go z łucznika na rycerza, to będzie identyko jak knight tylko, że jak ktoś nim wczesniej grał to będzie miał mało shielda, i zniknie mu dist a nic w zamian nie dostanie =D
Nie pisz mi notek jak masz mi napisać, że jestem debilem czy coś !! TYLKO POZYTYWNE Ostatnio edytowany przez __HAPPY_SVEN__ - 05-08-2009 o 19:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Wiem, usuńmy od razu paladyna z gry. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
|
![]() Lol, możesz mi podać nazwy tych mmo, w których się to sprawdziło?
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() dofus, atlantica online
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2009
|
![]() PK było by czymś wspaniałym, wypada ci jakiś gostek, a ty nadzwyczaj długo zastanawiasz się co robić
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ta po czym 15 minut potem go wyloguje x.X @Topic NIE
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Najlepiej zniszczyć im plany gry, no co w końcu, trzeba zrobić wszystko dla jednej osoby! Pozmieniać algorytmy, zakupić server, cieszyć się z tego frii akont kolesia!
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() nigdzie nie napisalem ze chce zeby cos takiego wprowadzili, tylko pytalem o opinie, palancie, nie potrafisz normalnie podyskutowac? chce poznac opinie graczy na ten temat i to tyle, no i nie oceniaj mnie jak nic o mnie nie wiesz. gdybym chcial uslyszec opinie o sobie albo o tym w co mam grac to temat nazywalby sie inaczej - ten temat jest odnosnie turowego systemu walki i na ten temat sie wypowiadaj.
![]() |
#20 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Gdyby system gry wygladal inaczej, wojny wygladalyby inaczej lub wogole by ich nie bylo, co wcale nie oznacza, ze gra bylaby gorsza. Cytuj:
![]() |