Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   monk (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2387)

Mefi 21-01-2004 18:22

monk

po update jak już zapewne wiecie można przywoływac monka. a ja mam pytanie dotyczące tego stworka.

CZy on mocno bije ??? (bo chcem sobie pujść do cyclopolis albo na poh z nim ale nie wiem czy się okaże przydatny przy wiekszej ilości cycków)
Z góry THX

Dejvo 21-01-2004 18:27

Ja się zastanawiam czy to aż za mocny bloker nie jest :D, ee... zabije ci tego cyca szybiutko... ale na PoHu sie przydać powinien

nawigator 21-01-2004 18:51

Monk jest dosyc mocny knighta nawet z dobrymi skilami potrafi mocno udezyc

ale ja bym Ci proponowal zsumonowac 2 ds
2 ds sa silniejsze niz 2 monki jak sam wiesz wala z life draina jedenym ich minuesm jest to ze nie lecza sie :(
ale spróbuj 2 warianty

qba 21-01-2004 19:49

albo zsummonuj 1 dsa i 1 monka i będzie git :D (popróbuj jeszcze z zerkiem bo też chłopak mocno wali:P)

Gonzo von Krenzel 21-01-2004 20:07

Eee, bez sensu!
Na monka trzeba 600 many, na DS 620, to już lepiej potężnego orca leadera za 640MP sobie wyczarować!
A jeśli do tego dojdzie DS, albo Fire Devil (już "droższy" :D ) to żądzisz :D .

Mefi 22-01-2004 11:23

ostatnio prubowałem biegać po cyclopolis z fire devilem i orciem liderem i nawet było fajnie tylko raz na jakiś czas musiałem uhować lidera.]
Tak się zastanawiam czy by lidera niezastąpić monkiem który sie sam leczy.
A wy co byście radzili ???
Z góry Thx

Fanfi 22-01-2004 11:36

Hmm... sumując Monka nie będziesz musical go uhowac (teoretycznie) lecz mnich jest słabszy od lidera ma słabszą obronę ale pewnie poradziłby sobie. Ale jeśli masz wybór pomiędzy monkiem a liderem wybierz lidera.

Mefi 22-01-2004 19:25

oki zaużmy że wybiore lidera tylko że go będe musisz uhować. ale mniejsza o to a co wygbrać w dodatku do monka/lidera : fire devila który nie bije zbyt mocno chyba że walnie combo czy fire elementala który ma słaby def i raczej woli bić z bliska ale za to bije mocno???
tutaj próbowałem biegać i z tym i z tym ale moim zdanim leprzy jest fire devil bo on wali z daleka. a jakie jest wasze zdanie..??

Kosior 22-01-2004 22:54

Ja orka lidera musialem uhnac tylko raz na pohu jak mi blokowal gs. Cyklopy i mino guardy nic mu nie zrobia.
Teraz bede chodzil na poh z Orkiem Liderem Fire Elementalem

Gremlin 23-01-2004 06:32

Jak lider zaczal blokowac to GS mial 50 czy mniej hp?

Z tego co wiem to zadne summony nie sa na tyle mocne zeby zablokowac GS przez sensowna chwile.

Mefi 23-01-2004 09:07

a czy wie ktoś jakie summony sie najbardziej opłacają do cyklopolis. ???????!!!!!!!

Merral 25-01-2004 18:12

Monk jest mocny wiec ci duzo exp weznie.Na poh to najlepiej FD i FE.

Owoc 25-01-2004 18:22

Monk jest potężny, wczoraj widziałem go (summona) w akcji. Na dwarf guardy robił hity za 60+, a jak ja w niego biłem na full offence z FS i 60 w swordzie to nie mogłem dmg zadać...

Looc 25-01-2004 18:30

eh to jak jedni mówią, że lider przyblokuje gsa inni, że nie powiedzcie dokładnie jak wygląda sytuacja gs kontra inne różne summonki ?(

Sephiroth 25-01-2004 18:44

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Owoc
Monk jest potężny, wczoraj widziałem go (summona) w akcji. Na dwarf guardy robił hity za 60+, a jak ja w niego biłem na full offence z FS i 60 w swordzie to nie mogłem dmg zadać...
A to dość ciekawe bo ja sorcem ze sword 21 jak biłem monka na full atak z fs to od czasu do czasu trafiałem.

A jak chodzi o summony na PoH to moim zdaniem szkoda expa, ale jeśli już chcecie jakimś summonem blokować GSy to albo orc leader albo DS, pamiętajcie tylko o dwu drobiazgahc: 1: GS może zmienić cel, 2: potrzeba sporej wprawy żeby GS zaczął od razy summona atakować zamiast gracza.

Gremlin 25-01-2004 18:53

re: Sephiroth
Moze bilo was wiecej niz 2, w takim wypadku czesc ciosow szla bezposrednio w monka a nie w jego tarcze?

Co do summonow vs GS to sie nie oplaca, bardzo duzo UH pojdzie, bardziej ekonomicznie bedzie urzywac HMM.

Mefi 26-01-2004 07:42

ja na gs'y vchodze tylko z hmm wtedy prawie nie marnuje uh tylko czasami jak z poisona zjedzie mnie doo red hp alwe wtedy raczej zawsze mam manne i używam vity albo jak spotkam huntera na środku respu gs'ów na pohu x(

boss 31-01-2004 15:03

moim zdaniem monk moze byc dobrym blockiem ale na malo ilosc potworow bo sie leczy ale jak bedzie np.7 cycow to raczej nie zdarzy sie uleczyc a raczej wali tak srednio :P

Glock termbest 31-01-2004 15:54

Monk moze byc lecz jezeli mial bym wybrac ineego to jest kiepski :D

Dark Czolg 31-01-2004 17:53

monki na poh to dobra sprawa jezeli poluje sie na dsy,ghule, cyce etc
gs'a nie da sie blokowac summonem bez straty duzej ilosci uh bo gs w kazdego potrafi walnac za 150+
hehe ja bym tam nie przywolywal lidera na pohu bo moze latwo sie ktos pomylic i nam zabic sumona...
wg najlepsza opcja sa 2 monki-same sie lecza, niezuzywamy tym samym uh a walnac potrafia i to mocno..jednak same tez maja slaba obrone

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:33.