![]() |
monk
po update jak już zapewne wiecie można przywoływac monka. a ja mam pytanie dotyczące tego stworka.
CZy on mocno bije ??? (bo chcem sobie pujść do cyclopolis albo na poh z nim ale nie wiem czy się okaże przydatny przy wiekszej ilości cycków) Z góry THX |
Ja się zastanawiam czy to aż za mocny bloker nie jest :D, ee... zabije ci tego cyca szybiutko... ale na PoHu sie przydać powinien
|
Monk jest dosyc mocny knighta nawet z dobrymi skilami potrafi mocno udezyc
ale ja bym Ci proponowal zsumonowac 2 ds 2 ds sa silniejsze niz 2 monki jak sam wiesz wala z life draina jedenym ich minuesm jest to ze nie lecza sie :( ale spróbuj 2 warianty |
albo zsummonuj 1 dsa i 1 monka i będzie git :D (popróbuj jeszcze z zerkiem bo też chłopak mocno wali:P)
|
Eee, bez sensu!
Na monka trzeba 600 many, na DS 620, to już lepiej potężnego orca leadera za 640MP sobie wyczarować! A jeśli do tego dojdzie DS, albo Fire Devil (już "droższy" :D ) to żądzisz :D . |
ostatnio prubowałem biegać po cyclopolis z fire devilem i orciem liderem i nawet było fajnie tylko raz na jakiś czas musiałem uhować lidera.]
Tak się zastanawiam czy by lidera niezastąpić monkiem który sie sam leczy. A wy co byście radzili ??? Z góry Thx |
Hmm... sumując Monka nie będziesz musical go uhowac (teoretycznie) lecz mnich jest słabszy od lidera ma słabszą obronę ale pewnie poradziłby sobie. Ale jeśli masz wybór pomiędzy monkiem a liderem wybierz lidera.
|
oki zaużmy że wybiore lidera tylko że go będe musisz uhować. ale mniejsza o to a co wygbrać w dodatku do monka/lidera : fire devila który nie bije zbyt mocno chyba że walnie combo czy fire elementala który ma słaby def i raczej woli bić z bliska ale za to bije mocno???
tutaj próbowałem biegać i z tym i z tym ale moim zdanim leprzy jest fire devil bo on wali z daleka. a jakie jest wasze zdanie..?? |
Ja orka lidera musialem uhnac tylko raz na pohu jak mi blokowal gs. Cyklopy i mino guardy nic mu nie zrobia.
Teraz bede chodzil na poh z Orkiem Liderem Fire Elementalem |
Jak lider zaczal blokowac to GS mial 50 czy mniej hp?
Z tego co wiem to zadne summony nie sa na tyle mocne zeby zablokowac GS przez sensowna chwile. |
a czy wie ktoś jakie summony sie najbardziej opłacają do cyklopolis. ???????!!!!!!!
|
Monk jest mocny wiec ci duzo exp weznie.Na poh to najlepiej FD i FE.
|
Monk jest potężny, wczoraj widziałem go (summona) w akcji. Na dwarf guardy robił hity za 60+, a jak ja w niego biłem na full offence z FS i 60 w swordzie to nie mogłem dmg zadać...
|
eh to jak jedni mówią, że lider przyblokuje gsa inni, że nie powiedzcie dokładnie jak wygląda sytuacja gs kontra inne różne summonki ?(
|
Cytuj:
A jak chodzi o summony na PoH to moim zdaniem szkoda expa, ale jeśli już chcecie jakimś summonem blokować GSy to albo orc leader albo DS, pamiętajcie tylko o dwu drobiazgahc: 1: GS może zmienić cel, 2: potrzeba sporej wprawy żeby GS zaczął od razy summona atakować zamiast gracza. |
re: Sephiroth
Moze bilo was wiecej niz 2, w takim wypadku czesc ciosow szla bezposrednio w monka a nie w jego tarcze? Co do summonow vs GS to sie nie oplaca, bardzo duzo UH pojdzie, bardziej ekonomicznie bedzie urzywac HMM. |
ja na gs'y vchodze tylko z hmm wtedy prawie nie marnuje uh tylko czasami jak z poisona zjedzie mnie doo red hp alwe wtedy raczej zawsze mam manne i używam vity albo jak spotkam huntera na środku respu gs'ów na pohu x(
|
moim zdaniem monk moze byc dobrym blockiem ale na malo ilosc potworow bo sie leczy ale jak bedzie np.7 cycow to raczej nie zdarzy sie uleczyc a raczej wali tak srednio :P
|
Monk moze byc lecz jezeli mial bym wybrac ineego to jest kiepski :D
|
monki na poh to dobra sprawa jezeli poluje sie na dsy,ghule, cyce etc
gs'a nie da sie blokowac summonem bez straty duzej ilosci uh bo gs w kazdego potrafi walnac za 150+ hehe ja bym tam nie przywolywal lidera na pohu bo moze latwo sie ktos pomylic i nam zabic sumona... wg najlepsza opcja sa 2 monki-same sie lecza, niezuzywamy tym samym uh a walnac potrafia i to mocno..jednak same tez maja slaba obrone |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:33. |