Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Hunter (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2339)

Alchemiko 18-01-2004 12:06

Hunter

Eh...

Po co ten temat, moze po to, zeby ktos nie wpadl, tak, jak Ja :P

Jak przed update'm konczylem spokojnie 2 huntery na solo, tak teraz 1 na solo mnie wykonczyl :P

Niby wszystko OK, szedlem sobie upolowac Demon Skieletona pod wzgorzem huntera, niedaleko Carlin, niby nie mialem polowac na Huntera, ale jak juz sie zrespawnowal, to czemu nie zabic, zawsze to +exp'a i moze jakis eXtra loot sie trafi...

Blad byl taki, ze trzebabylo wziasc 20-30 spearow, i z tarcza isc na niego, bo bez tarczy, to nawet z kusza nie dalem rady :-(

Sieczka byla taka, ze nie zdazylem nawet exury vity wypowiedziec :P a nie mowiac juz o UH, EF, czy HMM :P

Jak ktos chce, to moge screena podrzucic :P

wyniki:
mlvl, lvl, skills -1
exp ~25-30k exp w dol :`-(

Pozdro dla all wymiataczy Hunterkow...

Ithelios 18-01-2004 12:09

Hunter to najgorszy i najmniej opłacalny potworek w Tibii.Za takiego skur***syna(zwłaszcza po update) powinno być przynajmniej 2x tyle expa,a sam loot jest żałosny.Paranoja żeby coś takiego było warte tyle ile np.cycek.

kotomaniak 18-01-2004 14:14

Ja mam na huntera sposób (zwłaszcza na tego na górce). Wbijam, leci SD i huntera nie ma :D . Ale on niestety czasem potrafi wnerwić, chodziłem sobie po tej górce co jest zejście do DSa a tu na nagle You lose XX hitpoints due by ataack of a hunter. To mnie dobiło bo go nie miałem jak trafić (był poza ekranem).
@Alchemiko Daj screena, plz. :)

Alchemiko 18-01-2004 14:50

Ja to wiem, czy to dobry pomysl, jest tylko hunter'ek, sporo krwi, i moja postac (RIP) :]

nawet teraz zauwazylem kolejny moj blad :/
bo gdybym nie przestal w niego nawalac z boltow, to bym go zabil, a tak, to nawet ani jednego (!!!) strzalu nie oddalem ;(

eh... taki maly blad, a tak mnie wiele kosztowal :-(

Ithelios 18-01-2004 16:02

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Alchemiko
nawet teraz zauwazylem kolejny moj blad :/
bo gdybym nie przestal w niego nawalac z boltow, to bym go zabil, a tak, to nawet ani jednego (!!!) strzalu nie oddalem ;(

eh... taki maly blad, a tak mnie wiele kosztowal :-(
Podobnie spieprzyłem gdy byłem na PoHu.Gdy zobaczyłem, huntera to spanikowałem i zacząłem uciekać i nawet w biegu uhem nie trafiłem.A gdybym podjął walkę to pewnie bym go zabił(ja miałem UHy a on nie :D )

Dejvo 18-01-2004 16:09

Tak - Hunter wredny typ :) Dla paladynów aktualnie praktycznie nie osoągalny, nie polecam (za cyca tyle samo expa z bije się go lewym jajuszkiem)

Raynold 18-01-2004 18:41

Ja się ostatnio śmiałem z huntera, bo byłem w tym samym miejscu, co kotomaniak (tak podejrzewam z opisu), ale byłem rycerzem i zrobiłem taki motyw, że rzuciłem w niego f-bomb. A ten jak głupi latał to w lewo to w prawo i to były dosłownie sekundy jak zaliczył dead'a :P A poza tym jak na pojedynczego huntera idę to zabiera mi 20-100 hp, zależy jak mu (albo raczej mnie) szczęście dopisze...

Alchemiko 18-01-2004 19:26

Tak, wyjdzie, ja jak poszedlem po cialo, i wziolem tarcze (BH Shield), to strzelal, strzelal, i nic mi nie robil, dopiero, gdy zchodzilem juz z cialem trzaslo ~-30 :D

Clayde 18-01-2004 19:30

Hunter to ciężka bestia wszedłem raz na jego góre zobaczyć czy jest a tu 54 hp w plecy :P

Mefi 18-01-2004 19:32

hunter jest wredny także dla sorca/druida jak raz zanim go zobaczyłem to zza ekranu dostałem combo za 234...

?Marcin 18-01-2004 20:25

Nareszcie jest jakis potworek ktory na solo latwiej bierze knight niz cala reszta :D Dla knighta to pestka (moze przesadzam troche):P Gorzej jak sa 2-3 na raz. Wtedy to boli uuuu... Wpadlem kiedys na edron(knight 28 lev) razem z sorcem (41 lev) miedzy 5 takich (tam po drodze do hero)to zanim sie spostrzeglem co sie dzieje to juz bylismy w swiatyni ale i tak wtedy latwiej knightowi niz innym :P

MaRs.Pl 18-01-2004 21:08

sa tez perwy gdy ktos na tej górce dobije huntera do red hp, wtedy hunter ucieka i wali co chwile ze strzal ... wtedy to boli, na knighta jak sa 2 huntery to jest kiepsko, zwlaszcza jak jeden biegnie w lewo a drugi w prawo albo podobnie... zazwyczaj po update knightem na 17 lvl`u po 1 hunteraze (!!!!!!!!!!!!!!) wracalem na redzie :(

Borek Niszczyciel 23-01-2004 11:33

HUNTER!!!

Hunter(myśliwy) jest przeciwnikiem raczej przecietnym (przynajmniej dla mnie). Z daleka potrafi przyłożyć, ale jak się go zajdzie z bliska to nie ma szans. Moje skile to 50/45 (club) i HUNTER pada po 3-4 atakach.

Bloody_Izual 23-01-2004 13:46

Hunter to jednen z dziwniejszych stworków i najmniej opłacalny,exp kijowy i loot kijowy a potrafi zabrać sporo hp.Czemu dziwny? dlatego że jak grałem knightem to pierw potrafił mi zabrać 50hp a po następnym respie 200hp dziwny ten potforek ale wiem jedno po update gdy jest na red to wali jak z kałacha.Przed nim to 2-3 huntery szły ze stratą 1 uh a teraz? może cały bp zejśc z 1 hunterem mam kłopoty(mówie o knighcie),a co do maga to jak teraz on robi to nie wiem bo nie bawiłem się w f-bomb na twarz i odejdz.

Yarczaz 25-01-2004 23:24

Hunter ... Mocna bestyjka ... Kiedys jak wracalem z venore do AB moim palkiem, chcialem zobczyc czy zbije jednego. Zauwazylem hama, wchodze na górke, i atakuje. Nawet do zóltego dziadowi nie zbiłem, a juz na czerwonym mam :P . cale szczescie ze zdązylem sie uhnąc, bo jak juz bylem przy schodkach, zdązyl mi strzala sieknąc, chyba z 46 ...

Sephiroth 26-01-2004 02:31

Hunter rocks! Prawie połowa z nich zostawia łuki, a przy farcie jakies burst arrows albo brass armor, przy dużym farcie rubin, a przy ich malusieńkim hp można zrobić 7,5k expa na plecaczku HMM i jeszcze mieć kilkukrotny zwrot kosztów.

Mefi 26-01-2004 07:11

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Sephiroth
Hunter rocks! Prawie połowa z nich zostawia łuki, a przy farcie jakies burst arrows albo brass armor, przy dużym farcie rubin, a przy ich malusieńkim hp można zrobić 7,5k expa na plecaczku HMM i jeszcze mieć kilkukrotny zwrot kosztów.
tylko na ten plecaczek hmm'ków zuużyjesz jeszcze 2 bp uh :(

Verhettin 26-01-2004 07:29

Jezeli hunter cie tak zdenerwowal to kup sebp of f bomb i 1 zabij i puzniej zucaj ciagle w niego f bombami
moze to cie uspokoi
:D

a tak po za tym to sku***syny sa pojebane
i za malo expa sie dostaje wiec .... ZONK

ja tez mialem pare razy deda przez to guwno wiec juz na huntery niechodze .....

pozdrawiam (Jezeli s[otkacie jakigos hutera to zabijcie go odemnie :D )

Xadam 26-01-2004 16:52

Ja wchodze na górkę 1 lub 2 hity i hunter is dead.

Ale czasmi się zdarza, że huntery są bardzo nieprzyjemne. W Outlaw camp spotkałem 2 huntery + 3 WW. Zacząłem bić huntera i nagle LAGGGG. Miałem laga około sekunde, więc nie mogłem go gonić jak uciekał z czerwonym życiem. Huntery okładały mnie za 70-75 (każdy szlag). Poszło 6 uh, na szczęscie przeżyłem.

Myfio 27-01-2004 15:12

Gram druidkiem i troche polowalem na huntery. (3strzaly z hmm zazwyczaj starczaly) I moje spostrzeenia sa takie, ze huntery maja najwieksza roznice w swoich ciosach. Bywalo tak ze nawet nie trafial raz. A bywaly chwile gdzie sie dostawalo kombosy ze na 1 szlo 2 uhy. Po updejcie probowalem walki z dwoma... trwala chwile i zobaczylem you are death. Wrocilem po swoj sprzet i gfb plus po 1hmm wystarczylo. Hunter to loteria :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:48.