Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   H.W.D.P.- Jesteś za czy przeciw? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=34797)

kaczi 09-05-2005 14:50

H.W.D.P.- Jesteś za czy przeciw?

Witam!
Chciałbym tu napisać temat uważany przez wielu ludzi jako tabu, odnośnie HWDP.
Nie chodzi mi o samo znaczenie tego słowa, lecz o to czy masz szacunek dla policji? ( czyt. wyrażam się o nich wulgarnie itp.).
Wielu ludzi nęka ten problem, wielu uważa że myślenie tak jest modne a sami przeciwko policji nic nie mają. Ja osobiście popieram to hasło, lecz nie w jakimś wielkim stopniu ( Obrażam ich na każdym kroku itp.), ponieważ miałem kiedyś z policją styczność, i wtedy poczułem że Polska Policja jest dla mnie niczym.
Osobiście uważam że, w Polsce wogóle nie można czuć się bezpieczecznie ( No chyba że ma się kumpli ;)) na ulicach. Oczywiście żyjemy w państwie demokratycznym , i każdy ma wolność słowa, więc chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat.

PS: Ja byłem dwa razy spisywany za drobnostki ( Np. nie zatrzymanie się na znaku "stop" na nartach :P, dla mnie to jest chore...), ale to co widziałem to się nie da opisać.

Pozdrawiam
Wasz Kaczi.

Edit:

Polin:
A co takiego wtedy ja będe miał do tego? Mam nadzieję, że wyjdzie z tego ciekawa dyskusja a nie żeby jakieś 10latki się wypowiadały...

Sher:
<Wulgaryzm> w <wulgaryzm> policji.

Polinik 09-05-2005 14:53

Z gory ostrzegam - jezeli dyskusja zejdzie na poziom rynsztokowy - zostanie zamknieta i posypia sie upomnienia.

Sher Khan 09-05-2005 14:56

Co to znaczy HWDP???

Matek 09-05-2005 14:58

Szacunek do policji... z tym jest ciezko.

Wydaje mi sie, ze to zalezy od miasta. W moim wiekszosc policjantow jest spoko, ale to pewnie dlatego, ze ja wiekszosc znam. Dwoch czy trzech mam za sasiadow.

Jednak problem jest taki, ze wiele osob najpier jeździ po policjantach a nastepnie sami staja sie policjantami bo uciekaja przed wojem;)

Dla policjanta mam szacunek do momentu kiedy nie ZOBACZE, ze cos spieprzy.

Cytuj:

Ja byłem dwa razy spisywany za drobnostki ( Np. nie zatrzymanie się na znaku "stop" na nartach , dla mnie to jest chore...), ale to co widziałem to się nie da opisać.
i bardzo dobrze:)

Tasior 09-05-2005 14:59

A ja się czuje bezpiecznie, nogdy nie musiałem wzywać polocji, nie spisali mnie i uważam, że gdybyś nie zrobił nic złego to by cie nie spisali. Do policji nic ni mm po jeszcze nie kożystałem z jej usług :P i nie słyszałem złych opinii o lokalnej policji, ale czasami się słyszy różne rzeczy o policjantach (głównie z "Uwag" i "Interwencji") a potem powstają takie tematy

PS. od kiedy temat Policji jest tabu?

kaczi 09-05-2005 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taśkwa
PS. od kiedy temat Policji jest tabu?

Od bardzo dawna, ostanio nawet był o tym reportaż w "Polityce" bodajże, czemu ten temat jest tabu i oni go też poruszyli.

Down:
Tak napisałem w pierwszym poście, większość małolatów nawet nie wie co to znaczy, a używają tego wyrażenia. Spytasz się:
- Po co tak piszesz?
- Bo oni spisali kuzyna kumpla mojego kumpla.

I tak w kółko... Szukają dziury w całym.

Sher:
I na podwórko i się spytaj -.-
MOŻLIWE że twoi rodzice nawet wiedzą co to znaczy.

Dwimenor 09-05-2005 15:03

Zacznijmy od tego że ~90% "HWDP-owców" gada tak tylko dlatego, że jest to modne.(Podłapali to od tych, których spisała policja)(I do tego pewnie nie wie od czego jest ten skrót). Dlaczego policja spisuje-bo to ich obowiązek. Taki Franek idzie sobie ulicą, popija piwko i zatrzymuje policja. Oczywiście obrazu spisuje i odchodza. A co Franek robi? Zaczyna złorzeczyć na cały świat, że "psy" go spisały i zaczyna mazać sprayem po ścianach. Zatrzymują go znowu, tym razem do kolegium za wandalizm.(Które i tak go wypuszcza, za niską szkodliwość społeczną czynu).
A wyklinanie ludzi za to, że wypełniają swoje obowiązki wg mnie to oznaka kompletnej niedojrzałości.
Dzieci

Sher Khan 09-05-2005 15:04

@Polin
Masz na mysli -H*j- w dupe policji? Bo ja nie wiem co to znaczy -h*j-
howaj windofs do piwnicy

Tasior 09-05-2005 15:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaczi
Od bardzo dawna, ostanio nawet był o tym reportaż w "Polityce" bodajże, czemu ten temat jest tabu i oni go też poruszyli.

Ahaaaaaa..... te bluzy z napisami HWDP, plecaki z HWDPem napisamym markerem, napisy na murach niemal w każdej miejscowości, sto razy wałkowane reportaże z "Uwagi" to oznaka tabu, nie?
H*j- N impolite name of penis

Galarion 09-05-2005 15:15

Ja nie mialem jeszcze zadnych problemow z policja, ale nie kojarzy mi sie ona za dobrze, bo jak jestes na komendzie to musiales cos komus zrobic albo ktos tibie cos zrobil. Wkurzaja mnie za to "nadgorliwi" policjanci np. lapiacy 8 letnie dziecko, bo jezdzi na rowerze po chodniku :P.

@Sher Khan: Nie rob z siebie idioty, bo za dobrze ci to wychodzi.

Zegenis 09-05-2005 15:16

Zacznijmy od tego, że "HWDP" jest niepoprawne ortograficznie (;d) jak cos powinno być "cHWDP"

down: rili? no fak? ;d

Sher Khan 09-05-2005 15:18

@up
Brawa dla tego Pana o to mi chodzilo -..-

kaczi 09-05-2005 15:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zegenis
Zacznijmy od tego, że "HWDP" jest niepoprawne gramatycznie jak cos powinno być "cHWDP"

Każdy pisze, jak mu się podoba, ludzie nie zwracają wtedy uwagę na ortografię.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taśkwa
Ahaaaaaa..... te bluzy z napisami HWDP, plecaki z HWDPem napisamym markerem, napisy na murach niemal w każdej miejscowości, sto razy wałkowane reportaże z "Uwagi" to oznaka tabu, nie?
H*j- N impolite name of penis

Chodziło mi o tabu publiczne, bo np. temat sexu też kiedyś był tabu, ale o nim się rozmawiało nie?

Sher Khan 09-05-2005 15:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaczi
Każdy pisze, jak mu się podoba, ludzie nie zwracają wtedy uwagę na gramatykę.

Chyba ortografie?

PalAnonim 09-05-2005 15:40

To w duzym stopniu zalezy od miasta. Np w takim Poznaniu stolicy Hip Hopu w Polsce, policja jest uwazana przez młodych ludzi jako wróg publiczny numer jeden, w duzym stopniu wazna tez jest dzielnica miasta. W Krakowie Qr2nów, Wola, Kazimierz, NH, raczej nie współpracuje z policja, lecz są tez spokojne miejsca (Płaszów, Kliny) Z policja miałem doczynienia raczej przez własną głupotę, ale to z wiekiem mija i mysle, ze gdyby nie policja było by jeszcze gorzej niz jest teraz...

Tomciu 09-05-2005 15:46

U mnie w częstochowie są bardzo mili policjanci.Ja nie rozumiem ludzi dlaczego mówią HWDP.

YAYUUU 09-05-2005 16:05

Co to za policja, która nie moze odnaleźć skradzionego roweru a wypisuje mandaty za chodzenie nie po chodniku? Takie jest moje zdanie.

Polinik 09-05-2005 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sher Khan
@Polin
Masz na mysli -H*j- w dupe policji? Bo ja nie wiem co to znaczy -h*j-
howaj windofs do piwnicy

Nie, mam na mysli to, ze zbyt wiele dyskusji widzialem na roznych grupach/listach dyskusyjnych i forach i zbyt wiele z nich konczylo sie na rzucaniu obelg, bluzgow,przeklenstw na wyscigi na Policje/Panstwo.
I czegos takiego chce tu uniknac.
Nie chodzilo mi o rozwijanie skrotu - ten jest powszechnie znany.

Berburio 09-05-2005 16:18

poprostu zamieniał:] do tematu... można pisać CHWDP bo obie pisownie słowa "h**" zostały zatwierdzone.

HWDP- Hugo wraca do polsatu
HWDP- Heniek wstąpił do policji

Thimburd 09-05-2005 16:43

Ehh... nie mam szacunku dla policji. Nie czuje się bezpiecznie na ulicy, nawet obok policjanta. Czasem się ich nawet boje ;p Pozatym oni nic nie robią, gdy są potrzebni to ich nie ma. Jak chce się zgłosić kradzież i napad (mój kolega w tramwaju napadnięty, stracił komórke, kilkanaście złotych, plecak (książki, migawka, buty), płyte cd) i policja się zaśmiała i odesłała go do domu -.-

PS C'HWDP - Chowaj Wszystko Do Plecaka

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:48.