Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Brak odświeżania na tibia com (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=33436)

Player Killer 26-04-2005 15:07

Brak odświeżania na tibia com

Ostatnio zaczołem grać na nowym serwie i zauważyłem, że tabelka ze skilami, expem itd. już chyba od 3 dni nie jest odświeżona. Czy zawsze na nowych serwach tak jest ?? Może dlatego, że wszystko tak szybko rośnie i Moderatorzy stronki nie zdążają wyłapać kto czego ile ma :>:> ;)

Raul 26-04-2005 15:17

Lol. A ty uważasz, że oni codziennie, na każdym serverze patrzą, kto ile poprawił sobie shielda, mlvl, lvl itd. I później sobie wszystko ręcznie zmieniają? -.-

Player Killer 26-04-2005 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul
Lol. A ty uważasz, że oni codziennie, na każdym serverze patrzą, kto ile poprawił sobie shielda, mlvl, lvl itd. I później sobie wszystko ręcznie zmieniają? -.-

Moim zdaniem powinno być tak na innych światach (np. Danubia) czyli po każdym restarcie serwa powinno być Odświeżanie Tabel, a po 3 dniach na nowym świecie jest zawsze bardzo dużo zmian 8o . I nie wiesz czy jesteś już w pierwszej 10-tce w swordzie czy w pierwszej 50-tce. :baby:
"Pewnie według niektórych modków najlepiej wcale nie odświeżac stronek - mniej pracy B) " co nie ?

Sozemego 26-04-2005 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul

Pewnie robi to za nich komputer, bo przeciez na kazdym swiecie jest takich tabelek po okolo 7 i tam po 300 osob... A odswiezanie jest praktycznie codziennie. A skoro robi to za nich komputer, to czemu nie nadąrza robic tego codziennie ? ^.-

Player Killer 26-04-2005 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego
Pewnie robi to za nich komputer, bo przeciez na kazdym swiecie jest takich tabelek po okolo 7 i tam po 300 osob... A odswiezanie jest praktycznie codziennie. A skoro robi to za nich komputer, to czemu nie nadąrza robic tego codziennie ? ^.-

Zgadzam się z tobą, jednak niektórzy nie mają o tym pojęcia ;)

Raul 26-04-2005 17:20

Dobra jeśli uważacie, że to ktoś ręcznie wszystko zmienia to ja dziękuję. -.-

Thero 26-04-2005 17:30

@Sozemego
Czytaj niżej ;p.

Tabelkami zajmuje się takie małe siwe w rogu, które samo pracuje, a co do "odświeżania" to: Jeżeli char coś zdobył nowego to to zapisuje się w tabelkach dopiero po save (nie po każdym), a jeśli od "3 dni" to postać nic nowego przez te 3 dni nie zrobiła widocznie >.>. Logiczne, prawda?

Sozemego 26-04-2005 17:35

@Raul
Zle mnie zrozumiales, mialem na mysli to, ze NIE jest to odswiezane ręcznie, po prostu ciekawilem sie czemu nie codziennie...
No, ale skoro cipsoft tak to ustawil, to ok :>

Dr. Omader 26-04-2005 17:50

Od calego dzialu Statystics na tibia.com jest osobny serwer. CipSoft informowal o tym w ktorymstam newsie jak zrobili wreszcie osobny do tego. Zeby nie przeciazac bazy danych statystyki sa odswiezane raz na 1 - 2 dni, a jesli chodzi o nowe swiaty to nic nowego, czasem nawet 3-4 dni tam statystyki nie sa odswiezane, nie wiem czemu tak sie dzieje, ale moze cipsoft tak zrobil, bo w jeden dzien sie strasznie duzo zmienia na nowych swiatach to moze nie chca sie przeciazac czy co :/

Player Killer 26-04-2005 20:37

OK. Dzięki za informację ;)

Można zamknąć temacik.

nawigator 26-04-2005 20:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Od calego dzialu Statystics na tibia.com jest osobny serwer. CipSoft informowal o tym w ktorymstam newsie jak zrobili wreszcie osobny do tego. Zeby nie przeciazac bazy danych statystyki sa odswiezane raz na 1 - 2 dni, a jesli chodzi o nowe swiaty to nic nowego, czasem nawet 3-4 dni tam statystyki nie sa odswiezane, nie wiem czemu tak sie dzieje, ale moze cipsoft tak zrobil, bo w jeden dzien sie strasznie duzo zmienia na nowych swiatach to moze nie chca sie przeciazac czy co :/

Heh.. ja natomiast wiem dlaczego tak sie dzieje....

Kiedys bedac w statystykach (w swordzie) prawie na koncu listy, potrafilem grac 24 godziny na dobe albo i dluzej...wbijajac przy tym 2-3 skille i mi sie to nie updatowalo... postac musi byc wylogowana na jakis czas... wtedy po dniu albo dwóch to sie updatuje na stronce... to takie opóznienie jak postac jest caly czas online... spróbuj.. :)

a co do nowych serverów to cchyba wiadomo dlaczego prawie nic sie nie updatuje ... skoro trzeba sie wylogowac na o wiele dluzej niz save server... ;))))))

Rybzor 27-04-2005 15:28

@up
Ciekawa teoria, ale i tak nie mozemy być pewni na 100% :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:45.