Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Łatwiejsze logowanie! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2522)

Lukass 30-01-2004 01:22

Łatwiejsze logowanie!

Dla wszystkich którzy nie mają Pacca. Tak sobie wymyśliłem nowy sposób logowania. Otóż załórzmy, że to jest wasz numer: "123456", a to wasze hasło: "samolot". Wchodzicie na Tibia.com, do wlasciwosci swojego konta i zmieniacie haslo na "123456samolot" - dokladnie tak - najpierw wasz numer, a potem właściwe hasło (bez spacji). Może wydawać się to wam dziwne, ale zara zobaczycie w czym sęk :). Teraz gdy widzicie że serwer jest zapchany wchodicie do notanika (taki program pod windows ;) ) i piszecie "123456samolot" (czyli wasze hasło), zaznaczacie to wszystko (Ctrl+A), wycinacie (Ctrl+X) i zamykacie notatnik (Alt+F4). No i teraz sprawa sie upraszcza bo po wejsciu do Tibii i naciśnięciu Enter Game wystarczy wcisnąc Ctrl+V (czyli wklej) potem Tab, i jeszcze raz Ctrl+V i macie wszystkie dane uzupelnione bez żadnego pisania. Moża w ten sposób wysylac prosby o zalogowanie z monstrualna czestotliwoscia :)

P.S. Może juz ktoś to "odkrył" przede mną, nie wiem, ale jak by co to od nikogo pomyslu nie zerżnąłem...

eerion 30-01-2004 05:14

Pomysł dziwny, ale może skuteczny. Sprawdze to potem i opowiem. Chodź ja i tak klepie to z zastraszającą częstotliwością :D Choć nie tak szybko jak ctrl-v

Smalec 30-01-2004 07:20

Niczego nowego nie odkryleś.Podobny patent wymyśliłem dwa miesiące temu.Ale jest jeszcze szybszy patent "tibia PW" ale to juz jest (chyba) nielegalne

piotrek1000 30-01-2004 08:01

Ale zauwazcie to do najbezpieczniejszych rozwiazan nie nalezy jesli ktos ma ywoje haslo albo numer konta to z latwoscia moze cie zhakowac ale poza tym sposob dobry na szybkie logowanie

sesaj 30-01-2004 08:21

Ja robie podobnie, tyle ze ja kopiuje tylko haslo.
Numer mam prosty wiec jest bez problemow.

Matik 30-01-2004 09:05

Ja Mam 2 sposoby 1 to takie samo hasło jak numer konta ! troszke niebespieczne ale jeszce nikt mnei nie z haczył .macro ale to jest nielegalne ;-)

Ice 30-01-2004 09:17

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez eerion
Pomysł dziwny, ale może skuteczny. Sprawdze to potem i opowiem. Chodź ja i tak klepie to z zastraszającą częstotliwością :D Choć nie tak szybko jak ctrl-v
To samo eerion u mnie z tym ze ja hasło dobrałem sobie odpowiednio do roztawu palców na klawiaturze :p i z tym kopiowaniem i wklejaniem prubowałem poł roku temu i zdaje sie ze nie chodziło :/ spruboje moze bedzie szybciej :))

Monoron 30-01-2004 09:39

Ale komu by sie chcialło klepać?

nawigator 30-01-2004 09:52

Ten pomysl jest taki sam jak normalne wpisywanie.
Nom dobra czasem ale tylko czasem mozna sie szybciej wbic.
Ale gdy wlasnie loogujesz sie z monstrualna predkoscia blokuje ci sie konto masz napisane "account disabled ....." jest to zabezpieczenie przed macro logging :)

Nie zabardzo doradzam ten pomysl

Lukass 30-01-2004 13:11

Jakos nigdy takiego czegos nie mialem :/ I niby dlaczego stosujac ten sposob latwiej cie shakowac?? Pomysl logicznie twoje stare haslo wchodzi w sklad nowego i wychodzi NA TO SAMO!!

Vodinesi 30-01-2004 14:44

Makro...

A ja mam pytanko dotyczace makro.

A więc...Jak działa takie makro?

Matiq 30-01-2004 14:46

Ja mam inny tesh dopry sposob

mam proste jednoliterowe hasło np. qqqqqq

i biore ctrl+v potem tab i haslo

SkiLo 30-01-2004 16:07

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez nawigator
<ciach>
Ale gdy wlasnie loogujesz sie z monstrualna predkoscia blokuje ci sie konto masz napisane "account disabled ....." jest to zabezpieczenie przed macro logging :)

"account disabled ....." pojawia sie jak 5 razy(chyba) zle wpiszesz haslo,a nie jak bedziesz wpisywal za szybko LOL

Matheous 30-01-2004 17:53

Moj kolega ma jakis taki program ze wystarczy ze wcisnie f12 i mu wpisuje sie automatycznie...Ale shakowali mu konto bo na kanale TRADE niechcacy mu sie wcislo f12:))) Moze to wlasnie to o czym wczesniej mowil:
Cytuj:

Ale jest jeszcze szybszy patent "tibia PW"
Nie wiem bo nie wiem jak ten program sie nazywa:)

wutalidi 30-01-2004 17:53

ja wam poewiem że we wpisywaniu mam już taką wprawę, że cały wpis niezajmuje mi więcej niż sekundę awięc niema dla mnie różnicy. :)

Matheous 30-01-2004 17:54

Tak jak ja...Tak jak ja:)
Ale czasem ci sie jednak ZEZNIE...i LOL...

Norticus 30-01-2004 18:17

Tibia PW nie jest nielegalny on po prostu wpisuje account i password.

Gremlin 30-01-2004 21:00

re: Account disabled przy logowaniu.
Mozna logowac sie max 30 razy na minute, jesli wiecej razy wpiszesz to przymusowe 5 minut przerwy.

------

Jakie kolwiek dalsze pytania/odpowiedzi na temat macro do logowania sie skoncza sie upomnieniem.

Matik 30-01-2004 22:32

Macro działa w takis posób że nagrywa to co robisz na windowsie ... czyli to co piszesz i ruchy myszki !!!

marred 30-01-2004 22:36

Mozliwosc, jak sie mozna wkopac z metoda podana w temacie.

Tak wiec, bierzemy sobie do schowka konto i haslo i za ktorymstam razem udalo nam sie zalogowac. Stajemy sobie pod depo piszemy I BUY FS ale wiadomo, ze aby kupic FS'a, to trzeba sie nastac sporo, wiec zaznaczamy calosc i klikamy ctrl+c, ale cos sie nie wcisnelo i tekst I BUY FS nie jest w schowku. Potem odruchowo wciskamy ctrl+v i klepiemy enterek. Powodzenia, w wyscigu na tibia.com zeby zmienic haslo :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:11.