![]() |
>> Playerzy zabijający za nic <<
Od dłuższego czasu można zauważyć, że powiększa się grono ludzi, którzy myślą, że wszystko im wolno (głównie chodzi o ataki podczas skilowania z potworkami). Z reguły jesteśmy w jakimś oddalonym miejscu, ćwiczymy swoje skile .... w między czasie robimy coś (często nie przy komputerze) i jakiś zafajdany kretyn wykorzytsuje moment i nas zabija :kat:. Ciężko zapracowane skile i lvl idą do ........ piachu. Gość siedzi sobie już spokojnie w depo wylogowuje się, zgarniając przy okazji jakiś item. Jeżeli go dorwiemy to twierdzi, że mu konto shackowali ... X( No i potym trochę długim wstępie pisze z prośbą do użytkowników forum, czy nie znają jakiegoś programu lub czegoś takiego, żeby powiadamiało dzwiękiem o ataku ..... W ten sposób była by jakaś szansa na ucieczkę czy obronę. Być może nie jest to w pełni zgone z zasadami tibi, ale to nie to samo co jakieś makro (z masą funkcji).
Z góry dziekuję za pomoc |
Nigdy nie slyszalem o takim progranie, a jesli jest to nielegalny bo afk jest nielegalne, nawet gdy trenujesz powinienes byc przy kompie:)
|
jesli to niebedzie złe to powiem ze tiba gg PLX NOT BAN PLX
|
cheat to cheat, a ten o którym wspominasz jest jeszcze gorszy niż makro do podnoszenia spearów. Może wogóle zostawiaj trenującą postać podczas szkoły i za pomocą SMS-a będzie sterował? Prawda jest taka, cokolwiek nie robisz, czy to mana-sitting, trening to masz obowiązek (w dosłownym tłumaczeniu) być przy klawiaturze, ja np. nawet jak trenuję to siedzę przy biurku z kompem i robię coś, czy to lekcje czy czytam forum na przeskalowanym oknie przeglądarki, abym widział paski życia i linijkę public channel-u.
|
Cytuj:
|
Ja tak samo, zmiejszam se okno i widze battle itp, zawsze jestem przy kompie:)
|
Cytuj:
afk jako afk nie jest nielegalne. nikt nam nie moze zabronic tego ze odchodzimy od komputera ( wylogowujesz sie za kazdym razem jak ktos puka do drzwi, idziesz sie wysikac czy z jakiegos innego powodu musisz wstac od kompa? ). do 15 minut ( dokladniej po 16 ) mozna byc afk. po 16 minucie serwer nas odlacza tzn po 16 minutach idlowania. tibia rules mowi wyraznie: Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
- nie daje nam przewagi nad innymi graczami ( chociaz tutaj mozna by sie bylo klucic ) - nie modyfikuje pakietow przychodzacych czy wychodzacych do nas/od nas - nie wykonuje zadnej czynnosci za nas to samo moze sie tyczyc programow, ktore mogly by pokazywac tylko i wylacznie ile xp prakuje nam do lvl |
Jeśli jesteś afk, to to że umarłeś to twoja wina....a eśli Ci to nie pasuje to servery non pvp nie narzekają na przeludnienie...Pacera plx? :P
ja jak skilluje to czytam<np dzisiaj potop dzięki czemu nie ubiło mnie 3 brazoli...przy okazji- br są spoko> albo się ucze, czy czytam forum :) |
Afk ...
Wszyscy odrazu Afk ... ja się odjedzie od kompa na 2-3 min to już trzeba zabijać. Może mam grać w kiblu .... B) Jak skiluje też coś często robie (m.in czytam książkę). Niestety nie ma podzielności uwagi że patrze na monitor i na książkę, więc (chyba że książkę przykleicie do monitora) i wtedy mogą cię zabić ... Do samolubności, to co powiesz na takich co pot .... komuś loot. Problem nie jest taki prosty. Po krótce jest cała masa przewrażliwionych ...... gości, którzy każdy moment wykorzystają żeby ci zaszkodzić X(
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@up: Zgadzam się w pełni z Radix'em.
Cytuj:
Jakkolwiek, jestem zwolennikiem tego, żeby w miarę możliwości pozostawać przy kompie podczas grania, bo to rzeczywiście jest uczciwsze. |
Cóż, coś słyszałem ze ten tibia.xx.pl stworzył jakiś Bot do tibii, podobno jest lepszy od tibia suite i sa alarmy o przesunieciu oraz atakowaniu.. Ja tam nie uzywam zadnych cheatow bo sie boje hacku
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Radzę Ci się przenieść na non-PvP... albo nie, bo niedługo założysz temat: "Jakiś zafajdany kretyn zabija mi potworki, z ktorymi trenuje, proszę o program, który strzela wokół mnie i potworków magic walle etc. " |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:37. |