Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   newbie help w Venore ;) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3430)

kielus 04-03-2004 07:25

newbie help w Venore ;)

Witam wszystkich Tibian :) jestem kielus i gram na serwie Amera... jestem narazie w venore i mam 7level bo mnie zabili :P ale przejdzmy do rzeczy :) mam kilka pytanek:
gdzie mam teraz isc?? (pobyt w venore to wiecej deathow od pkow) i co mam lac? :) uprzejmie prosze o pomoc ;) bo to moja pierwsza postac

Oxygane 04-03-2004 11:52

Proponuje Ci i¶c na swampy, wychodzisz południow± bram± potem cały czas drog±, przechodzisz przez taki jakby most i caly czas na dół aż do dziury, zrobisz tam sobie troche expa

Eternias 04-03-2004 14:07

jestes w trudnej sytuacji.RADZE WYSTKIM zeby nie szli po rooku do venore po1:niema na co polowac po2:najwiecej tam pk po3:niema 3 :P :D

Zureq (RUBERA) 04-03-2004 14:36

Hehe. Ja wyszedlem z rooka prosto do Venore i nie zalowalem, ani tez nie bylem szczesliwy:) Proponuje ci isc na zachod, kolo mostu dwarfow (troche w lewo) sa trolle. Tam ja najczesciej expilem. Uwazaj tylko na slime i mino magi/mino archery. Jak zdobedziesz troche expa, to idz od tego miejsca na poludniowy wschod i tam jest jaskinia rotow. Tu uwazaj na bh, slime i witche, ale raczej cie nie zabija jak nie bedziesz sie zapuszczal dalej:) Co do PK no to nie do konca sie zgodze. Tylko przyszedlem do Carlin, juz 3 czerwone czachy spotkalem, dwoch ludkow nawalajacych sie, z czego jeden krzyczal HELP PK ;) W Thais kiedys bylo najwiecej PKerow, lecz po systemie wprowadzania czach nie zagladnalem tam, wiec nie wiem, czy sie cos zmienilo. Jednak co racja, to racja, low-lvlowce sa zawsze celem PK:(

Gumski 14-03-2004 13:50

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Eternias
jestes w trudnej sytuacji.RADZE WYSTKIM zeby nie szli po rooku do venore po1:niema na co polowac po2:najwiecej tam pk po3:niema 3 :P :D
no nie wiem gdzie jest wiecej pk(carlin oczywiscie) ale jak ktos cie zabije to sie zdarza i nie besztaj mi tu publicznie mojego kofanego miasta!!

deaven 14-03-2004 14:41

Idz na te trole jak oxygne mowil jak troche kasy zarobisz to kup se morning star/scimitar/jakis topor i scale armor i brass legs i soldier helmet. Potem mozesz zaczac chodzic na amazony (na polnoc od vernore)

rybak14 14-03-2004 16:18

Najlepiej i¶ć do Ab'dendriel bo tam jest najmniej pk i kupic za 50 gp klucz do troli i tam expowac i skilowac do wyrzszego leelumam w tym doswiadczenie bo mam postac na novej:))

Berials 14-03-2004 16:27

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez kielus
Witam wszystkich Tibian :) jestem kielus i gram na serwie Amera... jestem narazie w venore i mam 7level bo mnie zabili :P ale przejdzmy do rzeczy :) mam kilka pytanek:
gdzie mam teraz isc?? (pobyt w venore to wiecej deathow od pkow) i co mam lac? :) uprzejmie prosze o pomoc ;) bo to moja pierwsza postac
Hmm, a nie pomy¶lałe¶ o czym¶ takim jak podanie profesji??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:38.